ponedjeljak, 13.11.2017.

Borisovi londoneri


Tijesto
• 38 dkg brašna
• 25 dkg maslaca
• 5 žumanjka
• ribana korica 1 limuna
• 9 dkg šećera u prahu
sok od pola limuna




 photo 5f252537-3b22-4ef3-a08b-22b5168b3f8d.jpg photo c78e95c4-e086-4642-b122-cd186cfde670.jpg

prstima lagano umijesite listiće maslaca u brašno. Dodajte žumanjke
i šećer, te sve dobro zamijesite u glatko tijesto. Tijesto razvaljajte i
pecite na laganoj vatri oko 150 C dok nije na pola pečeno.

 photo 34c2e589-b2d4-4694-b515-9f8bef748a8a.jpg


Nadjev
• 9 bjelanjaka istučena u čvrst snijeg
• 30 dkg šećera
• 30 dkg samljevenih oraha
• 10 velikih žlica đema od marelice

 photo bb0332bd-e7db-4988-bc27-9683156a26eb.jpg photo 5762c35e-f382-47d5-9d2e-42d0a82f2e2b.jpg

pomiješajte čvrsto tučene bjelanjke, šećer, mljevene orahe i lagano
pomiješajte. Kad je tijesto napola pečeno, izvadite ga iz pećnice,

 photo f0f43a70-5689-4b12-a911-0a606d46ad5c.jpg

premažite pekmezom, stavite povrh nadjev

 photo e0b33418-f670-4dea-bb29-689749e715eb.jpg

Kolač vratite u pećnicu i pecite još 15 minuta.

 photo 72fccae0-9a2c-468a-9a2f-1ec119a932ff.jpg

narežite i poslužite kad se ohladi
meni je pola nestalo odmah

Dobar tek!!!

 photo caf8b14a-caa3-418e-a4c4-ff04c7911638.jpg

Hvala na posjeti.

(07:29) puhni u pijesak Image and video hosting by TinyPic (44) (?)


<< Arhiva >>

Image and video hosting by TinyPic
Design by: teuta

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se