VATROGASAC ZORAN BLAGOJEVIĆ VAN ŽIVOTNE OPASNOSTI
[ # ]

DOBOJ

Vatrogasac Zoran Blagojević (37) koji je teško ozljeđen u akciji gašenja požara na Medicinskoj školi u Doboju, nalazi se van životne opasnosti, izjavio je Srni Nikola Gavrić, načelnik Odjeljenja za ortopediju u dobojskoj Općoj Bolnici "Sveti Apostol Luka".

"Riječ je o ozljedama kičme i prelomu natkoljenice i ramena. Trenutno je u toku priprema za operaciju pacijenta", rekao je Gavrić.Blagojević je ozljede zadobio prilikom urušavanja krova na administrativnoj zgradi Medicinske škole, koja je najviše oštećena u požaru.

Image and video hosting by TinyPic

Jak požar zahvatio je zgradu Medicinske škole Doboj u srijedu oko 18.00 sati nakon čega su za gašenje angažirana četiri vozila Teritorijalne vatrogasne brigade u ovom gradu. Borba sa vatrenom stihijom trajala je gotovo dva sata, dok su vatrogasci zbog prevencije dežurali kod Medicinske škole tokom cijele noće sa jednim vatrogasnim vozilom i odjeljenjem vatrogasaca.

Direktor ove školske ustanove Nebojša Stolica priopćio je da je u požaru uništena dokumentacija o učenicima i profesorima ove škole, kao i dio matičnih knjiga učenika, te zapisnici sa popravnih ispita.- "Osim arhive, u potpunosti je izgorjela biblioteka, kao i kancelarije direktora i tajnika škole, dok je kabinet pedagoga samo djelomično uništen", rekao je Stolica, dodajući da će školska komisija uputiti izvješće o šteti resornom ministarstvu i lokalnoj samoupravi.

Prema njegovim riječima, nastava u novoj školskoj godini redovno će biti održavana u sačuvanom dijelu škole.Od ranih jutarnjih sati inspektori i kriminalistički tehničari Centra javne sigurnosti Doboj sa vještacima protupožarne i elektro struke, radili su na istraživanju uzroka i posljedica ovog požara.

Medicinska škola Doboj jedina je srednjoškolska ustanova ovog profila na području dobojske regije i time škola sa najvećim brojem učenika i profesora u Doboju.Objekti ove škole nalaze se neposredno uz Opću bolnicu "Sveti Apostol Luka" Doboj.
dnevni avaz

VEZANE VIJESTI
*** Vatra urnisala Medicinsku školu
*** Tokom gašenja požara ozljeđen vatrogasac

28.08.2010. ...16:35 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters