DJEČACI KLOKOČEVCA I DJEVOJČICE PLEŠIVICE POBJEDNICI 14. MEMORIJALA U MOLVICAMA
[ # ]

MOLVICE
Piše: Damir Marenić
Foto: Jurica Barbić
Image and video hosting by TinyPic
Ovogodišnji Memorijal Davor Vukas i Franjo Požgaj u organizaciji DVD-a Molvice održan je po 14. put. Na terenu ispred vatrogasnog doma okupilo se 16 ekipa najmlađih članova vatrogasnih društava u kategoriji od 6-12 godina. U kategoriji dječaka nastupilo je 12 ekipa a najbolji su bili članovi DVD-a Klokočevac, drugo mjesto za ekipu DVD Plešivica a treće mjesto osvojili su članovi DVD-a Stubička Slatina. U kategoriji djevojčica prvo mjesto osvojila je ekipa DVD-a Plešivica, druge su bile članice DVD Savski Nart dok su treće mjesto osvojile članice DVD-a Odranski Obrež. U neslužbenom djelu, ekipe su se natjecale i u potezanju užeta. Najjača ekipa u kategoriji djevojčica bila je ekipa DVD-a Savski Nart, a u kategoriji dječaka DVD Stubička Slatina.

Image and video hosting by TinyPic

12.06.2018. ...17:48 [ Komentari (0) ] Isprintaj

USUSRET PROSLAVI 110. OBLJETNICE DVD-a OSIJEK-TENJA
[ # ]

OSIJEK

DVD Osijek Tenja ovoga će petka, 15. lipnja, obilježiti čak 110. obljetnicu svog osnutka i rada. Povodom toga u Tenju će se održati svečana sjednica DVD-a Osijek Tenja, a gosti na svečanosti će biti župan Ivan Anušić i gradonačelnik Ivica Vrkić te mnogi drugi. Zanimljivo je i kako će svi mještani Tenje i ostali prisutni imati prilike vidjeti predstavljanje vozila i opreme VZO. Detalje i ostatak programa pogledajte u prilogu:
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

...16:33 [ Komentari (0) ] Isprintaj

PRED SEZONU POŽARA SPREMNO TISUĆE VATROGASACA, KAMERE, DRONOVI, BRODOVI, KANADERI.....
[ # ]

DIVULJE

Ove će godine u gašenju požara u priobalju sudjelovati 1116 profesionalnih vatrogasaca i 5076 dobrovoljnih vatrogasaca iz priobalnih županija, sezonski vatrogasci i, prema potrebi, pripadnici Oružanih snaga za brzu intervenciju, a svi će biti koordinirani i operativno vođeni iz Situacijskog središta u Divuljama, koje je ustrojeno radi stvaranja jedinstvenog zapovjednog informacijsko-komunikacijskog sustava, najavljeno je u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje (DUZS).

