POTPISAN UGOVOR O NABAVCI VATROGASNIH VOZILA ZA ZAGREBAČKU ŽUPANIJU
[ # ]

ZAGREB

U Zagrebačkoj županiji danas je potpisan ugovor o nabavi osam vatrogasnih vozila za potreba tri grada i četiri općine Zagrebačke županije. Ugovor vrijedan 9 milijuna kuna potpisali su predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Stjepan Ptiček, predstavnici vatrogasnih zajednica općina i gradova te tri dobavljača vozila, tvrtke Vatropromet, MG Rijeka i Ziegler.

Kupnju četiri cisterne, tri navalna vozila i jednog manjeg tehničkog vozila zajednički će financirati Zagrebačka županija sa 15 posto te gradovi i općine s preostalih 85 posto iznosa. Navedena vozila kupuju se za potrebe vatrogasnih zajednica Velike Gorice, Pisarovine, Brckovljana, Dugog Sela, Dubravice, Rugvice i Ivanić-Grada.Prema riječima Stjepana Ptičeka vozila će biti isporučena početkom srpnja iduće godine, dok će manje tehničko vozilo biti isporučeno za nešto više od mjesec dana.

- U idućih pet godina planiramo nabaviti još 40 vozila i na taj način modernizirati i dodatno podići operativnu spremnost naših vatrogasnih društava – rekao je Ptiček nadodavši kako je većina postojećih vozila stara i do 30 godina.Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić naglasio je kako Zagrebačka županija u okviru proračunskih mogućnosti daje svoj maksimum kako bi svim vatrogasnim društvima omogućila da kvalitetno funkcioniraju i ispunjavaju svoju osnovnu zadaću, a to je spašavanje ljudskih života i imovine.

To će, kako je napomenuo je predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Velika Gorica, Krešo Hubak, dodatno osnažiti i olakšati funkcioniranje vatrogasnih društava, obzirom da je prosječna starost voznog parka oko 30 godina.Inače, na području Zagrebačke županije djeluju četiri profesionalne vatrogasne postrojbe i 283 dobrovoljna vatrogasna društava. Prema proračunu Zagrebačka županija u ovoj je godini izdvojila 2,7 milijun kuna za vatrogastvo. Od tog iznosa 1,2 milijuna kuna namijenjeno je za kupnju nove opreme. Isti iznos predviđen je za financiranje Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, dok je 300.000 kuna predviđeno za izradu procjene plana za zaštitu od požara Zagrebačke županije.

30.09.2008. ...13:09 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters