Šahovski klub Brda


Click here for Myspace Layouts

subota, 27.07.2013.

HŠS mora odlučiti o Ivanovu

ŠK Brda poslao je novi upit HŠS-u vezi eventualnog nastupa Borislava Ivanova na ovogodišnjem Split Open-u. Naime, prvo je iz HŠS-a stigla preporuka da Ivanova ne pustimo na turnir, iako u obrazloženju preporuke jasno da za to nema formalno-pravnih razloga.
Zato smo prvo kvalitetno razmotrili preporuku HŠS-a, ali smo na kraju ipak odlučili pustiti igrača na turnir vodeći se onom "svatko je nevin dok mu se ne dokaže krivnja". Osim toga, ako mu FIDE i ECU dopuštaju nastupe, tko smo mi da mu ih branimo.
Obzirom na današnji članak u jednim dnevnim novinama uputili smo danas novi upit HŠS-u u kojem tražimo da HŠS donese odluku o nastupu Borislava Ivanova. Kakva god ona bila, ŠK Brda će je poštovati.
Poanta je u tome da nije posao organizatora da zabranjuje nastupe igračima zbog sumnji ili preporuka. Ako vodstvo Saveza smatra da Ivanovu treba zabraniti nastup, neka donese takvu odluku i ŠK Brda će je kao organizator poštovati.

I za kraj jedna "sitnica". Svih ovih dana nitko iz HŠS-a nije našao za shodno da nazove nekoga iz organizacije Split Open-a pa da popričamo o "slučaju Ivanov"
Stvarno nije lijepo da djelatnici HŠS-a umjesto toga nazivaju suce i prijete im ako slučajno prihvate ponudu za suđenje ovogodišnjeg Split Open-a.
U svakom slučaju, organizatori su uvijek za konstruktivan razgovor, pa evo i brojeva mobitela:

Mateo Ivić 091/6400-589
Tihomir Bužančić 098/264-190

- 15:57 - Komentari (1) - Isprintaj - #