BRZA REAKCIJA GRAČANIČKIH VATROGASACA
[ # ]

GRAČANICA

U prostorije mikrokreditne organizacije "Žene za ženu" u gračaničkom pasažu podmetnut je požar i najvjerovatnije je izgorjela sva dokumentacija ove organizacije.

Prema izjavama očevidaca i djelatnica, u prostorije ove organizacije s flašom benzina utrčao je Enes Skula iz Gračanice i podmetnuo požar.Nekoliko djelatnica ove mikrokreditne organizacije uspjele su se izvući iz požara i istrčale u hodnik pasaža, te zatražile pomoć od susjednih vlasnika poslovnih prostora.Među prvima je dotrčao Amel Mulahalilović iz caffe-bara "Bar stil" i spriječio širenje vatre na ostala dvadeset i dva poslovna objekta.

- Vidio sam plamen i gust dim koji je napunio cijeli pasaž, pa su vlasnici počeli nabrzinu zaključavati vrata i bježati na ulicu kako se ne bi ugušili. Srećom, stigli su vatrogasci i požar lokalizirali, a potom i ugasili - kaže Mulahalilović.

Djelatnice koje su zaposlene u organizaciji "Žene za ženu" nisu smjele davati nikakve informacije o eventualnim motivima zbog kojih je Skula podmetnuo požar. Jedna od njih, s molbom da ne navodimo njeno ime, rekla nam je da je Enes Skula više puta prijetio da će ovu mikrokreditnu organizaciju zapaliti.

Očevid su obavili inspektori kriminalističke policije PS Gračanica. U gradu o ovom požaru kruže različite priče. Po jednoj, Skula je bio dužan i nije vraćao kredit, te su ga na plaćanje prisiljavali jamci, a po drugoj, on je bio jamac jednoj osobi koja kredit nije vraćala.

Konačnu riječ o uzroku nesvakidašnjeg požara koji, na svu sreću, zahvaljujući prisebnosti Amela Mulahalilovića i gračaničkih vatrogasaca, nije izazvao veće posljedice, dat će istražitelji. O događaju je upoznat i kantonalni tužilac.Enes Skula, nakon što je podmetnuo požar, sam se prijavio gračaničkoj policiji. Dnevni avaz

29.03.2009. ...15:15 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters