GASITELJI PREGLEDAVAJU OSTATKE IZGORJELOG TURSKOG BRODA
[ # ]

ROVINJ

Nakom što je sinoć požar na brodu "Und Adriyatik" potpuno stavljen pod nadzor, nizozemski vatrogasci i istarski gasitelji danas će zajedno pregledati ostatke broda i njegov teret.

Brod je zbog toga dotegljen na četiri milje od istarske obale, što je sinoć izvedeno uz dopuštenje Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje na moru. Brod će hrvatske vode napustiti tek kad bude sasvim očišćen i nakon što Hrvatska riješi naplatu odštete, kao i pitanje svih ostalih troškova. Vlasnik će brod nakon toga otegliti u Trst.

Zrak nije zagađen požarom, a nema više nikakve opasnosti ni od ekološke katastrofe, koje su se mnogi pribojavali. Zavod za javno zdravstvo Istarske županije nije primijetio nikakva odstupanja u pokazateljima onečišćenosti zraka.
Iako Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture smatra kako je akcija gašenja požara na turskom brodu obavljena promptno i u skladu s propisima, jasno je da je operacija u samom startu bila neusklađena i spora.

Jadranski pomorski servis iz Rijeke tako optužuje županijski Stožer operativnog centra za iznenadna onečišćenja mora da su kasno reagirali; s njima su, naime, prvi u kontakt stupili Nizozemci, a Stožer se oglasio čak sedam sati kasnije.
Danas će zbog požara na turskom brodu u Puli biti održana izvanredna konferencija za novinare na kojoj će javnost o najnovijim zbivanjima izvijestiti državni tajnik za more Branko Bačić. Index

09.02.2008. ...10:01 [ Komentari (3) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters