DVD JEŽEVO AMBICIOZNO U 2008.GODINU
[ # ]

JEŽEVO

S obzirom da prošle godine DVD Ježevo nije uspio izgraditi spremište, kao što je planirao, ove godine osim toga planiraju izgraditi još sanitarni čvor te nabaviti potrebnu opremu, što je uz redovnu djelatnost dobrovoljnog vatrogasnog društva velik posao za 115 članova.

Sve ove ambiciozne aktivnosti prati i financijski plan koji u 2008. godini ukupno iznosi 378.000 kuna. Od toga od Vatrogasne zajednice Općine Rugvica planiraju dobiti 5.000 kuna, a iz općinskog proračuna nadaju se 360.000 kuna kojim će financirati navedeni radovi na izgradnji. Kako je bilo rečeno na godišnjoj skupštini Društva, dio novaca za radove je osiguran još u prošloj godini, no nije iskorišten za što, kako je kazao tajnik Siniša Mihaljek, nije krivo Društvo.

Tijekom prošle godine DVD Ježevo imao je jednu intervenciju požara, i to u samom susjedstvu gdje je izgorilo staro drveno krovište dućana. Na svu sreću žrtava nije bilo, no u vatrenoj stihiji gotovo ništa se nije moglo spasiti. Članovi su kasnije bili angažirani i na čišćenju zgarišta. Prošle godine DVD-u Ježevo njegove kolege iz Oborova su poklonili kombi vozilo što će im pomoći u budućem radu. Nadalje, Ježevljani su pregledali sve hidrante na svom područje te evidentirali nekoliko neispravnih o čemu je obaviješten DUKOM.

Zasada o popravku istih nisu Društvo nije obaviješteno. U Vatrogasni dom uvedena je telefonska linija te je prošle godine konačno uspostavljen sistem uzbunjivanja. Nabavljena je plinska peć te su promijenjena vrata.Posebnu pohvalu predsjednik Društva Nikola Grgurević dao je brojnoj vatrogasnoj mladeži i djeci koji su prošle godine sudjelovali na vatrogasnim natjecanjima (u općini Orle, u Oborovu, na županijskom natjecanju) te se s voljom i hrabrošću borili za uspjeh Ježeva i njegovog DVD-a. Iste večeri na godišnjoj skupštini najmlađoj vatrogasnoj ekipi pridružila se nova članica - Vikotrija Bugarin koja je primljena u članstvo, a ove godine nadaju se da će im se pridružiti i ostali.

Uz godišnju skupštinu dodijeljena su priznanja VZ Zagrebačke županije koje je nagrađenima uručio zapovjednik VZO Rugvica Ivan Krznar - za 40. godina sudjelovanja u vatrogastvu priznanje je dobio Đuka Hunić, a za 30. godina Franjo Kaladić, Stjepan Kletuš i Dubravko Čvorig. Dugoselska Kronika

08.02.2008. ...20:36 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters