STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

04.03.2018., nedjelja


ČOVJEK KAO POJEDINAC ŽRTVA JE EGOIZMA
ČOVJEK KAO POJEDINAC ŽRTVA JE EGOIZMA




Neosviješćen čovjek je nedefinirana sjena žrtva je i opasnost za zajednicu. Svaki pojedinac odgovoran je po volji i ponašanju, kada se istrgne iz zajednice egoistički urušava druge. Po neredu onesviješćeni mazohist doživi rastrojstvo, pa sadistički podriva temelje zajednice. Uzrokuje bolest, smrt pojedinca, zajednice ..., očigledno je kada ime neredom potisne svoju bit, prezentira se riječima i djelima ...

Ime je sve (nomen est omen), ime je nositelj radnje.

Riječ ustaše označava radnju (treće lice množine aorista)..., Mađari čudeći se uočiše ..., da se Hrvati, pod vodstvom Ivana od Paližne (Poličnik kod Zadra, vidi Nada Klaić) ustaše protiv njih, i to u Hrvatskoj, nakon raznih pritisaka ustajući se i protiv Mađara, okupatora. Konstatirajući za sebe da se Hrvati protiv njih ustaše, da bi se i dodatno pripremili dok su gušili ustanak ..., što su učinili i protiv ustanika pod vodstvom, Petra Svačića, Matije Gupca, Ivana od Paližne i dr.

Ivan od Paližne sa svojom vojskom, boreći se u Hrvatskoj protiv neprijatelja zarobio je mađarsku kraljicu i njezinu kćer.
Slavan, po imenu i djelima u ime općeg dobra Ivan od Paližne uzoran je borac za sve Hrvate do danas. Kao čovjek, Hrvat mudrošću i viteštvom okrunio je svoje ime, znajući da tko živi i žrtvuje se u ime općeg dobra živi vječito.

Ustrojstvo čovjeka – zajednice, predstavlja se po načelima Stvoritelja, a stalno potvrđuje po slobodnoj volji i djelovanju, gdje čovjek sam sebe kuša na putu prema prosvjetljenju. Koliko čuva svoju zajednicu toliko ga ona štiti kao uvjet da živi, djeluje na beskonačnom putu. Stalnim usklađivanjem u ime Života, čovjek po duši i tijelu sudbinski treba oponašati ulogu i funkciju stanice u organizmu i univerzumu. Tako predodređen kao stanica, čovjek ili zajednica živi dobro, adekvatno nagrađujući sam sebe – oponaša, slijedi, evoluira ... Stanica i sve vrste života- bića su u funkciji prenošenja gena, na beskonačnom putu ..., žrtvujući se u ime života po pravilima univerzuma u univerzumu iz kojeg život izvire i u koji uvire, po načelima Stvoritelja. Živi zauvijek, jer živi zajedno ..., kako bi i čovjek kao pojedinac trebao živjeti u ime vlastite zajednice – općeg dobra. Dakle, izdvajanje iz Jednog odraz je egoizma, koji vodi konačnosti, beznađu, besmislu - po volji i neredu, što izazove oboljela, maligna stanica, čovjek ...

Suprotno, danas su znanstvenici u službi vladarima, sve u cilju da se kao pojedinci egoistički istaknu u svjetovnosti, kao mrtvi spomenici. A sve maskiraju „uljepšavaju“ sredstvima za javno priopćavanje, sedma sila. Doslovce sadistički usmjeravaju - navikavaju neprosvijećeni narod da ih se podrži, dok kao oligarsi orgijaju, uzrok su po neredu, kao podivljala maligna stanica, rak rana ... Egoistički strastveni i postvareni, srce im postane prazno – bezdušni, potom samo životare kao kreature, nesvjesni mazohisti, proturječe središtu, svojoj iskri života – duši i Stvoritelju. Tako uglavnom i kvazi prosvijećeni crkveni službenici, nisu ni na Nebu ni na Zemlji, pokazuju se kao sjena, kao operativci savjetnici u službi faraonima. Dakle, površno koriste čak i znanstvene argumente pa naginju stvarima, po cijenu prosvjetljenja ..., ali koordiniraju u zajednici u ime „općeg dobra“.
Propašću Austro-Ugarskog Carstva, Srbi, po genima uglavnom Turci, što potvrđuju svojim lukavim ponašanjem, egoističkim predumišljajima kako do materijalnih dobara ..., maligna su stanica Hrvata u Hrvatskoj.

Oni za veliku Srbiju počeli su se pripremati davno, od Mlečana, Turaka, Garašanina, Vuka Karadžića, Krfske deklaracije, Rapalskim ugovorima ... Konkretno od 1918. godine zacrtane ciljeve ostvarivali su silom isto kao i Mađari na čelu Kolomanom, Franjom Tahijem, Khuenom Hedervariyem.

Masakriranje prosvjednika Hrvata na Trgu bana Jelačića u Zagrebu 1921. godine izvedeno po janjičaru Aranđeloviću, ubojstvom Hrvata 1928. godine u Skupštini u Beogradu ..., pakt Mađara i Srba za podjelu Bosne i Hercegovine, pakt Srba i Talijana, Rapalski ugovor za podjelu Hrvatske ..., nakon zločina ispunio se dovoljan razlog ..., i Hrvati su se ustali – ustaše se protiv Srba okupatora, koji su po masakriranju Hrvata nadmašili sve okupatore, uključujući i njihove srodnike osmajlije s janjičarima iz korpusa Hrvata.

Toliko drski Srbi nisu očekivali da bi se dosta obezglavljeni Hrvati mogli ustati protiv njih kao okupatora na čelu SPC - om. Iznenadili su ih hrvatski ustanici, kao i Mađare, pa su iznenađeni uočili da se Hrvati ustaše protiv njih, Srba ..., koji su činili silna razaranja po Hrvatskoj, uspjevši ugušiti ustanak 1945. godine uništavajući Hrvatsku na sve načine do 1990. godine. Ustati se protiv Turaka, Mađara, Talijana, Srba, i drugih okupatora – neprijatelja Hrvatske kao da nije prirodno – oni tako nešto zabranjuju ...,

Ustanici predvođeni Antom Pavelićem označujući se, zamijenili su ime radnjom – sugerirano od bivših okupatora ... Kroz povijest hrvatski ustanici borili su se po imenu, npr. ustanici - vojska predvođena Ivanom od Paližne ili ustanici pod vodstvom Matije Gupca ... Dok ustanici ustaše Hrvati, borili su se pod oznakom glagolske radnje ..., ustaše dakle, označeni glagolom umjesto imenom. Nomen est omen - ime je sve, u koje se „ime“ vrši radnja?. Okupatori su točno uočili, govoreći da se Hrvati ustaše protiv njih, uz dopunu i pojašnjenje da se Hrvati ustanici ustaše protiv njih okupatora, pojasniti što je ime a što i kako se odražava kada se poturiječi načelima Stvoritelja, jer jezik je rad duha.

Srbima kao okupatorima, dok lažu, obmanjuju ..., u svijetu do sada ide u prilog. Svojim izjavama potvrđuju posljedice da su oni kao Srbi s nevjericom uočili pobunu, nastalu u Hrvatskoj, a sve nakon njihove okupacije i njihovih zločina nad Hrvatima, dok okupatori o okupaciji kao uzroku ustanka Hrvata ni riječi. Dakle, baš glagol koji označava radnju – ustaše se Hrvati argument je i svjedočenje Srba samih protiv sebe - tko je okupator uzrok a tko su Hrvati ustanici – branitelji kao posljedica. Drugo je i zašto je Ante Pavelić tako nazivajući ustanike ustašama, računajući „misleći“ na uzor ustanike Ivana od Paližne. Lukavi Srbi svojim kalkulacijama koriste okolnosti od II. sv. rata - obrambenog rata - do danas – riječ ustaša, koju smo pojasnili, ističu kao okupatori Hrvatske - svoje žrtve, dok ne spominju već nekoliko puta razaranja Hrvatske, (uzrok) koja su oni počinili do 1991. godine i od 1991-1995. godine, a hrvatsku vojsku, branitelje Nezavisne Države Hrvatske Hrvate uočiše da se ustaše, ustaše protiv koga ..., Srba okupatora.

Podmuklim, lukavim stilom – uključuju svoju SPC - u kao mentora za stvaranje velike Srbije koja još i danas, pored što se uzdržava i hrvatskog državnog proračuna, ne priznaje NDH kao da nisu pobijeđeni 1995. godine. Kako destruktivno po Hrvatskoj pripremaju predradnje za željenu sljedeću YU. veliku Srbiju.

Smeta im preventivna obrana protiv njihovih planova za ponovnu okupaciju Hrvatske i to što Hrvati traže ratnu odštetu za razaranja koja su počinili u Hrvatskoj od 1991. do 1995. godine.

Poklapaju se okolnosti da kao poraženi okupatori ..., moraju platiti ratnu štetu koju su počinili u Državi Hrvatskoj pa da budu planetarna opomena. Hrvatima je dokaz pred svijetom i njihova izjava da se ustaše ustaše u Hrvatskoj! Zašto? Desetljećima svojom lukavštinom, hrvatski novcem kupovali su prijatelje po svijetu i uvjeravajući ih svojima lažima protiv Hrvata ..., gdje laž ruča tu ne večera, zato hrvatske teritorije od 1918.-1991. godine trebaju vratiti.

Uz napomenu, Hrvatski narod nije odlučivao u Hrvatskoj ..., već su čekali prilike da bi se oslobodili od okupatora: Turske, Mlečana, Austrougarske,Srbije, Italije, ponovo Srbije i ostalih koji su označavali stratištima po Hrvatskoj i drugdje po svijetu ..., sve do 1991. godine.

Dakle, neće im više koristiti tendenciozne laži, a Hrvati će se ustajati protiv svih potencijalnih okupatora.

U ime zajednice, ubuduće hrvatski narod živjet će po načelima Života, a ne po hirovima umišljenih Hrvata pojedinaca, po čijim zakonima se štite i toleriraju kojekakvi uljezi – lutalice, koji su uvijek odraz nereda, ne žive po načelima već radi koristi koji bi samo lagali, krali i ratovali, podrivajući opće dobro Hrvata.

Po mjerilima oligarhije – mafije u Hrvatskoj prepravljaju se zakoni Stvoritelja u korist pojedinaca, preko kojih se vode ratovi, koji se tako zaštićuju od linča jer se zaobilaze načela, kao garancija uvjetima Životu Hrvata. Dok je nereda antihrvati u Hrvatskoj ostvaruju materijalna bogatstva, što uglavnom ostvaruju razne udruge i stranke u Hrvatskoj, koje se financiraju iz hrvatskog, državnog proračuna, uključujući i 428 organizacijskih jedinica za sada u vlasništvu SPC - e ..., koja orgijajući širi nered po Hrvatskoj. Do sada, su navikli da Hrvati bez pogovora moraju trpjeti razne perverzije i pritiske. Spomenuti nitkovi prema potrebi, iznenadit će se ..., da se Hrvati ustaše protiv njih.

Sve u svemu, Hrvati su probuđeni po opomenama pa zlo osuđuju po nedjelima. Apsurdno je da unuci krvnika, kroz povijest Hrvata, po Hrvatskoj po AVOJ-skim tendencijama od Bleiburga ..., dalje svojim kadrovima pripremaju rat u ime velike Srbije. Uporni, zakonima se prezentiraju i održavaju preko svojih spomenika, sjećanja, željom za velikom Srbijom, ponašaju se kao da NDH ne postoji. Poznato je da se zločinci žele vraćati na mjesto zločina ..., preko znakovlja, spomenika ... Otkrivaju se za vidjeti nisu svjesni da su uništeni po uzroku kao zlo, što čovjeku služi kao opomena.

Zadar, veljača 2018. godine

dr. sc. Ilija Barjašić
predsjednik Pokreta za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj Život
predstojnik HAZUD-a za poticanje nataliteta u Hrvatskoj

- 21:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.