BG VATROGASCI KAD NE GASE POŽAR, PALE ROKENROL VATRU
[ # ]

BEOGRAD

Pored toga što su hrabri i neustrašivi, beogradski vatrogasci su i muzički obdareni pa su nedavno formirali i pop-rok bend koji se simbolično zove „93“. Svi članovi su iskusni muzičari, a najviše vole da sviraju Partibrejkerse.

Image and video hosting by TinyPic

Bend „93“ nastao je sasvim slučajno, a čine ga Predrag Ćesarović (bas, gitara), Dragan Trnavac (bas), Nenad Stevanović (bubnjevi), Predrag Milošević (pJevač) i Velimir Aleksić (klavijature).
- Nakon radnog vremena imamo slobodne aktivnosti, neki se bave sportom, neki gledaju televiziju, a mi volimo svirati. Tako se poslije izvjesnog vremena izdvojila petorka, a bend je nastao spontano - kaže za „24 sata“ Dragan Trnavac, (35) basista koji se muzikom bavi već 15 godina.

Budući da ne rade u istim vatrogasnim postajama, pa ni u istim smjenama, članovi benda se ne poznaju baš najbolje, ali im, kako kažu, to ne smeta da zvuče sjajno.
- Mi svi sviramo u nekim bendovima koji su žanrovski potpuno drugačiji, ali bend „93“ svira pop-rok, repertoar koji većina zna. Najviše volimo Partibrejkerse. Inače, ime smo smislili prije par dana zbog nastupa na televiziji, jer su morali nekako da nas predstave - kaže Predrag Ćesarović (33), koji inače svira bas i u bendu „Odium“.

„93“ je za sada svirao samo za kolege, a Predrag kaže da se kolege često solidariziraju i izlaze im u susret kad treba ići na probe. Ipak, ni oni ne ostaju dužni.
- Reakcije kolega su pozitivne i često nas zamjene kad imamo probu. To im poslije vratimo tako što se dobrovoljno prijavimo za one poslove koje niko neće da radi, kao što je neka papirologija - kaže kroz šalu Trnavac.Iako im ponekad teško padne usklađivanje muziku i posala, ne odustaju.

- Posao vatrogasca i bavljenje muzikom znače mnogo neprospavanih noći, ali ja volim oba svoja posla - kaže Predrag.
Sličnog je mišljenja i Dragan.
- Ja sam treća generacija u mojoj obitelji koja služi u vatrogasnoj brigadi. Taj posao volim jer je neopisiv osjećaj pomagati drugima, a muzika me ispunjava na drugi način - objašnjava Trnavac.

Pored standardne petorke, bend „93“ ima još dva „leteća člana“. „Praktično imamo trojicu basista, pa se mjenjamo kad netko ne može doči ili je na odmoru. S obzirom da smo nastali iz dosade i spontano, uopće nismo očekivali medijsku pažnju, a kako je krenulo, vidim da ćemo uskoro morati zakazati i svirku“, kaže Trnavac.
.... pročitaj više

12.08.2010. ...16:09 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters