VATROGASCI GASILI POŽAR KUĆE U DRAŽEVINI
[ # ]

PODGORICA

Zbog bačenog opuška izgorjelo sijeno

Tona i po sijena, drva i instalacije u donjem dijelu kuće Milenka Vukčevića, u selu Draževina, izgorjele su u požaru koji je izbio oko 18.30 sati. Brzom intervencijom vatrogasaca, ali i susjeda koji su priskočili u pomoć, spriječena je mogućnost da se vatra proširi na gornji kat kuće.U prostoriji, koja Vukčevićima služi kao štala, nalazilo se i šest krava i tele staro jedan dan. Stoku su spasili susjedi koji su, vidjevši dim koji je kuljao iz štale, odmah dotrčale i spriječile veću materijalnu štetu.

- Požar je, najvjerojatnije, nastao mojom nepažnjom. Išao sam da napojim krave i bacio opušak na obližnji trotoar. Žar se, potpomognut sjevernim vjetrom, ubrzo pretvorio u plamen i zahvatio sijeno koje sam prekjuče kupio - kazao je Vukčević i istakao da su susjedi, prije dolaska vatrogasaca požar gasili kantama.

- Od 12 susjeda u selu, 11 je odmah došlo da pomogne, dok jedan nije mogao jer je bolestan - kazao je Vukčević.
Njegov susjed Veljko Burzanović, koji je među prvima stigao do Vukčevićeve kuće, ispričao je da su stoku spasili u posljednjem momentu.

- Krave su bile ošamućene od dima. Da su ostale još malo u štali vjerovatno bi se ugušile - kazao Burzanović.
Sat nakon dolaska vatrogasaca, iz prizemlja je i dalje kuljao dim, zbog toga, kako su pojasnili vatrogasci, što se zapaljeno sijeno veoma teško gasi, a posao je otežavalo i to što se nalazilo u zatvorenoj prostoriji. Požar u Draževini više od dva sata gasilo je pet vatogasaca sa dva vozila.

02.02.2008. ...19:29 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters