PONOSNI NA SVOJE „TIGRIĆE“
[ # ]

RAKITJE
Piše: Damir Marenić

U prostoriji društvenog doma Rakitje vatrogasci DVD Rakitje održali svoju 18.godišnju skupštinu koja je ujedno bila i izborna. Krešimir Lenard novi je predsjednik a Ivica Čakanić novi zapovjednik društva. SLIKE

18-u po redu godišnju skupštinu otvorio je predsjednik društva Robert Matijašec te pozdravio sve nazočne, a bilo ih je dosta. Između ostalih skupštini su nazočili gradonačelnik Svete Nedelje Drago Prahin, predsjednik Vijeća te saborski zastupnik Krunoslav Markovinović, dopredsjednik Vijeća Ivica Pavlić, v.d.predsjednik VZG-a Ivica Petravić , glavni zapovjednik VZG-a Nevenko Čižmešija, predsjednik M.O. Rakitje Stjepan Škec , predsjednik KUD-a „Lenard Pikić“ Josip Marmelić, predstavnici rakićanskih umirovljenika te DVD-i: Rude, Kerestinec, Strmec, Sveta Nedelja, Josipdol, Molvice, Brinje, Bregana, Klokočevec, Stupnik, Bobovica, Otok Samoborski, Sveta Marija.

Image and video hosting by TinyPic

Radno predsjedništvo koje je sačinjavalo Robert Matijašec kao predsjedavajući te članovi Dario Devčić i Goran Križanac predložili su Skupštini Dnevni red od 11 točaka koji je jednoglasno prihvaćen. Iz izvješća Upravnog odbora kojeg je prezentirao tajnik društva Goran Križanac vidljivo je da je društvo radilo tokom cijele godine,od posjeta godišnjim skupštinama , uređenjem garažnih prostora te registraciju vozila.Dolaskom lijepog vremena započeli su sa pripremama za vatrogasna natjecanja, Sudjelovali su u sklopu VZG-a u proslavi Svetog Florijana te mjesecu zaštite od požara.

Prioritet je stavljen na operativni segment pa se tako mnogo sredstava uložilo u nabavku neophodne vatrogasne opreme.Između ostalog kupljene su čelične boce za izo aparat, 10 tlačnih cijevi, svečane i radne uniforme, baterije za ručne stanice, 6 guma za navalno vozilo, nosila , kacige, čizme i još dosta neophodne opreme.

Sudjelovali su u javnoj pokaznoj vježbi „Stara pilana 2008“ u Brezju a koja je bila u organizaciji VZG Sveta Nedelja, održali vježbu u vojarni Racviaca sa kojom su nazočni bili prezadovoljni, također su održali i dvije vježbe u dječjem vrtiću „Slavuj“ pa stoga ne čudi od kuda tolika zainteresiranost djece za vatrogastvo u Rakitju. U sklopu preventive krajem godine izvršili provjeru hidrantske mreže na području Rakitja, Od intervencija spomenimo da su imali dva požara otvorenog prostora te pet tehničkih intervencija. Dobru suradnju održavaju i sa Nogometnim klubom te za vrijeme sušnog perioda zalijevaju teren , oko crkve blaženog Alojzija Stepinca u više navrata vrše pranje ceste te pranje glavne ceste u vrijeme izvođenja radova na kanalizacijskom sustavu.

Natjecateljske ekipe nastupile su na natjecanjima u: Kaštel Sućurac, Klanjec, Molvice, Strmec, Deanovec, Kerestinec, Otok Samoborski, Bregana, Sveta Marija, Sveta Nedelja. Postali su viceprvaci na gradskom natjecanju a ponosni su na svoje „Tigriće“,vatrogasnu djecu koja na svakom natjecanju osvoji pehar. Na rad sa najmlađima te njihov boravak u Kampu mladeži u Fažani i natjecateljskom dijelu osvrnula se njihova voditeljica Karmen Matijašec.

Image and video hosting by TinyPic

U planu za ovu godinu izdvojimo intenzivan rad sa najmlađima, obnova voznog parka te edukacija članova kako za specijalnosti tako i za vatrogasna zvanja. Nadaju se da će financijska sredstva biti na prošlogodišnjoj razini te tako olakšati rad društva.

Novi četverogodišnji mandat dobili su predsjednik Krešimir Lenard, dopredsjednik Ivan Čleković, tajnik Dario Zajec, zapovjednik Ivica Čakanić, dozapovjednik Dario Devčić, blagajnik Petra Hus te spremištar Damir Ćoso.Nisu zaboravili niti slavljenike pa su tako podijeljene spomenice godišnjacima a uvjerenja i svjedodžbe polaznicima vatrogasnih osposobljavanja. Također svoja priznanja za pomoć društvu u njegovom radu primili su Goran Škarić, Nevenko Čićmešija i Damir Marenić.

Pod pozdravnom riječju gostiju padale su samo pohvale a prijatelji iz DVD Sveta Marija tom prilikom poklonili su maketu starih vatrogasnih kola koje simboliziraju natjecanje u njihovom kraju. I kao što to biva na vatrogasnim skupovima neizbježno druženje uz pjesmu i ples te svečani domjenak.

22.03.2009. ...14:48 [ Komentari (3) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters