"DOBRO SE SJEĆAM: rekao mi je nevažno je tko sam i odakle sam, piši samo da sam vatrogasac"
[ # ]

SPLIT
Piše: Ojdana Koharević

Dobro se sjećam, bilo je to nakon velikog požara u Lokvi Rogoznici, kada sam trebala izjavu nekog od gasitelja; momak mi je na zgarištu sve ispričao i rekao: nevažno je tko sam, odakle sam i kako se zovem, napišite samo da sam vatrogasac.

Eto, takvi su vam ti momci koji na zvuk prve sirene sjedaju u navalna kola, transportere, koji neće gledati je li dan ili noć, kojima nije problem s plaže uskočiti u oganj, žrtvovati godišnji odmor... Takvi momci ne traže zahvale i pohvalnice, njih ne pozivaju na prigodničarska slavlja i govorancije, oni ne pate od publiciteta, jer, kažu, najvažnije je da budu brzi i da nitko ne strada.
Image and video hosting by TinyPic
Da imamo takve, zlata vrijedne momke, sjetimo se svakog ljeta kad duž obale haraju katastrofalni požari, na požarištima na jugu nađu se gasitelji sa sjevera, a zatim na požarištu na sjeveru Dalmacije pristižu oni s juga. Tako je bilo i prošlih dana kod Šibenika kada se nije gledalo tko je odakle, tko se kako zove, bilo je bitno stići na požarište, spasiti ljude i kuće.

Oni nisu marili što nisu spavali noćima, oni nisu marili za to što im se u pluća i kožu uvukao opori miris dima, oni su bili sretni kad je vatra stavljena pod kontrolu, a ljudi i kuće spašeni. Među njima većina je dragovoljaca, oni za izlazak na teren ne dobivaju nikakvu naknadu, njima su najveća naknada ugašen požar i spašen život.

Zato naklonimo im se do poda, zahvalimo im što ćemo i dalje nakon zvuka sirene, u bilo koje doba dana ili noći ostati mirni, znajući da će u okršaj s vatrom krenuti hrabri gasitelji.….slobodna dalmacija

Image and video hosting by TinyPic

27.08.2016. ...08:06 [ Komentari (1) ] Isprintaj

HEROJI DANA: Hrabri vatrogasci iz 15 metara duboke jame pune lešina spasili dva štenca
[ # ]

BALE

Nepoznat netko odlučio je riješiti se svoja dva preslatka štenca bacanjem u čak 15 metara duboku jamu na području Rovinja, među krupni otpad i lešine drugih životinja. Bila bi to još jedna tužna priča kakvih ima daleko previše u Hrvatskoj da turisti slučajno nisu šetali tim područjem i hitno alarmirali DVD Bale, a oni pak svoje kolege iz Javne vatrogasne postrojbe Rovinj-Rovigno.
Image and video hosting by TinyPic
Budući da je riječ o stručnjacima za spašavanje u visinama i dubinama, hrabri momci nisu previše čekali i dva štenca ubrzo su, neozlijeđeni, izvučeni na sigurno. "U pitanju je jama od nekih 15-ak metara. Čim su nas čuli izvukli su se ispod lešina drugih životinja koje su bile na dnu jame i dočekali nas. Povremeno nam se dogodi slučaj kada psi upadnu u jamu, no u većini slučajeva to su lovački psi i vlasnici nas osobno zovu u pomoć. Srećom, ovakvi grozni slučajevi se ne događaju često kod nas", kaže Evilijano Gašpić, zapovjednik JVP-a.

"Jedan je već našao novog vlasnika, iskreno se nadam normalnog, dok je drugi uz sponzorstvo Grada Rovinja odmah smješten u stacionar i čeka svog čovjeka. Ti jadničci u ovoj jami ne bi odmah uginuli jer je bila puna lešina pa bi imali što jesti, ali da nije bilo slučajnih prolaznika, ne bi dugo poživjeli", kaže Gašpić. Imena vatrogasaca koji su se spustili među lešine i izvukli psiće na sigurno nije nam htio otkriti jer, kaže, oni sami ne žele da ih se posebno ističe. Ipak, da su i oni i njihovi kolege doista heroji, pokazuje i velik broj zahvala građana koji ih od objave ove priče na Facebooku zatrpavaju komplimentima - zasluženo.….index.hr

Image and video hosting by TinyPic

...07:40 [ Komentari (0) ] Isprintaj

USPJEŠAN NASTUP HRVATSKIH VATROGASACA NA SVJETSKOM VATROGASNOM SPORTSKOM PRVENSTVU
[ # ]

OSTRAVA
Piše: Radovan Zadravec

Image and video hosting by TinyPic
Vatrogasna sportska udruga Žiškovec sudjelovala je s tri ekipe na Svjetskom vatrogasnom sportskom prvenstvu koje se od 14.-21.8. 2016. održavalo u češkoj Ostravi. Na prvenstvu je ekipa kadetkinja do 18 godina ostvarila izniman uspjeh te osvojila treće mjesto u disciplini 4x100 m s preprekama i prvu brončanu medalju za Hrvatsku u vatrogasnom sportu na svjetskim prvenstvima u kojima djevojke sudjeluju od 2014 godine kada je po prvi put u dugogodišnjoj povijesti održavanja svjetskih prvenstava organizirano natjecanje u ženskim kategorijama.
Image and video hosting by TinyPic
Štafeta u sastavu Enna Trupković, Anabella Pokrivač, Magdalena Doležaj i Lea Vugrinec i trener i voditelj Radovan Zadravec.
Tako se hrvatska reprezentacija uvrstila među 8 reprezentacija koje su osvojile medalje od 15 nastupajućih, najuspješniji su bili reprezentativci Rusije, Bjelorusije i domaćina Češke.
Image and video hosting by TinyPic
Ženska i muška ekipa sudjelovale su po prvi put na svjetskim prvenstvima te ostvarile i prve rezultate kao i stekle nova iskustva koje će biti od velike koristi u budućim nastupima, tako da će se o njihovim uspjesima vjerojatno čuti uskoro. Vatrogasni sport u Hrvatskoj tek je u začecima a sastoji se od 4 discipline od kojih su dvije pojedinačne a dvije ekipne, koje se izvode na svjetskim prvenstvima i vatrogasnim olimpijadama, a organiziraju se i pojedinačna natjecanja u ekipnim i pojedinačnim disciplinama. Sudeći po uspješnosti vatrogasaca u tradicionalnim natjecanjima uspjeh je moguće ostvariti samo je potrebna ustrajnosti u zadanim ciljevima.

Image and video hosting by TinyPic

25.08.2016. ...21:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

U 5. SMJENU OTPUTOVALI VATROGASCI IZ DOMAGOVIĆA
[ # ]

JASTREBARSKO

Započela je i 5. smjena dislokacije jaskasnkih vatrogasaca na otoku Hvaru koja će trajati narednih 15 dana. Vatrogasci iz 4. smjene, nakon vrlo aktivno odrađenog posla vraćaju se u Jasku.
Image and video hosting by TinyPic
Puna dva tjedna trajala je 4. smjena dislokacije jaskanskih vatrogasaca u Sućuraju na Hvaru gdje su imali posla s nekoliko intervencija, požara otvorenih prostora među kojima je bio i velik požar borove šume. U smjeni su sudjelovala dvojica vatrogasaca iz DVD-a Cvetković Robert Rak i Nikola Šegudović te Želimir Benko iz DVD-a Črnilovec. Cvetkovčanci se vraćaju kućama, dok će Benko ostati i u petoj smijeni u kojoj mu se pridružuju Tomislav Fabijanić i Andrija Borković iz DVD-a Domagović. - Nadamo se da će požara otvorenog prostora u ovoj smjeni biti manje, a kolegama vatrogascima želimo uspješno odrađenu smjenu - rekli su iz Vatrogasne zajednice Jastrebarsko.….zg prsten

Image and video hosting by TinyPic

...15:10 [ Komentari (0) ] Isprintaj

MINISTAR OREPIĆ S POLICIJSKIM I VATROGASNIM ČELNICIMA OBIŠAO ZGARIŠTE U ŽABORIĆU
[ # ]

ŠIBENIK

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić obišao je danas zgarište u Žaboriću gdje je jutros u 7 sati konačno ugašen požar koji je tri dana zadavao muke šibenskim vatrogascima, a zbog kojeg je u utorak na dva sata bila zatvorena i Jadranska magistrala.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Šibenik, Volimir Milošević, prilikom obilaska terena izvijestio je ministra o situaciji na šibenskom području gdje je tijekom 48 sati bilo čak 25 požara. – Ministra Orepića zanimalo je kako smo organizirali obranu i načini na koje smo gasili, a spomenuo sam mu i probleme s kojima smo se ovih dana susretali u šumama u kojima nema dovoljno protupožarnih puteva. Šume nisu očišćene kako treba, a većinom su ovo propusti Hrvatskih šuma i privatnih vlasnika. Sama naša akcija gašenja bila bi efikasnija da su vozila mogla pristupiti vatri i da su se vatrogasci mogli slobodnije kretati na terenu. To su preventivne aktivnosti koje treba obaviti prije nego što požar plane – upozorio je zapovjednik Milošević ministra Orepića. Ministar je, vidjevši kroz kakav su se neprohodan teren vatrogasci morali probijati, pohvalio kako njihove, tako i napore ostalih hitnih službi koji su zajedničkim snagama obranile kuće i ljude od vatre. Milošević i Orepić dotakli su se i sustava vatrogastva na državnoj razini, a ministar se složio s Miloševićevom tvrdnjom kako bi svi koji se bave tom djelatnošću trebali biti pod istom kapom.

– Umjesto dvije ili tri organizacije koje se bave vatrogastvom, trebala bi postojati jedna jedinstvena – zaključio je zapovjednik JVP Šibenik Volimir Milošević. U obilasku zgarišta, s ministrom su bili i načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić, županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić te Milovan Kević iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje.…most-nl

Image and video hosting by TinyPic

...14:06 [ Komentari (0) ] Isprintaj

REAGIRANJE NA EMISIJU OTVORENO OD 24.KOLOVOZA 2016.g
[ # ]

ZAGREB

U emisiji Otvoreno od 24. kolovoza 2016.g. se, povodom potresa u Italiji, govorilo o sustavu civilne zaštite u Hrvatskoj, a da ni u jednom trenutku nije spomenuto vatrogastvo koje je najoperativnija sastavnica sustava civilne zaštite i koja sudjeluje pri svakoj katastrofi.

Reagiranje na emisiju Otvoreno od 24. kolovoza 2016.g


Poštovani,

obično se reagiranja na emitirane emisije odnose na krive ili netočne navode. U ovome slučaju dostavljamo reagiranje jer navoda (niti predstavnika) o vatrogastvu nije bilo.
Da u emisiji u kojoj se govori o sustavu civilne zaštite a u povodu potresa u Italiji, nema navoda niti predstavnika vatrogastva u najmanju je ruku nekorektno barem iz dva razloga:

1. Vatrogastvo je najbrojnija i najoperativnija snaga sustava civilne zaštite s više od 60.000 profesionalnih i dobrovoljnih operativnih vatrogasaca. Na poplavi u županjskoj Posavini i migracijskoj krizi (krizna stanja na koja su se sugovornici emisije često referirali), osim vatrogasaca iz Vukovarsko-srijemske županije, sudjelovao je 581 vatrogasac iz svih županija RH sa 216 vozila i 264 pumpe, u migracijskoj krizi ukupno 2612 vatrogasaca i 509 vozila.
2. U informativnim emisijama koje izvješćuju s potresa u Italiji vidljivo je da većinu spasilačkih službi čine pripadnici vatrogasnih postrojbi. Zasigurno bi slična situacija bila i kod nas. Zbog toga Hrvatska vatrogasna zajednica, između ostalog, potiče osposobljavanje i opremanje za slučajeve potresa.

Samo u Vatrogasnoj zajednici Grada Zagreba osposobljeno je i opremljeno 438 vatrogasaca (35 profesionalnih i 403 dobrovoljna) za spašavanje iz ruševina a u Opatiji, Rijeci, Zagrebu, Šapjanama, Rovinju, Poreču, Zadru, Osijeku, Čakovcu, Lipovljanima, Solinu i Karlovcu organizirana su 22 vatrogasna spasilačka tima (vatrogasac-vodič i licencirani pas) za pretraživanje ruševina i traganje za nestalim osobama.….HVZ
S poštovanjem,
Načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice
Željko Popović

Cijelu emisiju moguće je pogledati OVDJE

Image and video hosting by TinyPic

...13:28 [ Komentari (0) ] Isprintaj

KARLOVČANKA NA TERASI ULOVILA VELIKOG ŠTAKORA: kad ostale službe ne rade, stvar spašavaju oni
[ # ]

KARLOVAC

Kad sve službe zakažu ili kad je pomoć nužno potrebna, u pomoć uvijek ulijeću karlovački vatrogasci, pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Karlovca. Danas se u neugodnoj situaciji našla Karlovčanka, stanarka zgrade u Ulici Kralja Tomislava koja je na terasi svog stana u zamci ulovila velikog štakora. Štakor na terasi, nedjelja je i kome se u ovom slučaju obratiti. Kako nam je rekla ova čitateljica, nakon više “okrenutih” brojeva telefiona, saznala je da grad nema dežurnu službu za deratizaciju koja bi intervenirala u ovakvim slučajevima neradnim danima, no na poziv stižu – oni. – Vrijedni naši vatrogasci dolaze u pomoć i za ono što nije u opisu njihovog posla, predano rade i pomažu ljudima. Svaka čast i pohvala. Vatogasci grada Karlovca najbolji ste, piše nam čitateljica koja se i na ovaj način htjela zahvaliti ekipi vatrogasaca.….KAportal

Image and video hosting by TinyPic

21.08.2016. ...21:06 [ Komentari (0) ] Isprintaj

VJERA KAO OBAVEZA :"Ako ne dođete na hodočašće, nećete dobiti novac za rad"
[ # ]

ZAGREB
Foto: Krunoslav Pavlina / CROPIX

Sva vatrogasna društva u Zagrebu obaviještena su da je hodočašće 11. rujna u Mariju Bistricu obavezno ako žele dobiti gradski novac

Hodočašće u Mariju Bistricu obvezno je za sve zagrebačke vatrogasce, a oni koji na njemu neće sudjelovati neće dobiti sredstva za rad. Tu obavijest dobila su sva Dobrovoljna vatrogasna društva, kao i Javna vatrogasna postrojba grada Zagreba. U obavijesti, koju potpisuje tajnik Vatrogasne zajednice grada Zagreba Damir Vlahović, stoji sljedeće: “Napominjemo da je hodočašće u programu rada zajednice i da društva koja neće na njemu sudjelovati neće moći sudjelovati u raspodjeli financijskih sredstava iz financijskog plana zajednice”. Tajnik Vlahović potvrdio nam je da je obavijest zaista poslana svim društvima i ne vidi u njoj ništa sporno. Kaže - postoji godišnji program društva u kojem se propisuje da moraju odlaziti na brojne aktivnosti, poput osposobljavanja, natjecanja, vježbi... Tko ne sudjeluje u svim propisanim aktivnostima, neće dobiti sredstva. Dosta im je, kaže, onih koji ne rade baš ništa, a očekuju da ih Grad financira.
Image and video hosting by TinyPic
Motivacija
- Stvar je u tome da nam Grad plati 30 autobusa, a pola ih bude prazno jer se ljudima ne da dolaziti. To ostavlja loš dojam, naravno, pa smo zato odlučili da je toga dosta. Takvo ponašanje nije u redu, jer nas Grad financira, a ovo je jednako važna aktivnost kao i sve druge. Nije da kažnjavamo one koji ne žele doći, ali ima društava koja ne rade ništa. Nije valjda da im je tako teško potrošiti nekoliko sati na aktivnost koja im se, uostalom, nalazi u godišnjem planu aktivnosti - smatra Vlahović. U odluci ne vidi ništa sporno niti smatra da ona ima ikakve veze s nečijim religijskim uvjerenjima. Kaže, to je samo odlazak u Mariju Bistricu, a nitko ne mora zaista otići na misu. Svi oni koji ne vjeruju u boga ili pak vjeruju u nekog drugog boga mogu taj dan provesti šećući se mjestom, a ne u crkvi. - Nećemo nikoga prisiliti da ode na molitvu ako to ne želi. Nama je važno da vatrogasci odu na hodočašće, jednako kao što idu i na proslavu našeg sveca zaštitnika. Oni koji žele na misu, odu, oni koji neće, izbjegnu je. Ne vidim u tome problem, a mislim da ni kolegama to nije problematično - ističe Vlahović. No, Zakon o suzbijanju diskriminacije vrlo je jasan. On zabranjuje diskriminaciju na osnovi vjerskog uvjerenja, a kažnjivo je staviti neku osobu u nepovoljniji položaj zbog njene vjere. Iz Ureda pučke pravobraniteljice doznajemo kako o ovom slučaju nisu dosad bili obaviješteni, no da će se njime definitivno pozabaviti.

Istraga
- Zasad nije moguće dati konkretan odgovor prije nego što doznamo detaljnije informacije. Svakako ćemo ih istražiti i zatim utvrditi postoji li sumnja na diskriminaciju - kaže Ana Tretinjak, glasnogovornica Ureda. Neslužbeno doznajemo da će predmet biti otvoren i provest će se ispitni postupak, odnosno tražit će se informacije od Vatrogasne zajednice o obavijesti koja je poslana. O njihovu odgovoru ovisi koliko će postupak trajati, a obično traje od nekoliko tjedana do nekoliko mjeseci. Ako se potvrdi sumnja u diskriminaciju, tada će Vatrogasna zajednica Grada Zagreba biti upozorena na to.…. jutarnji.hr

Image and video hosting by TinyPic

...08:14 [ Komentari (1) ] Isprintaj

U KALIFORNIJI VATROGASCI POLIJEVAJU SPALJENU ZEMLJU KAKO NE BI IZBILI NOVI POŽARI
[ # ]

CALIFORNIA

Vatrogasci polijevaju vodom spaljenu zemlju kako bi spriječili izbijanje novih požara u oblasti San Bernardino u Kaliforniji....
Image and video hosting by TinyPic
Požar koji se brzo širio izbio je u utorak ujutru u San Bernardinu u južnjoj Kaliforniji, spalivši više od 30.000 hektara šumskog zemljišta u tijeku dana i prisilio je više od 82.000 ljudi na evakuaciju, prenosi Xinhua.Požar Blue Cut istočno od Los Angelesa širio se svom brzinom, primoravši na evakuaciju više od 82.600 osoba, dok je guverner Kalifornije proglasio izvanredno stanje.Sezona požara u punom je jeku u Kaliforniji te se uporedo s požarom Blue Cut najnastanjeniji sjever zemlje borio s još jednim požarom.Oko 160 kilometara sjeverno od San Francisca, područja koje je već pogodio veliki požar 2015., vatra je nanovo zaprijetila stanovništvu u subotu. Požar Clayton zapalio je više od 1.600 hektara a približno 1.700 vatrogasaca svladalo je 35 posto žarišta.…. drukčiji

Image and video hosting by TinyPic

18.08.2016. ...08:44 [ Komentari (0) ] Isprintaj

NEVRIJEME U SLOVENIJI, U MEDLOGU IZGORIO HANGAR
[ # ]

MARIBOR
Foto: Uroš Hočevar/Delo

Olujno nevrijeme praćeno jakim vjetrom, a ponegdje i tučom koje je u ponedjeljak popodne pogodilo istočni dio Slovenije izazvalo je velike štete, a zbog odrona zemlje koji je uništio cestu na austrijskoj strani zatvoren je granični prijelaz Ljubelj. Više stotina vatrogasaca na širem području Maribora nastavlja s ispumpavanjem vode iz kuća i pokrivanjem oštećenih krovova. U više krajeva na istoku i jugu zemlje štetu na usjevima i kućama izazvala je tuča.
Image and video hosting by TinyPic
U Medlogu kod Celja udar groma izazvao je požar u hangaru sportske zračne luke Levec. Vatrogasci su uspjeli spasiti ostale objekte, ali je hangar u kojemu se nalazilo više manjih motornih zrakoplova i zrakoplovnih jedrilica, prikolice za prijevoz i druga oprema potpuno izgorio. Požar su gasili vatrogasci Profesionalne postrojbe Celje te sva okolna dobrovoljna vatrogasna društva. Po prvim procjenama šteta je milijun eura.. Više je lokalnih cesta privremeno zatvoreno zbog odrona zemlje i iščupanog drveća, a zbog nevremena i oštećene ceste na austrijskoj strani zatvoren je do daljnjega prijelaz Ljubelj.

Image and video hosting by TinyPic

16.08.2016. ...12:00 [ Komentari (1) ] Isprintaj

DVD-u PAVUČNJAK TURNIR U VOLAVJU
[ # ]

VOLAVJE

Image and video hosting by TinyPic
Dobrovoljno vatrogasno društvo Volavje pokazalo se kao vrlo dobar domaćin vatrogasnog malonogometnog turnira koji je okupio sedam vatrogasnih ekipa. Nakon cjelodnevnog nadmetanja turnir je osvojila ekipa DVD-a Pavučnjak koja je u finalnom susretu bila bolja od DVD-a Črnilovac, dok su treći bili vatrogasci iz Domagovića. Po završetku malonogometnog nadmetanja već tradicionalno je održana i vatrogasna zabava uz bogatu ponudu jela i pića.…. jaska danas

Image and video hosting by TinyPic

...10:16 [ Komentari (0) ] Isprintaj

TUČA, VJETAR I OBILNA KIŠA POHARALO VARAŽDINSKO PODRUČJE
[ # ]

VARAŽDIN

Jučerašnje nevrijeme donijelo je sa sobom veliku količinu kiše, jakog vjetra i tuče. Bilo je izvjesno da će ostaviti posljedice, a danas smo saznali i kakve one jesu te koliko su jake. Uz to što je tuča uništila usjeve mnogih poljoprivrednika, rušila je stabla te poplavila određena područja.
Image and video hosting by TinyPic
Prema izvještaju Državnog ureda za zaštitu i spašavanje, intervencije su bile potrebne u Strmecu Podravskom, gdje se ispumpavala voda u naselju. Ispumpavanje vode vršilo se i u Svibecu Podravskom, u Dravskoj ulici na kućnom broju 2, Vodovodnoj ulici 27 u Varaždinu, Ludbregu, u Ulici M. Stančića 5 u Hraščici te u Ulici B. Radić u Varaždinu na kućnom broju 30. Već smo obavijestili o rušenju stabala tijekom nevremena, a intervencija pomicanja srušenog stabla sa ceste, obavljena je u Međimurskoj ulici u Varaždinu. Intervencija je bila potrebna i u Strmecu Podravskom u Ulici B. Radića te u Sračinecu u Ulici M. Melinčeka, gdje su stabla pala na kuće.

Ovako je izgledalo u šatoru u Biškupcu. Prema ovom video, slavlje je prekinuto velikom količinom vode koja je nahrlila u šator.


Donosimo vam i snimku tuče u Knegincu Gornjem.


Image and video hosting by TinyPic

...09:09 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

 • brojać posjeta
  hvala na posjeti

  Image and video hosting by TinyPic
  Izvješće VOS-a za dan 25./26. kolovoz 2016. godine /klikni/  3. BICIKLISTIČKI MARATON ZA KORNATSKE VATROGASCE
  Image and video hosting by TinyPic
  ZAGREB - VODICE / 26.08 - 29.08.2016./
  Poštovani biciklisti,
  i ove godine biciklistički klub “SUTLA” i DVD Sesvetski Kraljevec uz pomoć vatrogasnih društava i zajednica diljem lijepe naše organiziraju u spomen na vatrogasce koji su izgubili život u kornatskoj tragediji 2007. godine. Biciklistički maraton koji će se voziti 3 dana od Zagrebačke Arene do rive u Vodicama u dužini od oko 375 km.….RASPIS
  Image and video hosting by TinyPic
  Seizmografi Sezmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su jutros 08. kolovoza 2016. godine u 8 sati i 26 minuta slab potres sa epicentrom 4 km zapadno od Zaboka. Magnituda potresa iznosila je 1.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru je bio II stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Županijski centar 112 Krapina zaprimio je nekoliko dojava od građana koji su osjetili podrhtavanje tla
  Pierce CAFS. / klikni/

  Pierce CAFS.

  Pierce CAFS.

  zanima li vas nabavka rabljenog vatrogasnog vozila onda kliknite na :
  Pierce CAFS.
  vzo1993@gmail.com  Image and video hosting by TinyPic

  INFORMACIJE O UPISU U PROGRAME PREKVALIFIKACIJA 2016./2017.
  ZAGREB: Na upis kandidati trebaju predati sljedeće dokumente:
  1. original svjedodžbe o završnom ispitu/radu, maturi ili državnoj maturi
  2. original razrednih svjedodžbi srednje škole,
  3. original rodnog lista – na uvid
  4. original domovnice – na uvid …. klikni
  Pierce CAFS.


  Pravilnik o jedinstvenom obliku i kroju odore pripadnika vatrogasnih postrojbi te oznakama zvanja  Image and video hosting by TinyPic
  Image and video hosting by TinyPic
  …. PRIRUČNIK ZA NATJECANJA VATROGASACA U REPUBLICI HRVATSKOJ /2016/  KOLOVOZ 2016.

  32. KUP POTOKA /13.08.2016./
  Image and video hosting by TinyPic
  Dobrovoljno vatrogasno društvo potok poziva Vas na tradicionalno natjecanje 32. Kup Potoka u subotu 13.08.2016 god. od 15:00 sati. Kotizacija po ekipi djece iznosi 300 kuna i može se uplatiti na žiro račun DVD-a Potok
  HR7323400091100078049 ili u gotovini na dan natjecanja. U kotizaciju je uračunato 10 medalja,hrana i piće. Za ekipe odraslih i mladeži nema kotizacije. Osiguran bogat izbor jela i pića. Za sve kategorije osigurani su pehari,a za najbolje vrijeme prijelazni pehar. Molimo Vas da svoj dolazak potvrdite do 10.08.2016. kako bi mogli osigurati medalje za sve natjecatelje.….RASPIS

  10. Memorijal TOMISLAV GALOVAC /14.08.2016./
  Image and video hosting by TinyPic
  ANDRILOVEC: Osobita nam je čast i zadovoljstvo pozvati Vas na 10. memorijal Tomislav Galovec koji će se održati dana 14. kolovoza 2016. godine (nedjelja) s početkom u 14:00 sati. Na natjecanju će se izvoditi dvije vježbe sa brentačama bez štafetne utrke za podmladak te dvije vježbe s VMŠ bez štafetne utrke za odrasle. Svu potrebnu opremu za izvođenje vježbe osigurava organizator. Ekipe djece vježbu izvode na asfaltu iza vatrogasnog doma, a seniorske ekipe na travnatom igralištu.….RASPIS

  6. KUP Kurilovca i 4. Memorijal IVAN VESELIĆ /20.08.2016./
  Image and video hosting by TinyPic
  KURILOVEC: Dobrovoljno vatrogasno društvo Kurilovec organizira vatrogasno natjecanje djece i mladeži 6. KUP Kurilovca i 4. Memorijal IVAN VESELIĆ u subotu, 20. kolovoza 2016. g. od 10:00 sati na terenima SRC-a Kurilovec, Sportska 2 a , Velika Gorica. Za prva tri mjesta osigurani su pehari i medalje, za četvrta mjesta statue, te za sve sudionike zahvalnice, a u kategoriji mladeži i veliki prijelazni pehar za najuspješniju ekipu. Kotizacija iznosi 250 Kuna u koju je uključena hrana i piće za 10 članova ekipe, a istu je moguće uplatiti putem računa IBAN HR3823600001101550116 ili gotovinom na blagajni DVD-a na dan natjecanja. Ukoliko ste se odlučili za dolazak na natjecanje u Kurilovec, molimo Vas da najkasnije do 18. kolovoza 2016. najavite svoj dolazak i prijavite ekipu putem e-maila: natjecanje.kurilovec@gmail.com ….OVDJE

  MEMORIJAL GRLAČ-GOLUBIĆ- ZORKO /20.08.2016./
  Image and video hosting by TinyPic
  DONJA GRAČENICA: Dobrovoljno vatrogasno društvo Donja Gračenica organizira tradicionalno natjecanje „MEMORIJAL GRLAČ-GOLUBIĆ- ZORKO“ koje će se održati u subotu 20.08.2016. na nogometnom igralištu Donje Gračenice sa početkom u 14 sati. Kotizacija za djecu je 200 kuna a za odrasle nema kotizacije….RASPIS

  12. MEMORIJAL JASMIN FILIPOVIĆ /27.08.2016./
  Image and video hosting by TinyPic
  NOVI VINODOLSKI: 12. Memorijal JASMINA FILIPOVIĆA odgađa se zbog izuzeto loše vremenske prognoze 06.08.2016 prolongira se i održat će se u subotu 27.08.2016.godine (Velibor Velo Topolovec). Prijava ekipa je do 24.08.2016.


  RUJAN 2016.

  3. MEMORIJAL TOMISLAV HRKOVEC / 03.09.2016./
  Image and video hosting by TinyPic
  MRACLIN: U spomen na poginulog branitelja Domovinskog rata Tomislava Hrkovca DVD Mraclin organizira memorijal u njegovu čast. ‘3.Memorijal Tomislav Hrkovec‘ održat će se 3. rujna na poligonu ispred vatrogasnog doma društva, a izvodit će se dvije vježbe po važećem priručniku za vatrogasna natjecanja Hrvatske vatrogasne zajednice. Štafetna utrka neće se izvoditi. Program će početi prijavljivanjem ekipa u 9:30 sati, a natjecanje će početi u 10 sati.Svu opremu za izvođenje vježbi osigurava DVD Mraclin. Najbolji će biti nagrađeni peharima i medaljama. Vatrogasne ekipe se mogu prijaviti do 31. kolovoza. Nema kotizacije. Informacije za prijavu nalaze se….OVDJE


  Image and video hosting by TinyPic

  2016
  Raspored vatrogasnih natjecanja kup HVZ-a za 2016.godinu
  SENIORI / SENIORKE
  1. Kup Dalmacije: Trilj (25.04.2015.)
  2. Memorijal "Mirko Kolarić" Varaždin (04.06.2016.)
  3. Memorijal "S.Gjuro Deželić" Ivanić Grad (19.06.2016.)
  4. Kup Posavine: Desno Trebarjevo (27.08.2016.)
  5. Kup Grada Đakova (10.09.2016.)

  DJECA I MLADEŽ
  1. Memorijal "Stjepan Paša" Koprivnica (29.05.2016.)
  2. Kup Popovače "Antun Brlaković" (28.06.2016.)
  3. Memorijal "Jurica Botković", Kladare (21. 08.2016.)
  4. Kup VZG Čakovca, Čakovca (03.09. 2016.)


Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se

eXTReMe Tracker
free counters