50 GODINA NA ČELU RAPSKIH VATROGASACA
[ # ]

RAB
Piše: Romana Jurić

Nigdje u Europi i svijetu nisam čuo da je netko u kontinuitetu 50 godina na čelu jednog vrlo uspješnog dobrovoljnog vatrogasnog društva, kao što je to predsjednik DVD-a Rab Joško Vidas-riječi su počasnog predsjednika HVZ-a gosp.Teodora Frickog.Povjerenstvo i dosadašnjemu zapovjedniku Josipu Jaški.

"Nigdje u Europi i svijetu nisam čuo da je netko u kontinuitetu 50 godina na čelu jednog vrlo uspješnog dobrovoljnog vatrogasnog društva, kao što je to predsjednik DVD-a Rab Joško Vidas. U Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici ponosni smo na sve što su vatrogasci Raba i Lopara učinili da se njihov zeleni otok sačuva od požara, a ovom prilikom mi je posebna čast i zadovoljstvo što u ime predsjednika HVZ-a Ante Sanadera mogu Jošku Vidasu uručiti posebno priznanje za njegov iznimni doprinos vatrogastvu i obnašanje tako odgovorne dužnosti već 50 godina"- rekao je počasni predsjednik Vatrogasne zajednice RH Teodor Fricki na svečanoj i izbornoj Skupštini DVD-a Rab .

Image and video hosting by TinyPic

Na skupštini su, osim Frickog, gostovali zapovjednik županijske VZ Slavko Gauš, gradonačelnik Raba Željko Barčić, načelnik općine Lopar Alen Andreškić, te predstavnici DVD-a Šalke Vas i Laško iz Slovenije, DVD-a Delnice, Bosiljevo, Ludbreg, Hrvatska Kostajnica, Lopar i tvrtke »Vatropromet«. Svi su oni u svečanom dijelu izrazili čestitke i uručili prigodne poklone Jošku Vidasu i rapskom DVD-u, koje je nadaleko poznat kao jedan od najuspješnijih i najbolje organiziranih društava u nas.

Budući da je istekao četverogodišnji mandat dosadašnjem, Skupština je izabrala novo vodstvo društva, pa je tako za novog predsjednika potvrdila i u narednom mandatu Joška Vidasa. Članovi Skupštine potvrdili su još jedan mandat zapovjedniku Vatrogasne zajednice otoka Raba Josipu Jaški, koji je u proteklom mandatu obnašao i funkciju zapovjednika vatrogasne postrojbe DVD-a Rab. U narednom će razdoblju tu funkciju obnašati dosadašnji Jaškin zamjenik u operativi Ivica Kac, a njegov će zamjenik biti Hari Čipčić. Novi List

02.03.2009. ...12:00 [ Komentari (1) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters