Svijet Makrobiotike

Makrobiotika za početnike vol.1

Kada bi se prehrana po načelima makrobiotike trebala svesti na jedan recept, onda bi to bio ovaj!

Smeđa riža kuhana u ekspres loncu

Sastojci:
- 2 šalice smeđe riže kratkog zrna
- 1,5 do 2 šalice vode na šalicu riže

Priprema:
Rižu operite, iscijedite i stavite u ekspres lonac. Pažljivo ulijte vodu i poravnajte rižu. Zakuhajte, posolite s dva prstohvata soli i zaklopite ekspres lonac. Pojačajte vatru da se stvori tlak. Kuhajte 45-50 minuta na laganoj vatri i potom isključite. Ostavite poklopljen lonac dok se tlak prirodno ne spusti. Rižu presipajte u posudu, ostat će fina, rahla, baš kako treba.

Zašto se riža tako dugo kuha? Zato da bi bila probavljivija!

26.09.2007. u 21:49 | 6 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  rujan, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Prosinac 2007 (1)
Studeni 2007 (6)
Listopad 2007 (12)
Rujan 2007 (11)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Razmjena iskustava u pripremi hrane i načinu života po principima makrobiotike

Linkovi

Evo blogića koje rado čitam:

Hagakure.blog.hr

ljubav...ah ljubav

Tečajevi izrade seitana i tofua

Ako želite naučiti kako izraditi tofu i seitan...
Kontakt: 091 76 88 694