ONO ŠTO DRUŠTVO ČINI POSEBNOM JE ŽENSKA "A EKIPA"
[ # ]

BRIBIR

Mlado društvo koje je osnovano 2002.godine zbog nedostatka vatrogasnih društava na području jadranskog priobalja jučer je održalo svoju 7.godišnju skupštinu.

U bribirskom vatrogasnom društvu puno se radi s mladima, koji počinje s vatrogasnim prezentacijama i vježbama u vrtiću i osnovnoj školi i nastavlja se u kampu vatrogasne mladeži u Fažani. Ovakav pristup radu s mladima je solidan temelj za uspješan rad DVD-a. Danas je u društvu približno 150 članova vatrogasne mladeži. Uspješno rade tri natjecateljske ekipe vatrogasnog podmlatka i dvije natjecateljske ekipe vatrogasne mladeži.

Ono što još postrojbu DVD-a Bribir čini posebnom je uspješna i ambiciozna ženska A ekipa koja je to pokazala i na nedavnom županijskom i državnom natjecanju.A koliko poštuju svoje suparnike u natjecateljskom segmentu je i dodjela Posebnog priznanja DVD-u Jasenak za Fair play prema DVD-u Bribir na državnom natjecanju u Splitu.Tako danas ženska četa DVD-a Bribir broji četrnaest žena od kojih je osam sa završenim ispitom za zvanje vatrogasca. Tečaj za zvanje vatrogasca koji je bio 14. veljače položilo je šest žena pa su tako osposobljene za gašenja požara i za druge intervencije.

Preko zime DVD Bribir se bavio osposobljavanjem vatrogasne mladeži pa je tako tečaj završilo 30-etero djece u dobi od 12 do 16 godina. Svibanj je mjesec zaštite od požara, a potom od prvog lipnja do 30. rujna kreću dežurstva. Tada će se angažirati po šest sezonskih vatrogasaca koji će biti svakodnevno u ophodnji, motrenju i gašenju požara na području općine Vinodolske. DVD Bribir, iako mlado društvo, postao je sastavni dio života u općini jer su oni i okosnica društvenih, sportskih i kulturnih događanja.

Pozdravnu riječ iskazale su delegacije DVD-a Zakorenje, Brestovac, Rešetari, Jasenak, Brinje, Sveti Juraj te predstavnici Primorsko-goranske županije.Za ugodan ambijent na kraju pobrinuo se KUD Brinje dok se predsjednik društva Zdravko Kalafatić zahvalio na odazivu ovoj Skupštini

15.03.2009. ...10:32 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters