uskoplje

30.04.2008., srijeda

Treći kanonski pohod biskupa Dobretića

Dogodilo se na današnji dan


Dok je boravio na Paloču, biskupu je došao ugledni Skopljak Osman Alaj-beg moleći ga za ozdravljenje od duševnih boli i opsjednutosti...

Na današnji dan daleke 1779. godine biskup fra Marko Dobretić započeo je svoj treći kanonski pohod Bosanskom vikarijatu upravo sa župom Uskoplje na području koje je boravio od 30. travnja do 4. svibnja 1779 godine. U Uskoplje je došao s provincijalnim definitorom fra Stjepanom Jajčaninom i bratom laikom fra Matejom. Kako u svojoj monografiji o Uskoplju piše Ante Škegro, zadržali su se u Bistrici, gdje je biskup s okupljenim svijetom molio i blagoslovio puk. Prenoćio je u nekoj osmanlijskoj kuli kojoj je najamnik bio neki Marko Jurletić. Za naredni 1. svibnja, na blagdan sv. apostola Filipa i Jakova, odredio je da se svećenici okupe u Vilić Polju, kamo je i puk izdaleka pristizao. U katoličkom groblju u Vilić Polju služio je sv misu. Poslanice i evanđelja je dao pjevati na hrvatskom jeziku, što je bio davni običaj u Skopaljskoj župi. Propovijedao je o sv krizmi i o silasku Duha Svetoga nad apostole. Potom je na konjskom sedlu, koje mu je služilo kao biskupski tron, s albom, štolom, prsnim križem, biskupskim štapom i mitrom krizmao 231 osobu. Oko 19.00 sati je, vrlo iscrpljen otišao na odmor u dosta udaljenu štalu nekog Ilije Kneževića, a potom se, u strahu od Turaka, prebacio u Voljice do kuće pobožnog Franje Juričevića koji je bio izgradio kućicu za skopaljskog svećenika. 2. svibnja se vratio na mjesto gdje je bio prethodni dan, ponovivši isto što i jučer, krizmavši još 56 duša. Potom je opet otišao u onu štalu kao dan ranije, pa se u strahu od Osmanlija, vratio u župnu kućicu. 3. svibnja svećenici su se pred biskupom zaputili na Paloč. Na Paloču je biskup krizmao 26 osoba i od javne ekskomunikacije pred cijelim pukom odriješio još dvoje. Kad je sve završio, zaputio se do kuće nekog Petra Lončine gdje je za okrjepu pojeo dva jaja. Tamo mu je došao ugledni Skopljak Osman Alaj-beg moleći ga za ozdravljenje od duševnih bolesti i opsjednutosti. To je biskupa ganulo, pa je nad njim molio. Kad je odbio primiti nagradu, Osman Alaj-beg je prionuo uz katoličku vjeru I zatražio da prijeđe na katoličanstvo, što bi samome biskupu kao i cijelom katoličkom puku Uskoplja nanijelo mnogo poteškoća. Poslije ovog slučaja biskupu su s istim molbama navalili dolaziti i brojni drugi muslimani. Potom je 4. svibnja na oltaru podignutom kod gostionice (vjerojatno hana) služio sv misu i poučavao puk u katekizmu, kršćanskoj vjeri, primanju sv sakramenata, o svećenicima i dr.. Na kraju je ispitivao svećenika, pregledao župne knjige iz kojih je i prepisao podatke o uskopaljskim katolicima.
Prema njegovu izvješću od 2. lipnja 1780. godine u Uskoplju je, bez Kupreške visoravni, od 7. svibnja 1776. do 4. svibnja 1779 godine bilo: krštenih 310, vjenčanih 56, umrlih 77, pričešćenih 1.254, nepričešćenih 724 itd..
(05)
- 15:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.04.2008., ponedjeljak

Ozlijeđen motociklist

Iz današnjeg policijskog izvješća:


Dana 27.04.2008. godine, oko 12,15 sati, u ulici 317 S bbr u Gornjem Vakufu - Uskoplju dogodila se prometna nezgoda u kojoj su sudjelovali vozač M. E. iz Gornjeg Vakufa - Uskoplja sa motociklom marke “Yamaha”, bez registarskih oznaka i vozač E. K. iz Prozora - Rame sa vozilom marke “Golf-2”, registarskih oznake 316-T-094.
U nezgodi je vozač M. E. zadobio teže tjelesne ozljede. Očevid su obavili istražitelji Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Bugojno. Istraga je u tijeku.

- 14:10 - Komentari (54) - Isprintaj - #

27.04.2008., nedjelja

Tomac u Uskoplju

Pozivnica iz Napretka


HKD Napredak – Podružnica Uskoplje

poziva Vas na predstavljanje knjiga


Prof. dr. Zdravka Tomca



„Tuđmanizam i mesićizam"

„ Moj obračun s KGB-om"

„Ponoćne misli"



Govorit će:
Prof.dr. Božo Žepić

Prof.dr. Zdravko Tomac, autor

Martin Raguž, zastupnik u federalnom parlamentu


Predstavljanje će se održati u srijedu 30. travnja 2008. god. u 18.00 sati u Centru za obrazovanje i kulturu Gornji Vakuf-Uskoplje (Kino dvorana)


Dobro došli!!!


- 23:20 - Komentari (13) - Isprintaj - #

25.04.2008., petak

Ugradnja PVC stolarije u školi na Pavić Polju

Kratka vijest


Za utorak, 29. travnja 2008. godine u 9.00 sati sazvana je 24. sjednica Vlade Županije Središnja Bosna.
Na rečenoj sjednici, među brojnim točkama dnevnog reda, naći će se i davanje suglasnosti na izbor najpovoljnije ponude za nabavku i ugradnju PVC stolarije u OŠ Pavić Polje, Gornji Vakuf – Uskoplje – Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta, te prijedlog odluke o izdvajanju sredstava za nabavku i ugradnju PVC stolarije u istoj školi.


- 21:55 - Komentari (18) - Isprintaj - #

24.04.2008., četvrtak

Natječaj za izbor grba i zastave općine G. Vakuf - Uskoplje

Ovaj tekst shvatite i kao poziv da se sa svojim prijedlozima uključite u pronalaženje najboljeg rješenja za grb i zastavu naše općine, te njen dan i nazive ulica...


Članak 6. Statuta Općine Gornji Vakuf - Uskoplje kaže da "Općina ima svoj grb i zastavu kao i druge simbole o kojima posebnom odlukom odlučuje Općinsko vijeće". Proteklih sedam godina od usvajanja rečenog statuta bilo je, mirne duše se može reći, "sedam gladnih godina". No, raspisivanjem natječaja za izbor grba i zastave naše općine, općinska vlast želi prekinuti taj post.
Komisija za grb i zastavu, sastavljena od po četiri predstavnika bošnjačkog i hrvatskog naroda, želi kroz javni natječaj doći i do zadovoljavajućeg rješenja glede datuma kojega bi se obilježavao dan općine, ali i nanovo utvrditi većini prihvatljive nazive ulica.
Imajući u vidu još uvijek teško breme ratnih događaja i još uvijek gotovo potpunu podjeljenost grada, može se sa sigurnošću ustvrditi da će Komisija imati mnogo posla, kako bi došla do nužno kompromisnih rješenja.
Naime, i na hrvatskoj i na bošnjačkoj strani postoje prijedlozi za imena ulica - a nimalo drukčije nije ni s grbom i zastavom, te danom općine - za koja se već sada zna da drugoj strani nisu nikako prihvatljiva. Tako se, recimo, s bošnjačke strane predlaže da se glavnoj ulici u gradu vrati ime Josipa Broza Tita, a takva se ideologizacija na hrvatskoj strani uglavnom smatra nedopustivom. Dakako, među Bošnjacima postoji prijedlog da jedna ulica nosi i ime Alije Izetbegovića, a za taj prijedlog, sigurno je već sada, nikada neće ruku dignuti nijedan hrvatski član Komisije.
Slični prijedlozi - uglavnom neprihvatljivi Bošnjacima - postoje i među Hrvatima, pa, svjesni te činjenice, hrvatski predstavnici su najbliže zalaganju za opstanak postojećeg stanja, to jest zadržavanja postojećih naziva ulica u oba dijela grada.
No, ako se članovi Komisije, kojoj je na čelu Šahbaz Zekotić, ipak odluče na mijenjanje imena ulica, prije toga, kao i prije donošenja odluka o grbu, zastavi i danu općine, oni svakako moraju zatražiti mišljenja relevantnih stručnjaka. U suprotnom, Komisije za grb i zastavu, dan općine i utvrđivanje naziva ulica Gornji Vakuf-Uskoplje, mogla bi zasjedati - trajno. A to, s obzirom na praksu domaćih političara i ne bi bila neka novost: tek bismo se mi sve češće nalazili u bezimenim i slijepim ulicama.




- 23:50 - Komentari (37) - Isprintaj - #

23.04.2008., srijeda

Pošumljavanje opožarenih i devastiranih šumskih površina

Vlada izdvojila 100.000 KM...


U sklopu realizacije godišnjeg plana šumsko-uzgojnih radova u šumama u državnom vlasništvu, kojeg provodi županijsko šumsko-gospodarsko društvo “Šume Središnje Bosne” Donji Vakuf, Vlada Županije Središnja Bosna iz sredstava akumuliranih u Proračunu ŽSB, po osnovi obveznih izdvajanja utvrđenim članom 60. Zakona o šumama (“Sl. novine FBiH”, br. 20/02; 29/03 i 37/04), sufinancirala je dio projekata koji se odnose na pošumljavanje opožarenih i devastiranih šumskih površina u državnom vlasništvu u iznosu 100.000,00 KM.
Ukupna vrijednost podržanih projekata iznosi 307.000,00 KM, a odnose se na pošumljavanje 103,50 ha šumskih površina na području općina G. Vakuf - Uskoplje, Fojnica, Kiseljak, te Vitez, sa ukupno 260.000 komada šumskih sadnica,sadnja kojih je, u sklopu proljetne akcije pošumljavanja, u završnoj fazi.


- 22:55 - Komentari (6) - Isprintaj - #

Profesor vjeronauka, logike i filozofije...

Gdje su i što rade: Anto Škraba


Uskoplje.blog.hr želi biti, između ostalog, i svojevrsno virtualno okupljalište Uskopljana, pa, u tom smislu, povremeno donosim i raznovrsne informacije o Uskopljanima koji žive izvan Uskoplja. Dakako, ne odvija se to ni po kakvu sustavu, već, jednostavno onako kako na informacije o Uskopljanima sam nailazim. Danas podsjećam na jednog uskopaljskog profesora, odnosno prenosim što o njemu piše na stranicama Srednje škole Stjepana Ivšića iz Orahovice, u kojoj radi:

Profesor Anto Škraba rođen je u Bistirici, općina Uskoplje-Gornji Vakuf, Bosna i Hercegovina. Osnovnu školu završio je u Bistrici i Uskoplju, a srednju školu u Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji u Zadru. Studirao je filozofiju i teologiju na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu, a onda na Katoličko-teološkom fakultetu Sveučilišta u Würzburgu – Njemačka. Apsolvirao je i 1999. godine diplomirao na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu. U školi kao profesor vjeronauka, logike i filozofije radi od 2001. godine. Osim redovite nastave priprema natjecanja, vodi školski zbor, organizira školske priredbe i razne kulturno-umjetničke manifestacije.
e-mail: ante.skraba@vt.t-com.hr

- 00:10 - Komentari (6) - Isprintaj - #

22.04.2008., utorak

Novi izgled www.uhsu.net

Chat, galerija, tražilica, komentari...


Web stranica Udruge hrvatskih studenata Uskoplja, kako je to i najavljivano dobila je novi izgled s mnogo mogućnosti koje će se s vremenom sve više i više prilagođavati posjetiteljima. Novosti na stranici su brojne, a pogledajte ih, naravno, ovdje......

- 23:05 - Komentari (7) - Isprintaj - #

Film Živi i mrtvi nagrađen u Italiji

Još jedan uspjeh "uskopaljskog" filma


Ratna drama Kristijana Milića “Živi i mrtvi” osvojila je nagradu publike na 9. festivalu europskog filma u talijanskom gradu Lecceu. Nastavak je to uspješnog festivalskog života toga dugometražnog prvijenca 39-godišnjeg redatelja, snimljenoga prema romanu Josipa Mlakića.
“Živi i mrtvi” nagrađivani su u Puli, na beogradskom FEST-u, na Festivalu mediteranskog filma u Tetouanu u Maroku, no u hrvatskim kinima gledanost nije bila razmjerna međunarodnom uspjehu – film je vidjelo samo oko 3500 gledatelja.
Inače, već duže vrijeme DVD filma moguće je nabaviti na crnom tržištu, a cijena mu je u Uskoplju samo 5 KM. (VL/uskoplje.blog.hr)
Foto: Omotnica piratskog DVD-a

- 22:45 - Komentari (32) - Isprintaj - #

Popis stanovništva 1895.

Dogodilo se na današnji dan


Na današnji dan, 22. travnja daleke 1895. godine u BiH je proveden treći popis stanovništva od ukupno četiri, koliko ih je za četrdesetogodišnje austro-ugarske uprave u BiH ukupno provedeno. Pučanstvo je popisivano po nacionalno – konfesionalnom principu, a popisivana su i sva naseljena mjesta, stambeni objekti, stanovi, planinske kolibe, stočni fond i dr..
Prema ovom popisu 22. travnja 1895. godine u kotaru Bugojno, koji je obuhvaćao praktično cijelu Skopaljsku dolinu živjelo je ukupno 30.824 stanovnika, od čega 13.479 muslimana, 9.928 Hrvata, 7.243 Srba, 107 Židova, 15 evangelika i 7 grkokatolika. Od prethodnog popisa, provedenog 1885. godine, židovska kolonija u Bugojnu povećala se na 72 člana, a pojavilo se i 9 evangelika i 5 grkokatolika. Ovaj popis donio je i brojno stanje po političkim općinama i seoskim općinama, pa, čitajući ih, možemo se susresti s nizom toponima za koje se danas malo zna ili gotovo uopće ni ne zna da su postojali.
Tako su, recimo, prema ovom popisu, u Bojsku spadali i Derviši, Grizići, Malići, Mejići, Memići, Mirko i Seferovići. U Grnicu: Brijeg, Grnica, Kučine, Lepušine, Mratin, Oklaj, Privija, Rukavice, Tolović i Trbare. U Lužane: Glavaši, Lužani, Pustotina i Rosulje. U Ričicu: Ričica Donja, Ričica Gornja i Ričički Dol. U Pograđe: Galići, Han Pograđe i Šugine Bare. U Pidriš još i Han Trlica. U Boljkovac još i Sečin Han, a u Dobrošin još i Dobrošin Han. U Uzričje: Duša, Jelače, Mačkovac i Mračaj. U Vrse još i Gaj i Slivica. U Gračanicu još i Humac i Okolišće. U Skrte i Jazvenik, a u Crkvice još i Pale. U Seferoviće i Maškara. U Bistricu Lokavlje i Vuković, a u Hrasnicu Hrasnica Donja i Hrasnica Gornja. U Mošćane: Osojnica, Osredak, Ploča Han i Teletovina. U Sarajvilić: Gaj, Vilić-polje i Volari. U Draževdol još i Luke, Pajić Polje i Tavnice. U Pernice još i Laze. U Vaganjac još i Stražica. U Voljice Gornje još i Pale (Raduša) i Zaklopci. (*05)

- 22:05 - Komentari (2) - Isprintaj - #

21.04.2008., ponedjeljak

Ukraden transformator

Meta lopova ovaj put je bio dalekovod na Rajcima


Jučer, u nedjelju 20. travnja 2008. godine, oko 09,50 sati, Edib A., djelatnik poduzeća “Elektrodistribucija” iz Gornjeg Vakufa - Uskoplja prijavio je Policijskoj stanici Gornji Vakuf - Uskoplje, da je u posljednja dva dana, sa 10 kilovoltnog dalekovoda u mjestu Rajci, općina Gornji Vakuf - Uskoplje ukraden transformator zajedno sa metalnom kutijom i trofaznim dvotarifnim brojilom. Očevid su obavili istražitelji Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Bugojno, a istraga je u tijeku.

- 14:00 - Komentari (9) - Isprintaj - #

18.04.2008., petak

Sahranjen preč. Mišković

Otvorenost prema svakom čovjeku krasila je preč. Miodraga


Na mjesnom groblju u Bistrici kod Uskoplja danas je sahranjen preč. Miodrag Mišković, župnik župe Presvetog Srca Isusova u Glavicama kod Bugojna i bugojanski dekan koji je preminuo 15. travnja u 73. godini života i 47. godini svećeništva. Sprovodnu misu u župnoj crkvi u Glavicama, uz koncelebraciju sedamdesetak svećenika i sudjelovanje velikog broja vjernika, predslavio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić. Više...

- 22:55 - Komentari (3) - Isprintaj - #

17.04.2008., četvrtak

Udruzi UG Privor 2.000 KM

Vlada raspodjelila 10.000,00 KM ekološkim udrugama


Ministarstvo prostornog uređenja, obnove i povratka je predložilo, a Vlada Županije Središnja Bosna na svojoj 23. sjednici održanoj danas, donijela Odluku o izdvajanju sredstava iz Proračuna ŽSB za 2008.godinu za podršku projektima ekoloških društava, po kojoj je izdvojeno ukupno 10.000,00 KM, raspodjeljenih slijedećim udrugama:

o Udruga „Zelenac“ Donji Vakuf - 2.000,00 KM,
o Udruga „Eko pokret Jajce“ Jajce - 2.000,00 KM,
o Udruga „Kremenik“ Vitez - 2.000,00 KM,
o Udruga „Extra 2000“ Travnik - 2.000,00 KM,
o Udruga UG „Privor“ Gornji Vakuf - Uskoplje - 2.000,00 KM
- 22:40 - Komentari (10) - Isprintaj - #

16.04.2008., srijeda

Preminuo je preč. Miodrag Mišković

Preč. Mišković bit će pokopan u petak, 18. travnja, na groblju u Bistrici


Preč. Miodrag Mišković, župnik župe Presvetog Srca Isusova u Glavicama kod Bugojna i bugojanski dekan, preminuo je u utorak, 15. travnja 2008. godine, u 73. godini života i 47. godini svećeništva. Sprovodna misa će biti u petak, 18. travnja 2008. godine u župnoj crkvi u Glavicama s početkom u 13:00 sati, nakon čega će se sprovodna povorka uputiti prema groblju u Bistrici gdje će pokojni Miodrag biti pokopan. Više...

- 22:15 - Komentari (6) - Isprintaj - #

13.04.2008., nedjelja

Eko udruga Vranica

Najava


Narednog tjedna u Uskoplju bi, kako je najavljeno, trebala biti osnovana ekološka udruga Vranica, čiji je idejni začetnik i osnivač Marinko Vukadin, koji se, nakon završenog studija drvne tehnologije na zagrebačkom sveučilištu vratio u Uskoplje.
Udruga će djelovati na prostoru Vranica - Raduša, Makljen - Bugojno, a već na početku poduzet će akciju za zaštitu uskopaljskih voda, prije svega poznatih Ždrimačkih jezera, koja su danas zapuštena i prepuštena na milost i nemilost pojedincima.
Udruga će se, kako je rečeno, financirati iz ekoloških fondova, a za početak potrebna joj je podrška svih kojima je na srcu Uskoplje i njegove prirodne ljepote.
- 23:50 - Komentari (37) - Isprintaj - #

12.04.2008., subota

Asfaltirana dionica ceste kroz Krupu i Bistricu

Kratka vijest


Proteklog je tjedna asfaltirana još jedna dionica ceste kroz Krupu i gornju Bistricu. Dionica duga nekoliko stotina metara (od Šegovića kuće u Krupi do Mabićeve kuće u Bistrici) dio je regionalnog puta Uskoplje - Novi Travnik kroz Bistričku riku, za popravak kojeg je Vlada Županije Središnja Bosna na svojoj 22. sjednici, kako smo javljali, izdvojila iznos od 450.000 KM, koji bi se u cijelosti trebao utrošiti u ovoj godini.
- 23:45 - Komentari (4) - Isprintaj - #

10.04.2008., četvrtak

Radio postaja Uskoplje

Dogodilo se na današnji dan


10. travnja 1993. godine točno u podne Radio postaja Uskoplje započela je na 92,1 Mhz emitirati svoj program, koji je odmah naišao na veoma pozitivan prijem kod slušatelja u Uskoplju, ali i u susjednom Bugojnu, te dijelu Rame, a, osobito, kod branitelja. Tijekom 1993. i dijelom u 1994. godini Radio postaja Uskoplje prešla je granice vlastite čujnosti, pa su neke od emisija presnimavane, te emitirane na drugim radio postajama od Splita do brojnih gradova Herceg Bosne. U prvom dijelu 1994. godine u ovoj postaji snimane su i emisije za potrebe UNPROFOR-a koje su, potom, emitirane na većini radio postaja u Federaciji BiH.
Prva postava Radio postaje Uskoplje ostala je na okupu negdje do ljeta 1994., a upravo iz tog perioda i potječe cijeli niz slušanih emisija (Zastave i releji, Linija fronte, Živjeti u Uskoplju, Vox populi, Santa Mahala, Super Andrija, serija razgovora s Titom i dr).
Odlukom CRA od 12.10.2001. godine Radio postaji Uskoplje zapovjeđeno je da prekine emitiranje programa, budući da, kako je ocijenjeno nije zadovoljila minimum uvjeta za dobijanje dugoročne dozvole za emitiranje. No, stvarni prestanak emitiranja programa Radio postaje Uskoplje dogodio se, po svemu sudeći, mnogo ranije od ove odluke. Šteta!

- 00:30 - Komentari (25) - Isprintaj - #

08.04.2008., utorak

Otkriven počinitelj razbojstva

Iz policijskog izvješća:


Dana 08.travnja 2008. godine, istražitelji policije Policijske stanice G. Vakuf - Uskoplje rasvijetlili su Kazneno djelo razbojništva, počinjeno 06.04.2008. godine nad Zehrom O. u mjestu Dražev Dolac, općina G. Vakuf - Uskoplje.

Počinitelj navedenog razbojstva je M. C. iz G. Vakufa - Uskoplja.

Protiv imenovanog su poduzete Zakonom propisane mjere i radnje.

- 23:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.04.2008., petak

PVC stolarija za područnu školu Bojska

Kratka vijest


Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa je predložilo, a Vlada Županije Središnja Bosna na svojoj posljednjoj sjednici dala suglasnost Komisiji za javne nabavke za osnovne škole za pokretanje procedure odabira najpovoljnijeg dobavljača za nabavku i montažu PVC stolarije u OŠ PAVIĆ POLJE, Područna škola BOJSKA.
Orijentaciona cijena izvođenja radova iznosi oko 15.000,00 KM.


- 07:30 - Komentari (18) - Isprintaj - #

03.04.2008., četvrtak

Nezaposlenost

Na stranicama tnt-a objavljeni su grafikoni o nezaposlenima po općinama naše Županije po određenim kategorijama. Mislimo da im nije potreban nikakav komentar. Pogledajte...







- 23:15 - Komentari (5) - Isprintaj - #

450.000 KM za cestu Novi Travnik - Uskoplje

Izgradnja i rekonstrukcija regionalnih puteva


Na prijedlog Ministarstva financija, Vlada ŽSB donijela je Odluku o prihvaćanju raspodjele sredstava za sufinanciranje izgradnje i rekonstrukcije puteva na području Županije Središnja Bosna. Iznos od 1.800.000,00 KM proračunskih sredstava namijenjen je za izgradnju i rekonstrukciju regionalnih puteva na području Županije, a prema programu sredstva će se za 2008. godinu utrošiti na sljedeći način:
REGIONALNE CESTE UKUPNO KM
1. R440: Stara Bila – Han Bila 450.000,00 KM
2. R-413a: Vitovlje – Travnik – Dolac – Ovnak 270.000,00 KM
3. R-413b: Gostilj – Dobretići – Jajce 180.000,00 KM
4. R439: Novi Travnik – Gornji Vakuf-Uskoplje 450.000,00 KM
5. R445: Kreševo – Tarčin 180.000,00 KM
6. Lokalni put Koričani – Lugovi 270.000,00 KM


- 22:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Tvrtko Krajina predsjednik Napretka

Održana izborna skupština Napretka


29. ožujka 2008. godine u prostorijama uskopaljske osnovne škole održana je skupština uskopaljske podružnice HKD Napredak. Skupštini je nazočilo 58 članova s urednim pozivnicama i pravom glasa, a, nakon utvrđivanja liste kandidata, pristupilo se izboru predsjednika, dopredsjednika, te članova Upravnog i Nadzornog odbora.
Za predsjednika je izabran dosadašnji tajnik Podružnice Tvrtko Krajina, a za dopredsjednika Ivan Ljubas , dosadašnji član Upravnog odbora Podružnice. U Upravni odbor su ušli: Ivana Zeko, Blaž Batinić, Marinko Barnjak, Josip Barnjak, Frano Tomić, Marija Barnjak i Ivan Šekerija. U Nadzorni odbor izabrani su Drago Kolak, Domagoj Barnjak i Igor Crnov.
- 22:10 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< travanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Opis bloga

Linkovi

Lektira