POŽAR ŠUME I NISKOG RASLINJA IZNAD UČKE UGAŠEN
[ # ]

BREST

Veliki požar buknuo je oko 18.30 sati iznad sela Brgudac i Brest pod Učkom, na nenaseljenom dijelu Istre.Od ŽVOC Pula doznaje se da je JVP Pazin u 18:45 sati sa 2 vatrogasca i jednim vozilom izašao na gašenje požara na Učki iznad sela Brest, kod vojnog poligona.

Do 22 sata požar je progutao oko deset hektara trave i niskog raslinja te manji dio šume, kazao je Večernjem listu zapovjednik JVP-a Pazin, Serđo Šilić, koji je dodao kako jaka bura, i do 100 kilometara na sat, dodatno otežava napore vatrogasaca da ugase požar.Požar je lokaliziran 21. ožujka u 01:30 sati.

Gašenje je vatrogascima, koji su na požarištu dežurali cijelu noć, dodatno otežavala jaka bura koja je na mahove puhala i više od 100 kilometara na sat. Na terenu je sudjelovalo više od trideset vatrogasaca iz Pazina, Buzeta i Lupoglava sa 6 vozila. Ipak, kuće u obližnjim mjestima nisu bile ugrožene, a vatrogasci još nadziru opožareno zemljište.U istarskoj policiji kažu da je prilikom gašenja 24-godišnji vatrogasac iz DVD Lupoglav ozlijeđen. Nakon zbrinjavanja u riječkom KBC-u lakše ozlijeđeni vatrogasac je pušten na kućnu njegu. barkun

21.03.2009. ...10:03 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters