Kamo ju odvesti na prvom spoju?

''Kamo ćemo?'', pita te sva dotjerana i nasmiješena, a ti joj odgovaraš: ''Nemam pojma. Meni je svejedno. Gdje bi ti htjela ići?''

Čestitam, spoj nije ni počeo, a ti si ga već uspio upropastiti. Upravo si se u njezinoj glavi svrstao u skupinu dosadnih, nekreativnih muškaraca koji ne mogu impresionirati ni kravu na paši, a kamoli zavesti lijepu djevojku. Sad se izvlači iz toga kako god znaš...

Dakle, dobio si njezin broj, želi se naći s tobom i odmah misliš da je sve dalje lako? Naravno da nije. Ima tu još puno zamki. Prvi spoj mora biti isplaniran, a dobro je i imati rezervni plan ako glavni ne upali. Čim ti pokažeš da znaš što radiš i nije ti problem voditi, odmah ćeš joj biti privlačniji. Ako već želiš biti kavalir i njoj dopustiti da odluči gdje ćete, moraš joj bar ponuditi nekoliko opcija na izbor. Nesigurnost, neiskustvo i neodlučnost se skupo plaća. Za takve dečke većina spojeva završi debaklom.

Dvije su teorije kako bi trebao izgledati prvi spoj. Jedni misle da bi trebao biti kraći od sat vremena i služiti samo za probijanje leda, dok se drugi zalažu za napadačku varijantu: višesatno originalno druženje, koje se sastoji od različitih zabavnih aktivnosti i obavezno završava prvim poljupcem.

Evo i nekoliko odgovora na pitanje kamo ju voditi, za one koji su potpuno neuki. Ove aktivnosti poželjno je međusobno kombinirati na prvom spoju.

1. Mirniji kafić - odvesti curu ''na kavu'', pa se tamo s njom bolje upoznati i eventualno pohvatati, klasičan je prvi spoj za veliku većinu muškaraca u Hrvatskoj. Ovakvom scenariju mana je monotonost i neoriginalnost, a dečki koji nisu veliki govornici niti znaju pričati s ženama neće daleko dogurati tom metodom. Mnogi zavodnički gurui upozoravaju da odlazak na kavu obavezno treba na prvom spoju povezati s još barem jednom aktivnošću, nikako samostalno.

Za odvesti curu van u Zagrebu trenutno je na dobrom glasu kafić Bacchus, na Zelenom valu. Nekoć je to bilo okupljalište homoseksualca, sada navodno više nije, a ugođaj je izvrstan za provesti večer s curom. Nema sumnje, ako si u društvu djevojke koja ti se sviđa, i tako nije bitno drže li se za susjednim stolom dva 'topla brata' za ruke. Nećeš ih ni primjetiti. ''Baredo, Bakaga, Marascino, Oliver Twist, Khala, Tolkiens, Kids,'' izbor je najkafića prema mišljenju mog suradnika Marata Safina, no on je ipak specijalist za proučavanje ''nemoralnih'' ponuda u Plavom oglasniku, pa ovaj popis treba uzeti s rezervom.

Po ljetu ima bezbroj kafića dobrih za prvi spoj, dok po zimi treba birati one u kojima muzika nije jako glasna, a klijentila ne razbija čaše niti psuje Boga u svakoj rečenici.

2. Šetnja – iako pojam ''šetnja'' jako podsjeća na one čemerne oglase iz Glasa koncila: ''pristojan mladić traži poniznu Katolkinju za duge šetnje i druženje'', zapravo se radi o vrlo ugodnoj aktivnosti, iz koje je relativno lako doći do intimnih dodira, pogotovo ako putem naiđete na neku klupicu. Svaki bi spoj trebao u sebi sadržavati bar malo šetnje. Jarun i Bundek dobra su mjesta za šetanje, no još bolja su Gornji grad i Botanički vrt, a pogotovo park Maksimir, moj osobni favorit. U Maksimiru imaš fenomenalna jezera, šumu, zoološki te vidikovac na kojem možeš sjesti i nešto popiti. Opako.

3. Restoran – iako sam dugo vjerovao da na prvi spoj u restoran treba voditi isključivo skupe sponzoruše i starije ukočene žene, pokazalo se da i mlađe djevojke vole restorane, pogotovo meksičke i kineske. Naravno, tu su i pizzerije, kao i riblji restorani, te jefitnija mjesta: fast foodovi, slastičarnice i čokoladarnice. Osobno baš ne volim gledati žene kako se dave u hrani, nije mi to privlačno, pa ih izbjegavam voditi na večere na prvom spoju, no to je jedna vrlo popularna opcija, koju ne možemo zanemariti.

4. Kino – kad pomislim na kino, prvo što mi pada na pamet su žestoki dodiri u mrklom mraku. No, kino nije dobar izbor za prvi spoj, osim ako cura nije filmofil. Nažalost, u 99% slučajeva ženu moraš ipak malo bolje upoznati prije nego što dobiješ pravo dirati u mraku što god poželiš. Kino na prvom spoju ne prolazi, pogotovo ne kao jedina aktivnost, jer tamo nećeš imati priliku za stvaranje emocionalne konekcije među vama.

5. Zabavne aktivnosti – rolanje, vožnja biciklima, badminton, ping pong, pikado, biljar, stolni nogomet, klizanje, bazen, lunapark, zabavni park, ples - sve što nudi priliku za puno smijeha i tjelesnu bliskost je dobar izbor. Neke cure nikad ne bi pristale na bazen, zbog kupaćeg kostima, ili na bilo kakvu fizičku aktivnost, jer ne žele da im se šminka razmaže, no bilo kakva zabavna aktivnost je itekako poželjna na prvom spoju. Pokazat ćeš da si poseban, zabavan, kreativan i zanimljiv, a nakon toga je sve puno lakše.

6. Sportske priredbe – ako misliš da žene sport nimalo ne zanima, onda si u zabludi. Slaven Bilić ih je sve začarao i sad odjednom obožavaju nogomet, pa je odlazak na reprezentativnu tekmu sasvim pristojan izbor mjesta za prvi spoj. Na utakmicama Cibone i rukometnog Zagreba atmosfera je jako ugodna, idealna za odvesti curu, a što tek reći za ''Hanžekovićev memorijal'', atletski miting na Mladosti? Meni osobno najdraža opcija je ATP teniski turnir Zagreb Indoors, u Domu Sportova. Bio sam ove godine na spoju u VIP loži finala, i bilo je to vrlo lijepo iskustvo.

7. Kultura i umjetnost – možda nam se tako ne čini kad izađemo navečer van među razularene pijane nekulturne napaljenice, no mnoge djevojke doista cijene kulturu, te zbilja vole muzeje, galerije i posebno kazalište. Galerija Klovićevi dvori opak je izbor za odvesti curu na prvi spoj, pogotovo ako je tamo postavljena neka zanimljiva izložba. Odmah ti je blizu Gornji grad za šetnju i par vrhunskih kafića za sjesti. Kazalište isto zna biti zabavno, ako izabereš nešto zanimljivo za pogledati. U Lisinskom je dobra stvar što, ako ti spoj i propadne, uvijek možeš uletiti nekoj od onih superzgodnih cura što rade na garderobi, tek toliko da si malo uljepšaš večer.

8. Izleti – Plitvička jezera, šetnja Opatijom ili možda odlazak u toplice? Bezbroj je mogućnosti izvan grada za dobar provod, no moraš zbilja ostaviti briljantan prvi dojam prilikom upoznavanja da bi ona pristala sjesti u tvoj auto i odvesti se stotine kilometara s tobom. Jedna od opcija za izlet je i Sljeme. Međutim, takav prijedlog zvuči jako seksualno, pomalo i silovateljski za prvi spoj. Vodiš je u šumetinu, što li će drugo pomisliti!? Izleti dolaze u obzir samo s curama koje ti potpuno vjeruju, i zato u većini slučajeva nisu idealni za prvi spoj.

9. Alkohol i klupica – kupiti dvije litre Ribara te flašu najjefitnije Kole, i onda zajedno s izabranicom svoga srca to iskapiti u nekom od parkića, uz naravno silovito ''drpanje'' nakon što vam alkohol uđe u krv... Ah, prošla su ta vremena za mene i vjerujem da takvih spojeva više neće biti... Inače, na ovakav aranžman pristat će eventualno srednjoškolke i poneke alternativke. Preporučujem ga isključivo mlađima od 20 godina.

10. U svoj krevet – jao, sjećam se kao da je bilo jučer, kad sam dobio poruku ''jesi li sam u apartmanu?'' Nikad lakši dolazak do cilja, bez truda, bez igrica... Da mi dečki biramo kako bi trebao izgledati prvi spoj, vjerojatno bi na svakom cura dolazila drito u naš krevet, bez prethodnih kava, šetnji niti bilo kakvih drugih aktivnosti. No, u stvarnosti na takvo nešto na prvom spoju pristat će samo djevojka beskrajnih seksualnih apetita, ili starija žena kojoj otkucava biološki sat, pa ne želi više gubiti vrijeme.

Međutim, opcija dovođenja cure k sebi na kraju spoja, kao šlag na tortu, puno je realnija. Dobro je imati nešto zanimljivo doma, što joj možeš ponuditi kao mamac da dođe: npr. zanimljiv film, kul slike, društvenu igru, šalicu kave ili možda ipak kućnog ljubimca. Naravno, ako si ju prije toga potpuno oborio s nogu, onda ti ni neće trebati nikakav mamac. Dapače, sama će te moliti da dođe k tebi...

07.10.2008. u 10:41 • KomentirajPogledaj komentare (17) Print#

<< Arhiva >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Kontakt adresa

Prijedloge, pitanja, savjete, kritike, pohvale i uvrede šaljite na email adresu ivan.jankovic@novatv.hr

Izdvojeno

Intervjui
- O seksualnosti, s profesorom Aleksandrom Štulhoferom
- O emancipaciji, sa Sanjom Sarnavkom iz udruge B.a.B.e
- O ljubavi i zaljubljenosti, s doktorom Stanislavom Feldmanom

Praktični savjeti
- Savršena mjesta za intimne dodire na Jarunu
- Kamo ju odvesti na prvom spoju?
- Idealne za vježbu
- Gdje uletiti usred bijela dana?
- Kako znati da se curi ne sviđaš?
- Tvoj govor tijela
- Kako doći do prvog poljupca?

Kolumne
- Jesmo li nasjeli?
- Vrline uspješnih zavodnika
- Biti Dudek, ljubavni gubitnik
- Ishod tvoje misije
- Drskost! Drskost!! Drskost!!!
- Nepotrebne muške predrasude
- Kako ostati smiren?
- Otrov koji nas truje iznutra
- Preživjeti odbijanje i krenuti dalje
- Zadovoljiti se ''minornim''
- Ništa bez društvenosti
- Ljubav bez seksa?
- Vrste uleta
- Plesna čarolija
- Alibi igra
- Je li njezino NE uvijek kraj?
- Suzbiti svoje ''slabe točke''
- Na brzinu ili polako?
- Kobno kompliciranje
- Pobijediti vlastitu nezanimljivost
- Bariteljska zanimanja
- Velike brojke
- Ovca ili buntovnik?
- Ćelavost
- Auto i stan
- Njezine prijateljice
- Uloga dopinga u ljubavnom životu
- Kud nas vodi idealiziranje?
- Najveće zablude o mž odnosima
- Ugled
- Samostalno ili momčadski?
- Tajnovitost kao vrlina
- Igra ''Zbari tuđe!''
- Biti osvajač, i dalje muška uloga
- Izazvati njezinu ljubomoru
- Kujizam

Blic test
- 1. dio
- 2. dio
- 3. dio
- 4. dio
- 5. dio
- 6. dio
- 7. dio
- 8. dio

Specijali
- U napadu na šoping centar
- Poklon za mrzitelje
- Povijest natjecateljskog zavođenja
- Zvijezde protiv Legendi Lige

Arhiva
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (8)
Veljača 2009 (8)
Siječanj 2009 (8)
Prosinac 2008 (8)
Studeni 2008 (9)
Listopad 2008 (10)
Rujan 2008 (9)
Kolovoz 2008 (4)