Vrste uleta iliti kako prići curi

Nakon što poradiš na svojoj osobnosti i pobijediš vlastiti strah od ljubavnog neuspjeha, vrijeme je za pokušaj približavanja pripadnicama ljepšeg spola. Verbalni uleti najpopularniji su način prilaženja djevojkama. Malotko ih nije isprobao u svojem životu. Uleti riječima upotrebljivi su svugdje. Osim na podiju u disko-klubovima, gdje trešti glasna muzika, u svim drugim situacijama oni su definitivno najbolje rješenje kako se približiti curi. No, ne donosi svaki verbalni ulet uspjeh, dapače. Potreban je kvalitetan izbor riječi da bismo uspješno započeli komunikaciju.

Osnovna podjela verbalnih uleta jest na kreativne i šablonizirane. Kreativni ili spontani uleti smišljaju se na licu mjesta, i nakon toga isprobavaju na željenoj djevojci. Za razliku od njih, šablonizirani se uleti uče od drugih ljudi. Obično su na glasu kao jako kvalitetni, no treba biti oprezan s njima, jer ti se može dogoditi da zbog prečeste upotrebe istog uleta postaneš dosadan kao papiga, koja uvijek ponavlja iste riječi.

Jezik je iznimno kreativno područje, pa tako i sfera verbalnih uleta. Bezbroj je kvalitetnih rečenica koje možeš osmisliti i upotrijebiti kao ulet, što čini bariteljsku misiju jako zabavnom. No postoje određene skupine kvalitetnih i nekvalitetnih uleta, koje stručnjaci razlikuju.

Vrste verbalnih uleta

Situacijski uleti su definitivno najprirodniji. Ključ svega je uočiti nešto zanimljivo na curi koja ti se sviđa ili njezinim frendicama, ili još bolje nešto što se događa oko vas, i onda započeti komunikaciju na tu temu. Dvije su varijante: pokušavaš uletiti ili s komentarom ili s pitanjem. Možeš čak prići curi i ispričati joj cijelu zanimljivu priču koja je povezana s tom temom. Bezbroj je različitih situacija u kojima se možeš naći i zato postoji bezbroj različitih komentara i pitanja koje možeš osmisliti. Samo je važno gledati oko sebe, paziti na detalje te znati uočiti priliku za početak komunikacije i iskoristiti je bez oklijevanja. Situacijski uleti su najbolji gotovo svugdje, osim nasred plesnog podija, gdje trešti glasna muzika.

Izravni uleti dobri su na mjestima gdje zalaze djevojke željne vrućih dodira. Dakle, u diskoklubovima, pogotovo onima koji su na glasu po razvratu. Doduše, nekad mogu čak i po danu upaliti. Izravni uleti se svode na prilaženje curi te hladnokrvno priznanje da te privlači, i da bi se htio zbližiti s njom. Druga varijanta je prilazak i ulet riječima tipa ''vidim da me gledaš, sviđam ti se'', što može također biti jako dobro prihvaćeno. Nekim se djevojkama neće svidjeti takav način komunikacije, pa će te otpiliti, no u mnogo slučajeva baš je ovo pravi put do uspjeha. Izravnost i odlučnost odlike su pravih muškaraca, a ovaj je ulet najbrži put do prvog poljupca.

''Ulet stranim jezikom'' u našoj se državi također iznimno isplati. Pokazalo se da se hrvatske djevojke tope pred gotovo svakim inozemcem koji stane pred njih. Zašto onda ne glumiti jednog takvog i prići im govoreći engleski jezik? Izbor nacije koju ćeš ''predstavljati'' ovisit će o tvojem izgledu i razini poznavanja engleskog jezika. Ako si tamnoput, možeš biti Talijan ili Španjolac, a ako si svjetliji, možeš biti bilo koji drugi narod Europe, Amerikanac ili Australac. Govoriš li engleski izvrsno, moći ćeš glumiti bogatog Anglosaksonca, koji se došao u Hrvatsku zabaviti. Ako je tvoj engleski klimav, možeš biti Rus, Rumunj ili Mađar. Ulet na engleskom gotovo će sigurno donijeti pozitivnu reakciju djevojke kojoj si prišao, te velike šanse za dolazak do vrućih dodira, s obzirom na veliki ugled inozemaca među našim curama. Treba naglasiti da je ovaj ulet upotrebljiv samo ako tražiš jednovečernju zabavu, ne i za pronalazak prave ljubavi.

Normalan iliti pristojni ulet također spada među kvalitetne ulete riječima. On se svodi na prilazak curi i pristojno upoznavanje, nakon čega se može razviti daljnja komunikacija. Rečenica ''Možemo li se upoznati?'' obično ide kao dio ovog uleta, no dobro je na početku nabaciti i neki šarmantni komentar, kojim ćeš si podići ugled pred curom. Ovom se tehnikom ne služe profesionalci, no to ne znači da ne donosi rezultate. Pristojnim djevojkama, željnim upoznavanja novih ljudi, bit će drago ako im priđeš na ovaj način.

Bahati ulet sastoji se od podbadanja i ismijavanja željene djevojke, te suptilnog podizanja vlastite vrijednosti u njezinim očima. Koristi se obično pri upoznavanju s jako zgodnim curama. Ako se izvede bez takta, izazvat će bijes, psovke, a možda i šamar. No s određenom dozom šarma to može biti jako opasno oružje, koje tvoju igru podiže na jedan viši nivo. Iz meni nepoznatih razloga, ovakav stil komunikacije može opako privući tvoju žrtvu, zbog čega ga koriste svi poznati svjetski zavodnici.

Stoput čuvene fraze poput ''što tako lijepa djevojka radi sama?'' ne spadaju među kvalitetne ulete, ali čak i s njima imaš izgleda za uspjeh, ako znate što dalje, ili ako se jako sviđaš toj djevojci. Ipak, takve nekreativne ulete ne bih preporučio nikome. Uz njih ispadaš glup i ljigav, a vjerojatno ćeš se i osjećati blesavo dok ih budeš izgovarao.

Glupiranje može biti jako zabavno. Uleti poput ''Mogu li ti nabrojati prvu momčad Arsenala?'' i ''Pališ li se na muškarce koji izgledaju kao štakori?'' spadaju u remekdjela verbalne komunikacije. Nažalost, rijetke su cure kojima će takav stil igre biti simpatičan, međutim brojni muškarci baš su glupiranjem došli do ljubavnih uspjeha i danas su jako ponosni zbog toga.

Koji verbalni ulet upotrijebiti ovisi o razini samopouzdanja pojedinca i tome kakvu curu želiš. No, situacijski ulet s laganim dodatkom izravnosti nekako najviše obećava.

Valja napomenuti da verbalni uleti nisu samo sredstvo zavođenja žena. Oni služe i za razvoj kreativnosti te nude veliku zabavu svakome tko ih koristi. Zbog toga nitko ne bi trebao bježati od njih. Za svakog je muškarca važno da ih koristi.

Spomenimo da osim uleta riječima postoje još dvije vrste uleta, koji također mogu donijeti rezultate: ulet plesom i ulet ''jezikom drito u usta'' (superizravni ulet). Obje vrste su upotrebljive isključivo u disko klubovima i to s djevojkama koje su došle tamo s namjerom pronalaženja partnera za neobaveznu zabavu. Ok, možeš to pokušati i s onima koje su prilično pijane. S drugima ipak treba razmijeniti pokoju rečenicu na početku.

30.10.2008. u 10:37 • KomentirajPogledaj komentare (10) Print#

Blic test (3.dio)

1. Može li ljubavni ili seksualni uspjeh promijeniti muškarca?
Definitivno može. Mnogi su procvjetali nakon što im je krenulo u ljubavnoj sferi. Jedan moj frend bio je zbilja divljak i s njim nikad nisi znao što ćeš vikendom doživjeti nakon što popije. No, otkad je u vezi sa zgodnom curom koja ga obožava postao je uzoran čovjek i pravi muškarac. Dandanas on je samouvjeren ali nimalo agresivan, što je pobjednička formula.

2. Može li samosažalijevanje, patetika i cmoljenje ipak muškarcu donijeti ljubavni uspjeh?
Samo ako svoj jad i čemer uglazbiš i postaneš poznat, poput Olivera Dragojevića, Lukija i Petra Graše. Tada će tvoja petitika odjednom postati privlačna, uglavnom zbog slave. Ako pak poradiš na svom izgledu i nađeš još trojicu ili četvoricu muškaraca koji vole cmoljiti, možeš osnovati boyband i spavati s maloljetnicama svaki dan do kraja života. To je još bolja varijanta.

3. Nakon što dobiješ broj moba od cure, je li se bolje javiti porukom ili pozivom?
Ja sam prije forsirao poruke do besvijesti i nije bilo dobro. Poruke nisu dovoljno odlučan način komunikacije. Pozivi su kud i kamo bolji za ostvariti dojam muškaraca koji misli ozbiljno i kojeg nije strah osvajati. Ok je ubaciti koju poruku tu i tamo, ali kad je u pitanju dogovaranje prvog spoja, onda to definitivno treba obaviti pozivom. Koliko dana nakon što si dobio broj moba? To nije toliko bitno, glavno da imaš hrabrosti nazvati.

4. Što je gore: biti sam ili u lošoj vezi?
Nema sumnje, biti u lošoj vezi ili braku dno je ljudske egzistencije, tamni ponor u koji nikako ne valja upasti. Samoća je, s druge strane, blagoslov, nada u bolje sutra, motivacija za napredovanje i učenje. Svatko tko proživljava lošu vezu trebao bi prekinuti to mučenje, osamostaliti se i ponovo okušati.

5. Što je to ''ulet jezikom drito u usta''?
Riječ je o potezu koji se najčešće koristi kad navečer uočiš slobodoumnu djevojku kako svojim plesom jasno pokazuje da je željna intimnih dodira i poljubaca. U tom slučaju valja joj prići i bez formalnog upoznavanja okusiti njezine usne. Takav ulet posebno je popularan među srednjoškolcima. U kasnijoj dobi sve rjeđe pali, a ženska reakcija u obliku šamarčine je sve češća. Ja ga osobno ne koristim nikad, no mom suradniku Rafaelu je prije par tjedana jedan takav savršeno upalio.

6. Kako se postaviti prema čemernim i patetičnim curama?
Zanimljivo je to. Nađete se na prvom spoju, praktički se ne poznate, a ona ti već priča o tome kako je skoro umrla pri porodu, kako nema novaca i jedva spaja kraj s krajem, tko ju sve tlači u životu i kakvih je sve groznih stvari proživjela. Jad i čemer na sve strane, od prve minute! To nimalo ne napaljuje!!! Neke cure čini se traže dečka samo da bi imale kome uplakane trčati svaki put kad im se dogodi nešto loše. Veze s njima nisu nešto čemu bi se čovjek radovao, osim ako nisu opako zgodne. Ako nisi dovoljno karizmatičan da od nje napraviš veselu i optimističnu osobu, bježi što dalje!

7. ''Stifmeisteru, vrijeđam te u komentarima iz kolumne u kolumnu. Zašto mi ne odgovaraš?''
Meni je naravno jasno da jako velik broj ljudi dolazi na internet samo da bi nekog vrijeđali, jer na taj način ispucavaju svoju frustraciju i životno nezadovoljstvo. Drago mi je da je moj blog mnogima poslužio da prosipaju svoju žuč, umjesto da je zadržavaju u sebi, što ne bi bilo dobro. Bijes je koristan, on te potiče na promjene u životu. I zato kod mene nikad neće biti brisanja komentara ili ikakvog zabranjivanja. Slobodno opletite i nemojte se ustručavati. A što se tiče odgovaranja na uvrede, na njih naravno odgovaram samo ako mi ih pošaljete na oficijelni mail.

8. ''Stifmeisteru, ne znam što da radim. Jedine dvije žene na ovom svijetu koje obožavam su Aleksandra Grdić i Simona Gotovac. Lud sam za njima, a prosječne cure uopće ni ne gledam. Ima li nade za mene?''
Ti to mene tražiš da ti posudim 500 eura? (šala!smijeh) Čuj, ako si toliko zaluđen, postoje jetset mjesta na koja ove dvije žene izlaze pa pokušaj nešto. Samo pazi na ćelave nabildane frajere s pištoljima, kraj kojih ćeš se morati prošuljati. Međutim, ako se malo provozaš zagrebačkim tramvajima ili prošetaš Jarunom, vidjet ćeš da ima jednako dobrih gdje god se okreneš. I boljih. Probudi se, rekli bi ti Jehovini svjedoci! Evo, mi smo tu okruženi raznim bivšim i sadašnjim manekenkama, slavnim tv licima, ženama koje su proglašavali najseksi Hrvaticama. No, vjerovao ili ne, definitivno najzgodnija cura u firmi radi u računovodstvu, daleko od fotoaparata i tv ekrana. Eto ti argumenta nakon kojeg je daljnja rasprava suvišna.wink

27.10.2008. u 11:06 • KomentirajPogledaj komentare (5) Print#

Ljubav bez seksa?

Čini se da nije baš svim muškarcima seks najvažnija stvar na svijetu. Koliko god to nevjerojatno zvučalo, u vrijeme kad je spolna naslada postala društvena vrijednost broj jedan, ipak postoje i oni koji smatraju da s voljenom osobom seks uopće nije potreban, čak ni u braku. Svoj nauk temelje na činjenici da su mnoge ljubavne veze izgubile čaroliju, koju su imale na početku, nakon što se sve počelo svoditi na forsiranje seksa. Ubrzo bi došlo do zasićenja te monotonije, a partneri su se morali razići, iako su se činili nerazdvojni na početku.

Stavu da ljubav može opstati bez seksa skloni su uglavnom muškarci koji su se strašno razočarali u beskrajnim seksualnim maratonima, ili izuzetno romantični momci, koji puno više uživaju u svemu što prethodi penetraciji.

Zanimljivo, čak je i jedan poznati američki zavodnički guru rekao: ''Volim maženje. Seks mi je ok, ali kad bih birao između maženja i seksa, izabrao bih maženje. Mogu to raditi cijelu noć.'' Doduše, on to govori samo da bi što više žena namamio u svoj krevet.

U skupinu ljudi koji su se spremni odreći seksa s voljenom osobom definitivno ne spadaju razni vjerski fanatici, koji zbog straha od pakla bježe od seksa prije vjenčanja, ali onda brže bolje nakon manje od godinu dana hodanja upadaju u brak, tek toliko da što prije dođu do onog ''plodimo se i množimo'' dijela. No, naišao sam na ljude koji su zbilja uvjereni kako seks oskvrnjuje čistoću njihove ljubavne veze, ili pak preziru pojedine segmente modernih seksualnih igrica.

Manijaci ili produhovljeni mladići?

Najdalje u svojem preziru prema seksu i tjelesnim nasladama otišao je stanoviti Juan Martin. Mladi Argentinac hodao je s nimfomankom i nakon toga mu se seks zgadio, pa je počeo propagirati totalnu kontru! ''Voljenu curu ne smiješ čak ni ljubiti, i to je prljavo, nego samo grliti i držati za ruku,'' tvrdio je i uvjeravao ljude. Vjerovali ili ne, pojavila se djeva bajna koja je htjela pristati na njegove ljubavne uvjete, i činilo se da će Juan Martinov poučak doživjeti veliki trijumf. No, on opet nije bio zadovoljan, jer je shvatio da je pretjerao. Eto, Juan Martin možda nije izdržao u svom suludom poučku, ali njegova priča obišla je svijet i osvojila ponešto simpatizera.

Za razliku od suludih argentinskih radikala, skupina ''Antiševaca'' smatra da je ljubljenje itekako potreban užitak, no seks je previše sirov čin za njihov ukus. Ovu grupu predvode dva zagrebačka mladića. Oni se do druge godine faksa nisu uspjeli razdjevičiti i silno su čeznuli za prvim snošajem. Kad su jednog dana konačno okusili slasti seksa, bili su strašno razočarani. Očekivali su više, s obzirom da nas mediji uče da je riječ o božanstvenom užitku. Shvatili su u tom trenutku da ih poljupci i zagrljaji više uzbuđuju od penetracije, nakon čega propovijedaju ljubav bez seksa.

Tu su i Umjerenjaci, koji smatraju da s voljenom djevojkom treba spolno općiti, ali odbijaju oralni pod svaku cijenu. Otac ove teorije jedan je naš domaći dečko, koji je hodao s curom nježnog anđeoskog lica. Ona ga je obožavala i uvijek ga milo gledala. Kad su došli do teme oralnog zadovoljenja, on je shvatio da jednostavno ne bi mogao podnijeti gledati kako to nedužno stvorenje siše najobičniji sirovi penis, i zabranio joj je da to čini. ''To je grozan način ponižavanja voljene osobe, koji nam je porno industrija nametnula,'' zaključio je.

Za kraj, spomenimo i Oportunističku struju. Oni također traže odjeljivanje ljubavi od seksa. No, Oportunisti se zalažu za održavanje ljubavne i seksualne veze s dvije različite cure u isto vrijeme. Oni obično hodaju s jednom koja je fizički neprivlačna, ali dobra u duši, i drugom koja je opako zgodna, ali glupa 'ko noć. Nema sumnje, riječ je o iznimno kontroverznom nauku, koji se bazira na pretpostavci da nisu sve cure za sve.

Ljubav bez seksa dobro zvuči u teoriji, ali u praksi takvo razmišljanje osuđeno je na propast, iz vrlo jednostavnog razloga: u današnje vrijeme ne postoji cura koja bi na to pristala! Žene obožavaju seks čak i više od muškaraca. One se ne žele seksati s bilo kim, ali kada izaberu svog muškarca, nema šanse da će pristati na vezu bez seksa. No dobro, nađe se tu i tamo neka, ali zbilja su u ogromnoj manjini.

Dakle, gore opisani momci morat će dobro razmisliti isplati li se ustrajati u antiseksualnim stavovima, jer svijet u kojem živimo nije spreman na takve kompromise...

24.10.2008. u 12:14 • KomentirajPogledaj komentare (14) Print#

Intervju sa Sanjom Sarnavkom iz udruge B.a.B.e

Sanja Sarnavka, voditeljica civilne udruge B.a.B.e. (Budi aktivna, Budi emancipirana), već duže se vremena u medijima pojavljuje kao vodeći borac za ženska prava u Republici Hrvatskoj. Po obrazovanju profesorica komparativne književnosti, Sarnavka posjeduje vrline na kojima bi joj i mnogi muškarci pozavidjeli: samopouzdana je, odlučna i uporna. Njezina udruga bori se za ravnopravnost spolova, pomaže pravnim savjetima majke u borbi za skrbništvo i žene koje doživljavaju neugodnosti na poslu, te također osigurava utočište onima koje trpe zlostavljanja svojih muževa.

Sa gospođom Sarnavkom smo razgovarali o ženskom samopouzdanju, poštovanju prema ženama, medijskim stereotipima, tradicionalno lošem izboru partnera, prostituciji, promiskuitetu, pornografiji te o dobrim dečkima koji poštuju žene, ali baš zbog toga s njima nemaju ljubavnih uspjeha.



Što za vas znači poštivanje žena?
Kad razgovaram s bilo kim, očekujem da mi nitko neće ubaciti glupu primjedbu da imam dobre ili loše noge. Dobacivanje na cesti neke žene možda doživljavaju kao kompliment, ali to zapravo nije. Onaj koji misli da vas može pljesnuti po stražnjici jedan je korak od toga da vas pokuša silovati. Netko mi pridržava vrata, a onda poslije traži da šutim kad se raspravlja o budžetu Hrvatske! Ja bih onda ipak radije sama otvarala vrata od auta i skidala svoj kaput. Žene su misleća, sposobna i kompetentna bića, a ne slabiji ili ljepši spol. Sve naizgled izgleda dobro, ali i dalje smo opterećeni tradicijom i steretipima.

Jeste li zadovoljni trenutnim položajem žena u Hrvatskoj?
Da sam zadovoljna, ne bih se bavila poslom kojim se bavim. Problema ima jako puno. U Hrvatskoj naizgled sve izgleda super, no nekakav realitet pokazuje da su ipak još uvijek žene najčešće žrtve obiteljskog nasilja, još uvijek su slabije plaćene jer ne mogu doprijeti do funkcija koje donose najviše moći, a sve je to posljedica toga što se u kući još uvijek nije dogodila ravnopravna podjela poslova. Muškarci još nisu došli do stupnja da peru zahode. Žene brinu o kućanstvu i ne mogu ravnopravno sudjelovati u poslovima kao muškarci. Većina se najboljih poslova i dalje sklapa izvan radnog vremena, na poslovnim ručkovima, koji su ženama teret zbog obiteljskih obaveza, i onda one ispadaju iz kruga odabranih.

Nedostaje li ženama samopouzdanja?
Da, ali one to ne vide. Žene misle da su samopouzdane, ali to misle na onaj način koji vidimo u 'Seksu i gradu': kada su dobro obučene, imaju dobre noge i nisu debele. Međutim, u donošenju važnih životnih odluka mislim da im fali još puno samopouzdanja, a ono što je puno tragičnije fali im i samopoštovanja. One moraju znati da nas ne moraju svi voljeti, ali da bi nas svi trebali poštivati. Žene su spremne jako puno toga progutati u ime neke navodne sreće, zaboravljajući da time gube uvažavanje kao ravnopravna ljudska bića.

Kakvu sliku mediji stvaraju o ženama?
Da nema medija nitko ne bi znao za B.A.B.E, niti za ženska ljudska prava. Oni su za nas beskrajno značajni. Svake godine nam se sve više osoba javlja i traži pomoć. S druge strane, naravno da ima i puno negativnih stvari. Mediji stalno ponavljaju tu priču o ženi tijelu. Još uvijek strašno vole prikazivati isključivo mlade i gole žene. Novine su prestale biti izvor informiranja, danas su samo izvor profita. Sve su žući, sve površniji, vijesti su sve kraće. Vi ne možete ozbiljno govoriti o prostituciji i silovanju u tri sekunde vremena koje vam daju u dnevniku. No, to je problem kapitalizma i trke za profitom, koja je zahvatila i novinarstvo.

Smeta li vam što u medijima publicitet dobivaju uglavnom plitke i iznimno neinteligentne žene?
Neinteligentne žene, ali i isti takvi muškarci. Kad vi vidite danas što nekog čini zvijezdom, to su uglavnom ekscesi ili smiješne scene. Na primjer, Ljubo Ćesić Rojs. Svi ga vole gledati, jer svaki put bljuzne neku glupost i svi pamte njegove gluposti. Naravno da mi to smeta, jer spadam u stariju generaciju, živjela sam u jednom drugom vremenu, gdje se puno više razgovaralo i čitalo. Smeta mi što postajemo sve površniji, međutim, još uvijek ima mnogo kvalitetnih ljudi koji znaju komunicirati.

S obzirom na društvo u kojem živimo, kakvi su izgledi fizički neprivlačnih žena za samoostvarivanjem?
Kad sam ja bila jako mlada, izgled nije bilo toliko bitan. Danas je to drukčije. No, ja doista mislim da osoba ne može biti sretna ako joj je izgled jedina ulaznica i furka kroz život. Niti se može ikada opustiti, cijelo vrijeme se promatra, mora paziti što jede, mora paziti što pije. Ja ne znam da li bih mogla uživati u seksu da cijelo vrijeme razmišljam hoće li mi se pokazati celulit, jer mi to ruši cijenu. Mislim da smo puno sretnije mi žene kojima izgled nije primaran. Poznajem jako puno osoba koje su vrlo sretne i puno bolje žive od ljepotica, jer su si postavile neke druge ciljeve. Lijepa žena će uvijek privući pažnju, ali dugoročno, to je druga priča: s partnerom treba komunicirati, živjeti i provoditi kvalitetno vrijeme.

Ne možemo zanemariti fenomen kobne privlačnosti ''zločestih muškaraca''. Krivi ženski izbor partnera jedan je od uzroka nasilja u obitelji. Slažete li se?
Zapravo, način na koji nas se odgaja je glavni uzrok nasilja u obitelji. Kod dječaka se potiče agresivnost kao nešto pozitivno i normalno. Muškarci posežu za nasiljem jer ih je tako društvo naučilo. No, izbor partnera je također strašno bitan. Međutim, kako mi biramo partnera, to je strašno iracionalno, tu ne možemo biti pametni. Nažalost, vrlo rijetko su nam najbolji prijatelji dečki u koje se zaljubljujemo i obrnuto. Postoji neka kemija koju još uvijek nitko od nas ne zna kontrolirati.

Hoće li se vaša udruga možda odlučiti održavati seminare u kojima će poučavati žene kako pravilno izabrati partnera?
Ne, no kad vidimo svo to nasilje, ono što bi mi svakako uvele je edukacija i poticanje žena na potpisivanje predbračnih ugovora. Činjenica je da se svaki treći brak u Zagrebu raspadne. Treba unaprijed misliti. Kada ta zaslijepljenost i iracionalna zaljubljenost prođe, što nakon toga ako se dogodi nasilje ili vrijeđanje? Nema sumnje, čim se dođe do pitanja love, malo zaljubljenost popusti, i odmah se krene u puno životnije i rekli bismo prizemnije razgovore, u kojima se vidi kakvo ćemo buduće partnerstvo imati.

Prostitucija je sve popularnija. Kako to objašnjavate?
Žene se odlučuju prodavati jer vi više možete zaraditi prodavajući tijelo jedne noći nego žena koja radi mjesec dana puno radno vrijeme u trgovini. Jedna noć za mjesec dana rada! Tko je odredio takve cijene!? Naravno da će se onda mnoge žene odlučiti za prostituciju, kao ono što najbrže donosi novac za preživljavanje.

U moderno doba žene mijenjaju sve više i više partnera. Je li to pozitivan korak prema emancipaciji?
Ne mislim da je promiskuitet pitanje slobode. Doduše, ako ona u tome uživa i nalazi neki smisao, onda je to pozitivno. Ako to zbilja nije pitanje potreba žene i njezinog zadovoljstva, bojim se da promiskuitet ne donosi nikakvu slobodu. Kvalitetan seks je isključivo seks u kojem sam ja ravnopravna i partner misli na mene jednako kao i ja na njega. Ja sam ipak malo konzervativnija i mislim da prvo treba izgraditi odnos, jer je seks s osobom koju dobro poznaješ daleko bolji.

Kakvo mišljenje imate o pornografiji?
Proučavam porniće. Strašno je zanimljivo vidjeti koliko se ideologije provlači kroz te porniće. Uzmimo za primjer playboyeve erotske filmove, od onog ofucanog starca Hugha Hefnera. U njima se muškarci ne skidaju, ostaju u hlačama za vrijeme snošaja, dok je ženino tijelo kompletno izloženo pogledu: grudi, vagina, sve. Ona se sva ''raskreči''. U pornićima se muški ne smiju ni dotaknuti, ne daj Bože nekakvu homoseksualnost prikazati, dok je međusobno žensko maženje nešto normalno, jer postoji stereotip da svaki muškarac sanja da bude s dvije žene ili više.

U ljubavnim igrama još uvijek, htjeli mi to priznati ili ne, većina žena očekuje od muškarac da dominira. Je li to pogrešan stav koji treba iskorijeniti?
Ja mislim da treba. Ne mora me se voljeti, ali ja tražim poštovanje u svim domenama svog života. Možeš mi reći da sam ti antipatična, no reci mi to na pristojan način i daj mi neke argumente, ali razgovaraj sa mnom kao s ravnopravnim bićem. Tako mislim da bi trebalo biti i u biranju životnog partnera, kao i partnera za seks.



Ženama je teško. Mislite li da je lako biti muškarac?
Ne mislim. Smatram da su i muškarci jednako žrtve patrijarhata. Čitav patrijarhat počiva na tome da muškarac ostane u stereotipu ''On je moćan, agresivan, dominantan, ratnik, taj koji mora zarađivati.''. Muškarci su frustrirani jer ne mogu ispuniti tu sliku koja im se nameće kao uzor nekakve prave muškosti. Nema sumnje, za sve nas bi bilo bolje kad ne bismo spolne stereotipe tako čvrsto prihvaćali i socijalizirali se prema njima. Kada bi muškarci pokazali svoju osjećajnost, a žene bile čvršće i samopouzdanije, vjerujem da bi svima bilo bolje.

Što biste savjetovali dečkima koji su dobri u duši i poštuju žene, i baš zbog toga nemaju ljubavnih uspjeha?
To je problem s kojim se i moj sin susreo. Ljudi koji ne pristaju na stereotipe teže mogu pronaći partnera. Mnoge cure će biti razočarane dečkom koji želi kuhati, koji je osjećajan, jer to se ne očekuje. Međutim, u konačnici se ipak može naći partner koji je drugačiji, a i događaju se promjene na bolje po tom pitanju, posebno u urbanim sredinama. U ruralnim krajevima to sve ide nešto sporije.

S obzirom na kapitalizam, kobnu privlačnost moći i društvo u kojem živimo, može li uopće u budućnosti postojati skladan odnos između muškaraca i žene temeljen na ravnopravnosti?
Teoretski je moguće. Ja to pokušavam živjeti i stvarno se ponašam sukladno s tim uvjerenjima. Definitivno bi to bilo moguće kad bismo svi to htjeli. Kad bi nas oni koji imaju moć, koji stvaraju medije i tiskaju užbenike učili da se drugačije ponašamo, to bi se ostvarilo. No, da li će se to dogoditi, vrlo sam skeptična.

Današnje žene bi ipak radije bile nove Vlatke Pokos nego se zajedno s vama borile za ženska prava. Slažete li se?
To je definitivno pregruba konstatacija. Žene sukladno datim okolnostima uvijek biraju najbolje strategije opstanka. Kad bi najbolja matematičarka dobivala krunu i put oko svijeta i bila slavljena putem medija onda bi se žene bavile matematikom. U trenutku kad se miss bira na temelju ljepote i tijela, žene nemaju izbora, jer žele uspjeti. One žele doći do nekog novca. Samo ih treba educirati da je to kratkoročan uspjeh, jer uvijek se pojavljuju nove mlađe ljepotice. Moraju taj zarađeni novac uložiti u nešto što je dugotrajno. Dobar primjer za to je Lepa Brena, koja je obarala cijelu Jugu s nogu. Ona je rekla: ''Možda su muškarci mislili da sam meso, ali to meso je imalo mozak i ja sam znala zašto pokazujem svoje noge.'' Danas je jedna od najbogatijih žena na Balkanu, sa vlastitom producentskom kućom, sa silnim novcem i neovisnošću.

Kad sam dogovorio s vama intervju, mnogi su mi govorili: čuvaj se, ona je opasna!
To je tako. Feministikinja je jedna muškarača, koja se bori protiv muškaraca. Dobila sam naljepnicu na čelo zbog onog čim se bavim! Ljudi ne žele slušati, jer živimo u jednom površnom svijetu. A to što smo mi ove godine dale 1700 ljudi pravni savjet, a neke smještale u skloništa? Ja sam se naučila živjeti s tim da me ljudi ne vole i neka me ne vole. I ja za mnoge ljude mislim da su glupi, površni, zli. No vjerujem, kao i moje kolegice, da radimo nešto što je društveno korisno i što bi svima moglo donijeti bolje sutra. Nemam namjere odustati.

20.10.2008. u 09:21 • KomentirajPogledaj komentare (34) Print#

Ništa bez društvenosti

Prilaženje nepoznatim djevojkama za prosječnog muškaraca definitivno nije primaran način zavođenja. Ljubavni i seksualni odnosi ipak najčešće započinju putem poznanstava: preko ljudi s kojima se družiš. Nema sumnje, među muškarcima koji su sramežljivi, te nemaju izbrušenu zavodničku tehniku niti su u stanju ostaviti impresivan dojam na početku, najviše će ljubavnog uspjeha imati oni koji poznaju najviše ljudi, a samim time i najviše cura.

Što je širi tvoj krug poznanika i prijatelja, to su veći izgledi da će te neka cura primjetiti i da ćeš joj se svidjeti. Čak ni potpuno netalentirani zavodnici neće imati problema u traženju partnera ako su otvoreni za nova poznanstva i prijateljstva, te ako su u stanju privući ljude svojom osobnošću, u prijateljskom smislu. Zna se i među društvenima naći ljubavno nesretnih, ali to je rijetkost i zbilja velik peh, ili se radi o problemu ekstremne izbirljivosti bez pokrića.

Zanimljivo je to: nelagoda i strah od prilaženja potpuno nepoznatim curama uopće ne mora utjecati na zavodničku karijeru muškarca. Poznajem čitav niz frajera koji nikad u životu nisu prišli u disku ženi, a opet se mogu pohvaliti ogromnim brojem ljubavnih veza, jer imaju mnogo prijatelja i prijateljica, koji ih onda upoznaju s još ljudi i još prijateljica. Ako si zabavan i zanimljiv kao osoba, među svim tim poznanicama naći će se podosta zainteresiranih djevojaka, pa je trijumf zajamčen.

To je svakako lakši put od klasičnog ulijetanja, a rezultati također mogu biti impresivni. Naravno da je bolje biti u stanju prići svakoj curi koja ti se sviđa i živjeti punim plućima, ali čak i ako je to prevelik zalogaj za tebe, zbog kočnica koje imaš u glavi, ne mora značiti da ti ljubavni život neće biti kvalitetan. Dovoljno je biti društven i prilika za samouvjerenog muškarca uvijek će biti.

Da bi čovjek imao puno poznanika i prijatelja potrebne su mu određene vrline, kao što su srdačnost, zanimljivost, zabavnost, otvorenost, poduzetnost i kreativnost. Kao što nije lako osvojiti ženu, tako nije lako ni osvojiti ljude općenito. Da bi htjeli provoditi vrijeme s tobom, moraš imati nešto što će ih privući. Nikom nije u interesu trpiti bljutavu dosadnu osobu, uz koju se svaka minuta čini duga kao vječnost. Imat ćeš priliku proširiti svoj društveni krug do krajnjih granica samo ako će se uz tebe ljudi osjećati bolje nego kad ti nisi u blizini, a tada će ti sva vrata biti otvorena: kako u ljubavnoj, tako i u poslovnoj sferi.

Nema sumnje, osim užeg kruga pravih prijatelja, koji će uvijek biti uz tebe i s kojima možeš dijeliti sve svoje probleme i skrivene tajne, dobro je povremeno se družiti i s ovakvim tipovima ljudi:

1. Cure s ogromnim brojem frendica – pojedine djevojke s velikom lakoćom privlače druge pripadnice ljepšeg spola k sebi. Obično su jednostavne, vesele, vole se zabavljati i izlaziti van, što je drugim curama neodoljivo, pa rado provode vrijeme u njihovom društvu. Što se više zbližiš s takvim ženskim osobama, tim bolje za tebe. Ući ćeš u rudnik zlata, koji nikad neće presušiti.

2. Dečki s ogromnim brojem frendica – isto tako, postoje također i muškarci koji privlače pripadnice ljepšeg spola k sebi, ali na prijateljski način. Ljubavni život takvih frajera nije spektakularan, jer ih te djevojke doživljavaju kao ''samo prijatelje'', ali bez brige, privuku i oni s vremena na vrijeme pokoju simpa curu iz tog širokog kruga poznanica. Nama klasičnim muškarcima takva uloga ne izgleda primamljivo, neki čak kažu da je to previše gay. Međutim, biti dobar s dečkima koji imaju hrpu privlačnih frendica od iznimne je strateške važnosti. To priznaju čak i homofobi.

3. Vrhunski zavodnici – muškarci koji su svoju tehniku osvajanja žena podigli na vrhunski nivo nedvojbeno ti u životu mogu pomoći. Uz njih ćeš poboljšati svoju komunikaciju sa curama, pobijediti sramežljivost, a možda će ti namjestiti i pokoju frendicu ili bivšu, ako su još k tome i plemeniti u svojoj vladavini. Što ih poznaš više, tim bolje.

4. Poznati i priznati – druženje s tv i sportskim zvijezdama ti ne može škoditi, ali isto tako puno pomaže provoditi vrijeme i s ljudima koji su popularni među djevojkama, iako nisu medijski eksponirani. Dok si u njihovom društvu, spadaš u elitu, a svi znamo da elita uvijek najbolje prolazi.

U skupinu ljudi s kojima se nikako ne bismo trebali družiti spadaju: bivše cure, sve žene uz koje postaješ patetičan i sliniš za njima, depresivni, pasivni pesimistični muškarci i žene, iritantne dosadne osobe, nasilnici uz koje završiš usred tučnjave za vrijeme baš svakog izlaska, psihopati, kao i svi oni koji te pokušavaju nemilosrdno iskoristiti.

Naravno, jako je bitno razlikovati prave prijatelje od društveno korisnih poznanika. I prema jednima i prema drugima se treba odnositi s punim poštovanjem, ali svoje pravo lice, uključujući i mane, pokazujemo samo onome tko je uz nas bez obzira na sve, u dobru i u zlu.

James Dean, Dylan iz Beverly Hillsa, James Bond, Kimi Raikkonen, Juan Pablo Montoya i Michael Schumacher. Njima nije potrebna društvenost da bi imali uspjeha sa ženama. Međutim, velikoj većini muškaraca sposobnost upoznavanja novih i novih ljudi, te zadržavanja što većeg broja u svojoj blizini, jako je bitna. Najgore je biti sam i izoliran. To je smrt za ljubavni život. Nitko si to ne bi smio dopustiti.

16.10.2008. u 11:49 • KomentirajPogledaj komentare (6) Print#

Zadovoljiti se ''minornim''

Što može motivirati muškarca na ulazak u vezu s curom koja je puno nivoa ispod njega, kako fizičkim izgledom, tako i osobnošću? Zašto se pojedinci zadovoljavaju minornim, umjesto da teže vrhunskom? Tko li je pobogu kriv za postojanje svih tih ''nelogičnih'' ljubavnih parova na ovom svijetu!?

Iako se današnjem modernom muškarcu naizgled teško može dogoditi da završi u zagrljaju djevojke koja ga ne zaslužuje, svejedno šetajući gradom redovito viđamo čitav niz frajera koji su se zadovoljili neuglednim ženama, a također i većina nas osobno pozna djevojke naših prijatelja za koje nam nije jasno zašto ih oni trpe. Čini se da je potpisivanje kapitulacije i zadovoljavanje nedovoljno dobrom curom najnormalnija stvar u našoj okolini.

Zanimljivo, baš zgodni muškarci dosta često izvlače ''kraći kraj'', kad je u pitanju izbor partnera. ''On je neodoljivo sladak,'' sve djevojke govore kad ga vide, no eto njega u zagrljaju neugledne, dosadne i iznimno iritantne vještice. Ščepala ga je i više ne pušta. Vjerovali ili ne, velik broj ženama fizički privlačnih muškaraca uspjelo je upropastiti sav svoj potencijal. Jedan moj prijatelj izgleda kao Apolon, no mogu reći da sam ostao šokiran kad sam ovaj vikend upoznao curu s kojom on ''muti'' u zadnje vrijeme. To se zove neizbirljivost...

Najčešći razlog ''podbacivanja'' i ulaženja u bljutavu neatraktivnu vezu svakako je to što mnogi dečki ne cijene sami sebe. Oni misle kako nisu dovoljno dobri da bi osvojili hvalevrijednu djevojku. ''Mogu biti sretan ako me ijedna bude voljela,'' klasično je razmišljanje karakteristično za nesamouvjerene muškarce.

Lijenost, nedostatak ambicioznosti i ''Dudekov mentalitet'' također doprinose stvaranju takvih neprirodnih parova. Lijenost je moderna bolest čovječanstva, a pojedini dečki toliko su lijeni da se ne želi nimalo potruditi, i sretni su s bilo kakvom curom, tek toliko da ispune tu sferu svog života. Nedostatak ambicioznosti siguran je put prema nezadovoljavajućoj vezi. Muškarac mora imati pobjednički mentalitet da bi osvojio fenomenalnu curu. Gubitnički ''Dudekov'' mentalitet jamči konstantne poraze, i na kraju brak s vješticom, koja će se zvati Barica ili Regica.

Tradicionalizam isto možemo ubrojiti među uzroke ''zadovoljavanja bilo čime''. Neki su muškarci odgojeni da s određenim brojem godina moraju pod hitno naći ženu i nakon toga počinju raditi na svom potomstvu. Kad dođe trenutak za ženidbu, takvi momci nemaju vremena za opsežnu potragu, nego prave dijete prvoj koja naiđe, na veliko oduševljenje svoje i njezine rodbine.

Tu je i fanatična želja za seksom, koju ne smijemo zanemariti. Postoje mužjaci kojima je seks toliko bitan i spremni su penetrirati bilo gdje, samo da bi olakšali mošnje. Privlačne djevojke, ružne žene, ovce ili koze – njima je svejedno. Ako već mogu izbjeći snošaj sa životinjama, tim bolje. Za njih su neprivlačne žene premija.

Potpadanje pod žensku manipulaciju također vodi u propast zvanu mizerna ljubavna veza. Nisu samo muškarci ti koji znaju vrtjeti svoje partnerice oko malog prsta. Dapače, mnoge djevojke to vrlo vješto rade svojim izabranicima. Ako nisi dovoljno psihički čvrsta osoba, neka vještica možda će i tebe ''začarati'' i učiniti svojim robom do kraja života.

''Greška u koracima'' iliti neodgovorno ispuštanje sjemena u vaginu nezanimljive i neatraktivne djevojke isto te može koštati ljubavne karijere. Ako nekom napraviš dijete, preostaje ti ili ući u brak ili kukavički pobjeći. I jedno i drugo zvuči grozno. Dakle, blesavo se ševiti bez kondoma s nekom koju ne misliš ženiti ne dolazi u obzir, ako ti je stalo do samog sebe.

Kao posljednji argument u prilog stvaranju ''nelogičnih'' ljubavnih parova ide činjenica da mnogi ljudi imaju stav: ''ne vrijedim ako nemam curu''. To je prilično nazadno razmišljanje, ali teško ga je iskorijeniti. Rezultat takvog stava ulaženje je u veze na brzinu i s bilo kim.

Muškaraca koji su se zadovoljili neuglednim ženama ili totalnim vješticama ima mnogo. Ipak, djevojke nas i dalje šiju za svjetlosnu godinu po tom pitanju. Iznimno je malo dobrih cura koje su u vezi s frajerima koji ih zaslužuju, kako svojom osobnošću, tako i svojim fizičkim izgledom. Ako igdje ima nelogičnosti, onda ih ima uz privlačne djevojke i njihove partnere.

Riječ je o temi o kojoj bi se mogle napisati debele knjižurine, a ja vjerojatno nisam kompetentan da bih pisao o tome, s obzirom da mi nisu baš posve jasni kriteriji prema kojima žene odlučuju koji je dečko poželjan, a koji nije. Neka inteligentna djevojka možda bi nam bolje objasnila ovaj fenomen. Prema mom mišljenju, glavni uzroci groznih veza u koje ulaze hvalevrijedne djevojke su sljedeći: ne cijene dovoljno same sebe, stav ''ne vrijedim ako nemam dečka'' još je jače izražen kod njih i tjera ih u ralje mizernih frajera, a također su neodlučne, podložne manipulaciji te ih privlače pećinski sirovi muškarci, vjerojatno zbog genetike.

Koliko god bilo čudno gledati oko sebe parove koji nikako ne bi smjeli egzistirati, teško je reći jesu li takve pojave pozitivne ili negativne, gledano iz našeg sebičnog kuta. Činjenica što ne postoji na svijetu podjela na kaste, što se tiče fizičkog izgleda, i svatko ima pravo na svakog, iznimno je pozitivna. Uvijek se možeš nadati vrhunskim zavodničkim uspjesima. Što se osobnosti tiče, tu situacija nije tako ružičasta, pogotovo ako si iznad drugih po tom kriteriju. Čini se da oni s najmizernijom osobnošću mogu ostvariti nevjerojatne ljubavne rezultate.

Nema nekog logičnog pravila koje će određivati tko zaslužuje koga. Ljubavna sfera totalni je kaos. Ipak, bez obzira na sve poteškoće, muškarac koji cijeni samog sebe nikako si ne bi smio dopustiti ulazak u ozbiljnu vezu s curom koja ga neće emocionalno i fizički zadovoljiti. Bolje biti sam i u potrazi nego priznati poraz i ući u vezu koja će te činiti nesretnim.

12.10.2008. u 23:44 • KomentirajPogledaj komentare (51) Print#

Nikad ispod svoje cijene!

Gledaš ih i ne možeš vjerovati. ''Zašto, pobogu, zašto!?'', misao je koja ti pada na pamet, ali ju ne smiješ izreći na glas. Jednostavno ti nije jasno zašto se tvoj prijatelj zadovoljio tako neprivlačnom i iritantnom djevojkom. Kako li ju samo trpi? Kako se može prisiliti spavati s njom? Ne bi li mu bilo bolje da je sam? Zar ne vidi kakvih sve cura ima oko nas? Čemu to mučenje?