"Vatrogasne snage na terenu činit će, među ostalim, 1113 sezonskih vatrogasaca čije je zapošljavanje u tijeku, 98 vatrogasaca s 13 vozila iz kontinentalnog dijela Hrvatske dislociranih na 12 mjesta, te 200 pripadnika kopnenih, zrakoplovnih i pomorskih snaga spremnih na brzu intervenciju i dodatnih 300 vojnika za ojačanje snaga", rekao je na konferenciji za novinare glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković. Uz stalne zračne snage namijenjene gašenju požara, koje uključuju šest kanadera, Ministarstvo obrane (MORH) osiguralo je i desantni brod minopolagač, desantni jurišni brod, dvije gumene brodice i helikopter za izviđanje iz zraka, kao i sustav bespilotnih letjelica za izviđanje i rano otkrivanje požara. Tucaković se zahvalio gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina u priobalju, te županijskim vatrogasnim zapovjednicima na svemu što su učinili u pripremi požarne sezone, te pozvao građane da se pridržavaju uputa i tako smanje opasnost od požara, posebice jer je lani 80 posto požara uzrokovano ljudskim djelovanjem.
Image and video hosting by TinyPic
Očekuju se požari i ove godine
"Lanjska požarna godina bila je jako teška. Požara će sigurno biti i ove godine jer je vegetacija dosta velika, bilo je puno padalina i ima gorive materije. Građane pozivamo na suradnju s nadležnim službama, na ranu i brzu dojavu požara, te da radi preventivnog djelovanja ne potpaljuju vatru i ne bacaju žar, posebno za vrijeme vjetra jer za vatrogasce velike probleme predstavljaju bura, jugo i maestral", rekao je Tucaković. Zapovjednik Zapovjedno-operativnog središta Glavnog stožera Oružanih snaga brigadni general Krešo Tuškan izvijestio je kako je ove godine odlučivanje o angažmanu vojnih snaga prebačeno iz Zagreba u Situacijsko središte u Divuljama, kako bi se što više skratilo vrijeme dolaska vojnika na požarište. Sve odluke bit će donošene u vatrogasnom zapovjedništvu u Divuljama, gdje će od 1. lipnja do 30. rujna neprekidno boraviti jedan časnik Oružanih snaga s ovlastima da uključuje vojne snage u neposredne akcije. "O tome se prošle godine odlučivalo u Zagrebu na zahtjev Vatrogasno-operativnog središta DUZS-a, a to je zahtijevalo neko vrijeme za donošenje odluke i reakciju. To je moguće unaprijediti i uvjereni smo da ćemo na taj način skratiti vrijeme dolaska na požarište" rekao je Tuškan.

Videonadzor za požare
Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić istaknuo je kako je u ovogodišnju protupožarnu zaštitu uloženo gotovo 80 milijuna kuna, uz dodatnih 20 milijuna za kupovinu videonadzora, odnosno sustava integrirane zaštite s detekcijom dima i vatre i simulatorom širenja požara. Riječ je o 92 kamere na 46 lokacija, a nadzor se provodi iz četiri županijska operativna centra. Ipak, najveću opasnost za nastanak i širenje požara predstavljaju zapuštene poljoprivredne površine koje zarastaju u korov, pa je pozvao građane da održavaju svoje poljoprivredne površine. Svoje aktivnosti u pripremi protupožarne sezone predstavili su i Hrvatska gorska služba spašavanja, Hrvatski Crveni križ i Hrvatske autoceste.…. index.hr

Image and video hosting by TinyPic

...16:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

VATROGASCI DVD-a DUGI RAT PROSLAVILI 80. OBLJETNICU SVEČANOM SJEDNICOM
[ # ]

DUGI RAT

DVD Dugi Rat danas je svečanom sjednicom zaključio program proslave 80 godina vatrogasnog društva u ovom dalmatinskom mjestu. 80 godina vatrogastva u Dugom Ratu slavilo se posljednjih mjesec i pol dana kroz razna događanja, a svečana sjednica i izložba u dugoratskom kinu je bio završni događaj proslave. Proslavi su osim članova nazočili brojni izaslanici i predstavnici iz svijeta vatrogastva. – Obilježavanje 80. obljetnice je započelo s raznim događanjima u zadnjih 45 dana. Prvo događanje je bilo natjecanje Kupa HVZ-a u organizaciji Splitsko-dalmatinskog saveza vatrogasca u Dugom Ratu.
Image and video hosting by TinyPic
Nakon toga smo imali naš memorijalni turnir koji održavamo svake godine u spomen na našeg člana s velikim koncertom u parku u Dugom Ratu na kojem su izvođači grupa Boss, Klapa Sveti Florijan, Ivo Amulić i drugi koji su nam s njima izašli u susret. Iza toga smo imali veliku vatrogasnu vježbu i proslavu sv. Florijana. Održali smo i natjecanje Fire combat u Dugom Ratu u lučici. Program smo završili s izložbom vezanom za 80 godina našeg DVD-a i svečanom sjednicom koja se danas održala u našem kinu. – kazao nam je predsjednik DVD-a Dugi Rat Frane Marčić. Ovom priliko česititamo još jednom obljetnicu vatrogascima DVD-a Dugi Rat.…. dalmacija danas

Image and video hosting by TinyPic09.06.2018. ...19:26 [ Komentari (0) ] Isprintaj

POKAZNA VJEŽBA „PRINT 2018“
[ # ]

BREZJE
Piše: Damir Marenić

Požar koji je nastao minutu prije 18 sati u proizvodnom dijelu hale Print grupe d.o.o. u Brezju digao je na noge sva društva VZG-a Sveta Nedelja. Naime kao završetak mjeseca zaštite od požara, Vatrogasna zajednica grada Sveta Nedelja organizirala je javnu pokaznu vježbu za građanstvo. U vježbi koja je bila na objektu Print grupe d.o.o. u Brezju sudjelovala su dobrovoljna vatrogasna društva iz Svete Nedelje, Strmca, Rakitja i Kerestinca.
Image and video hosting by TinyPic
Sama vježba zamišljena je kao evakuacija djelatnika iz prostora Print grupe, gašenje požara skladišta gotove robe, sprečavanja eksplozije kotlovnice, vanjsko štićenje prostora spremišta boja i susjednog objekta, odimljavanje prostora pomoću natlačnog puhala do spašavanje osobe sa visine metodom preklapanja ljestvi. Na kraju vježbe svoje riječi pohvale i zahvale svim sudionicima iznjeli su zamjenica gradonačelnika Marija Hršak, zapovjednik VZG-a Ivan Štimac, predsjednik VZG-a Ivica Petravić te direktor Print grupe Ivica Hajduk.

Image and video hosting by TinyPic

02.06.2018. ...11:50 [ Komentari (0) ] Isprintaj

IZLOŽBA U ČAST 180. ROĐENDANA GJURE S. DEŽELIĆA
[ # ]

IVANIĆ-GRAD
Piše: Damir Marenić

Gjuro Stjepan Deželić rodio se 1838. godine u Ivaniću gdje je završio osnovnu školu, a u razdoblju od 1850. do 1856. je kao pitomac Nadbiskupskog sirotišta u Zagrebu pohađao klasičnu gimnaziju. Zahvaljujući njemu, u hrvatskom vatrogastvu uvedena je jednolična hrvatska komanda, a u Zagrebu je Gradsko zastupstvo osnovalo zadrugu “Croatia” za osiguranje protiv požara. Godine 1876. postao je predsjednikom novoformirane “Hrvatsko-slavonske vatrogasne zajednice”, kasnije je imenovan doživotnim velikim vojvodom “Zagrebačkog vatrogasnog društva”, a mnoga vatrogasna društva su ga izabrala za svoga počasnoga člana. Središnji odbor Hrvatsko-slavonske vatrogasne zajednice proglasio je 1895. Gjuru Stjepana Deželića ocem hrvatskog vatrogastva. Umro je u Zagrebu 1910. godine.
Image and video hosting by TinyPic
Taj njegov rad i ljubav prema vatrogastvu koju je prenio na mnoge generacije nadahnuo je vatrogasce Ivanić-Grada da njemu u spomen prije 20 godina organiziraju vatrogasno natjecanje „Memorijal Gjure S. Deželića“ . 24. svibnja ove godine u Muzeju grada Ivanić- Grada u čast 180 godina od rođenja Gjure S. Deželića te 20 godina „Memorijala G. S. Deželića“ otvorena je izložba vrijednih povijesnih vatrogasnih eksponata. Izložbu je pred velikim brojem vatrogasaca otvorila ravnateljica Muzeja Vida Pust Škrgulja koja je nazočne upoznala o liku i djelu G. S. Deželića te o njegovom značaju za grad Ivanić-Grad .

Nakon razgledavanja izložbe, u Gradskoj pivnici Ivanić – Grad održan je svečani dio gdje je sve nazočne pozdravio predsjednik VZG Ivanić-Grada Tomislav Abramović. O povijesti organiziranja vatrogasnog Memorijala pričao je Mato Rošin. Mato se osvrnuo na poteškoće koje su trebali savladati a u tome im je najviše pomogao Mijo Brlečić koji je već bio iskusan u organizacijama tako velikih događaja. Nije zaboravio spomenuti i vjerne supokrovitelje Memorijala a to su Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije i firma Vatropromet na čelu sa direktorom Nenadom Radojčićem. Na kraju svečanosti predsjednik Tomislav Abramović podijelio je priznanja zaslužnim što je ovaj Memorijal doživio svojih prvih dvadeset godina.

Image and video hosting by TinyPic

28.05.2018. ...10:18 [ Komentari (0) ] Isprintaj

IZLOŽBOM „VATRU GASI, BRATA SPASI“ OBILJEŽENO JE 25 GODINA RADA VATROGASNE ZAJEDNICE
[ # ]

SVETA NEDELJA
Piše: Damir Marenić

U petak 4. svibnja u organizaciji vatrogasne zajednice grada Sveta Nedelja obilježen je blagdan svetog Florijana te je tom prilikom u Centru za posjetitelje otvorena izložba „Vatru gasi, brata spasi. U ime okupljenih članova sve nazočne je pozdravio predsjednik Zajednice , Ivica Petravić, koji je istakao kako je ovo 25 godina postojanje Zajednice te se kroz sve ove godine uz veliko zalaganje i trud postiglo mnogo na jačanju vatrogastva a sanmim time i sigurnosti građana. Iskoristio je priliku te čestitao gradonačelniku Dariju Zurovcu na položenom ispitu za vatrogasca te mu tom prilikom uručio Uvjerenje i pripadajuće činove. Zapovjednik zajednice, Ivan Štimac spomenuo je kako je u protekloj 2017. Odrađeno 208 intervencija te 3 dislokacije te da su sva društva zaslužila da budu društva godine. No u svim tim brojnim intervencijama i dislokacijama prošle godine istakao se Antonio Gec , član DVD Strmec i ponio je laskavu titulu vatrogasca godine VZG-a Sveta Nedjelja.
Image and video hosting by TinyPic
Samu izložbu prezentirao je Damir Marenić koji je ukratko upoznao nazočne što se može vidjeti na ovoj izložbi postavljenih eksponata. Napomenuo je kako je izložba zamišljena kao neka vrsta vremeplova , znači od 1926. Godine kada je osnovano najstarije društvo na području grada Sveta Nedelja a to je DVD Sveta Nedelja pa do današnjih dana. A moglo se vidjeti puno, od mnogobrojnih fotografija sa vježbi, proslava i intervencija, vatrogasne opreme , publikacije te vatrogasnih amblema i medalja. Sama izložba trajala je dva tjedna i pokazalo se kao dobra odluka da se prezentira posjetiteljima vatrogastvo na ovom području te u dogovoru sa Turističkom zajednicom da ova manifestacija bude tradicionalno nastavljena svake godine u mjesecu zaštite od požara. Prije samog otvorenja ove izložbe vatrogasci su prisustvovali misi povodom svetkovine njihovog zaštitnika svetog Florijana u crkvi Presvetog Trojstva u Svetoj Nedelji.

Image and video hosting by TinyPic

19.05.2018. ...10:26 [ Komentari (0) ] Isprintaj

GASE LI VATROGASCI SESVETSKO SAJMIŠTE?
[ # ]

SESVETE

Dvoznačnost ovog naslova proizlazi iz jučerašnjeg javnog izlaganja prijedloga novog Urbanističkog plana uređenja gospodarske zone Sesvete sjever u kojem se natura izgradnja javne vatrogasne postrojbe na dijelu sajmišta.

Iako sesvetski dobrovoljni vatrogasci sjajno obavljaju svoj posao zaštite i spašavanja, počevši od središnje postrojbe Sesvete, pa preko mnogih sesvetskih DVD-ova, činjenica je da ipak možda i propisi, ali i gradska intencija o zaštiti i spašavanju nalažu da na prostoru na kojem će vrlo skoro živjeti 100 tisuća stanovnika, treba jedna javna vatrogasna postrojba, odnosno ispostava zagrebačkog JVP-a. Naravno da nitko nema ništa protiv, no pitanje njena smještaja mora biti pomno odabrano iz dva razloga. Prvi i najvažniji jest da se pažljivo odabranom lokacijom omogući jednak vremenski dolazak na intervenciju na cjelokupnom području Sesveta, a drugi, da budućom izgradnjom kompleksa vatrogasne postaje, koja po najnovijim uvjetima mora imati površinu od jednog hektara (100 x 100 metara), svojim postavljanjem ne utječe negativno na druge javne sadržaje.

Grad Sesvetama nameće putem ovog plana da vatrogasna postaja mora biti na dijelu prostora dosadašnjeg sajmišta. Podsjetimo, svojedobno je sajmištu već oduzeto gotovo četvrtina površine za potrebe zimske službe, a sad se od ostatka namjerava oduzimati još četvrtina. Pri tom se zaboravlja da je Sesvetski sajam vjerojatno jedan od najpoznatijih i najvećih u državi, da ima dugogodišnju tradiciju, da je mnogo građana Sesveta, ali i s drugih područja naučilo posjećivati sajmište, te da to sajmište ima itekako dobru budućnost. Naravno, potrebna je temeljita rekonstrukcija sadašnjeg sustava i izgleda, te uređenje prakirališta, a za to treba prostora. Sajmište ne samo da stagnira, nego i raste, dakle ima potrebu proširenja, što je također u planu, kao i uvođenje nekih novih sadržaja, no o tom potom.

Izgradnjom vatrogasnih građevina uključivši i tornja od 25 metara, što je uvjet struke, na račun sajma, može se dogoditi da smanjenje prostora za sajmovanje počinje potiskivati i prodavače i kupce, te u budućnosti dovesti do propadanja tog ipak jednog od zaštitnih znakova našeg kraja. Također, bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi vatrogasci četvrtkom dopodne kroz svu tu gungulu hitali na intervenciju. Primjerice u neko sjeverno naselje. Preko pruge gotovo nemoguće, a kroz centar bolje da i ne pokušavaju. Preporuka nadležnima, u tom slučaju razmišljajte o kanaderu ili protupožarnom helikopteru. Jedino to u sadašnjoj situaciji ima smisla.

Dakle, niz je protuargumenata Sesvećana protiv smještaja vatrogasne postaje na prostor sajmišta. To su na sinoćnjem javnom izlaganju UPU-a iskazali predsjednik sesvetskog Vijeća Stjepan Kezerić, predsjednik udruge Zelene i plave Sesvete Anto Damjanović, njegov zamjenik Radoslav Dumančić, te još neki nazočni. Dumančić je predložio i zamjensku lokaciju, prostor bivše vojarne Šija vrh, a koji je sad potpuno devastiran, na taj se prostor ilegalno navažaju azbestne ploče, razni materijal, možda i opasni i doista je potreba uređenja tog prostora, a ova ideja bilo bi najelegantnije i najpraktičnije rješenje. Vlasnik tog prostora je MORH, a odbaco ga je kao nepotreban. S druge strane država ima namjeru u budućem prostoru negdašnjeg kompleksa Sljeme izgraditi policijsku postaju i općinski sud. U tom bi se smislu Grad i država mogli vrlo lako dogovoriti oko zemljišta. …. sesvete danas

Image and video hosting by TinyPic

08.05.2018. ...13:26 [ Komentari (0) ] Isprintaj

REKORDAN BROJ EKIPA NA KUPU TUROPOLJA
[ # ]

TUROPOLJE

Dobrovoljno vatrogasno društvo Turopolje 01. je svibnja 2018. godine, u Turopolju, organiziralo i održalo vatrogasno natjecanje za djecu od 6 do 12 godina starosti, odnosno za mladež od 12 do 16 godina starosti. Natjecanje iz godine u godinu bilježi sve veći broj natjecatelja, pa je tako ove godine dosegnuta rekordna brojka od ukupno 370 natjecatelja (37 natjecateljskih ekipa).
Image and video hosting by TinyPic
Najtrofejnije društvo bilo je DVD Ribnica, koje je osvojilo 4 pehara po kategorijama i prijelazni pehar, kao najbolja ekipa u kategoriji mladeži žene. DVD Buševec osvojilo je prijelazni pehar kao najbolja ekipa u kategoriji mladeži - muška, dok je prijelazni pehar u kategoriji djece - ženski i muški, osvojilo DVD Kuče.

Rezultati:

DJECA ŽENE
1. DVD Mraclin
2. DVD Novo Čiče
3. DVD Ribnica
4. DVD Staro Čiče
5. DVD Kuče
6. DVD Strmec Bukevski
7. DVD Kurilovec
8. DVD Šiljakovina

DJECA MUŠKA
01. DVD Kuče 1
02. DVD Ribnica
03. DVD Kosnica
04. DVD Kuče 2
05. DVD Velika Mlaka
06. DVD Staro Čiče
07. DVD Mraclin 1
08. DVD Turopolje 2
09. DVD Veleševec
10. DVD Trebovec
11. DVD Buševec
12. DVD Kurilovec
13. DVD Strmec Bukevski
14. DVD Čička Poljana
15. DVD Bobovec
16. DVD Leskovec
17. DVD Odranski Obrež
18. DVD Novo Čiče
19. DVD Turopolje 1

MLADEŽ ŽENE
1. DVD Ribnica
2. DVD Ježevo
3. DVD Kuče

MLADEŽ MUŠKA
1. DVD Buševec
2. DVD Ostrna
3. DVD Ribnica
4. DVD Strmec Bukevski
5. DVD Novo Čiče
6. DVD Staro Čiče
7. DVD Velika Mlaka

Image and video hosting by TinyPic


05.05.2018. ...20:02 [ Komentari (0) ] Isprintaj

ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA VZG KRIŽEVACA
[ # ]

KRIŽEVCI

Vatrogasna zajednica Grada Križevaca održala je 72. redovnu izbornu-izvještajnu godišnju Skupštinu koju je otvorio predsjednik Zajednice Ivan Mužić.

Uvodno je pozdravio saborskog zastupnika Branka Hrga, predsjednika Gradskog vijeća Marka Katanovića, zamjenika križevačkog gradonačelnika Marija Martinčevića, gradskog pročelnika Mladena Tenodija, izaslanika predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Gorana Matoničkina, zapovjednika Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimira Habijana, pročelnika Državnog ureda za zaštitu i spašavanje Ivana Kramarića, inspektora za vatrogastvo Stjepana Lončara, direktora Vatroprometa Nenada Radojčića, delegaciju iz Slovenije, Vrbovca, Svetog Ivana Žabna, Bjelovara i Koprivnice.
Image and video hosting by TinyPic
Dragutin Hrg pozdravio je sve okupljene ispred DVD-a Đurđic istaknuvši kako tamošnje Društvo slavi devet desetljeća rada. -Društvo je u protekloj godini prema postignutim rezultatima najuspješnije Društvo na području Vatrogasne zajednice Grada Križevaca – istaknuo je Dragutin Hrg. Na Skupštini u Đurđicu podneseno je izvješće o radu u proteklih godinu dana. Predsjednik Ivan Mužić pojasnio je vatrogasnu strukturu i istaknuo kako je 12 posto stanovništva uključeno u vatrogastvo. Napomenuo je kako su članovi održavali sjednice, opremali dobrovoljna vatrogasna društva opremom, vršili preventivne obilaske, provodili osposobljavanja, organizirali vatrogasna natjecanja i brojne druge aktivnosti.

Na Skupštini je zapovjednik Ivan Matosvić podnio program rada za ovu godinu pa je tako u planu Vatrogasne zajednice održavati vježbe, redovne godišnje skupštine dobrovoljno vatrogasnih društava, pomagati dobrovoljno vatrogasnim društvima u obilježavanju jubilarnih obljetnica te im stalno pružati stručnu pomoć, provoditi preventivne mjere radi zaštite od požara, provoditi nadzor spaljivanja, organizirati seminare, tečajeve i ostalo. Sva izvješća, uključujući i izvješće Nadzornog odbora i financijsko izvješće usvojena su jednoglasno.

Pohvale Vatrogasnoj zajednici Grada Križevaca kao i želje za daljnji uspješni rad poželjeli su direktor tvrtke Vatropromet Nenad Radojčić, inspektor za vatrogastvo Stjepan Lončar, predstavnici Vatrogasnih zajednica Vrbovec, Koprivnica, Bjelovar, Sveti Ivan Žabno, Gasilske Zveze Žalec, zapovjednik JVP Križevci Ivan Matosović, predsjednik vatrogasne zajednice Goran Matoničkin, zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan, predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović, zamjenik križevačkog gradonačelnika Mario Martinčević i saborski zastupnik Branko Hrg.

Zapovjednik Zvonimir Habijan rekao je kako 132 DVD-ova djeluje na području Koprivničko-križevačke županije i osvrnuo se dislokacije koje su imali vatrogasci protekle godine na Jadranu i na najvažnije aktivnosti u protekloj godini. Predsjednik Goran Matoničkin izrazio je nadu kako vjeruje da će novi Zakon o vatrogastvu biti korektan i pozvao Branka Hrga da kaže u kojoj fazi je priprema zakona. Predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović izrazio je zadovoljstvo organiziranošću vatrogasaca, voljom i trudom kojom vatrogasci doprinose svojem mjestu i Gradu. -Pozivam vas da zajedno stvorimo atmosferu i krenemo prema zajedničkom cilju i da ravnomjerno razvijamo Križevce – istaknuo je Katanović.

Zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević uputio je zahvalu Vatrogasnoj zajednici Grada Križevaca i u ime gradonačelnika Marija Rajna na izvrsnoj suradnji napomenuvši kako će Grad i dalje pomagati vatrogascima. -Poruke koje šaljemo ne smiju završvati u domovima, već moraju završiti na višim razinama gdje se doonose odluke. Najvatrogasniji smo grad u Hrvatskoj i sukladno tome trebamo zauzeti stav – rekao je Martinčević i dodao kako je Grad osigurao više sredstava za vatrogastvo u ovoj godini. Na kraju obraćanja zamjenik gradonačelnika čestitao je DVD-u Đurđic na 90. rođendanu.

Saborski zastupnik Branko Hrg istaknuo je kako očekuje pomoć od vatrogasaca prilikom davanja prijedloga o novom Zakonu o vatrogastvu. -Često o vatrogastvu govorim u Saboru. Kad se donose zakoni “sudaraju” se profesionalno i dobrovoljno vatrogastvo. To mora biti jedno tijelo i zajednička priča, kao što je to u Križevcima. Postoji problem juga i sjevera. Oni nas ne razumiju, jer nemaju takav sustav kakav je ovdje u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Vatrogasci se trebaju organizirati i peticijama i potpisima trebaju tražiti ono što žele. Vjerujem da ćemo kategorizirati društva i da iako nemaju dovoljno opreme i liječničke preglede ostanu kroz vatrogastvo čuvati život na selu – istaknuo je Hrg.…. prigorski.hr

Image and video hosting by TinyPic

29.04.2018. ...10:29 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

 • website counter code

  Osim što uređujem ovaj blog sakupljam i vatrogasne predmete : ambleme, monografije, značke, medalje, vatrogasna filatelija, modeli vatrogasnih vozila i sl. Ukoliko imate volje za pomoć u popunjavanju moje kolekcije dobro došli ste. Moju kolekciju možete pogledati ….OVDJE

  Image and video hosting by TinyPic

  Image and video hosting by TinyPic
  LIJEČENJE U NAFTALANU ZA DOBROVOLJNE VATROGASCE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE /2018./.
  Zagrebačka županija financira bolničko liječenje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, dobrovoljnih vatrogasaca i osoba oboljelih od psorijaze u Naftalanu, specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju, Omladinska 23 a, Ivanić-Grad....RASPIS

  ODLUKA O MJERAMA ZAŠTITE OD POŽARA NA OTVORENIM PROSTORIMA.
  Zabranjeno je loženje vatre na svim otvorenim prostorima u razdoblju od 1. svibnja do 30. rujna. Loženje vatre u razdoblju od 1. listopada do 30. travnja može se obavljati ako je osoba prethodno obavijestila nadležnu vatrogasnu postaju. Novčanom kaznom u iznosu od 15.000,00 do 150.000,00 kuna ili kaznom zatvora do 60 dana kaznit će se za prekršaj fizička osoba koja izazove požar. Osoba koja izazove požar iz nehaja kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom od 2.000,00 kn do 15.000,00 kn.

  Image and video hosting by TinyPic
  vijesti iz DUZS-a/klikni/

  NACIONALNA EVIDENCIJA NESTALIH OSOBA
  Pierce CAFS. / klikni/
  Pierce CAFS. / klikni/

  Pierce CAFS.

  Pierce CAFS.

  zanima li vas nabavka rabljenog vatrogasnog vozila onda kliknite na :
  Pierce CAFS.
  vzo1993@gmail.com
  VATROGASNI VJESNIK
  ARHIVA
  / klikni /
  Pierce CAFS.
  Image and video hosting by TinyPic

  Pierce CAFS.
  Pravilnik o jedinstvenom obliku i kroju odore pripadnika vatrogasnih postrojbi te oznakama zvanja  Image and video hosting by TinyPic
  Image and video hosting by TinyPic
  …. PRIRUČNIK ZA NATJECANJA VATROGASACA U REPUBLICI HRVATSKOJ /2018/

  …. PRAVILNIK O VATROGASNIM NATJECANJIMA 2018.

  Image and video hosting by TinyPic

  LIPANJ 2018.

  Image and video hosting by TinyPic
  9 . KUP KERESTINCA . /16.06./
  ...RASPIS
  Image and video hosting by TinyPic
  1. KUP DVD DONJI ŠARAMPOV /16.06./
  ...RASPIS
  Image and video hosting by TinyPic
  17. MEMORIJALNI KUP PAVAO IVANEC /30.06./
  ...RASPIS
  Image and video hosting by TinyPic
  15. KUP SVETOG FLORIJANA /30.06./
  ...RASPIS

  SRPANJ 2018.

  Image and video hosting by TinyPic
  11. MEMORIJAL IGOR I NIKICA VODOPIJEVEC /01.07./
  ...RASPIS

  Image and video hosting by TinyPic
  8. KUP DVD-a PETROVINA /01.07./
  ...RASPIS

  Image and video hosting by TinyPic
  10. KUP SVETOG FLORIJANA /01.07./
  ...RASPIS

  Image and video hosting by TinyPic
  MEMORIJAL JOSIP MARTAN /22.07./
  ...RASPIS

  Image and video hosting by TinyPic

  2018
  Raspored vatrogasnih natjecanja kup HVZ-a za 2018.godinu
  Odbor za natjecanja Hrvatske vatrogasne zajednice na 4. sjednici održanoj 06. ožujka 2018. godine u Čakovcu, razmotrio je sve pristigle prijave za domaćine Kupa HVZ-a, te donio zaključak da će se održati 3 (tri) natjecanja u vježbi VMŠ i 3 (tri) natjecanja u vježbi s preprekama za mladež. Sva tri natjecanja su obavezna i ista će se bodovati za konačni poredak.

  Natjecanje za odrasle održat će se:
  1. Kup Dalmacije, 21.04.2018., DVD Dugi rat
  2. Memorijal G. S. Deželić, 17.06.2018., Ivanić grad
  3. Kup Posavine, 25.08.2018., Desno Trebarjevo
  Natjecanje za mladež održat će se:
  1. Kup Sv. Florijana, 01.07.2018., Božjakovina, DVD Ostrna
  2. Memorijal ''Stjepan Paša'', 27.05.2018., Koprivnica
  3. Kup VZG Čakovca, 01.09.2018., Čakovec  PROSLAVE I OBLJETNICE

  2018.

  - 90. GODINA DVD DUBRAVICA (24.06.)

eXTReMe Tracker
free counters