Angelus art blog

29.11.2009., nedjelja

Teme vjenčanja

Dakle, odredili ste datum i sad krećete polako u organizaciju cijelog događaja ali neznate od kud krenuti. Osim što morate odlučiti gdje će te imati vjenčanje, gdje svečanu večeru, tko će vas slikati, snimati, itd... još jedan od važnih detalja je i koju temu vjenčanja odabrati. Tema vjenčanja je nešto po čemu će baš vaše vjenčanje ostati u sjećanju vaših gostiju. Na neki način ona priča o vama, vašem stilu, ukusu, tome što volite, što vam se sviđa i odražava vašu osobnost. Evo jednog popisa tema ukoliko se nemožete odlučiti koja bi bila tema vašeg vjenčanja:

Tema vjenčanja - Boja –
ovo je najčešće izbor mladenki. Izaberete jednu ili više vaših omiljenih boja i usklade cijelo vjenčanje u tim tonovima, počeviši od pozivnica preko dekoracija, konfeta i ostalih detalja. Dakle, najelegantnija opcija je izabrati jednu boju i kombinirati ju sa bijelom ili bež bojom. Evo nekoliko ideja kako to izgleda:

boja vjenčanja

Moguće je i kombinirati dvije boje koje su skladne i također dobiti elegantnu temu. Ili izabrati dvije boje koje nisu skladnu i dobiti otkačenu i neobičnu temu.

boja vjenčanja

Ili izaberite čak 3 boje. Ali ovdje treba biti vrlo oprezan da efekt na kraju nebi bio kao da ste u cirkusu, osim ako upravo taj efekt želite postići. zujo

boja vjenčanja

Mogućnosti kombinacija boja je bezbroj. Izbor je na vama...

Tema vjenčanja - Cvijet –

Možete izabrati neki vaš omiljeni cvijet i i sve detalje na vjenčanju povezati tim cvijetom tako što će se pojaviti na pozivnici, u vašem buketu, kao dekoracija crkve i restorana, kao detalj na konfetu ili zahvalnici, na menu carti, broju stola, itd... Neki uobičajeni cvijetovi su: ruže, kale, orhideje, ivančice, tulipani, gerberi, suncokreti, lavanda.

tema vjencanja cvijet

Ali vi možete izabrati i neki cvijet koji nije tako uobičajen i napraviti temu upravo od njega. Evo jedne ideje za cvijet Anemona:

anemona vjenčanje
Preuzeto sa stranice: Artfull wedding ideas


Tema vjenčanja - Lokacija–

Ako je vaše vjenčanje na nekoj specifičnoj lokaciji kao što je plaža, more, brod, šuma, jezero itd. Možete kao temu vječanja izabrati upravo taj detalj. Npr. za morsko vječanje sve uskladiti školjkicama i morskim detaljima. Za vjenčanje na nekom seoskom imanju sve uskladiti sa prirodnim detaljima, za jezero kamenčićima i granam itd... Evo jedne morske inspiracije.
Pozivnice u boci, zahvalnica, jastučić za prstenje u školjci, knjiga dojmova, konfet kutijica:
vječanje na moru pozivnica u boci zahvalnica
sve by Angelus art
morsko vjenčanje

Tema vjenčanja – Godišnje doba–

Iskoristite godišnje doba kao detalj i složite sve detalje u prepoznatljivim tonovima za to doba i nekim specifičnim detaljem.
Proljeće:
Neka procvale grane budu tema vjenčanja i kao motiv obilježe sve detalje. Boja cvijetova može biti ona koja je vama najdraža.
Ljeto:
Neka Sunce injegova snaga svojim žutim sjajnim tonovima obilježe vaše vjenčanje u ljeto.
Jesen:
Listovi i smeđi i narančasti tonovi savršeno će dočarati jesenski ugođaj.
Zima:
Bijela boja i pahulje u kobinaciji sa plavim tonovima, dočarat će snježnu bajku. Evo nekoliko primjera.
Pozivnice u boci punjena sa snjegom i dekorirana pahujama izvana i plavim perlama, unutra tekst na pausu sa zimskim motivom, jastučić - knjižica za prstenje u plavim tonovima - by Angelus art

zimsko vjenčanje pozivnice
zimsko vjenčanje

Ostale teme

- Eko-friendly vjenčanje
Ako ste pobornik ekologije evo idealnog načina da to podjelite sa vašim uzvanicima i organizirate vjenčanje u Eko stilu.
- Monogrami
Dizajnirate sami (ili prepustite to stručnjacima) monogram od vaših inicijala i obilježite sa njim sve detalje vašeg vjenčanja.
- Voće ili povrće (limun, jabuka, trešnja, bundeva, jagoda, kruška, ..)
Voće može biti vrlo simpatična i vesela tema, bilo da se radi samo o jednom voću (npr. trešnjama) ili o voću kao temi općenito. Uz to je i iskoristiva jer svoje dekoracije na kraju nemorate baciti nego ih možete podjeliti svojim gostima.
- Ptice (Love birds)
Dvije zaljubljene ptičice, labuda ili goluba ... ne kaže se uzalud "golupčići" :) Ovo može biti prekrasna romantična i neobična tema vjenčanja. Evo jednog primjera:

lovebirds
Preuzeto sa stranice: .Lux wedding favors

- Western, Mexican, Azija, County, Grčka-Rim, Tartan (Škotska), Vintage, Barok, Orijental...
- Princess, Farytale, Pepeljuga
Ako ste ljubitelj bajki i oduvjek sanjate o svom vječanju kao o bajci evo idealnog načina da tema vašeg vjenčanja bude upravo bajka!
- Leptir, bubamara, pčelica...
Ovi prekrasne leteće "kreacije" učinit će vašu temu nezaboranom sigurno svakom gostu.
- Oblici kao što su zvijezde, srca, točkice, linije...
-Vremensko razdoblje- Art deco, Vintage, Rustical, Barok, 50-te, 60-te, 70-te, 80-te,

I par skroz neobičnih tema:
- Anđeli
- Perje
- Perle
- Tetovaža
- Brkovi
- Vojnička maskirna tema
- Kompjuteri
- Instrument (klavir, violina, saxophone,...)
- Baloni
- Šišarke
- Čokolada
- Filmska tema
- Piknik vjenčanje


Ako se sjetim još neke dodat ću. Svakih par dana obradit ću jednu od ovih tema detaljno stoga ostanite sa nama...

Ako vam je ovaj tekst pomogao slobodno komentirajte ili podjelite sa nama vaše iskustvo!
Pozdrav ... wave

- 00:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.11.2009., ponedjeljak

Buketi za mladenke na drugačiji način...

Danas sam odluičla podjeliti sa vama seriju buketa koji nisu nimalo slični buketima koje mladenke najčešće imaju na vjenčanju. Neobični su i na njima se koriste razni materijali osim cvijeća kao što su perje, perle, nakit, grane, žice itd... Zašto bi buket nužno morao biti od ruža zamotan satenskom mašnom kad postoji bezbroj prekrasnih i nebočnih buketa koji će zasigurno i vaši uzvanici dugo pamtiti. Evo nekih od njih.

vjenčani buket

Ove sam namjerno stavila prve zato što - osim što su predivni - i zbilja su neobični. Oblik male torbice od cvijeća i swarovski kristalića i broševa. Tko ih nebi poželjeo...cerek

Evo buketa koji su "viseći i poveći" ali ipak predivni!

vjenčani buket

Ovi buketi su od listova, grana, pšenice, trave i nekih prirodnih materijala koje nismo navikli gledati u vjenčanim buketima. Ali baš zato su posebni i lijepi!

vjenčani buket

Žice i perle u funkciji buketa.

vjenčani buket

Buketi od papirnatog i plastičnog cvijeća...zujo.. u svakom slučaju šareni i veseli!
vjenčani buket

Školjke i neki neobični cvjetovi kao buket, perje i grane u funkciji cvijeća i buket kao lepeza.... oduševio me !!!

vjenčani buket

I na kraju buketi kao loptica ili kocka... ne tako nepoznata forma buketa ali kod nas još uvijek dovoljno nova i neobična forma. Evo nekoliko inspiracija....

vjenčani buket

Na vama je da odlučite koliko neobičan buket želite i na kraju ga ipak uskladite sa ostalim detaljima vjenčanja.

Evo i jednog tutorijala kako izraditi buket u torbici. Preuzeto sa "One Lovely Day"
DIY Wedding Challenge: Purse Bouquets



Sretno!!

Ako vam je ovaj tekst pomogao slobodno komentirajte ili podjelite sa nama slikicu vašeg buketa!
Pozdrav ... wave

- 00:00 - Komentari (2) - Isprintaj - #

22.11.2009., nedjelja

Sašite sami romantičan bijeli jastučić

Ako volite klasične stvari i želite na vjenčanju klasičan bijeli jastučić evo jednog jednostavnog tutorijala kako sašiti romantičan bijeli čipkasti jastučić.

Kliknuti na sliku ili link ispod.

jastučić za prstenje

http://budget-wedding-planning.blogspot.com/2009/05/diy-ring-bearer-pillow.html

Sretno!

Ako vam je ovaj tekst pomogao slobodno komentirajte ili stavite slikicu kako ste vi sašili svoj jastučić za prstenje!
Pozdrav ... wave

- 01:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.11.2009., četvrtak

Knjiga gostiju na drugačiji način - Drvo želja!

drvo želja


Knjiga gostiju je danas postalo skoro obavezan detalj na svim vjenčanjima. U nju gosti mladencima upisuju kratke poruke ili crtaju, a poneki se samo potpišu ali na kraju mladencima knjiga ostane kao jedna interesantna uspomena. Svako toliko zavirim u našu knjigu sa vječanja i uvijek se iznova razveselim i nasmijem slikicama i tekstovima.

Ukoliko ne želite imati klasičnu knjigu gostiju možete napraviti ovo zgodno drvce - popularnog imena "Wishing tree" - tj. Drvo želja. Osim što je jeftinije od knjige svakako je i nešto drugačije i novo. Evo kako ga napraviti u nekoliko koraka:

1.) Naći neku lijepu granu (obično ih prodaju na veletržnicama cvijeća) ili prošećite kroz obližnji park i nađite neku zgodnu granu. Po potrebi ju možete ofarbati u bijelu ili neku drugu boju.
2.) Staviti ju u neku zgodnu posudu za cvijeće na čije dno stavite kamenje da bude čim teža i poželjno zaliti gipsom ili nekim čvrščim materijalom da bude čim stabilnije, ili stavite grane u neku duboku vazu.
3.) Drvo po želji možete dekorirati cvijećem, perlicama, leptirićima itd... ili ostaviti prazno
4.) Pored drveta staviti kartončiće sa trakicom na koje će gosti upisivati svoje poruke za vas i nakon tog ih objesiti na drvce

Ovdje imate i nekoliko slikica za drugačiju izradu:
Wihs special event - A DIY Manzanita Tree

drvo želja

Kartončići mogu biti izrezani u nekim zanimljivim oblicima ili dekorirani u stilu sa ostalim detaljima (npr. pozivnicom).
Na kartončićima mogu biti i vaše slike na čiju će poleđinu oni pisati.
Umjesto trakica možete staviti pored kartončića ovakve zgodne organdi vrećice u koje se može također zapakirati poruka za vas ili male kvačice s kojima će se kartončići pričvrstiti za drvo.

drvo želja

Ideja ima bezbroj. Vi odaberite onu koja se najbolje uklapa u vaše vjenčanje. Nakon vjenčanja kartončiće pohranite u neku zgodnu kutijicu ili ih povežite sve zajedno jednom trakom kao špil.

drvo želja

Mi vam poklanjamu jedan BESPLATNI TEMPLATE za kartončiće.
Ako želite neki drugi dizajn na internetu se da naći jako zgodnih slikica, a ukoliko ih ne želite ili nemožete sami izraditi javite se u Angelus art i oni će vam dizajnirati i izraditi kartončiće u željienoj boji i dizajnom usklađenim saostalim detaljima za vaše vjenčanje.

Ako vam je ovaj tekst pomogao ili ovaj template slobodno komentirajte ili stavite slikicu kako ste vi izradili svoje drvo želja!
Pozdrav moje udavače... wave

- 02:13 - Komentari (2) - Isprintaj - #

18.11.2009., srijeda

Jastučić za prstenje... neki novi oblici!

Do nedavno je jastučić za prstenje bio mali spužvasti jastučić sa dvije mašnice i eventualnom nekom dekoracijom. Danas postoji bezbroj načina kako bi i ovaj detalj učinili drugačijim. Evo nekoliko prijedloga:
- školjka sa pjeskom ili kamenčićima - za morsko vjenčanje
- škrinjica za prstenje iznutra dekorirana na bezbroj mogućih načina
- košarice za prstenje
- knjižice za prstenje
- posudice za prstenje

jastučići za prstenje

Evo par slika kao inspiracija...
Jastučić od jednostavne školjke - ovo može zbilja svatko napraviti, ...
jastucic za prstenje

i jastučić od drugih školjki, puž oblika...
jastucic za prstenje

Evo i nekoliko cvijetnih oblika, ovo možete složiti sami ako ste spretni ili vam može složiti cvijećarka

jastucic za prstenje

I na kraju par neobičnih posudica za prstenje...

jastucic za prstenje
jastucic za prstenje

Ili košara za prstenje...
jastucic za prstenje

Osmislite svoj unikatan jastučić... izradite ga od školjke, morske zvijedze ili u nekoj drugoj zanimljivoj formi i budite unikatni i jedinstveni!

Ako vam je ovaj tekst pomogao slobodno komentirajte ili stavite slikicu kako ste vi izradili svoj unikatan jastučić za prstenje!
Pozdrav moje udavače... wave


- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.11.2009., nedjelja

POZIVNICE - URADI SAM!

Evo nekoliko korisnih članaka o izradi pozivnica:

1.) Sve što trebate znati ako se u tu avanturu upuštate sami!
- by Angelus art

Pozivnice za vjencanje Angelus art

Korisne informacije na koje treba obratiti pozornost ukoliko želite svoje pozivnice izraditi sami. Na što sve treba paziti da u konačnici budete zadovoljni.cerek

2.) Mali strip kako izraditi elegantnu zelenu pozivnicu sa kalom.
- by Angelus art



Ova pozivnica može se izraditi u bilo kojoj boji i sa raznim vrstama cvijeća. Ukoliko želite kupiti ovu pozivnicu za više informacija pogledajte OVDJE.

3.) Izradite sami elegantnu preklopnu pozivnicu!
- by Angelus art

pozivnice zahvalnice vjencanje vjenčanje by Angelus art

Ova pozivnica može se izraditi u raznim bojama i sa drugim dekoracijama.
Ako Vam se sviđa ova pozivnica i želite ju kupiti za više informacija pogledajte OVDJE.

Ako su vam ove upute pomogle slobodno komentirajte ili stavite slikicu kako ste vi izradili svoje pozivnice!
Toliko za danas, uskoro sljedi još uputa... wave

- 02:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.11.2009., četvrtak

NAGRADNA IGRA!!!

Na stranici Angelus Art-a nagradna igra. Više o nagradnoj igri čitajte i na blogu Angelus art-a.

NAGRADNA IGRA!!! EKSKLUZIVNA POZIVNICA / KNJIGA sa Vašom ljubavnom pričom! Postanite fan Angelus art-a na facebook-u i osvojite vrijedne nagrade. Prva nagradna igra kreće 09.11.2009. i traje do 16.11.2009. Svaki mjesec biti će jedna nagradna igra za fanove. Ne propustite priliku da osvojite vrijedne nagrade!!

pozivnica vjencanje

".... Ukoliko i planirate vjenčanje vašu knjižicu ćemo prirediti kao pozivnicu za Vaše vjenčanje sa svim željenim podatcima o vjenčanju.

Ukoliko Vam se bliži godišnjica vaše veze ili braka možemo knjigu pripremiti kao poklon za godišnjicu za Vašeg partenera.

Ovaj je proizvod novi proizvod iz serije "Exclusivne pozivnice ....

pozivnice

Sudjelovati mogu svi bez obzira na zemlju u kojoj se nalaze."


Požurite i baš Vi osvojite ovu vrijednu nagradu!!! cerekcerekcerekcerek
- 04:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Moje vjenčanje - kako je to bilo... 2-dio

Kad sada razmišljam o planiranju vjenčanja i o vremenu utrošenom za izradu ideja te njihovu realizaciju, shvaćam da u to vrijeme nisam imala poima u što se upuštam. Ali sad bi sve te stvari riješila puno brže i jednostavnije.
U želji da budućim mladenkama olakšam pripreme za vječanje, svim onim savjetima koje bi rado da je meni netko dao dok sam pripremala vjenčanje, odlučila sam pisati ovaj blog. Kad god mi to vrijeme dozvoli stavljat ću ovdje sve korisne informacije koje sam skupila usput planirajući svoje vjenčanje i sve one sitnice koje vam mogu uštedjeti brdo vremena ukoliko sami planirate svoje vjenčanje.

vjencanje na otvorenom

Pisat ću:
- gdje ima besplatnih tutorijala za izradu pozivnica, zahvalnica, revera, jastučiće, itd...
- Ideje za tematska vjenčanja
- Kolaži za vjenčanja u određenoj boji
- Popis korisnih linkova i stranica
- Kako uštedjeti na nekim detaljima za vjenčanje
- Sve o tortama i kolačima
- Sve o cvijeću, buketu i dekoracijama
- Sve o haljinama, šivanju iznajmljivanju
- Sve o konfetima i poklonima za uzvanike
- O djevojačkoj i momačkoj zabavi
- O cipelama, nakitu i ostalom detaljima...

Pozdrav za sad.... wave
- 04:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.11.2009., ponedjeljak

Moje vjenčanje - kako je to bilo... 1-dio

Prije više od 3 godine krenule su moje pripreme za vjenčanje. Sjećam se kao jučer kako sam svom budućem mužu rekla da želim minimalno godinu dana da organiziram naše vjenčanje. On me gledao u čudu - zašto tako puno - ali na kraju je shvatio. Kako nam je to naravno bio prvi susret sa ovom temom nismo znali od kud krenuti. Meni je bilo logično da prvo nađemo mjesto vjenčanja. I tako je krenula potraga...
Razmišljala sam kakvo bi to bilo moje idealno vjenčanje i zaključila sam da želim vjenčanje na otvorenom. Počela je potraga za lokacijom. Ispostavilo se da su moje želje komplicirane i da je to puno teže ostvariti nego što sam mislila. Zvala sam za lokaciju na Jarunu ali tamo su me glatko odbili. U to vrijeme je baš bila neka odluka o tome da se nesmiju tamo organizirati vjenčanja na otvorenom. Tražila sam i dalje i tako naišla na "forum.hr" - podforum "vjenčanje" i tamo postavila svoje pitanje. Jedna divna forumašica predložila mi je da pogledam stranicu od Vile Garić Bila je to ljubav na prvi pogled...cerek

podgaric vjencanje na otvorenom

Ovo je stara slika sad izgleda malo drugačije, ali svjedno preljepo.

Kako sam željela vjenčanje na otvorenom a šatori mi se nisu svidjeli sinula mi je ideja da bi vjenčanje i večera mogli biti pod sjenicama. Na otoku u sred jezera nalazi se jedna drvena sjenica i u njoj sam željela imati obred vjenčanja. Evo kako je izgledalo u konačnici...

vjencanje na otvorenom by angelus art

Pored jezera smo stavili drvene podnice, na njih sjenice, ukrasili bakljama, okruglim lampionima i dekorirali stolove školjkama....

vjencanje na otvorenom by angelus ar
dekoracije

Nakon što smo rješili lokaciju i datum vjenčanja krenula sam u izradu pozivnica. Kako nigdje nisam našla nešto što mi se sviđalo 100% odlučila sam ih raditi sama. Ovako su izgledale u konačnici:

ozivnice vjencanje angelus art
sve za vjencanje

Uz pozivnice sam izradila i bookmarkere koji su služili kao oznake gdje tko sjedi, gel svijeće kao zahvalnicu, reveriće, menu i vrećice za poklon, broj sola, kartice za raspored sjedenja na panou, sve usklađeno bojama i detaljima. Izrađivala sam ih mjesecima jer sam sve radila ručno (pozivnice, kutije, gel svijeće, itd)

Došla je na red i haljina - imala sam sliku u glavi, pa ju nacrtala i onda je identičnu onoj s moje skice, sašila Anna Rizzo koja me oduševila svojom profesionalnošću!thumbup

vjenčanica
- 18:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

  studeni, 2009 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Veljača 2014 (1)
Veljača 2013 (1)
Srpanj 2011 (1)
Prosinac 2010 (1)
Veljača 2010 (1)
Prosinac 2009 (2)
Studeni 2009 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off


Korisni savjeti kako organizirati vjenčanje sa čim manje stresa, kako uštediti na nekim sitnicama. Besplatni tutorijali za izradu pozivnica, zahvalnica i ostalih vjenčanih detalja.
Ideje za posebna, nezaboravna i originalna vjenčanja. Korisni linkovi za pomoć u organizaciji.

Uštedite i izradite sami svoje pozivnice ili zahvalnice
Image and video hosting by TinyPic


Angelus art vjencanja

ANGELUS ART BLOG

Portal Vjenčanje snova

Forum vjencanje snova