Vjerujem da većina nas ima prijatelje koji su se zadovoljili ''minornim'', a šetnja gradom nudi nam bonus nelogične ljubavne prizore, koji dokazuju da zapravo mnogi muškarci sebe uopće ne cijene. Znaju li oni uopće da se može bolje?

10.10.2008. u 00:04 • KomentirajPogledaj komentare (10) Print#

Kamo ju odvesti na prvom spoju?

''Kamo ćemo?'', pita te sva dotjerana i nasmiješena, a ti joj odgovaraš: ''Nemam pojma. Meni je svejedno. Gdje bi ti htjela ići?''

Čestitam, spoj nije ni počeo, a ti si ga već uspio upropastiti. Upravo si se u njezinoj glavi svrstao u skupinu dosadnih, nekreativnih muškaraca koji ne mogu impresionirati ni kravu na paši, a kamoli zavesti lijepu djevojku. Sad se izvlači iz toga kako god znaš...

Dakle, dobio si njezin broj, želi se naći s tobom i odmah misliš da je sve dalje lako? Naravno da nije. Ima tu još puno zamki. Prvi spoj mora biti isplaniran, a dobro je i imati rezervni plan ako glavni ne upali. Čim ti pokažeš da znaš što radiš i nije ti problem voditi, odmah ćeš joj biti privlačniji. Ako već želiš biti kavalir i njoj dopustiti da odluči gdje ćete, moraš joj bar ponuditi nekoliko opcija na izbor. Nesigurnost, neiskustvo i neodlučnost se skupo plaća. Za takve dečke većina spojeva završi debaklom.

Dvije su teorije kako bi trebao izgledati prvi spoj. Jedni misle da bi trebao biti kraći od sat vremena i služiti samo za probijanje leda, dok se drugi zalažu za napadačku varijantu: višesatno originalno druženje, koje se sastoji od različitih zabavnih aktivnosti i obavezno završava prvim poljupcem.

Evo i nekoliko odgovora na pitanje kamo ju voditi, za one koji su potpuno neuki. Ove aktivnosti poželjno je međusobno kombinirati na prvom spoju.

1. Mirniji kafić - odvesti curu ''na kavu'', pa se tamo s njom bolje upoznati i eventualno pohvatati, klasičan je prvi spoj za veliku većinu muškaraca u Hrvatskoj. Ovakvom scenariju mana je monotonost i neoriginalnost, a dečki koji nisu veliki govornici niti znaju pričati s ženama neće daleko dogurati tom metodom. Mnogi zavodnički gurui upozoravaju da odlazak na kavu obavezno treba na prvom spoju povezati s još barem jednom aktivnošću, nikako samostalno.

Za odvesti curu van u Zagrebu trenutno je na dobrom glasu kafić Bacchus, na Zelenom valu. Nekoć je to bilo okupljalište homoseksualca, sada navodno više nije, a ugođaj je izvrstan za provesti večer s curom. Nema sumnje, ako si u društvu djevojke koja ti se sviđa, i tako nije bitno drže li se za susjednim stolom dva 'topla brata' za ruke. Nećeš ih ni primjetiti. ''Baredo, Bakaga, Marascino, Oliver Twist, Khala, Tolkiens, Kids,'' izbor je najkafića prema mišljenju mog suradnika Marata Safina, no on je ipak specijalist za proučavanje ''nemoralnih'' ponuda u Plavom oglasniku, pa ovaj popis treba uzeti s rezervom.

Po ljetu ima bezbroj kafića dobrih za prvi spoj, dok po zimi treba birati one u kojima muzika nije jako glasna, a klijentila ne razbija čaše niti psuje Boga u svakoj rečenici.

2. Šetnja – iako pojam ''šetnja'' jako podsjeća na one čemerne oglase iz Glasa koncila: ''pristojan mladić traži poniznu Katolkinju za duge šetnje i druženje'', zapravo se radi o vrlo ugodnoj aktivnosti, iz koje je relativno lako doći do intimnih dodira, pogotovo ako putem naiđete na neku klupicu. Svaki bi spoj trebao u sebi sadržavati bar malo šetnje. Jarun i Bundek dobra su mjesta za šetanje, no još bolja su Gornji grad i Botanički vrt, a pogotovo park Maksimir, moj osobni favorit. U Maksimiru imaš fenomenalna jezera, šumu, zoološki te vidikovac na kojem možeš sjesti i nešto popiti. Opako.

3. Restoran – iako sam dugo vjerovao da na prvi spoj u restoran treba voditi isključivo skupe sponzoruše i starije ukočene žene, pokazalo se da i mlađe djevojke vole restorane, pogotovo meksičke i kineske. Naravno, tu su i pizzerije, kao i riblji restorani, te jefitnija mjesta: fast foodovi, slastičarnice i čokoladarnice. Osobno baš ne volim gledati žene kako se dave u hrani, nije mi to privlačno, pa ih izbjegavam voditi na večere na prvom spoju, no to je jedna vrlo popularna opcija, koju ne možemo zanemariti.

4. Kino – kad pomislim na kino, prvo što mi pada na pamet su žestoki dodiri u mrklom mraku. No, kino nije dobar izbor za prvi spoj, osim ako cura nije filmofil. Nažalost, u 99% slučajeva ženu moraš ipak malo bolje upoznati prije nego što dobiješ pravo dirati u mraku što god poželiš. Kino na prvom spoju ne prolazi, pogotovo ne kao jedina aktivnost, jer tamo nećeš imati priliku za stvaranje emocionalne konekcije među vama.

5. Zabavne aktivnosti – rolanje, vožnja biciklima, badminton, ping pong, pikado, biljar, stolni nogomet, klizanje, bazen, lunapark, zabavni park, ples - sve što nudi priliku za puno smijeha i tjelesnu bliskost je dobar izbor. Neke cure nikad ne bi pristale na bazen, zbog kupaćeg kostima, ili na bilo kakvu fizičku aktivnost, jer ne žele da im se šminka razmaže, no bilo kakva zabavna aktivnost je itekako poželjna na prvom spoju. Pokazat ćeš da si poseban, zabavan, kreativan i zanimljiv, a nakon toga je sve puno lakše.

6. Sportske priredbe – ako misliš da žene sport nimalo ne zanima, onda si u zabludi. Slaven Bilić ih je sve začarao i sad odjednom obožavaju nogomet, pa je odlazak na reprezentativnu tekmu sasvim pristojan izbor mjesta za prvi spoj. Na utakmicama Cibone i rukometnog Zagreba atmosfera je jako ugodna, idealna za odvesti curu, a što tek reći za ''Hanžekovićev memorijal'', atletski miting na Mladosti? Meni osobno najdraža opcija je ATP teniski turnir Zagreb Indoors, u Domu Sportova. Bio sam ove godine na spoju u VIP loži finala, i bilo je to vrlo lijepo iskustvo.

7. Kultura i umjetnost – možda nam se tako ne čini kad izađemo navečer van među razularene pijane nekulturne napaljenice, no mnoge djevojke doista cijene kulturu, te zbilja vole muzeje, galerije i posebno kazalište. Galerija Klovićevi dvori opak je izbor za odvesti curu na prvi spoj, pogotovo ako je tamo postavljena neka zanimljiva izložba. Odmah ti je blizu Gornji grad za šetnju i par vrhunskih kafića za sjesti. Kazalište isto zna biti zabavno, ako izabereš nešto zanimljivo za pogledati. U Lisinskom je dobra stvar što, ako ti spoj i propadne, uvijek možeš uletiti nekoj od onih superzgodnih cura što rade na garderobi, tek toliko da si malo uljepšaš večer.

8. Izleti – Plitvička jezera, šetnja Opatijom ili možda odlazak u toplice? Bezbroj je mogućnosti izvan grada za dobar provod, no moraš zbilja ostaviti briljantan prvi dojam prilikom upoznavanja da bi ona pristala sjesti u tvoj auto i odvesti se stotine kilometara s tobom. Jedna od opcija za izlet je i Sljeme. Međutim, takav prijedlog zvuči jako seksualno, pomalo i silovateljski za prvi spoj. Vodiš je u šumetinu, što li će drugo pomisliti!? Izleti dolaze u obzir samo s curama koje ti potpuno vjeruju, i zato u većini slučajeva nisu idealni za prvi spoj.

9. Alkohol i klupica – kupiti dvije litre Ribara te flašu najjefitnije Kole, i onda zajedno s izabranicom svoga srca to iskapiti u nekom od parkića, uz naravno silovito ''drpanje'' nakon što vam alkohol uđe u krv... Ah, prošla su ta vremena za mene i vjerujem da takvih spojeva više neće biti... Inače, na ovakav aranžman pristat će eventualno srednjoškolke i poneke alternativke. Preporučujem ga isključivo mlađima od 20 godina.

10. U svoj krevet – jao, sjećam se kao da je bilo jučer, kad sam dobio poruku ''jesi li sam u apartmanu?'' Nikad lakši dolazak do cilja, bez truda, bez igrica... Da mi dečki biramo kako bi trebao izgledati prvi spoj, vjerojatno bi na svakom cura dolazila drito u naš krevet, bez prethodnih kava, šetnji niti bilo kakvih drugih aktivnosti. No, u stvarnosti na takvo nešto na prvom spoju pristat će samo djevojka beskrajnih seksualnih apetita, ili starija žena kojoj otkucava biološki sat, pa ne želi više gubiti vrijeme.

