"NE PALITE KOROV, AKO NE ZNATE KAKO!"
[ # ]

KARLOVAC

Požara u Karlovačkoj županiji sve je više. Lani je gorjelo čak 321 put, odnosno bilo je 183 požara više nego 2006. Najčešće upravo na otvorenom prostoru.

I ova je godina počela loše, naglašava zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Karlovac Robert Hranilović. Zbog lijepog vremena, ljudi su s paljenjem korova na svojim njivama počeli vrlo rano, ali se pri tom često nisu pridržavali svih pravila.

Kako se ne bi događale tragedije poput ove jučerašnje u Ogulinu, Hranilović podsjeća da je prije paljenja dobro se savjetovati s lokalnim vatrogascima, te da se taj posao nikada ne obavlja ako je osoba sama.

- Da bi paljenje bilo sigurnije, potrebna je prisutnost više osoba starijih od 18 godina i da to bude kontrolirano. U iznimnim situacijama, ako baš i izmakne kontroli, da što prije obavijeste vatrogasce. Također, moguće je u svojim lokalnim jedinicama, mjestima, mjesnim odborima, da se konzultiraju sa vatrogasnom postrojbom, koja djeluje na tom području, pa ako je baš i potrebno nešto spaliti, u suradnji s njima mogu obaviti kontrolirano spaljivanje korova - naglasio je Hranilović.
Radio Mrežnica

20.02.2008. ...16:53 [ Komentari (3) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters