ODRŽANA 98. GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD-a SVETA NEDELJA: IVAN LACKOVIĆ DUGI POČASNI ČLAN
[ # ]

STRMEC
Piše: Damir Marenić

U prošloj godini odrađene 151 intervencija te utrošeno 482 sata na intervencije. Počasni član postao je Ivan Lacković Dugi, Zahvalnice primili i Slavko Katanec za 70 godine, Ivan Čačković za 60 godina te Željko Zlodi za 50 godina.
400
Eto, iza nas je 98. godišnja skupština društva, jedna manje do stote obljetnice najstarije Udruge na području Grada Sveta Nedelja (1926-2026). Ovu skupštinu održali pod vodstvom novog predsjednika , Daria Marenića koji je pozdravio drage nam goste: načelnika stožera Civilne zaštite grada Sveta Nedelja i dogradonačelnika Grada Sveta Nedelja Gabriela Deaka, predsjednika VZG Sveta Nedelja Ivicu Petravića, zapovjednika VZG Sveta Nedelja Ivana Štimca, predjednika MO Sveta Nedelja / Svetonedeljski Breg Vedran Ivanec, članove bratskog društva DVD Lasinja, članovi prijateljskog društvo DVD Lužani te delegacije DVD-a Supetar, Lovas, Kerestinec, Rakitje, Strmec, Molvice, Bobovica, Lijevo Sredičko. Također spomenimo i našu Ivanu i njene kolibriće koji su po prvi puta bili na ovakvom događaju i otišli doma puni dobrih vibracija. Društvo je bilo aktivno u svim segmentima . Odradili 151 intervenciju od kojih je 135 tehničkih intervencija, 244 prijevoza pitke vode našim sumještanima, 6 osiguranja javnog skupa te 3 pokazne vježbe.
400
Na intervencije ukupno utrošeno 482 sata te u prosjeku sudjelujemo sa po 4 vatrogasca na intervencijama. Naša članica Tajana Čutić sudjelovala je na redovnoj dislokaciji na otoku Braču. Zanimljivost ove dislokacije je ta što su interventnu postrojbu sačinjavale samo vatrogaskinje-operativke. Zvonimir Mikin i Filip Vran sudjelovali na obuci spašavanja iz ruševina te ju uspješno savladali. Za svoju aktivnost i vjernost društvu nažalost svoja priznanja u vidu spomenica koje dodjeljuje HVZ a to je ono što najmanje možemo dati nekom članu za njegov rad nismo mogli podijeliti ali da to ne prođe ispod radara Društvo im je uručilo Zahvalnice za 70 godina vjernosti DVD-u najstarijem našem članu g. Slavku Katanec, Zahvalnicu za 60 godina vjernosti DVD-a legendarnom zapovjedniku Ivanu Čačkoviću, spomenicu 50 godina primio je Željko Zlodi, za 20 godina rada spomenice primili Ivo Skopljak, Petar Mikin i Zvonimir Mikin dok je spomenicu 10 godina primio Viktor Zlodi. Priznanja im je uručio predsjednik VZG Sveta Nedelja Ivica Petravić. Vrhunac je bila dodjela Povelje počasnom članu gospodinu, bratu Ivanu Lackoviću Dugom.
320
„Gospodin Ivan Lacović-Dugi pokazao je izvanrednu predanost i nesebičnost te je svojim radom, znanjem i požrtvovnošću postao neizostavan dio našeg Društva. Njegova sposobnost i spremnost da se suoči s izazovima, kao i njegova trajna podrška i angažman, inspiracija su svima u Društvu. Njegova predanost i posvečenost uzorna su slika čovjeka koji istinski cijeni vrijednosti zajedništva, solidarnostii služenja svojoj zajednici. S toga s posebnim zadovoljstvom i poštovanjem dodjeljujemo g Ivanu Lackoviću dugom titulu počasnog člana DVD-a Sveta Nedjelja kao simbol našeg dubokog poštovanja i priznanja za sve što je učinio za dobrobit društva, zajednice te općenito za zaštitu ljudi i imovine“ – Dugi naš još jednom ti čestitamo ovako javno za zasluženo priznanje te ti želimo da još dugo dugo ponosno nosiš naš barjak kao što to svaki puta činiš.

17.03.2024. ...14:04 [ Komentari (0) ] Isprintaj

ODRŽANA SKUPŠTINA DVD-a MOLVICE
[ # ]

MOLVICE
Piše Damir Marenić
Foto: Nevenko Čižmešija

400
Svoju godišnju skupštinu jučer su odradili i vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Molvice. Uz domaće članice i članove skupštini su nazočili Željko Koščica zamjenik predsjednika vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, Petar Burić dogradonačelnik Grada Samobora, Mladen Žitković zapovjednik vatrogasne zajednice Grada Samobora te JVP Samobor, član Mjesnog odbora i gradski viječnik Marko Požgaj, predstavnici društava VZG-a Samobor , pobratimsko društvo iz Paukovca te DVD-i Sveta Nedelja, Kerestinec i Rakitje. Iz pročitanih izvješća o radu i financijskom poslovanju vidljivo je da je društvo svake godine sve aktivnije. Od odaziva na intervenije, druženja, radnih akcija i sl. Odradili su neke velike zahvate poput održane tradicionalne zabave koja je i dalje uveliko posjećena pa do operativnih vježbi . Ono što im je velika želja u ovoj godini je osnutak "B" ekipe te rad sa djecom kako bi mogli nastupati na natjecanjima. Svjesni su da rad sa djecom i mladeži je osnova za budučnost vatrogastva u Molvicama. U obraćanju gostiju nizale su se samo pohvale na njihov rad te najavljene i neke donacije u nabavci opreme. Na kraju je došao i prijedlog o osnivanju vatrogasnih veterana na razini VZG Samobor. Na žalost ni ove godine ne mogu podijeliti spomenice zaslužnim članovima jer jednostavno je neshvatljivo da je od ukidanja ekonomata u HVZ-u došlo do pomutnje oko nabavke odličja , priznanja koje je najmanje što mogu Društva podijeliti zaslužnim članovima za njihov rad i aktivnost. Međutim domaćini su ipak uručili jedno priznanje i to Željku Koščici dosadašnjem predsjedniku VZG Samobor koj ije na prošloj sjednici podnio neopozivu ostavku na tu dužnost. Kao znak nadasve dobre suradnje u mandatu Koščice gdje je društvo iz ničega došlo do dobro opremljenog društva uručeno mu je Priznanje. Koščica se zahvalio na uručenom priznanju uz napomenu da je to priznanje za sve njih jer su odluke donašali zajednički.
400

25.02.2024. ...11:55 [ Komentari (0) ] Isprintaj

I PROFESIONALNI VATROGASCI TRAŽE JEDNAKU PLAĆU ZA JEDNAKI RAD
[ # ]

ZAGREB

VATROGASCI U JVP-ima I DVD-ovima IMAJU MANJE PLAĆE OD KOLEGA IZ DRŽAVE SLUŽBE
Vlada RH propustila je priliku da ujednači plaće profesionalnih vatrogasaca zaposlenih u javnim vatrogasnim postrojbama, odnosno vatrogasaca na lokalnoj i regionalnoj razini s plaćama profesionalnih vatrogasaca na državnoj razini. Naime, iako obavljaju poslove iste složenosti, vatrogasci zaposleni u brojnim JVP-ima i DVD-ovima već duže vrijeme imaju manje plaće od svojih kolega zaposlenih u državnoj službi. Uredba o dodacima, predviđena Zakonom o vatrogastvu, kojima bi se uvećali koeficijenti profesionalnih vatrogasaca s obzirom na povećanu opasnost za život i zdravlje, osobno vatrogasno zvanje i odgovornost u sustavu hijerarhije rukovođenja nije donesena. Umjesto ujednačavanja, usvojenom Uredbom o nazivima radnih mjesta, uvjetima za raspored i koeficijentima za obračun plaće u državnoj službi stvoren je jaz u plaćama svih profesionalnih vatrogasaca na lokalnoj i regionalnoj razini u odnosu na državnu. Apsurd je što je na ranijim sastancima socijalnih partnera usuglašen minimalni koeficijent profesionalnog vatrogasca 1,05, no u Pravilniku Glavnog vatrogasnog zapovjednika, umanjen je na 0,897 radi usklađenja s koeficijentima u državnoj službi, da bi nakon jučerašnje Uredbe Vlade RH koeficijenti u državnoj službi bili značajno povećani, a koeficijent vatrogasaca na lokalnoj razini ostao je 0,897.

320

Osim toga, i gotovo godinu dana nakon stupanja na stanju Pravilnika o klasifikaciji radnih mjesta, neke vatrogasne postrojbe u Hrvatskoj još uvijek nisu uskladile svoje poslovanje s odredbama Pravilnika o kvalifikaciji radnih mjesta, te vatrogasci ne ostvaruju minimalna prava propisana tim Pravilnikom, odnosno Zakonom o vatrogastvu. Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH, Udruga sindikata profesionalnih vatrogasaca Republike Hrvatske, Udruga profesionalnih vatrogasca Hrvatske i Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije, Odbor za vatrogastvo, od ovog mjeseca okupljeni u Koordinaciji sindikata i udruge profesionalnih vatrogasaca, obratili su se dopisima prvo Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici, zatim i Vladi tražeći sastanak radi rješavanja pitanja jaza u plaćama vatrogasaca na lokalnoj i regionalnoj u odnosu na državnu razinu te drugih nagomilanih problema u položaju vatrogasaca. No, sluha nema. Koordinacija sindikata i udruge profesionalnih vatrogasaca, pozivaju Vladu na dijalog kako bi se do kraja mjeseca ispravila postojeća nepravda. U protivnome, spremni su na poduzimanje svih aktivnosti radi ostvarenja svog cilja - jednake plaće za jednak rad.…. regionalni express

23.02.2024. ...17:15 [ Komentari (0) ] Isprintaj

VATROGASNE ZAJEDNICE DVIJU OPČINA IMAJU 18 NOVIH OSPOSOBLJENIH VATROGASACA
[ # ]

PITOMAČA
Foto: opčina Pitomača

320
Održan je ispit za zvanje Vatrogasac i Vatrogasac 1. klase u nedjelju, 18. veljače u Vatrogasnom domu u Pitomači. Od ukupno upisanih 36 kandidata uspješno je položilo njih 18 za zvanje vatrogasac i 7 kandidata za Vatrogasca 1. klase. – Vatrogasne zajednice općine Pitomača i Špišić Bukovice zajedno kontinuirano rade na osposobljavanju i radu s mladim vatrogascima tako da velika većina osposobljenih vatrogasaca će biti novi operativni vatrogasci, što navedene zajednice čini spremnijim na sve zadaće, a općine čini sigurnijim – kažu iz Vatrogasnih zajednica.…. podravski list

...08:00 [ Komentari (2) ] Isprintaj

IZLOŽBU POSJETILA DJECA IZ DVD-a SVETA NEDELJA I KLOKOČEVAC
[ # ]

SVETA NEDELJA
Piše: Damir Marenić

320
Iako je Noć muzeja iza nas u petak i subotu mladi članovi DVD-a Sveta Nedelja i Klokočevac imali su priliku razgledati privatnu zbirku kolekcionara Damira Marenića i povjesne predmete Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sveta Nedelja. Nevjerojatno koliku zainteresiranost sa svojim pitanjima su pokazala djeca, prvenstveno oko opreme vatrogasca, lijepih prišivaka iz nekoliko županija republike Hrvatske te povjesnih kaciga i mlaznica. Da znate da ste na pravom putu, da je izložba s pravom postavljena govore i utisci posjetitelja koji su to lijepo sročili u knjigu utisaka. Između ostalog i rečenica predsjednice društva DVD-a Klokočevac "Ovo je vatrogasni muzej u malom".

320

04.02.2024. ...20:10 [ Komentari (0) ] Isprintaj

NOĆ MUZEJA U SVETOJ NEDELJI
[ # ]

SVETA NEDELJA
Piše: Damir Marenić

320

Noć muzeja u Svetoj Nedelji je iza nas. Zahvala ravnatelju Kulturne zajednice Grada Svete Nedelje g. Robertu Maračiću na ukazanom povjerenju kako bi se i mi vatrogasci mogli uklopiti u ovaj događaj. Bilo je zadovoljstvo posjetitelje provesti kroz naše izložbene prostore te im pokazati dio bogate povijesti DVD-a Sveta Nedelja koja će 2026. godine proslaviti svoj 100. rođendan , kao najstarija Udruga na području grada Sveta Nedelja te privatne zbirke Damira Marenića. Osobno smo zadovoljni brojem posjetitelja koji su svoj dojam upisali u knjigu utisaka. Ono što nas još više veseli je podatak da smo upisali i nova 4 člana djece koja će se našoj Ivani pridružiti već na prvom okupljanju. Zahvaljujemo se HVZ-u koji nam je donirao bojanke, raspored sati, bilježnice koje smo podijelili najmlađim posjetiteljima te vatrogasni vjesnik za osrasle, Velika zahvala našim članovima koji su postavili ovu izložbu : Pajo, Ivo, Viktor, Branko, Nevenko, Ivana Dario i Damir..... vidimo se do godine

320

27.01.2024. ...13:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

NABAVLJENA NOVA OPREMA ZA POTREBE CIVILNE ZAŠTITE
[ # ]

VRATIŠINEC
Piše: Sanja Heric

Prošlog je tjedna u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vratišinec izvršena primopredaja opreme dobrovoljnim vatrogasnim društvima s područja Općine Vratišinec.

320

Oprema je nabavljena za potrebe civilne zaštite, a istu su predstavnicima DVD-a uručili općinski načelnik Mihael Grbavec i načelnik stožera Civilne zaštite Općine Vratišinec Andrija Kvakan. “Oprema je financirana sredstvima koja su namijenjena radu civilne zaštite za 2023. godinu, a pošto su vatrogasci operativna snaga koja je prva na liniji obrane u slučaju određene nepogode svake se godine nabavlja nova oprema kako bi se im što više olakšao rad.” – istaknuo je načelnik Grbavec. Ove godine za svako društvo je nabavljeno 6 svjetiljki M-FIRE AG, set svrdla, set svrdla i bitova, punjač i baterija Einhell Power-X-Change i set AKU ALATA EINHELLTE-TK. Opremu je u ime DVD-a Vratišinec preuzeo predsjednik Stjepan Kozar, dok je Ivan Srpak preuzeo opremu za DVD Gornji Kraljevec.…. mnovine

16.01.2024. ...17:40 [ Komentari (0) ] Isprintaj

SKANDAL POTRESA ZAGREBAČKU VATROGASNU ZAJEDNICU: Zagrebačkim DVD-ima ukinuli financiranje
[ # ]

ZAGREB
Autor: Ida Balog

U cijeloj priči nismo ugroženi samo mi već i sugrađani jer članovi DVD-a su volonteri. Već smo lani sve sami financirali jer plaćeno smo imali samo hladni pogon, režije i najam prostora, intervencije smo financirali sami, a s početkom ove godine ukinuli su nam i plaćanje hladnog pogona, kaže Danijel Silić predsjednik DVD-a Zapad

320

Sukob nekoliko zagrebačkih Dobrovoljnih vatrogasnih društava i Vatrogasne zajednice Grada Zagreba posljednjih nekoliko dana podigao je popriličnu buru u javnosti. Naime, društvima kojima su, kaže Danijel Silić predsjednik DVD-a Zapad, odnedavno ukinuta i financijska sredstva kojima su, između ostalog, plaćali najam prostora te režije, na teret se stavlja trošenje proračunskog novca mimo namjene, nebriga za opremu i nanošenje štete ugledu zajednice. – Kao član upravnog odbora Vatrogasne zajednice Grada Zagreba upozoravao sam na "čudne" i loše odluke koje je, tada zamjenik a sada predsjednik Bahlen, predlagao te tražio njihovo jednoglasno potvrđivanje. To su bile odluke o izbjegavanju javne nabave, trošenje sredstava poput skupog farbanja kombi vozila, nabavke (pre)skupe opreme, plaćanje računa za koje nije bilo podloge, primjerice obrezivanje stropnih ploča oko špringlera koji ne postoje i slično. Tada sam postao njegova meta – ističe Silić.

Lani u svibnju, dodaje, izbačen je iz Upravnog odbora VZGZ, nakon čega je DVD-u Zapad ukinuto financiranje, a s prvim danom 2024. stigla je i odluka o potpunom gašenju. – U cijeloj priči nismo ugroženi samo mi već i sugrađani jer članovi DVD-a su volonteri. Već smo lani sve sami financirali jer plaćeno smo imali samo hladni pogon, režije i najam prostora, intervencije smo financirali sami, a s početkom ove godine ukinuli su nam i plaćanje hladnog pogona. Inače, kako bi mogli odlaziti na intervencije moramo imati i važeću potvrdu liječničkog pregleda, što također sami financiramo. Šutjeli smo i trpjeli sve dok nas nisu odlučili u potpunosti ukinuti – dodaje Silić. Predsjednik gradske Vatrogasne zajednice Srećko Bahlen za HRT je pak kazao kako imaju sve dokaze koje će proslijediti nadležnim institucijama. – Ne možemo s tim više raspolagati da ljudi za to znaju. Makar su gospoda zloupotrebljavala svoje položaje i ovlasti i to nije dobra poruka – istaknuo je Bahlen. DVD-ovci dodaju da su im sredstva uskraćena jer su propitkivali neke poteze čelnika gradske vatrogasne zajednice, pa i sumnjive odluke.

– Kupovina kombi vozila, opreme i ostalih stvari i tako dalje je van svake pameti. Kupovati aute bez Upravnog odbora, bez odobrenja, bez javne nabave – dodaje Mato Filipan, predsjednik DVD-a Cerje. Vatrogasna zajednica pak odgovorila je prozivanjem za financijske malverzacije u pojedinim dobrovoljnim vatrogasnim društvima te izbacivanjem njihovih čelnika iz članstva. – Kad smo saznali da je povrijeđen Statut i da tu ima elemenata kaznene odgovornosti, donijeli smo odluku o isključenju pojedinih osoba. Za njih smo imali čiste papire na stolu, da bi trebale biti odstranjene – odgovara zamjenik predsjednika gradske Vatrogasne zajednice Krešimir Kompesak. Obje strane obratile su se odvjetnicima, a podnesene su i kaznene prijave te privatne tužbe. – Ja sam bio i na DORH-u i na USKOK-u na razgovoru, o čemu ne smijem pričati jer istrage tajne. Međutim to se sve pokrenulo i oni i dalje nas uporno maltretiraju. Mi smo tu nemoćni, možemo se samo žaliti inspekcijama koje rade, ali to ide sve polako – naglašava Silić. Obaviješteni su i krovna organizacija, odnosno Hrvatska vatrogasna zajednica te nadležni gradski ured jer zajednica se financira iz gradskog proračuna, a riječ je o 1,87 milijuna eura godišnje. Obje instancije najavile su upravni i inspekcijski nadzor, a cijeli je slučaj na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji komentirao i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević. – Postoji javna i dobrovoljna vatrogasna postrojba. Dobrovoljci nisu gradska ustanova, nego udruga građana tako da nemamo potpunu nadležnost u Gradu, već Hrvatska vatrogasna zajednica ima nadležnost. No, ovo što izlazi u javnost od optužbi nikako nije dobro, no očekujem da se institucije uključe jer ovo baca ružno svjetlo na sve što se događa u vatrogastvu – istaknuo je. …. večernji list

11.01.2024. ...10:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

SKANDAL POTRESA VATROGASNU ZAJEDNICU GRADA ZAGREBA
[ # ]

ZAGREB
Autor: Ivona Čakmak/D.M./Dnevnik/HRT

Vatrogasnu zajednicu Grada Zagreba potresa skandal. Novoizabrano vodstvo uskratilo je financiranje nekim dobrovoljnim vatrogasnim društvima zbog navodne zlouporabe položaja i ovlasti. Čelnici DVD-ova uzvratili su istom mjerom i iznoseći teške optužbe za nezakonite radnje, prozvali vodstvo zajednice.

320
Dobrovoljnim vatrogasnim društvima na teret se stavlja trošenje proračunskog novca mimo namjene, nebriga za opremu i nanošenje štete ugledu zajednice, piše HRT. – Mi imamo za sve dokaze, ali velim, ovoga časa moramo to proslijediti institucijama. Ne možemo s tim više raspolagati da ljudi za to znaju. Makar su gospoda zloupotrebljavala svoje položaje i ovlasti i to nije dobra poruka, kaže Srećko Bahlen, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zagreba. Prozvani kažu – riječ je o protunapadu kojim čelnici Vatrogasne zajednice Grada Zagreba pokušavaju prikriti vlastite nezakonite postupke. – Među prvima sam upozoravao na nepravilnosti i u odlukama, kupovini nekakvih vozila i tako dalje. I kad sam se postavio prema zamjeniku predsjednika Vatrogasne zajednice Grada Zagreba koji je inicirao sve te odluke i propitkivao ispravnost tih odluka, postao sam njegova meta, tvrdi predsjednik DVD-a Zapad Danijel Silić. DVD-ovci dodaju da su im sredstva uskraćena jer su propitkivali neke poteze čelnika gradske vatrogasne zajednice, pa i sumnjive odluke. – Kupovina kombi vozila, opreme i ostalih stvari i tako dalje – van svake pameti. Kupovati aute bez Upravnog odbora, bez odobrenja, bez javne nabave, dodaje Mato Filipan, predsjednik DVD-a Cerje.

Financijske malverzacije pojedinih društava?
Vatrogasna zajednica pak odgovorila je prozivanjem za financijske malverzacije u pojedinim dobrovoljnim vatrogasnim društvima te izbacivanjem njihovih čelnika iz članstva. – Kad smo saznali da je povrijeđen Statut i da tu ima elemenata kaznene odgovornosti, donijeli smo odluku o isključenju pojedinih osoba. Za njih smo imali čiste papire na stolu – da bi trebale biti odstranjene, odgovara zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Grada Zagreba Krešimir Kompesak.

Kaznene prijave i privatne tužbe
Obje strane obratile su se odvjetnicima. Podnesene su kaznene prijave i privatne tužbe. – Ako institucije kažu da je u redu, bit će u redu. Ako ne, morat će na sebe preuzeti kako će procesuirati te zakonske okvire, dodaje Srećko Bahlen. – Ja sam bio i na DORH-u i na USKOK-u na razgovoru, o tome vam ne smijem pričati jer su istrage tajne. Međutim to se sve pokrenulo i oni i dalje nas uporno maltretiraju. Mi smo tu nemoćni, možemo se samo žaliti inspekcijama koje rade, ali to ide sve polako, naglašava Danijel Silić. Obaviješteni su i krovna organizacija – Hrvatska vatrogasna zajednica te nadležni gradski ured jer zajednica se financira iz gradskog proračuna, a riječ je o 1,87 milijuna eura godišnje. Obje instancije najavile su upravni i inspekcijski nadzor, piše HRT.…. HRT

09.01.2024. ...07:21 [ Komentari (0) ] Isprintaj

BOLJI UVJETI, VEĆE PLAĆE, BOŽIĆNICE I NAGRADE ZA ČAKOVEČKE VATROGASCE
[ # ]

ČAKOVEC

320

U čakovečkoj Gradskoj vijećnici potpisan je Kolektivni ugovor za zaposlenike Javne vatrogasne postrojbe Čakovec, kojim su regulirana prava i obveze zaposlenika ove profesionalne postrojbe. Pregovarački odbori na zajedničkim su sastancima usklađivali tekst Kolektivnog ugovora sa Zakonom o radu i drugim propisima te je Kolektivni ugovor nakon usuglašavanja obiju pregovaračkih strana ugovor i potpisan. Sporazum je sklopljen na osnovi poziva Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH za kolektivno pregovaranje radi sklapanja KU za zaposlene u JVP-u Čakovec. Osnivači Javne vatrogasne postrojbe Čakovec sklopili su Sporazum o prijenosu ovlasti za kolektivno pregovaranje za zaposlene u JVP-u Čakovec te njime ovlastili gradonačelnicu Grada Čakovca Ljerku Cividini da potpiše Protokol o pregovorima te da imenuje članove Pregovaračkog odbora za provedbu pregovora. U ime Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske, Sporazum su s gradonačelnicom potpisali povjerenik Podružnice – Vatrogasna postrojba Čakovec Robert Novak i Mladen Kanižaj, zapovjednik JVP Čakovec. Potpisani Kolektivni ugovor značajno poboljšava materijalna i nematerijalna prava zaposlenika JVP-a Čakovec te osigurava potpunu primjenu odredbi Pravilnika o klasifikaciji radnih mjesta profesionalnih vatrogasaca, mjerilima za njihovo utvrđivanje i koeficijentima složenosti poslova. Važno je istaknuti da su zaposlenicima JVP-a, osim većih plaća, osigurana i druga povećanja poput iznosa božićnica, regresa i jubilarnih nagrada, što svjedoči o tome da Grad Čakovec i ostali osnivači razumiju važnost i kvalitetu djelovanja Javne vatrogasne postrojbe Čakovec odnosno njenih zaposlenika.…. regionalni.com

05.01.2024. ...12:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters