Tema dana

petak, 29.07.2011.

Mislite li da će SAD bankrotirati?

Naime, dogovora između demokrata i republikanaca oko povećanja limita zaduženja Sjedinjenjih Država još uvijek nema.

Većinski demokratski senatori uputili su pismo predsjedniku većinski republikanskog kongresa. U njemu stoji da ni pod koju cijenu neće prihvatiti njegov prijedlog plana uštede od 900 milijardi dolara u razdoblju od 10 godina. Taj bi plan, tvrde demokrati u Senatu, državu već sljedeće godine doveo do rizika od novog bankrota.

'Riječi predsjednika zastupničkog doma jasno govore da nisu radili na mjerama koje bi barem bile pokušaj stvaranja plana prihvatljivog za obje stranke. Vrijeme istječe, pri kraju smo', rekao je Jay Carney.

Brojni su analitičari već jasno rekli kako bi bankrot SAD-a bio težak udarac za globalnu ekonomiju, dok neki dužnosnici biraju 'lakše' riječi i kažu kako bi to bilo 'vrlo štetno'.

Mislite li da bi SAD doista mogao bankrotirati?

Najzanimljivije komentare ćemo pročitati u Vijestima u 17 i u Dnevniku NoveTV u 19:15 sati.

29.07.2011. u 14:41 • 8 KomentaraPrint#

četvrtak, 28.07.2011.

Tko je pošteniji: Kosor koja daje novce koje nema ili Jakovčić koji surađuje s Vladom koju želi srušiti?

Najveći projekt hrvatskog turizma napokon bi trebao zaživjeti potpisivanjem ugovora Ivana Jakovčića i Jadranke Kosor prilikom njenog posjeta Istri.

Na sjednici Vlade održanoj u Istri prihvaćeno je potpisivanje ugovora o gradnji nove pulske Opće bolnice koji je, kako je rekao Ivan Jakovčić, 'konačno usklađen'. To je bio svojevrsni uvjet za potpisivanje ugovora o Brijuni Rivijera.

Vlada će za novu bonicu u Istri izdvojiti oko 800 milijuna kuna, a javnost se može zapitati otkud sada ti novci. Za sam projekt Brijuni Rivijera Vlada pak neće direktno izdvojiti novce.

No, zaiskrilo je po tko zna koji put na relaciji Zagreb-Pula i to po pitanju projekta Brijuni rivijera.

Projekt oživljavanja i privođenja turističkoj svrsi ne samo otočja Brijuni nego i Fažane i pulske luke IDS-ovcu Ivanu Jakovčiću očito je važniji od koalicije koja želi preuzeti vlast u državi.

U Istru dolazi premijerka Jadranka Kosor koja je par mjeseci prije izbora poželjela potpisati ugovor sa Istarskom županijom o tom projektu i to nakon što su ga razne HDZ-ove vlade uporno ignorirale godinama.

Potpredsjednik IDS-a Damir Kajin rekao je kako svi moraju biti svjesni činjenice da će, bude li se oduljivalo potpisivanje ugovora, 'biti izgubljene dvije godine'.

Najzanimljivije komentare ćemo pročitati u Vijestima u 17 i u Dnevniku NoveTV u 19:15 sati.

28.07.2011. u 13:37 • 3 KomentaraPrint#

srijeda, 27.07.2011.

Treba li javnost imati potpuni uvid u zdravstveno stanje Ive Sanadera?

Nakon što je zbog bolesne noge obavljen liječnički pregled u zatvorskoj bolnici Sanader je pregledan i na Rebru. Podalje od televizijskih kamera i u strogoj tajnosti.

Bivši šef hrvatske Vlade doveden u ponedjeljak je doveden na zagrebačko Rebro gdje je, zbog naglog i velikog gubitka kilograma obavio detaljne pretrage. Oni koji su Ivu Sanadera vidjeli, kažu da tako mršav izgleda neprepoznatljivo.

Obrana Ive Sanadera odbacila je nagađanja o lošem zdravstvenom stanju bivšeg premijera i zabrinutosti liječnika zbog nagla mršavljenja te ustvrdila da se Sanader dobro osjeća i da se ne žali ni na kakve druge zdravstvene tegobe, osim na već ozlijeđenu nogu.

'Naš branjenik već dulje vrijeme ima problem s nogom, zbog čega je obavio neke pretrage, a neke još treba obaviti, no ni na kakve druge zdravstvene teškoće se ne žali', rekao je jedan od njegovih branitelja Goran Suić, koji odbacuje nagađanja nekih medija da je Sanader u nešto više od mjesec dana smršavio 20 kilograma.

'Neistina je da je smršavio 'strašno' i do neprepoznatljivosti. Izgubio je najviše deset kilograma', rekao je Suić.

Najzanimljivije komentare ćemo pročitati u Vijestima u 17 i u Dnevniku NoveTV u 19:15 sati.

27.07.2011. u 13:25 • 3 KomentaraPrint#

utorak, 26.07.2011.

Bojite li se hakerskog napada?

Hakeri ponovno napadaju – Članovi hakerskih skupina LulzSec i Anonymous objavili su da su upali na web stranice talijanske policije i na internetu objavili povjerljive informacije, a napad su nazvali 'Operacija Italija'.

Hakeri u Italiji napisali su na svom blogu da je napad otkrio najvažnije i najpovjerljivije izvještaje talijanskog Nacionalnog centra za borbu protiv cyber kriminala i zaštitu kritične infrastrukture (CNAIPIC). Policijska postrojba CNAIPIC potvrdila je upad u njezin sustav, a krađu podataka nije ni ne potvrdila ni opovrgla.

Podaci koje su su objavili on-line aktivisti, otkrivaju odnose talijanske vlade s Australijom, Bjelorusijom, Egiptom, Rusijom i Ukrajinom.

Hakeri iz skupine AnonAustria povezane sa skupinom Anonymous, provalili u računalni sustav austrijske televizije ORF, koji se rabi za prikupljanje novčanih priloga gledatelja, te došli do podataka o 214.000 ljudi, uključujući informacije o bankovnim računima 96.000 ljudi.

U on-line komunikaciji članovi skupine AnonAustria su rekli da ne namjeravaju načiniti štetu klijentima ORF televizije, već skrenuti pozornost na njihov slab sigurnosni sustav.

Prošlog je tjedna u SAD-u uhićeno 16, u Europi pet osoba povezanih sa skupinom Anonymous, a njezini su članovi onda zaprijetili da će proširiti svoje aktivnosti. U četvrtak su objavili da su upali u bazu podataka NATO-a i došli do velike količine povjerljivih dokumenata o Savezu.

Hakerski napadi i krađe povjerljivih i osobnih podataka sve su češći. Strahujete li da biste mogli postati meta tih napada?

Najzanimljivije komentare ćemo pročitati u Vijestima u 17 i u Dnevniku NoveTV u 19:15 sati.

26.07.2011. u 13:23 • 2 KomentaraPrint#

petak, 22.07.2011.

Treba li sud štititi ugled klijenata i svjedoka u procesu za elitnu prostituciju?

Suđenje okrivljenima za organiziranje elitne prostitucije, koje je počelo danas pred Općinskim kaznenim sudom, obuhvaća imena brojnih javnih osoba.

Podsjetimo, postupak se vodi protiv navodnog organizatora, 61-godišnjeg fizioterapeuta N.P., te 24-godišnje S.S. i 23-godišnje M.T.K. koje se sumnjiči da su pružale seksualne usluge, ali i podvodile ostale djevojke.

Fizioterapeut se sumnjiči da je od ožujka 2010. do lipnja 2011. godine s više ženskih osoba dogovorio da će im on pronalaziti klijente kojima će pružati seksualne usluge uz naplatu. Tužiteljstvo će za 61-godišnjaka zatražiti 2-godišnju zatvorsku kaznu i oduzimanje oko 100.000 nezakonito stečenih kuna.

Kao pružateljice usluga u ovom slučaju spominju se poznate starlete, manekenke i pjevačice u usponu koje su usluge naplaćivale od 500 do 3.500 eura, ovisno o željama klijenata - sportaša, političara, liječnika i poduzetnika.

Odvjetnik optuženog fizioterapeuta najavio je kako će među 30-ak svjedoka koje će pozvati biti i neki ministri iz Vlade, gradonačelnici i sportaši, a sudac je donio odluku o isključivanju javnosti s rasprava.

Najzanimljivije komentare ćemo pročitati u Vijestima u 17 i u Dnevniku NoveTV u 19:15 sati.

22.07.2011. u 14:12 • 4 KomentaraPrint#

utorak, 19.07.2011.

Mislite li da će Sanader prebacivati krivnju na bivše sugovornike?

Branitelji Ive Sanadera došli su u zatvor u Remetinec ispred kojega su novinarima izjavili da će s bivšim premijerom ponoviti obranu koju su proteklih mjeseci pripremali u Salzburgu.

Odvjetnici Goran Suić i Čedo Prodanović izvijestili su da je za četvrtak u 13 sati zakazano saslušanje i iznošenje obrane pred USKOK-ovim istražiteljima. Prodanović je rekao da su u Remetinec došli kako bi ponovili obranu koju su pripremali u Salzburgu i 'dogovorili neka tehnička pitanja', no nije pojasnio koja.

Bivšeg hrvatskog premijera Austrija je izručila Hrvatskoj u koju je dovezen automobilom pod jakom policijskom pratnjom. Odmah je smješten u zatvor u Remetincu jer mu je još prije sedam mjeseci sudac istrage odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i utjecaja na svjedoke.

Sanadera USKOK u nekoliko korupcijskih afera tereti za zlouporabe premijerskog položaja i ovlasti, udruživanje radi počinjenja kaznenog djela te primanje mita. Sve sumnje na svoj račun Sanader je iz pritvora u Salzburgu proteklih sedam mjeseci preko svojih branitelja u više navrata odbacio, najavivši 'aktivnu obranu'.

Najzanimljivije komentare ćemo pročitati u Vijestima u 17 i u Dnevniku NoveTV u 19:15 sati.

19.07.2011. u 12:50 • 9 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 18.07.2011.

Pazite li ljeti da svojim ponašanjem ne izazovete požar?

Hrvatski vatrogasci svako ljeto imaju pune ruke posla s gašenjem brojnih požara, a nemali broj njih skrivili su ljudi.

I ovo ljeto obilježavaju požari, a najviše je pogođen otok Brač na kojemu je izgorjelo oko 4.000 hektara borove šume, trave i niskog raslinja. Požar su gasile stotine vatrogasaca, a zgarište će se čuvati najmanje do kraja tjedna.

Svake godine ljeto obilježe veliki požari koji prijete naseljima i tjeraju turiste, a krivac je često ljudski nemar poput neugašene cigarete ili nepažljivo roštiljanje.

Najzanimljivije komentare ćemo pročitati u Vijestima u 17 i u Dnevniku NoveTV u 19:15 sati.

18.07.2011. u 13:52 • 4 KomentaraPrint#

četvrtak, 14.07.2011.

Podržavate li prosvjed koji inkomodira ostale građane?

Imate li razumijevanja za radnike koji prosvjeduju, čija se prava krše i koji ne dobivaju plaću, ukoliko vas oni svojim prosvjedom ometaju u obavljanju svakodnevnih obaveza?

Današnja blokada prometnice u Kaštelima radnika Adriachema izazvala je bijes pojedinih građana koji nisu mogli prolaziti križanjem, a žurili su na posao.

Biste li imali razumijevanja za radnike koji prosvjedom blokiraju ceste i tako traže svoja prava, dok vi zbog njih kasnite na posao? Imate li suosjećanja i razumijevanja za prosvjednike jedino kada ih iz dnevnog boravka gledate na televizijskom programu ili smatrate da svakoj vrsti prosvjeda treba dati podršku, a da ponekad mi ostali moramo otrpjeti zbog solidarnosti?

Najzanimljivije komentare ćemo pročitati u Vijestima u 17 i u Dnevniku NoveTV u 19:15 sati.

14.07.2011. u 12:41 • 5 KomentaraPrint#

srijeda, 13.07.2011.

Kupujete li na sniženjima?

Niže cijene uzele su mjesto standardnim u gotovo svim prodavaonicama, s odjećom, obućom, ali i onima s kućnim potrepštinama, knjigama i ostalim.

Početkom srpnja počelo je dugočekano sezonsko ljetno sniženje. Izlozi prodavaonica obljepljeni su popustima koji mame nove kupce. Cijene niže od 20 pa do i preko 50 posto sigurno su dobrodošle svakom kućnom budžetu.

Neki ciljano čekaju sniženja i robu kupuju isključivo po umanjenim cijenama, a zasigurno će i oni ne toliko organizirani kojim novim komadom robe s rasprodaje upotpuniti ormar.

Najzanimljivije komentare ćemo pročitati u Vijestima u 17 i u Dnevniku NoveTV u 19:15 sati.

13.07.2011. u 13:30 • 5 KomentaraPrint#

utorak, 12.07.2011.

Bojite li se da će se financijska kriza iz EU odraziti i na Hrvatsku?

Ministri financija zemalja članica euro zone izrazili su spremnost da povećaju kapacitete i fleksibilnost privremenog kriznog fonda kako bi se izbjeglo širenje dužničke krize, izjavio je predsjednik euro skupine Jean Claude Juncker.

Sastanak je održan u atmosferi straha da se dužnička kriza u Grčkoj ne proširi na Italiju i Španjolsku. Ministri su u svojoj izjavi izrazili 'apsolutnu odlučnost da sačuvaju financijsku stabilnosti u euro zoni'. Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso upozorio je kako bi napuštanje eura za Portugal bila 'tragedija'.

Barroso smatra da pronalaženje rješenja za dug zemalja euro zone otežava potreba zajedničkog sporazuma među svim članicama.

'Postoje određeni (gospodarski) problemi u zemljama, poput onih u Portugalu, ali također i problemi u postizanju zajedničkog odgovora na takvo stanje', rekao je.

Najzanimljivije komentare ćemo pročitati u Vijestima u 17 i u Dnevniku NoveTV u 19:15 sati.

12.07.2011. u 13:20 • 7 KomentaraPrint#

utorak, 05.07.2011.

Što biste vi na mjestu ministrice Dalić odgovorili MMF-u?

Ministrica financija Martina Dalić priopćenjem je reagirala na izvještaj Međunarodnog monetarnog fonda, u kojemu je analizirano ukupno gospodarsko stanje i rezultati ukupne ekonomske politike hrvatske Vlade.

Dalić priznaje kako, u prosjeku, Hrvatska ima veće prosječne plaće i time veći trošak rada u odnosu na većinu novih članica EU, te pretpostavlja kako je upravo to ključni razlog zbog kojeg MMF vidi smanjenje plaća kao 'nužni element povećanja konkurentnosti'.

'Ne slažemo se s ovakvim zaključkom jer budućnost hrvatskog gospodarstva ne vidimo u konkuriranju kroz jeftinu radnu snagu. Put ka povećanju konkurentnosti gospodarstva vidimo u smanjivanju različitih prepreka s kojima se suočavaju investitori, povećanju učinkovitosti javne uprave, posebno na lokalnoj razini, ograničavanju državne potrošnje kroz striktnu provedbu Zakona o fiskalnoj odgovornosti i ukupnom poboljšanju poduzetničke i investicijske klime u Hrvatskoj,' stoji u priopćenju.

Kako biste vi reagirali na zahtjev MMF-a, koji 'spas' Hrvatske vidi u devalvaciji kune i povećanju međunarodnih pričuva, a prostor za daljnje povećanje konkurentnosti vidi u snižavanju plaća i cijena.

Najzanimljivije komentare ćemo pročitati u Vijestima u 17 i u Dnevniku NoveTV u 19:15 sati.

05.07.2011. u 13:07 • 7 KomentaraPrint#

petak, 01.07.2011.

Mislite li da bi Hrvatska završila pregovore da je Sanader premijer?

Hrvatska je zadnji dan mađarskog predsjedništva EU-om, zatvorila zadnja četiri poglavlja i time i formalno zaključila pristupne pregovore čime je otvoren put da nakon ratifikacije pristupnog ugovora postane 28. članica Europske unije 1. srpnja 2013. godine.

Na međuvladinoj konferenciji o pristupanju na ministarskoj razini Hrvatska je zatvorila pregovore u poglavljima Tržišno natjecanje, Pravosuđe i temeljna prava, Financijske i proračunske odredbe i Ostala pitanja.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor je na konferenciji za novinare objavila je pregovaračke dokumente. 'Želim svima čestitati na završetku pregovora, svim građanima na strpljenju i svima koji su pomogli raditi na ovom zahtjevnom poslu, posebno kolegama iz Vlade i pregovaračkom timu', poručila je premijerka Jadranka Kosor.

A točno prije dvije godine Ivo sanader je šokirao javnost i najavio svoj odlazak s mjesta premijera. 'Zbog osobnih razloga dajem ostavku na mjesto premijera i predsjednika stranke. Neću se kandidirati za predsjednika RH i povlačim se iz politike', rekao je prije dvije godine Ivo Sanader i ostavio Hrvatsku bez riječi.

Mislite li da bismo završili pregovore da je on ostao na čelu hrvatske vlade?

Najzanimljivije komentare ćemo pročitati u Vijestima u 17 i u Dnevniku NoveTV u 19:15 sati.

01.07.2011. u 13:52 • 8 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< srpanj, 2011 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

Ostavite vaše komentare na temu dana, a najzanimljivije ćemo pročitati u Vijestima Nove TV u 17 sati i u Dnevniku Nove TV u 19:15

Linkovi

Tema dana