Međutim, opcija dovođenja cure k sebi na kraju spoja, kao šlag na tortu, puno je realnija. Dobro je imati nešto zanimljivo doma, što joj možeš ponuditi kao mamac da dođe: npr. zanimljiv film, kul slike, društvenu igru, šalicu kave ili možda ipak kućnog ljubimca. Naravno, ako si ju prije toga potpuno oborio s nogu, onda ti ni neće trebati nikakav mamac. Dapače, sama će te moliti da dođe k tebi...

07.10.2008. u 10:41 • KomentirajPogledaj komentare (17) Print#

Preživjeti odbijanje i krenuti dalje

Teško podnošenje odbijanja zajednička je karakteristika gotovo svih ljubavno neuspješnih muškaraca. Za prilazak curi potrebna je određena doza hrabrosti, no kad taj hrabar čin na kraju još i završi totalnim debaklom, javlja se osjećaj srama i poniženja, nakon kojeg je jako teško ponovo uletiti. Cure misle da smo mi mužjaci ništa drugo nego roboti koji idu okolo i kao navijeni ponavljaju iste rečenice sve dok ne nađu ždrebicu na koju će moći naskočiti. Nije to baš tako, odbijanja mogu i boljeti.

Negativna iskustva neuspješne dečke obično guraju još dublje u provaliju. Čovjek instinktivno bježi od onog što mu je u prošlosti uzrokovalo bol. Blokade u glavi postanu prejake i tada slijedi pasivnost, koja je smrt za ljubavni život svakog prosječnog muškarca.

No, tome može doći kraj. Samo treba promijeniti način razmišljanja. Na zavođenje treba početi gledati kao na zabavu, tj. sport u kojem možeš pobijediti ako vučeš dobre poteze, ali i izgubiti ako napraviš pogrešku. Dakle, igra, a ne sudbonosna borba na život i smrt! Dovoljno je samo prestati doživljavati osobno to što se nekoj curi nisi svidio na prvi pogled i odbijanja je odmah puno lakše prebroditi.

Pet je mogućih reakcija nakon što tvoj ulet završi žestokim odjebom:

1. Depresija i samosažaljevanje – patetični muškarci, koji nemaju ni mrve samopuzdanja, nakon određenog broja neuspješnih pokušaja zaključit će za sebe da su ružni i neprivlačni, da ništa ne vrijede i da je njihov ljubavni život propao. Uslijedit će samosažaljevanje i totalna pasivnost, te potpuna predaja i čekanje da nešto padne s neba. Iracionalno zaključiti da ništa ne vrijediš, samo zato što te par cura nije htjelo, definitivno je najgora moguća reakcija, koja može imati katastrofalne posljedice.

2. Tihi prezir i postepena mržnja prema ženskom rodu – nakon određenog broja negativnih iskustava muškarac može čak i zamrziti pripadnice ljepšeg spola, a također i ljubavne igrice. ''Zašto bih ja njima uopće prilazio i trudio se? To mi je ispod časti,'' misao je koja obuzme onog tko je izgubio vjeru, a onda slijedi potpuni gubitak interesa. Kranji rezultat ovakvog scenarija velika je ogorčenost i pesimizam, a mržnjom zagađeni muškarac postaje iritantan svojoj okolini, pogotovo ženskoj.

3. Uživljavanje u ulogu komičara – nakon određenog broja neuspješnih uleta, neki dečki počnu uživati u ulozi ''napadača koji nikad ne zabija''. Dapače, toliko im je važno održati taj imidž da prilaze ženama na sve gluplje i gluplje načine, samo da ne bi slučajno išta postigli. Pjesma od Hladnog piva ''Svi me vole, svima sam duhovit, čekaju u redu da me upoznaju, samo ti nikako, da shvatiš konačno, koliko me voliš suludo'' njihova je himna, a svoju snagu crpe iz prijatelja, koji jako cijene aktivne igrače, a ponajviše one koji ulijeću glupiranjem. ''Izgledam li ja kao štakor?'' i ''Voliš li trijebiti ribu?'' primjeri su takvih majmunskih besmislenih uleta, nakon kojih slijede još besmisleniji dijalozi. Nažalost, ovdje se zapravo radi o alibi igri: ljubav boli i oni to znaju, pa radije rade od svega toga komediju, da ne bi morali doživjeti pravo ljubavno razočaranje. No, barem ispadaju legende u očima prijatelja. Sve je to lijepo, do neke mjere. Međutim, ako se to nastavi unedogled, rezultat svega bit će psihički zamor i neispunjenost.

4. Egoizam i bahato vrijeđanje– meni osobno daleko najdebilnija reakcija je strašna uvrijeđenost. No, mnogi dečki baš tako reagiraju na odbijanje. ''Ja sam stoput bolji od tebe. Znaš li ti kakve sam ja cure imao? Ti si zapravo ružna ko ponoć, trebala bi biti sretna što sam ti prišao!'', tipičan je govor kojim časte cure koje su se drznule odbiti ih. Treba naglasiti da ljudi koji ovako reagiraju neće osjećati negativne posljedice nakon neuspješnih uleta. Dapače, takvima su suđeni ljubavni uspjesi, zbog ogromne vjere u sebe i sposobnosti da ''ženu stave gdje joj je mjesto''. Ne znam niti jednog takvog kojem loše ide. No, ako ništa, bar moje poštovanje nikad neće imati. Muškarac treba sportski podnositi poraze. Fair play je najvažniji! (ok, ok, priznajem, neke cure su toliko bahate i bezobrazne da im zbilja treba odbrusiti nešto u tom stilu, ali zašto bi im pobogu mi muški uopće prilazili!?)

5. Zadovoljstvo zbog novog vrijednog iskustva – Odbijanje ne mora značiti da joj se ne sviđaš, niti da si neprivlačan muškarac. Možda samo nije bila raspoložena taj dan, ili si imao krivi pristup, ili ima nekog drugog. Vjerojatno je dobro što ništa nije bilo s njom, jer ćeš u budućnosti sigurno naići na još bolju. Ako ništa, za tebe je to definitivno bilo vrijedno iskustvo, nakon kojeg ćeš moći poboljšati svoju igru i već sljedeći put imati puno veće šanse za dolazak do ljubavnog ili seksualnog uspjeha. Sve je to dio igre. Najvažnije je truditi se i napredovati... To je to. Tako razmišljaju pravi muškarci: optimistično i odlučno, znajući da se za sve u životu treba pomučiti i da ništa ne pada s neba.

Samo je jedan pravi put nakon serije odbijanja. Nema sumnje, dovoljno je pogledati oko sebe i vidjeti bezbroj zgodnih cura na svakom koraku, da ti postane jasno da ni 1000 odbijanja zaredom nije kraj priče. Ako igraš, uvijek imaš šanse! Međutim, depresija, ogorčenost, mržnja i bježanje od aktivne uloge zavodnika definitivno mogu biti kobni. I zato se treba nastaviti boriti pod svaku cijenu, jer samo oni koji ne odustaju mogu doći do zaslužene ljubavne sreće.

04.10.2008. u 12:57 • KomentirajPogledaj komentare (15) Print#

Blic test (2.dio)

1. Pomaže li duhovitost prilikom zavođenja?
Samo u određenoj mjeri. Treba se znati kontrolirati. Ako nesputano bacaš foru za forom cijelu večer ispast ćeš nezreli klaun, a to žene ne pali. Djetinjasti i brutalni homor također više šteti nego koristi. Za dobar efekt duhovitih dosjetki važno je izabrati pravi trenutak i ne forsirati previše. Naravno, postoje cure koje će te blijedo gledati koliko god tvoje fore bile kvalitetne i zabavne. Međutim, od takvih treba bježati glavom bez obzira, one su gubljenje vremena.

2. Koliko često muškarac treba masturbirati da bi hormoni bili na optimalnoj razini?
Isprobao sam obje krajnosti: i bezbroj puta dnevno i 50 dana apstinencije. Što rjeđe to činiš, to su orgazmi jači, ali preduga apstinencija je suluda i opasna. Mogu reći da je najbolje jedanput ili dvaput tjedno. Na taj način nećeš potpuno ugasiti svoje spolne nagone, kao što to činiš kad onaniraš 10 puta dnevno, a opet ćeš si dovoljno redovito priuštiti nešto lijepo što će te usrećiti. Iskusni ševci doziraju masturbaciju.

3. Koje je najgluplje opravdanje svih vremena za zavodničku pasivnost?
Nagrada za najgluplje opravdanje ide jednom riđem momku, koji je u tolikom strahu od potencijalnih odjeba da će izmisliti bilo što samo da izbjegne ono što smatra sramotom i gubitkom časti. ''Prilaziti nepoznatim ljudima je nepristojno i zato ja neću ulijetati više nikad. Ako pak meni neka cura uleti, ja ću joj reći da se makne jer se ne poznamo, pa makar bila i zgodna,'' njegove su vrle riječi. Zbilja radikalan momak.

4. Isplati li se spavati s curom zbog ''navijača''?
Nema sumnje, prijatelji su ti koji imaju važnu ulogu u ljubavnom životu – nekad pozitivnu, nekad negativnu. Svojim navijanjem i bodrenjem mogu potaknuti pojedinca na vrhunske zavodničke rezultate, no nekad te mogu navesti na krivi put, jer ne znaju oni baš uvijek što je najbolje za tebe. Težiti seksu zbog pritiska okoline nije dobro. U tom slučaju obično spustiš kriterije i zadovoljiš se minornim, samo da bi ''navijači'' bili zadovoljni. Takav seks je gubljenje vremena, jer užitak potpuno izostane. Doduše, gušt je kad ti kasnije svi govore ''bravo, majstore, tako treba'', ali svejedno ne preporučam seks zbog prijatelja.

5. Što je to ''igra ucjenjivanja glava''?
Riječ je o izuzetno ružnoj igri, kojoj u trenucima dosade tijekom večernjih izlazaka pristupaju pojedine grupe mladića. Naime, umjesto da mjerkaju zgodne djevojke i pokušavaju s njima uspostaviti kontakt, oni po disku traže one najmanje privlačne i postavljaju svoju cijenu za zavođenje jedne od njih. ''1000kn je realna cijena za seks s onom kod šanka. Ajme, frendica za 5000!'', riječi su tih zlih stvorenja, a cijene znaju ići i do 30 000kn, ovisno o fizičkom izgledu potencijalne žrtve. Nažalost, zakonski je nemoguće zabraniti ovu igru, a stručnjaci se čak pribojavaju da bi se mogla i popularizirati među mladima.

6. Je li Gianfranco Zola još uvijek djevac? Ima li nade za ružne nogometaše?
Slavni talijanski nogometaš Gianfranco Zola možda nije najzgodniji čovjek na svijetu, ali iz pouzdanih izvora smo saznali da on definitivno nije djevac. Dapače, u životu je najmanje četiri puta okusio žensko tijelo, o čemu svjedoči i njegovo četvero djece. Bez brige, vjerujem da su i drugi rugobni nogometaši spolno aktivni. Ako mogu Rooney i Zola, onda mogu svi.

7. ''Stifmeisteru, imam problem. Ja sam nogometni fanatik, i znam pričati jedino o nogometu. Ne mogu se nikako promijeniti, takav sam kakav sam. Ima li za mene uopće smisla izlaziti iz kuće i prilaziti curama?''
To je zbilja gadan problem, ali srećom, nije sve tako crno kako se čini. Naime, svake dvije godine u Hrvatskoj vlada nogometna groznica, kad se naša reprezentacija plasira na europsko ili svjetsko prvenstvo. Tada odjednom 90% cura počne fanatično pratiti nogomet i to je tvoja prilika. Dok traje prvenstvo, moraš prići ogromnom broju žena, jer kad završi, čekaju te najmanje dvije sušne godine. Pričaj s curom samo o našim nogometašima, jer one se ne razumiju u protivničke. Veličaj ih i uspjeh je zajamčen. Nakon velikih pobjeda Vatrenih imaš najveće šanse, tad moraš biti najaktivniji. Nauči i pokoju navijačku pjesmicu. I da, moli Boga da se plasiramo na prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine, jer inače te čeka jaaaako duga suša.

8. ''Stifmeisteru, totalni debili mi redovito otimaju cure koje mi se sviđaju. Kako nakon toga ne zamrziti ovaj svijet, ljubav i ženski rod?''
Zavođenje je igra i ne treba ga shvaćati tako ozbiljno i sudbonosno. Debili su tradicionalno privlačni ženama, ali to nije toliko bitno za tebe. Nije svijet propao, happyend je i dalje moguć! Ti moraš poraditi na svojoj samouvjerenosti, odlučnosti, drskosti i komuniciranju sa pripadnicama ljepšeg spola, i odmah ćeš postati svakome ozbiljna konkurencija. Tada ti cure sigurno neće više preotimati razni kvartovski drznici s mozgom veličine graška. Samo hrabro!

Bonus pitanje: Što ako netko pročita jedan od Stifmeisterovih tekstova, krivo ga shvati i napravi glupost?

Molio bih gospodina koji je pročitao kolumnu ''Idealne za vježbu'', a bogme i onu o drskosti, da ih definitivno pročita ponovo. Gdje sam ja napisao da curi treba dosađivati do besvijesti!?

Dobio sam mail od hostese koja je tvoj bariteljski trud opisala kao ''najneugodnije iskustvo u životu''! Svaka čast, pokazao si inicijativu i odlučnost, i nije ti bilo neugodno pitati za broj mobitela. To je velika stvar. Ali ako ti nepoznata cura kaže NE, onda je to uvijek NE!!! Nikakvo polsatno uvjeravanje neće promijeniti njezinu odluku. Nema veze, ovaj put nisi ostavio dobar dojam i popušio si. No, bezveze si na davljenje izgubio dragocjeno vrijeme svog života, koje si mogao potrošiti na ulet nekoj koja bi možda pozitivnije reagirala. Ok, razumijem, svatko može imati loš dan i krivo postupiti. I ja sam jutros slabo odigrao sa prsatom prolaznicom, iako sam joj dobro uletio. Međutim, treba učiti na svojim greškama i u budućnosti bolje reagirati.

No, nikako mi nije jasno kako ti je moglo pasti na pamet mene u to sve umiješati! ''Moraš mi dati broj mobitela! Stifmeister je tako napisao.'' Spominjanje da si od mene nešto naučio može imati katastrofalne posljedice, čak i ako si prije toga imao šanse kod nje. A) nakon te izjave ispadaš onaj koji nije spontan, originalan ni poseban, što žene ne toleriraju; B) ako ti i drugi budete radili gluposti pod argumentom ''Stif nas je to naučio'', mene će opet razapeti na državnoj televiziji, a hendikepirani nadrkani tamburaš u tamnom odijelu će po drugi put pozivati hrvatski narod da mi iščupa grkljan ili barem odrubi glavu. njami

Dakle, pred curom uvijek moraš odavati dojam originalnosti, pa čak i kad to i nisi. One misle da se ''onaj pravi'' mora roditi kao prirodni zavodnik, koji će baš nju spontano oboriti s nogu. To nije moguće ako nisi talentiran, ali zato treba učiti, napredovati i razvijati se. I naravno, pred njom ostaviti dojam da je sav tvoj šarm i ljubavno znanje Bogom dano...

01.10.2008. u 11:15 • KomentirajPogledaj komentare (4) Print#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Kontakt adresa

Prijedloge, pitanja, savjete, kritike, pohvale i uvrede šaljite na email adresu ivan.jankovic@novatv.hr

Izdvojeno

Intervjui
- O seksualnosti, s profesorom Aleksandrom Štulhoferom
- O emancipaciji, sa Sanjom Sarnavkom iz udruge B.a.B.e
- O ljubavi i zaljubljenosti, s doktorom Stanislavom Feldmanom

Praktični savjeti
- Savršena mjesta za intimne dodire na Jarunu
- Kamo ju odvesti na prvom spoju?
- Idealne za vježbu
- Gdje uletiti usred bijela dana?
- Kako znati da se curi ne sviđaš?
- Tvoj govor tijela
- Kako doći do prvog poljupca?

Kolumne
- Jesmo li nasjeli?
- Vrline uspješnih zavodnika
- Biti Dudek, ljubavni gubitnik
- Ishod tvoje misije
- Drskost! Drskost!! Drskost!!!
- Nepotrebne muške predrasude
- Kako ostati smiren?
- Otrov koji nas truje iznutra
- Preživjeti odbijanje i krenuti dalje
- Zadovoljiti se ''minornim''
- Ništa bez društvenosti
- Ljubav bez seksa?
- Vrste uleta
- Plesna čarolija
- Alibi igra
- Je li njezino NE uvijek kraj?
- Suzbiti svoje ''slabe točke''
- Na brzinu ili polako?
- Kobno kompliciranje
- Pobijediti vlastitu nezanimljivost
- Bariteljska zanimanja
- Velike brojke
- Ovca ili buntovnik?
- Ćelavost
- Auto i stan
- Njezine prijateljice
- Uloga dopinga u ljubavnom životu
- Kud nas vodi idealiziranje?
- Najveće zablude o mž odnosima
- Ugled
- Samostalno ili momčadski?
- Tajnovitost kao vrlina
- Igra ''Zbari tuđe!''
- Biti osvajač, i dalje muška uloga
- Izazvati njezinu ljubomoru
- Kujizam

Blic test
- 1. dio
- 2. dio
- 3. dio
- 4. dio
- 5. dio
- 6. dio
- 7. dio
- 8. dio

Specijali
- U napadu na šoping centar
- Poklon za mrzitelje
- Povijest natjecateljskog zavođenja
- Zvijezde protiv Legendi Lige

Arhiva
Travanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (8)
Veljača 2009 (8)
Siječanj 2009 (8)
Prosinac 2008 (8)
Studeni 2008 (9)
Listopad 2008 (10)
Rujan 2008 (9)
Kolovoz 2008 (4)