STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

26.10.2017., četvrtak


IRINEJ TRAŽI NOVE GRANICE
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


IRINEJ TRAŽI NOVE GRANICE

http://www.makarska-post.com/index.php/shz-irinej-trazi-nove-granice/

http://www.dnevno.hr/vijesti/regija/irinej-trazi-nove-granice-gdje-god-zive-srbi-to-je-srbija-1083228/

http://www.znet.hr/2017/10/reagiranje-iz-stranke-hrvatskog-zajednistva-irinej-trazi-nove-granice/



Srpski patrijarh Irinej na beogradskom sajmu knjiga navodi „ da gdje god žive Srbi to je Srbija, bilo u BIH, Vojvodini, Crnoj Gori ili u drugim mjestima“. Tako su po Irineju srpske granice tamo dokle ima Srba, a iz čega je vidljivo da traži nove granice. Ratovali su u Hrvatskoj od 1918. do 1990. godine pod motom spaljena zemlja, na razne načine su desetkovali Hrvate. Nakon 1990. godine nisu realizirali svoju želju do kraja pa danas specijalnim ratovima, kada im se ukaže prilika, spremni urušavaju hrvatsko opće dobro.

Irinej nije na beogradskom sajmu knjiga naveo da Hrvatskoj vrati cijeli Srijem, dakle do samog Beograda. Godine 1718, u hrvatski prostor ušao je cijeli Srijem, dakle do samoga Beograda. Tako su hrvatske granice prema Srbiji bile oblikovane stotinjak godina prije nego što se počela obnavljati srpska država 1804. godine, nakon višestoljetne turske vlasti. S takvim granicama Hrvatska je dočekala stvaranje jugoslavenske države 1918. godine. Također, Irinej nije naveo ni da vrati Suboticu, Zemun, Boku kotarsku... i još puno mjesta gdje su razni Irineji... već kroz stoljeća osvajali hrvatske krajeve, masakrirali i eksploatirali Hrvate.

I u ovom slučaju je vidljivo da Ministarstvo uprave RH mora hitno Hrvatskoj pravoslavnoj crkvi uručiti rješenje da funkcionira u ime stotinu i više tisuća hrvatskih pravoslavaca u Hrvatskoj! Danas u Hrvatskoj po hrvatskim zakonima "pravno" je riješeno i mogu djelovati Crnogorska, Srpska, Makedonska, Bugarska i Rumunjska pravoslavna crkva koje opterećuju hrvatski proračun. Sve su crkve u Hrvatskoj financirane iz državnog proračuna osim HPC. Dakle, ponavlja se tragedija iz razdoblja 1946. godine. Samo Hrvatskoj pravoslavnoj crkvi se odbija djelovanje, jer to ne odgovara Srbiji i Srpskoj pravoslavnoj crkvu kao mentoru ratova, na hrvatskom teritoriju i radi širenja Srbije na prostore Hrvatske.


Zagreb- Zadar, 26. listopada 2017. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 17:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.