VATROGASCI ZA POHVALU
[ # ]

MIHALJEVEC

Piše: M. Grubić

Vatrogasci DVD-a Donji Mihaljevec održali su svoj 82. godišnji skup koji je imao izvještajni karakter. Predsjednik Dejan Kočiš rekao je kako je 66 članova sve zacrtane zadaće do kraja ostvarilo. Posebno raduje što im dolazi velik broj djece, a i sami teže omasovljenju s mladeži. Mnogo rade s djecom, pa su glede toga napravili nove natjecateljske staze za vježbanje.

U svojim redovima imaju 5 novoispitanih vatrogasaca, jednog vatrogasca prve klase i po prvi put u povijesti Društva i jednog vatrogasnog dočasnika. Jamče još bolji rad i aktivnost jer su nedavno od VMO-a dobili dodatne prostorije koje sami uz dobrovoljni rad uređuju, a rad i sigurnost mještana bit će još bolji s dodatnim opremanjem kombi vozila te nabavkom opreme koja bi zadovoljila zakonske minimume.

Zapovjednik u DVD-u Dragutin Židov rekao je kako su u prošloj godini imali 4 intervencije, dvije na otvorenom u vrijeme žetvenih aktivnosti u čijem gašenju su im u jednom slučaju pomogli bolje opremljeni susjedi iz Svete Marije. Dvije preostale i uspješne imali su u gašenju stambeno-gospodarskih objekata. Židov je sa skupa upozorio mještane, glede protupožarne preventive, da koriste dimnjačarske usluge. Vrlo dobrim su ocijenili njihov rad i suradnju s VMO-om, dodavši kako je lijepo što se mjesto može osloniti na njih. Vlado Kovač, predsjednik OV-e Svete Marije, rekao je kako su u Općini shvatili važnost vatrogasaca, pa im na svakom koraku pomažu jer su zadovoljni njihovim radom.

Zahvalnice za višegodišnji društveni rad primili su: Đuro Ekert, Željko Gosarić, Edo Igrec i Zdravko Zadravec. Vatrogasne spomenice za 20-godišnju aktivnost dodijeljene su Antunu Pongracu i Kreši Gregureku, a za 30-godišnju vjernost vatrogastvu Franji Zadravcu. U ime VZ-a MŽ skup je pozdravio Stanislav Vugrinčić, a u ime VZ-a Područja donjomeđimurskih općina Andreas Lisjak, predsjednik VZP-a. List Međimurje


13.02.2008. ...05:03 [ Komentari (2) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters