Svijet Makrobiotike

Japanska miso juhica

Neodoljivo podsjeća na Japan...

Japanska miso juha

Sastojci:
- 1 šalica daikona
- 1 šalica mrkve
- 1/2 šalice tofua
- 2 wakame alge
- 4 čajne žlice ječmenog misa
- 1 l vode ili temeljca

Priprema:
Daikon narežite na kockice, a mrkvu na polumjesece. Tofu narežite na kockice, a wakame algu prethodno namočite (oko 10 min), a zatim narežite na trakice. Daikon, mrkvu, tofu i alge stavite u posudu i dodajte vodu ili temeljac. Kada zakipi poklopite i kuhajte 15 minuta. Maknite sa vatre i u malo tople vode razmutite miso. Miso dodajte u juhu, kratko vratite na vatru i poslužite.

24.09.2007. u 21:45 | 1 Komentara | Print | # | ^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  rujan, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Prosinac 2007 (1)
Studeni 2007 (6)
Listopad 2007 (12)
Rujan 2007 (11)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Razmjena iskustava u pripremi hrane i načinu života po principima makrobiotike

Linkovi

Evo blogića koje rado čitam:

Hagakure.blog.hr

ljubav...ah ljubav

Tečajevi izrade seitana i tofua

Ako želite naučiti kako izraditi tofu i seitan...
Kontakt: 091 76 88 694