U 2017. ODRAĐENA 71 INTERVENCIJA
[ # ]

SVETA NEDELJA
Piše: Damir Marenić

Image and video hosting by TinyPic
Dobrovoljno vatrogasno društvo Sveta Nedelja održala je u subotu 17.ožujka svoju 92. redovno izvještajnu skupštinu . Kako je spomenuto o izvješću o radu društva vidljivo je da je rađeno u svim segmentima, od rada sa najmlađima, posjetama proslava drugih društava, natjecateljskim nastupima koji su ocjenjeni kao vrlo dobri s obzirom koliko puta se vježbalo, aktivnostima povodom blagdana Sv. Florijana te čuvanja Isusovog groba, sudjelovanja na manifestacijama unutra grada, osiguranja svetonedeljskog karnevala, trening rally showa santa domenica, sudjelovanje Borisa Nađenovića na Fifighter natjecanjima kako za kup HVZ-a ,gdje je sa kolegom iz DVD-a Komin osvojio prvo mjestu u ukupnom poretku u svojoj kategoriji, odlično prezentirao svoje društvo na natjecanjima u Sloveniji i Austriji, Te na kraju velik broj odrađenih intervencija.
Image and video hosting by TinyPic
U operativnom dijelu odradili su 71. Intervenciju od toga 28 požarnih , 39 tehničkih te 4 ostale intervencije. Na intervencije je utrošeno 385 sati sa prosjekom od 5 vatrogasaca po intervenciji. Dozapovjednik Zvonimir Mikin sudjeluje sa ostalim članovima društava iz Zajednice na gašenju požara u Dalmaciji. Petar Mikin, Valentino Špehar, Zvonimir Mikin i Viktor Zlodi uspješno polažu tečaj za voditelja brodice B kategorije, dok Petar Mikin polaže specijalnost za spašavanje u ruševinama. Ulaže se u nabavku neophodne ili dotrajale opreme i tu imaju veliku pomoć kako Zajednice tako i samog grada Sveta Nedelja.
Nakon ovakvih aktivnosti slijedi i čin nagrađivanja pa su tako za najviše odrađenih intervencija nagrađena prva petorica a prvi među jednakima je Viktor Zlodi sa 37 intervencija. Podijeljene su i spomenice za godine rada u vatrogasnoj organizaciji. Svakako moramo spomenuti da su spomenicom za 40 godina rada u vatrogasnoj organizaciji nagrađeni Mladen Prahin i Damir Marenić. Zbog velike hrabrosti i požrtvovnosti srebrnu vatrogasnu plamenicu dobio je Zvonimir Mikin, a od mladih Priznanjem su nagrađeni Josip Dejanović i Filip Vran za nesebičan trud i zalaganje u radu Društva.
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

19.03.2018. ...18:40 [ Komentari (0) ] Isprintaj

VATROGASCI IZ ROVIŠĆA: Nakon donacije možemo parirati profesionalcima
[ # ]

ROVIŠĆE

Dobrovoljno vatrogasno društvo i općina Rovišće povezali su se s međunarodnom nevladinom organizacijom francuskih vatrogasaca koji pomažu u prirodnim katastrofama diljem svijeta. Prije mjesec dana u Rovišću su potpisali sporazum o suradnji, a sada je stigla i vrijedna vatrogasna oprema. Tako je otvoren put suradnji i s ostatkom Hrvatske.
Image and video hosting by TinyPic
Obećano - ispunjeno! Francuski su se vatrogasni humanitarci u Rovišće vratili s 25 tisuća eura vrijednom opremom koja će ovdašnjem DVD-u itekako unaprijediti rad. U Rovišću smo vidjeli velik profesionalizam i sposobnost vatrogasaca, jedino što im je nedostajalo bila je oprema. Stoga naša prva donacija sadržava uglavnom zaštitnu opremu, a uslijedit će i nove donacije, izjavio je Thierry Velu, predsjednik i osnivač francuske udruge za pomoć u katastrofama. Vatrogasci iz Rovišća prezadovoljni su darovanom opremom - od kaciga i odijela za prolaz kroz vatru, različitih crpki, agregata, svjetiljki, alata, pa čak i energetskih pripravaka. Mogu reći da možemo parirat sada s profesionalcima i to nam jako puno znači, pogotovo oprema koja je došla sad od kolega iz Francuske, izjavio je Goran Vinković, zapovjednik DVD-a i vatrogasne zajednice općine Rovišće. Ova francuska humanitarna vatrogasna organizacija već dvadeset godina pomaže u prirodnim katastrofama diljem svijeta. Pomagali su u svim većim prirodnim katastrofama u svijetu, primjerice u Pakistanu, Nepalu, Rusiji, Americi. Zadnju intervenciju imali su na Floridi poslije uragana Irma. Rovišće im je postalo hrvatski partner koji će ih povezati i s ostatkom zemlje.…. hrt.hr

Image and video hosting by TinyPic

18.03.2018. ...12:18 [ Komentari (0) ] Isprintaj

SREDIŠNJA SESVETSKA VATROGASNA POSTROJBA ODRŽALA SKUPŠTINU
[ # ]

SESVETE
Autor: Borko Samec

Dobrovoljno vatrogasno društvo Sesvete održalo je u subotu navečer poluizbornu godišnju skupštinu.

Nepostojeći službeni termin, no u stvarnosti je bila poluizborna jer su sesvetski vatrogasci birali dio svog rukovodstva. Naime, dosadašnji zapovjednik društva Matija Ruga iz zdravstvenih razloga ne može više obnašati dosadašnju najvažniju operativnu funkciju u društvu, a dva člana upravnog odbora zbog privatnih razloga ne mogu više obnašati tu dužnost, pa je uslijedila rotacija na mjestima uprave društva. U upravni odbor izabrani su Matija Čukac i Matija Fišter. Dosadašnji zapovjednik Matija Ruga izabran je za zamjenika predsjednika društva, a novi zapovjednik društva od sad je Drago Ruga, dok je za njegova zamjenika izabran Sandi Garguljak. Za tajnika društva izabran je Stjepan Čukac, a predstavnik u skupštini Vatrogasne zajednice Grada Zagreba bit će od sad Matija Ruga.
Image and video hosting by TinyPic
Izvještaj o radu podnio je dosadašnji zapovjednik Matija Ruga. U prošloj godini bilo je 48 intervencija što je gotovo dvostruko više u odnosu na prethodnu godinu kad ih je bilo 29. Od lanjskih intervencija bilježe se intervencije gašenja požara na stambenim, poslovnim i gospodarskim objektima, te otvorenoga prostora, ali i intervencije ispumpavanja bunara ili uklanjanja stabala. "Nema veće intervencije, a da se na području Grada Zagreba ne zove naša postrojba"; rekao je podnoseći izvještaj zapovjednik Ruga, te posebno apostrofirao tri najveće lanjske intervencije, požate na Jelenovcu, Glibokom jarku i onaj najveći na CIOS-u. O značaju DVD-a Sesvete kao središnje sesvetske postrojbe govori i podatak da je uobičajeni postupak, nakon što JVP iz postaja Dubrava ili Žitnjak sa znatnim snagama kreću na intervenciju, Sesvete se stavlja u stanje pripravnosti kako bi u vrijeme intervencije profesionalaca mogli biti pripravni u slučaju potrebe krenuti na neku drugu intervenciju koje pokrivaju spomenute postaje JVP-a.

Ove su godine bili i na dislokacijama u Dalmaciji, a što je također sve odrađeno u najboljem redu, za što su dobili i mnoge pohvale. Odradili su i mnoge vježbe, a od specijalnih intervencija Ruga je posebno naglasio osiguravanje pretakanja amonijaka u Zagrebačkoj pivovari za što su im je opremu posudila Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba. Sesvetski vatrogasci imaju i dobru suradnju sa sesvetskim osnovnim školama s ciljem upoznavanja učenika s opremom i radom vatrogasaca kako bi od najmanjih nogu naučili ponešto o ulozi vatrogasaca u društvu, te možda regrutirali nove snage za jedinice djece i mladeži kako za Sesvete, tako i za druga okolna društva, a to su sve budući vatrogasci. Danas DVD Sesvete broji 130 članova, 44 članova djece i mladeži, 86 članova s pravom glasa od kojih čak 63 operativnih članova s liječničkim pregledom, te 23 ostala člana. Na skupštini su također uručene diplome pojedinim operativnim članovima za završene specijalnosti, te uručene medalje za obljetnicu rada u društvu. Skupštinu su pozdravili izaslanik gradonačelnika Bandića, Stjepan Kezerić, predsjednik vijeća g.č. Sesvete, zapovjednik ispostave JVP Dubrava Darko Brlečić i tajnik Vatrogasne zajednice Grada Zagreba Damir Vlahović.…. sesvete danas

Image and video hosting by TinyPic

...10:59 [ Komentari (0) ] Isprintaj

MARIO ČIŽMEŠIJA NOVI PREDSJEDNIK DVD-a KERESTINEC
[ # ]

KERESTINEC
Piše: Damir Marenić

64. po redu godišnja skupština DVD-a Kerestinec započela je blagoslovom vozila i novouređenog vatrogasnog doma. Svečanost posvećenja predvodio je župnik župne crkve Uzvišenja svetog Križa Dragutin Bubnjar . Tokom godine društvo je radilo u svim segmentima , od posjete skupština drugih društava, natjecateljskom dijelu te operativnom dijelu. Evo samo nekih aktivnosti. Dva člana DVD-a polažu ispit za voditelja brodice „B“ kategorije, dva člana upućena su krajem godine na školovanje za vozača „C“ kategorije te 12 polaznika za vatrogasna zvanja u organizaciji VZG Sveta Nedelja.Sudjeluju u sklopu vatrogasne zajednice grada u proslavi mjeseca zaštite od požara i svetkovine Svetog Florijana, organiziraju tradicionalni Kup Kerestinca.
Image and video hosting by TinyPic
U operativnom dijelu započinju sa uređenjem terenskog vozila Land Rover „Defender“ koji je stigao donacijom vatrogasne zajednice Zagrebačke županije. Ovom prilikom zahvaljuju se svim sponzorima koji su omogućili da se ovo vozilo stavi u punu funkcionalnost. Sudjelovali su na tri vatrogasne pokazne vježbe. Prva vježba je bila samostalna , drugu su izveli u sklopu javne pokazne vježbe VZG Sveta Nedelja a treću u Stupniku sa tamošnjim prijateljskim društvom. U 2017. Odrađuju ukupno 23 intervencije gdje prednjače požari otvorenog prostora te tehničke intervencije- ispumpavanja vode. Vatrogasac Filip Raić u mjesecu kolovozu odlazi na izvanrednu dislokaciju na područje Kistanja sa ostalim vatrogascima iz VZG-a. Krajem godine započinju sa preuređenjem vatrogasnog doma uz veliku pomoć Grada Sveta Nedelja. Mnogobrojna priznanja podijeljena su članovima i sponzorima. Za svoj 30 godišnji rad vatrogasnim spomenicama nagrađeni su dosadašnji predsjednik društva Ivica Klemenčić te novoizabrani predsjednik društva Mario Čižmešija.

Image and video hosting by TinyPic

11.03.2018. ...16:53 [ Komentari (0) ] Isprintaj

GODINA AKTIVNOSTI I DRUŽENJA
[ # ]

RAKITJE
Piše: Damir Marenić

Image and video hosting by TinyPic
Svoju redovno-izvještajnu skupštinu održali su članovi DVD-a Rakitje. Iz izvješća o radu društva vidljivo je da im je prošla godina počela radosno , naime krajem siječnja uselili su se u novo uređene prostore a sredinom veljače u garažu je stigla i auto cisterna Renault Midlum. Tokom godine članovi društva sudjelovali su na čuvanju božjeg groba u crkvi bl. Alojzija Stepinca, zatim pri spaljivanju krijesa u Rakitju i Novakima te na predavanju u osnovnoj školi Vladimir Dešćak gdje je organizator bio MUP a tema je bila sigurnost u prometu. Također sudjeluju u akcijama čišćenja izvora Žabica, u ljetnim mjesecima pune bunar kod kapelice sv. Andrije te zalijevaju površine oko spomen doma legendarnih Tigrova. Vrše edukaciju djece u školi i vrtiću, posjećuju proslave drugih društava te sudjeluju na roštiljadi u Strmcu te fišijadi u Rakitju. Na izbornoj skupštini VZG-a dva člana društva izabrana su na važne funkcije, pa je za tajnicu izabrana Petra Hus Novak a Ivan Štimac za zapovjednika Zajednice.
Image and video hosting by TinyPic
Odradili su 35 intervencija od kojih je najviše bilo ispumpavanja vode, zatim požari otvorenog prostora te tehničke intervencije u prometu. Kao i mnoga društva iz Hrvatske u ljetnom periodu sudjeluju u sklopu VZG-a na velikim požarima koji su zahvatili Dalmaciju. Sredinom rujna sudjeluju u pripremi obrane od poplave u Strmcu kako se ne bi ponovila 2010. godina. Ukupno gledajući na intervencijama su proveli 91 sat. U skladu sa potrebama kupuje se neophodna oprema pri čemu imaju veliku pomoć VZG-a Sveta Nedelja. Gledajući starosnu dob može se vidjeti da je društvo mlado jer najviše članova imaju od 18 do 30 godina te rad sa djecom i mladeži daje sigurnost da će vatrogastvo u Rakitju još dugo godina postojati. Na kraju su zaslužnim članovima podijeljena priznanja za njihov doprinos u radu DVD-a Rakitje.

Image and video hosting by TinyPic

05.03.2018. ...20:15 [ Komentari (0) ] Isprintaj

ODRŽANA 128. REDOVNA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA DVD-a SAMOBOR
[ # ]

SAMOBOR
Piše: Ivana Kokot

Ovogodišnja, 128. redovna izvještajna sjednica Skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Samobor održana je u subotu, 3. ožujka, u Hotelu Lavica, u nazočnosti predstavnika Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Samobora Krunoslava Znike, zapovjednika Vatrogasne zajednice Grada Samobora i JVP Grada Samobora Mladena Žitkovića te predstavnika ostalih dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Samobora i okolice. Osnovni cilj djelovanja DVD-a Samobor dobrovoljan je i humanitaran rad. Tako je u protekloj godini DVD Samobor bio inicijator, organizator i sudionik 206 raznih aktivnosti, bez prijevoza vode, a u kojima je sudjelovao 1683 član, s utrošenih 2907 sati rada. Protekle je godine Dobrovoljno vatrogasno društvo Samobor sudjelovalo u 22 vatrogasne intervencije, gradskim i međudruštvenim vatrogasnim vježbama, radnim akcijama i natjecanjima te je izvršilo 7 osiguranja u što ulaze i najveće samoborske manifestacije - Samoborski fašnik, Bitka kod Samobora 1441., Dan grada Samobora, Advent u Samoboru te organizirani doček Nove godine na glavnom samoborskom trgu.
Image and video hosting by TinyPic
Ono što je obilježilo 2017. godinu svakako je preseljenje Javne vatrogasne postrojbe Samobor u nove prostore čime su stvoreni uvjeti za garažiranje svih vozila te za neometano korištenje doma. Uređeni su prostori za svakodnevni rad, prostor za druženje te je postavljen video nadzor cijelog doma. Cilj za 2018. godinu je uređenje dvorane i skladišnog prostora na katu, a u planu je i uređenje dvorišta. Također, uspostavljena je suradnja s veleposlanstvom Republike Francuske u Hrvatskoj te je 24. listopada nevladina organizacija Republike Francuske PUI DVD-u Samobor donirala vozilo marke Renault. Riječ je o vozilu Renault Camiva, tipskom visokoprohodnom vatrogasnom vozilu namjenjenom gašenju požara otvorenih prostora. U smjeru vožnje i vožnji unatrag savladava nagib od 50%, bočni nagib savladava do 30%. Prohodnost kroz vodu je do dubine 80 cm a vertikalnu prepreku savladava do 50 cm. Moguće je gašenje s vozilom u kretanju a dio donacije bila je i obuka vozača za savladavanje teških terena. Obuka je vršena po francuskim standardima a prošlo ju je pet vozača DVD-a Samobor.
Image and video hosting by TinyPic
Na kraju sjednice članovima Društva dodijeljena su vatrogasna priznanja i spomenice. Zapovjednik VZ grada Samobora Mladen Žitković uručio je diplome za položen program spašavanja iz ruševina operativnim članovima Tomislavu Brkiću i Saši Štajnkleru te diplome za program Opasnosti od plamenih udara Damiru Dominu, Tomislavu Gregoriću i Saši Štajnkleru. Vatrogasne spomenice za 10 godina djelovanja u vatrogastvu dobile su Ivana Kokot i Nina Savić Cipek, a za 20 godina Ivan Dömötörffy i Ranko Oslaković. Zahvalnice Dobrovoljnog vatrogasnog društva Samobor uručio je zapovjednik Davor Domin članovima koji su se posebno istaknuli svojim radom u 2017. godini: Tomislavu Brkiću, Predragu Crnokraku, Dubravku Golubiću, Tomislavu Gregoriću, Boži Grguriću i tvrtci Samoborček d.o.o., Energo inspektu d.o.o., Mati Pajtaku, Dubravku Regoviću i Saši Štajnkleru.

Image and video hosting by TinyPic

...15:24 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

 • page counter

  Osim što uređujem ovaj blog sakupljam i vatrogasne predmete : ambleme, monografije, značke, medalje, vatrogasna filatelija, modeli vatrogasnih vozila i sl. Ukoliko imate volje za pomoć u popunjavanju moje kolekcije dobro došli ste. Moju kolekciju možete pogledati ….OVDJE
  Image and video hosting by TinyPic
  Image and video hosting by TinyPic
  VATROGASCI:Ovo nikako ne radite sa produžnim kablom!
  Produžni kablovi i utičnice mogu biti izuzetno korisni kad trebate napuniti mobilni telefon ili priključiti neki drugi električni uređaj. Ali, neke stvari nikako ne smijete raditi sa produžnim kablom ili utičnicom. Tokom ovih hladnih zimskih mjeseci, mnogi od nas uzimaju male električne grijalice da malo zagrijemo domove. Ali, to je jedan od glavnih uzroka kućnih požara. U periodu od 2009. do 2013., uređaji za grijanje bili su uzroci 56.000 požara u domovima, piše u izvještaju Nacionalnog udruženja za zaštitu od vatre. Zbog visokog rizika, Umatilla Vatrogasna brigada objavila je upozorenje na svojoj Facebook stranici. Produžni kablovi su idealni kad nemate dovoljno utičnica za uređaje, ali mogu podnijeti tek određenu količinu snage. Ako se pregriju, posljedice mogu biti katastrofalne, a u najgorem slučaju, mogu vas koštati života. Da biste razumjeli koliko snage može podnijeti produžni kabal, provjerite voltažu svakog svog uređaja. Ali, grijalica je pod većim rizikom od ostalih uređaja.
  ….24balkan.info

  Image and video hosting by TinyPic
  vijesti iz DUZS-a/klikni/

  NACIONALNA EVIDENCIJA NESTALIH OSOBA
  Pierce CAFS. / klikni/
  Pierce CAFS. / klikni/

  Pierce CAFS.

  Pierce CAFS.

  zanima li vas nabavka rabljenog vatrogasnog vozila onda kliknite na :
  Pierce CAFS.
  vzo1993@gmail.com
  VATROGASNI VJESNIK
  ARHIVA
  / klikni /
  Pierce CAFS.
  Image and video hosting by TinyPic

  Pierce CAFS.
  Pravilnik o jedinstvenom obliku i kroju odore pripadnika vatrogasnih postrojbi te oznakama zvanja  Image and video hosting by TinyPic
  Image and video hosting by TinyPic
  …. PRIRUČNIK ZA NATJECANJA VATROGASACA U REPUBLICI HRVATSKOJ /2016/

  Image and video hosting by TinyPic

  VELJAČA 2018.

  Image and video hosting by TinyPic
  LESKOVEC: VIII. ZIMSKI KUP DVD-a LESKOVEC

  Dobrovoljno vatrogasno društvo Leskovac poziva Vas na Natjecanje u spajanju usisnih cijevi VIII. zimski kup DVD-a Leskovec u subotu, 03. veljače 2018. g. od 16:00 sati u školskoj sportskoj dvorani OŠ Svibovec u Svibovcu Topličkom. OŠ Svibovec nalazi se 3 km od vatrogasnog doma Dvd-a Leskovcu u smjeru Varaždinskih Toplica. Ekipu čini 6 članova, a to su: zapovjednik, strojar, vodna i cijevna grupa. Na natjecanju se izvode dvije vježbe spajanja usisnog voda, po jedna na svakoj stazi prema pravilniku HVZ-a iz 2016. godine i pravilnika CTIF-a. Vrijeme izvođenja vježbe mjeri se računalom.

  Natjecanje će se održati u sljedećim kategorijama:
  MUŠKI A, ŽENE A, MUŠKI B i ŽENE B
  Za prva tri mjesta u svim kategorijama osigurani su pehari kao i pehari za pobjednike kupa u muškoj i ženskoj kategoriji, a za ostale sudionike priznanja. Rok prijava za sve ekipe je 01.02.2018. godine
  Prijava ekipa moguća je putem
  e-mail adresu: dvdleskovec@gmail.com
  ili na brojeve mobitela:
  098/162-0617 ( zapovjednik: Dejan Denžić)
  098/965-0118 (zam. zapovjednika: Vladimir Denžić )

  Da bismo mogli što bolje pripremiti samo natjecanje molimo Vas da nam OBAVEZNO pošaljete prijave do 01.02.2018. godine. Za sva ostala pitanja i informacije vezane uz samo natjecanje obratiti se možete zapovjedniku Dejanu Denžić. Donacija se uplaćuje u iznosu od 250 kn na žiro račun broj HR4823400091110184832 ....RASPIS....

  3. MEĐUNARODNI ZIMSKI KUP DVD-a ANDRILOVEC /10.02./

  DVD RIBNICA: IV. KUP FRANJE MIKULINA /17.02./

  OŽUJAK 2018.

  2.TUROPOLJSKA VATROGASNA TRKA /24.03./

  TRAVANJ 2018.

  8. MEĐUNARODNA UTRKA VATROGASACA / 5. EURO KUP PROFESIONALNIH VATROGASACA /07.04./


  Image and video hosting by TinyPic

  2017
  Raspored vatrogasnih natjecanja kup HVZ-a za 2017.godinu
  SENIORI / SENIORKE
  1. Kup Dalmacije: Split (03.06.2017.)
  2. Memorijal "Mirko Kolarić" Varaždin (00.00.2017.)
  3. Memorijal "S.Gjuro Deželić" Ivanić Grad (00.00.2017.)
  4. Kup Posavine: Desno Trebarjevo (00.00.2017.)
  5. Kup Grada Đakova (00.00.2017.)

  DJECA I MLADEŽ
  1. Memorijal "Stjepan Paša" Koprivnica (00.00.2017.)
  2. Kup Popovače "Antun Brlaković" (00.00.2016.)
  3. Memorijal "Jurica Botković", Kladare (00. 00.2017.)
  4. Kup VZG Čakovca, Čakovca (00.00. 2017.)  PROSLAVE I OBLJETNICE

  2017.

  - 90. GODINA DVD RUDE (02.09.)
  - 70. GODINA DVD CVETLIN ( 20.08.)
  - 60. GODINA DVD OKIĆ-BETER (02.09.)
  - 60. GODINA DVD PISAROVINA (09.09.)
  - 60. GODINA DVD BRSTEC ( 10.09.)
Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se

eXTReMe Tracker
free counters