PRVO VOZILO PA VATROGASNI DOM
[ # ]

STARIGRAD
Piše: Velimir Brkić

Bilo je dosta posla koje je trebalo odraditi kako bismo ovu cisternu iz državnih rezervi dobili na korištenje, i moram reći da očekujem da ju čuvate kao "svetinju", kazao je Ramić

Održana je redovna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Starigrad-Paklenica osnovanog 27. lipnja 1982. godine. Društvo broji 30-ak članova koju su spremni intervenirati u propisanom roku.Skupštinu je otvorio i njome predsjedavao predsjednik DVD-a Starigrad Zlatko Marasović. U njenom su radu pored zapovjednika Ante Marasovića i članova sudjelovali i gosti, predsjednik Vatrogasne zajednice Zadarske županije Kažo Kolanović, glavni županijski zapovjednik Željko Šoša i načelnik Općine Starigrad Krste Ramić.Članovi DVD-a su prihvatili financijsko izvješće i izvješće o radu u 2009., te usvojili iste za 2010. godinu. Također, predstavljeno je i novo vatrogasno vozilo marke "mercedes atego", vrijednosti 1,5 milijuna kuna i kapaciteta 7000 litara, kojeg je DVD dobio zahvaljujući velikoj angažiranosti načelnika općine, Krste Ramića.

- Bilo je dosta posla koje je trebalo odraditi kako bismo ovu cisternu iz državnih rezervi dobili na korištenje, i moram reći kako očekujem da ju čuvate kao "svetinju", kazao je Ramić, dodavši kako je Općina u planu imala i izgradnju novog vatrogasnog doma, no došlo je do problema u imovinsko-pravnim odnosima. Ipak, očekuje kako će uskoro i ti problemi biti riješeni. Plan je također u budućnosti uposliti nekoliko profesionalaca, što se također pokazalo nužnim, no prvenstveno je trenutni prioritet sanacija postojećeg spremišta, kako bi vozila ostala sačuvana.

Rad DVD-a, kao i angažman načelnika Ramića po pitanju vatrozaštite pohvalili su i čelni ljudi vatrogastva u Zadru, Kažo Kolanović i Željko Šoša. Obojica su se složila kako je DVD Starigrad jedno od najboljih i najbolje opremljenih društava na području naše županije, te obećali daljnju pomoć bilo u financijskom ili edukativnom smislu. Pritom su poručili da su mladi jamstvo za daljnje postojanje DVD -a, uopće.Zadovoljstvo zbog novog vozila iskazali su i predsjednik i zapovjednik DVD-a Starigrad, Zlatko i Ante Marasović, naglasivši kako napokon imaju pravo vozilo za izlazak na intervenciju. Plan je da se u protupožarnoj sezoni u DVD-u Starigrad i ove godine uposle tri sezonska vatrogasca, a prednost će imati oni sa vozačkom dozvole C kategorije. Istaknuo je da su podgorski vatrogasci itekako zadovoljni načinom kako ih financijski prati Općina Starigrad i Vatrogasna zajednica ZŽ.

- Očekujem da ćemo zahvaljujući u prvom redu razumijevanju i pomoći naše Općine te pomoći VZ Zadarske županije i Državne uprave za zaštitu i spašavanje realizirati gradnju vatrogasnog doma što bi bilo od velikog značaja za nas vatrogasce, zaključio je predsjednik Marasović pošto se zahvalio svim članovima DVD-a koji su na bilo koji način sudjelovali i pomogli u većim ili manjim aktivnostima Društva.Po završetku sjednice novo je vatrogasno vozilo blagoslovio župnik don Marinko Jelečević.
zadarski list

01.05.2010. ...20:12 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters