Stjepan Šuman

23.01.2014., četvrtak

Nešto trulo se događa na Istoku

Što se događa u Ukrajini

Nabasao sam na link di Kličko poziva svoj narod na ustanak protiv sadašnje legitimne vlasti. Predlaže prijevremene izbore koji bi kao trebali spriječiti krvoproliće. Pa stani, zar sadašnje krvoproliće nije izazvano njegovim oporbenim djelovanjem i sad on donosi rješenje za sprečavanje tih istih nemira koje potiče?

Tko je u biti Kličko?

Pa on je jedan najobičniji boksač. Moj dojam se da mu se svidjelo na zapadu i da je opijen, i takav gura nešto o čemu ni sam nema pojma. Pa i po samom intervjuu se vidi da, umjesto da govori svojim jezikom, kojeg se očito stidi, on pokušava nabadati engleski, o problemu svoje zemlje govori tuđim jezikom. Kojeg, unatoč toliko godina skitanja po svijetu, opet ne zna. Ali ga toliko želi.
Drš se ti moj Kličko šamaranja a politiku prepusti drugima. (Ne zna dvi čiste spojit)

Što je Ukrajina?

Ukrajina je povijesno srce Rusije, Rusko carstvo je osnovano u Kijevu. Rusija je zapadu predstavljala najveceg svjetskog rivala, što nije trebalo tako biti, i Rusija je dio zemaljske kugle najbogatiji resursima. Zbog toga e Rusija zapadu predstavljala metu, non stop. Zapad je uvijek htio slabu Rusiju. U nesretnm komunizmu, Rusija je bila uvučena u igru u kojoj se unaprijed znalo pobjednika- igra hladnog rata i utrke u naoružanju. Njihov sistem jednostavno nije to mogao pratiti kao kapitalistički zapad. Pred sam kraj ruskog komunizma Gorbačov je rekao: „Dečki, ajmo se ne poubijati već napravimo razumne ustupke i jedni i drugi“. Predložio je da se prekine sa hladnim ratom, da NATO povuče svoju frontu a Varšavski pakt svoju. SSSR je pao, NATO od tada nije povučen, dapače dok se Varšavski pakt povlačio, NATO je od 90-ih do sada malo po malo još više jačao i gutao redom sve granične države prijašnjeg varšavskog pakta. Dakle umjesto obostanog pomirenja i razoružanja odigran je ruski ustupak, i zapadni korak naprijed u kojem je sad eto , povijesno srce Rusije zagriženo od zapada, pokušava ga se prvo ko zmija, ujesti, da bi nakon djelovanja otrova i slabljenja otpora bio progutan i probavljen, te da bi zapadna zmija bila još veća.

Što možemo očekivati?
Putin je već odigrao mudre poteze u zaustavljanju zapadne okupacije Sirije na način sličan Libiji, Egiptu, Iraku...Zaustavljena je invazija u rusko dvorište. Da li će Rusi dopustiti i da se netko tko nije uspio sjesti u njihovo dvorište, uvuče i u njihovu kuhinju? Sigurno da neće. Treba molit Boga da se zaustave prljave zapadne igre u Ukrajini. Znamo kako prodecura ide jer smo je prošli i sami: prvo sijanje priče o EU, pa na prepad ulazak u NATO, bez da se ikog u narodu pitalo, i onda namješteno gutanje u EU. Ovo što se tamo trenutno događa nje ništa drugo nego pokušaj kidanja Ruskog carstva te prisvajanje obale Crnog mora, plinovoda za Europu, izrazito plodne zemlje po kojoj je Ukrajina nadaleko poznata, i sličnih resursa, uz naravno doliko od zapada priželjkivano slabljenje ruskog imeprija sa svim ostalim resurima. Bitka je ovo Novog svjetskog poretka za krčenje šume u njegovom prodoru na Aziju, te širenja infrastukture u zauzimanju 100% vlasništva nad svim materijalnim na Zemlji.
U isto vrijeme amerikanci, kao nude pomoć Rusima oko osiguranja olimpijskih igara...Moš mislit da Putinu treba baš takva pomoć, da od sebe radi budalu. Njemu niti fali osiguranja u zemlji, niti je tako glup da pravi budalu od sebe a općenito Rusi su davno naučili da ne uzimaju bombona od tete sa kvrgom na nosu....



- 20:39 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< siječanj, 2014 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Hortus Dei

-specijalno rušenje stabala
-šišanje živice
-oblikovanje grmlja
-košnja travnjaka
-sadnja drveća i ukrasnog bilja
-uređenje staza i ograda
-vrtni bazeni

mobitel 099 7662 501











don Radić:
Svaki tjedan
nagovor jedan


Tomislav Ivančić
Duhovna obnova

Milivoj Bolobanić:
Kako prepoznati
zamke Zloga





brojilo montirano 27.9.12. (tadašnji total=31.000)


23.5.2013. postavljeno





Locations of Site Visitors





mah Molitve: mah

Molitve svete Brigite
Molitve svetog Pia



Film o padre Piu,
najpoznatijem mistiku
i svecu 20. stoljeća:

Prvi dio
Drugi dio