Šahovski klub Brda


Click here for Myspace Layouts

srijeda, 02.05.2012.

Brđani treći u Bibinju, i Mornar u finalu kupa

Šahisti Brda pozvani su na tradicionalni "cuger" u Bibinjama. U konkurenciji šest klubova završili su treći. Na turniru je bilo i pet pojedinačnih nagrada, ali Brđani se njima nisu osladili. Najbliži je bio IM Miroslav Rade kojem je ovo ujedno bio i debi u dresu kluba iz ruralnog splitskog predgrađa.
Inače, Brđani zbog poslovnih obveza igrača nisu nastupili u najjačem sastavu, pa su u Bibinju istrčali Rade, Čurić, Krnić i predsjednik Bužančić.
Svi su osim predsjednika ostvarili solidan rezultat, a "presidente" je, valjda još iscrpljen od nastupa za drugu ekipu i na lovorikama briljantne pobjede nad Zadraninom Žeželjom potpuno podbacio.
Zapravo se pobrinuo za negativni rekord nezabilježen u klupskoj povijesti. Napravio je naime 0/23!

U zavjetrini tih događaja odigran je Županijski kup. Nastupili su Mornar, Aržano i Petar Sedlar Pepe iz Kaštela, a Mornar je rutinski izborio prvo mjesto i nastup na Finalu kupa Hrvatske u Solarisu.
Bit će to prvi nastup Mornarevaca na tom natjecanju nakon puno godina i ovim putem im čestitamo.

A naravno, čestitamo i našem predsjedniku Tihomiru Bužančiću jer je kao predsjednik Županijskog saveza ispunio sve što je obećao. Naime, obećao je Županijsko prvenstvo - odigralo se, obećao je Županijski kup - odigrao se, tako da možemo s pravom zaključiti kako je Tiho već sad opravdao očekivanja na čelu Saveza.
Tek sad se vidi kolika je šteta što Bužančić još prošle godine nije postao predsjednikom Županijskog saveza. U brojnim svađama oko izbora predsjednika šahisti su izgubili cijelu godinu i dva lokalna, vrlo važna natjecanja. Tako se do Bužančićevog izbora godinama nije igralo ni Županijsko prvenstvo ni Županijski kup, što su u njegovom mandatu sigurno neće događati.

A na Finalu kupa nastupit će naravno i ŠK Brda. Iako kapetan Krnić još nije odlučio tko će istrčati u Solarisu, nagađa se da će prva četvorka biti Rade, Ivić, Čurić i Šušak, a njima bi se naknadno trebali priključiti Katavić, kapetan Krnić i naravno predsjednik Bužančić.
Ali, kako bi rekli zlobnici, ne treba o tome razbijati glavu, ionako će o svemu odlučiti "košarkaški loby" koji je u najboljim odnosima s predsjednikom.

O ciljevima i taktici na Finalu kupa u sljedećem nastavku...

- 09:48 - Komentari (11) - Isprintaj - #