PRIOPĆENJE ZA JAVNOST IZ HVZ-a
[ # ]

ZAGREB

Na sjednici predsjedništva i operativno-tehničkog stožera Hrvatske vatrogasne zajednice (predsjednici i zapovjednici vatrogasnih zajednica županija), na kojoj su sudjelovali i zapovjednici javnih vatrogasnih postrojbi te predsjednik udruge profesionalnih vatrogasaca i zaposlenika na poslovima zaštite od požara u gospodarstvu dana je podrška nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopuna Zakona o vatrogastvu koji je predložilo Ministarstvo unutarnjih poslova 13. svibnja 2010. godine.

Image and video hosting by TinyPic

Nazočni predstavnici vatrogasnih zajednica županija, javnih vatrogasnih postrojbi te predsjednik udruge profesionalnih vatrogasaca i zaposlenika na poslovima zaštite od požara u gospodarstvu dali su podršku trima važnim odredbama iz tog prijedloga i to:
1. Da se utvrdi radno vrijeme profesionalnih vatrogasaca kao što je to bilo prije donošenja Zakona o radu
2. Da se Hrvatska vatrogasna zajednica utvrdi kao nadležno tijelo za vatrogastvo na državnoj razini
3. Da glavni vatrogasni zapovjednik prijeđe iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje u Hrvatsku vatrogasnu zajednicu

Za ovaj prijedlog glasali su svi predsjednici i zapovjednici vatrogasnih zajednica županija/Grada zagreba i 37 zapovjednika javnih vatrogasnih postrojbi te predsjednik udruge profesionalnih vatrogasaca i zaposlenika na poslovima zaštite od požara u gospodarstvu i predstavnik sindikata Zagreba, Rijeke, Istre i Kvarnera te Slavonskog Broda (predstavnik oko 800 članova).
hvz

18.05.2010. ...14:30 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters