Ovde cu pisati o svemu i svacemu

Kako prepoznati da vam prisluškuju mobitel

Moderna tehnologija olakšala je svima i to ne samo špijunima i državnim tajnim agencijama da otmu vaše privatne komunikacije. Srećom, ima načina prepoznati da li vas prate.

Provjerite koliko dugo vam traje baterija na mobitelu. Baterija mobitela se koristi prilikom slanja tekstualnih ili glasovnih informacija ili prilikom bežičnog aktivacijom mikrofona. Ako se trajanje baterije drastično smanji nego inače pa čak i nakon stavljanja nove baterije, vaš mobitel vrlo vjerojatno prisluškuju.

Provjerite temperaturu mobitela. Baterija postane vruća kad se koristi stoga ako niste koristili mobitel, a baterija je vruća znat ćete da je vrlo vjerojatno mobitel korišten bez vašeg znanja.

Pratite čudno ponašanje mobitela. Ako se vaš mobitel iznenada počne gasiti i paliti sam od sebe ili ga ne možete ugasiti može biti da se netko drugi služi vašim mobitelom.

Obratite pozornost na kodirane poruke. Ako primite tekstualnu poruku u obliku koda sa brojkama i simbolima umjesto riječima, to može biti pokazatelj pokušaja prijenosa podataka od trećih osoba.

Slušajte zvukove u pozadini kad ste u tijeku poziva. Jeka ili zvuci kliktanja mogu biti uzrokovani smetnjama u prijenosu podataka, signala ili zvuka no uzrok može biti i oprema koju netko treći koristi za prisluškivanje vašeg mobitela.

Obratite pozornost na iznos računa za vaš mobilni broj. Oprezno čitajte ispis poziva i usluga. Ako vidite da vam je naplaćen podatkovni prijenos, a vi to niste koristili tada vjerojatno netko drugi koristi vaš mobitel.

02.09.2011. u 13:16 | 0 Komentara | Print | # | ^

Kako izbjeći česte higijenske pogreške

Svi mi volimo ostaviti dobar dojam pred drugima bilo da je to prvi susret ili tisućiti. Ipak ponekad nesvjesno radite higijensku pogrešku koju vidite samo ako vam netko na nju ukaže. Higijenske greške izbjeći možete ako stvorite solidne navike.

Perite zube barem dva puta dnevno. Poželjno je da zube perete nakon svakog jela, no jednom kad se probudite te jednom kad idete na počinak je ipak bolje od nepranja zubi. Iščetkajte i jezik kad perete zube da bi imali svježi dah. Koristite konac za zube barem jednom dnevno na kraju dana.

Perite lice i vrat svake večeri prije spavanja. To je vrlo važno za djecu koja žele izbjeći pojavu akna.

Prekrijte usta kad kišete ili kašljete. Okrenite se od ljudi u blizini da biste spriječili širenje bakterija na njih.

Tuširajte se barem jedanput dnevno. Svi se znojimo i taj miris znoja može biti vrlo agresivan i uvredljiv. Koristite dezodorans da ublažite situaciju.

Perite ruke nakon korištenja javnih wc-a da ne pokupite bakterije. Koristite papirnate ručnike kad otvarate vrata ili puštate vodu na javnim wc-ima.

02.09.2011. u 13:14 | 0 Komentara | Print | # | ^

Kako napraviti prirodni šampon od bilja

Ako ste zabrinuti za opasne kemikalije u proizvodima za osobnu njegu, postoji način da napravite svoje vlastite i budete sigurni da nema kemikalija. Sa povećanom dostupnošću organskih i prirodnih sastojaka kao što je prirodni sapun i esencijalna ulja uvelike vam je olakšana izrada vlastitog šampona.

U lonac za kuhanje sipajte jednu šalicu destilirane vode da se kuha. Ako nemate destiliranu vodu možete koristiti vodu iz kućnog vodovoda, no aditivi u lokalnim vodama mogu negativno utjecati na kvalitetu vašeg šampona

U ključavu vodu dodajte dvije žlice sušenog bilja poput kamilice. Ako nemate sušeno bilje možete zamjeniti sa tri do šest vrečica čaja od kojih god biljaka želite.

Dakle, potopite bilje u vodu, maknite sa izvora topline te neka stoji sve dok mješavina ne postane mlačna.

Pretočite vodu kroz cjedilo da odvojite biljke od tekućine. Vratite tekućinu u lonac za kuhanje.

Dodajte dvije žlice prirodnog sapuna u mlačnu tekućinu i dobro promješajte.

U mješavinu dodajte i jednu žlicu biljnog ulja i dobro promješajte.

Dodajte deset do petnaest kapi esencijalnog ulja, a možete dodati i mirise od naranđe ili limuna u tekućini.

Mješavinu koju ste dobili prelijte u vakumiranu posudu kao što je staklena boca ili korištena plastična ambalaža od šampona. Dobili ste svoj prvi šampon.

Nakon korištenja šampona, kosu isperite u mješavini koju ćete napraviti od jednakog djela jabučnog octa i vode. To će pomoći vašoj kosi da se čim bolje prilagodi prelazku na prirodni šampon.

02.09.2011. u 13:13 | 0 Komentara | Print | # | ^

Očistite bocu u kojem je bilo maslinovo ulje

Mnogi kuhari vole imate bočicu maslinovog ulja pokraj svog radnog mjesta. Neki čak nakon potrošenog ulja nadolijevaju novo bez da očiste bočicu. Ako koristite samo vodu za očistiti bočicu teško da ćete uspjeti jer voda i ulje se ne mješaju. Stoga, čišćenje ostataka ulja u boci zahtjeva malo više pažnje. S obzirom da većina bočica za ulje ima tanak vrat što sprječava korištenje četki ili druge kuhinjske potrepštine, najbolje bi bilo koristiti sredstva za rastapanje masnoće da biste očistili sve ostatke ulja prije punjenja novim.

Napunite pola bočice sa vrućom vodom i dodajte dvije kapi deterđenta za pranje suđa i jednu žlicu octa.

Stavite ruku na vrh bočice da poklopite ulaz te snažno promućkajte.

Ispraznite bočicu i provjerite za ostacima ulja. Ako i dalje ima ostataka u bočici, ponovite još jedanput proceduru

Isperite bočicu držeći je ispod mlaza vode. Ispirite tako sve dok ne nestane pjena iz bočice.

Stavite očišćenu bočicu u pečnicu na 250 stupnjeva na 10 minuta da biste osušili bočicu u potpunosti.

02.09.2011. u 13:12 | 0 Komentara | Print | # | ^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2011 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Studeni 2011 (12)
Rujan 2011 (4)
Lipanj 2011 (2)
Svibanj 2011 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

O svemu sto ej bitno a i nebitno....

Linkovi

Sigurne Dojave?

Zaradimo skupa?

Terorizam danas?

Sigurne Dojave.com

Zaradi Online Odmah !!!

Zadar

Plitvice

Dubrovnik

Trogir

Rovinj

Brela

Mythoogy Creatures

Orpheus and Eurydice

Norse Mythology

Meet Soulmate !!!

Autism in Children !!!

Weight Loss !!!

Bestsell Ebooks !!!

Hack Tools !!!

romance !!!

cracks !!!

share cash !!!