STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

22.06.2018., petak


Žrtvovanje – uzor sudbina – širom otvora nebesa
Žrtvovanje – uzor sudbina – širom otvora nebesa


http://www.makarska-post.com/index.php/zrtvovanje-uzor-sudbina-sirom-otvora-nebesa/Čovjeku na Zemlji patnje su zalog da mu se otvore nebesa, baš kao i Ambrozu i ostalima iz bugojanske grupe, koji su se žrtvovali radi budućnosti hrvatske djece, a što je inspiracija na putu beskonačna života.

Poznato je da zlu duhu, kao slabosti na Zemlji, posebno smetaju jaki i odvažni dok angažiranjem zastupaju život. Eto zašto takve napada sotona, napada s razlogom i uvijek kada se zastupa život, naročito zlo napada žene i djecu – budućnost hrvatsku. Posebno su zlu izložene žene i djeca, onih koji su se žrtvovali u obrani hrvatskih majki i djece, isto kao Hrvati iz bugojanske grupe koje je predvodio Ambroz boreći se radi uvjeta dostojnih životu, čovjeku, Hrvatu u Hrvatskoj. Dakle, predodređeni kao i njihova djeca kao izrazite žrtve za život Hrvata, ali adekvatno su i u milosti Stvoritelja. Njihova imena i prezimena potvrđuju ovo, zato se toliko i spominju. Dakle, čovjek je u kušnji dok se ne ispune razlozi, blago čovjeku koji odolijeva, što život znači, što život jest, koji stalno teće. Život Hrvata odraz je po uvjetima – stvorenih razloga u Hrvatskoj, znači stalno treba raditi dobro, a život se živi koliko i zastupa. Očigledno, trebamo više zastupati život zbog propusta naših predaka, shvatimo, zbog čega nam adekvatno trnu zubi. Ambroz je bio svjestan da treba u srazu s neredom žrtvovati više, s neredom koji i danas izaziva Hrvate. Kako je nered opomena za jedan narod, tako pojedinci istog naroda posluže kao uzori. Danas u Hrvatskoj opet se dovoljno ne zaštićuju djeca (droga, alkohol, perverzije. . . ) od oružja sotone, što je opomena i suprotnost životu. Probudimo se, štitimo djecu i majke kao temelj budućnosti, što bi Hrvatima trebao biti barometar života i smisao.

Strah je zaslužena mana svakog pojedinca strašljivca koji je takav zato jer je kriv zbog svoje neurednosti. U svojoj agoniji strahom paralizirani ne znaju da se strahom uredne ljude, tj. život ne može zaustaviti, jer uvijek je riječ o ljudima uzorima životu.
Doista, djela pokazuju tko je po Bogu sudbinom odabran i ulogom zadužen. Odabrani su zato u centru zbivanja da svom narodu pokažu put i način kao Božji mediji, koje neredom iscrpljeni vampiri ne mogu omesti, jer zanovijetala, vampiri nisu spomena vrijedni, uvijek samo spletkare. Prokleti su jer ne zastupaju život, po svojoj anarhičnoj volji prokockali su sami sebe, stoga su opomena. Posebnim hrvatskim emigrantima i u Australiji život je ukazivao da je u Hrvatskoj po okupatorima puno grobova, i terora nad Hrvatima. To je predodredilo i potaklo pojedince kao posebne žrtve, zbog života, potičući tako da Hrvati žive jedan za drugog, a što je najbolji ulog za vlastitu dušu. Spremni samo za uredan hrvatski dom, znajući da je urednost sabiranje pozitivne snage, a što je pravedno koliko god kao narod bili snažni.

Velike želje se ostvaruju s razlogom. Opet Hrvatima nedostaje odlučnosti za život o kakvom je promišljao Ambroz sa svojom grupom, s kojom je došao među Hrvate da u borbi protiv okupatora pobjedi smrt. Očito, u Hrvatskoj se ne poštuju žrtve za nezavisnu i slobodnu Hrvatsku, ne poštuju se uzori čovjeku – života, zato je u Hrvatskoj od nataliteta veći mortalitet. Zašto su odgovorni osvješteniji Hrvati kao odraz dobra, za život dalje.

Gledano i ovozemaljski, ljudski, Ružici udovici i majki do sada je trebalo udovoljiti, njezinoj osobnoj želji, da vidi grob svoga supruga Ambroza Andrića, ali i grobove njegovih suboraca da vide njihove žene, djeca, očevi, majke, i prijatelji, grobove u kojima je doista poseban prah u kojem su obitavale gorde duše – životi.
Dakle, Hrvatima i dalje su potrebni uzori i poticaj za konstantno angažiranje, da se obrate i žive život kao uzoran narod na Zemlji.

Svaki pojedinac jedne zajednice neizmjerna je vrijednost, ali opće dobro neusporedivo je i više, jer je garancija generacijama i svim pojedincima, što razumiju samo oni koji afirmativnim djelima suportiraju hrvatsku zajednicu. Kanimo se onih koji samo pričaju a ne rade ništa dobro, npr. i danas u Hrvatskoj su opasne „elite,“ ratni profiteri koji su rušeći hrvatsku privredu nemoralno stekli za sebe materijalna imanja pomoću kojih su se nametnuli i kao vlast duhom elitnijim Hrvatima, koji su zbog svega odgovorni kao „veći“ po duhovnoj vertikali, jer dozvoljavaju da ih blefiranjem uljuljaju lukavi ratni profiteri i njihovi mentori iz inozemnog podzemlja.

Čovjeku, dostojanstvo i samopouzdanje su oruđa, zbog zemaljskih uvjeta kao osnove, jer se pretpostavlja da je čovjek taj u kojem se demonstrira poseban život na Zemlji. Dakle, čovjek treba ustrajati, u što ne spada bježanje od problema, već se treba uredno angažirati zbog uvjeta dostojnih čovjeku i životu.
Naravno, kada čovjek ne odoli iskušenjima, neuredno – egoistički posluži se općim dobrom potom postane hrđa i bolest zajednice, proturječi životu pa postane ništa, i tako (tko) dozvoli u vlastitoj zajednici narušavanje općeg dobra.

U Zadru, ožujak 2010. godine

Dr. sc. Ilija Barjašić
Pokret za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj ŽIVOT

- 06:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.06.2018., utorak


SAMO LOPOVI ŽELE DA IM SE POVIJEST PONAVLJA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


SAMO LOPOVI ŽELE DA IM SE POVIJEST PONAVLJA

http://www.makarska-post.com/index.php/shz-samo-lopovi-zele-da-im-se-povijest-ponavlja/Ovih dana gradonačelnik Zagreba otvorio je fontanu “ Tratinčicu za Tita” u koju je Grad Zagreb uložio750 tisuća kuna. Na fontani piše “ Tratinčica za Tita”, a na stražnjoj strani piše “Ponosni smo da smo živjeli u doba tvoje”. Koga predstavljaju današnji nosioci vlasti u Zagrebu, dok su stanovnici Zagreba bez perspektive jer nema tvornica – proizvodnje, a što je odraz duha vladajuće garniture Zagreba. Zašto Bandić nije otvorio neku tvornicu u Zagrebu, a ne neku fontanu s natpisom “ Tratinčicu za Tita”. Vidljivo je da time poziva na nered.

Potpomognuti novim liberalnim strujama, opet bi rušili samostalnu Hrvatsku, jer su potpuno izgubili (suvremeni janjičari) osjećaj za bitno. Dakle, proizlazi da su Titovi sljedbenici odraz neznanja, tj. mraka, kako o njima i njihova djela svjedoče - njihova Jugoslavija – velika Srbija, koja kako god je u krvi nastala tako se u krvi raspala, a poznato je da vampirima nikada dosta krvi.
Naročito kroz zadnje stoljeće pod parolom „ljevičarstva“, „ateizma“ i bezboštva u Hrvatsku su zla došla preko stranaca – uljeza onda i sada svih okupatora - eksploatatora koji su Hrvate porobljavali, a ne pomagali u životu.

Samo lopovi žele da im se povijest ponavlja, i to razdoblja koja njima odgovaraju, koja oni smišljeno propagiraju i veličaju, zato su zbog privida i zatvoreni u krugu u kojem i okončaju, dok čistim dušama život teče dalje u beskonačno, što se zarađuje - zaslužuje u skladu sa Stvoriteljem, koji je uzor za sve mogućnosti radi spoznaje i zadovoljstva. Dok gola egzistencija u skladu s moralnim vrijednostima utoliko se pretpostavlja, i ništa više, ne biti rob materije znači po spoznaji biti čovjek i to je već zaslužena milost Stvoritelja.

Do sada Zagreb kao glavni grad Hrvatske, kada uspoređujemo s glavnim gradovima vitalnih naroda na Zemlji, nije u funkciji koja mu je namijenjena ni uzor – što pokazuje zadovoljstvo i osmjeh na licu Hrvata. Posljedica je zabrinutost naroda zbog bitnog i budućnosti dok je posrćući, očigledno, u krivom pravcu usmjeravan.

Već duže vrijeme Zagreb je stvarana rupa, mjesto koje usisava iz svih krajeva Hrvatske preostale najvitalnije Hrvate, kojima se ništa ne nudi osim dekadentnog šarenila i ulice, što po prividu zavarava i ništi duše. Već uhodani dekadentni stil privlači u Zagreb zbog „kruha bez rada“, a uzori su im ostaci „elita“okupatora koji u Zagrebu žive od najamnina i smišljanja da tako u Zagrebu bude i dalje, po cijenu općeg dobra. Dakle, inspiriraju oni iz „vrha“ Zagreba mjesto da su opomena, nas opominje očigledno i dalje zbog općeg dobra.

Danas jedna četvrtina stanovništva Hrvatske je u Zagrebu, bez dovoljno tvornica uglavnom je na ulici, i živi od socijale – od kredita zaduženih u inozemstvu . . . bez perspektive, jer ih se u takvim sredinama ne potiče na rad i jer šarenilo ulice i tvorci nisu u stanju ništa poduzeti bez poticanja adekvatnim stilom – brižnih Hrvata. Dakle, u ovom slučaju sada su odgovorni oni koji znaju i vide.

Dakle, očito Zagreb kao uzrok demonstrira negativne posljedice za život, što je očigledno – počevši od nataliteta kao posljedice duhovnog stanja u Hrvatskoj. Zato je jasno zašto nisu dovoljni napisani zakoni, na toj lokaciji, po nekim tendenciozno - umišljenim kipovima bez ideja (zakonodavcima) čiji zakoni „reda“ ne pomažu da bi se živjelo dobro.

Zato svi građani Zagreba i Hrvatske trebaju shvatiti da je raditi jednako živjeti, a ne po Zagrebu kao rupi (kantama) tražiti otpatke. Glavni grad jedne države, po stvorenim uvjetima, treba funkcionirati kao uzorno uređeno mjesto toliko koliko je potrebno za uredan život. Vlada iz glavnog grada, po dužnostima, odgovorna je poticati na rad, tj. otvarati radna mjesta a ne oslanjati se na turizam što je kod kulturnih naroda samo sekundarna, usputna djelatnost. Gdje nema proizvodnje nema reda, nema progresa, a na kraju niti života.

Dakle, Hrvati iz svih gradova i sela trebaju shvatiti, i prije svega živjeti prema zakonima života a ne po zakonima privida, koji uglavnom služe onima koji ih izmišljaju. Upravo takvi zakoni su Zagreb stvorili rupom iz koje su Zagrepčane i ostale Hrvate doveli pred provaliju.

Zagreb - Zadar, 12. lipnja 2018. godine

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 14:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.06.2018., nedjelja


ŠTO PRIJE OBNOVITI CRKVU SV. PETRA U MORPOLAČI KOJA JE SPOMENIK KULTURE
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
Podružnica Zadarske županije

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


ŠTO PRIJE OBNOVITI CRKVU SV. PETRA U MORPOLAČI KOJA JE SPOMENIK KULTURE


http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/poruka-vlastima-sto-prije-obnovite-crkvu-sv-petra-u-morpolaci-koja-je-spomenik-kulture-1178485/Crkvu sv. Petra u Morpolači u općini Stankovci treba što prije obnoviti i oko crkve ograditi staro groblje. Crkva sv. Petra u Morpolači je pod zaštitom spomenika kulture RH. Ovako crkva i staro groblje koje nije ograđeno doima se zapušteno i devastirano. Crkva sv. Petra je ranoromanička građevina iz XII. stoljeća. Crkva Sv. Petar pripada župi Čista Velika, Grad Vodice, a ista se nalazi na području Općine Stankovci. U crkvi Sv. Petra svake godine je proslava Sv. Petra 29. lipnja. Ta stoljetna tradicija zajedničkog slavlja Sv. Petra susjednih župa sačuvana je i do danas.

Ministarstvo kulture, Konzervatorski odjel u Zadru mora što prije iznaći sredstva da se obnovi crkva sv. Petra i ogradi oko nje staro groblje. Čudno je da Ministarstvo kulture, Konzervatorski odjel u Zadru ne povlači bespovratana sredstva iz EU fondova za obnovu crkve Sv. Petra i starog groblja oko crkve. U Hrvatskoj i dalje postoji problem sa stručnim kadrovima na lokalnoj razini koji nisu u stanju pripremiti kvalitetne projekte, a koje općine i gradovi mogu prijavljivati na EU fondove. Za neke općine i gradove kao da ne postoje EU fondovi, jer nisu povukli niti jednu jedinu lipu iz njih.

Poslao:

1. Ministarstvu kulture RH


Zadar, 10. lipnja 2018. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
Podružnica Zadarske županije
- 20:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.05.2018., srijeda


PLAŽA NA BORIKU PRIVATNI POSJED
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
Podružnica Zadarske županije

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


PLAŽA NA BORIKU PRIVATNI POSJED

http://www.057info.hr/vijesti/2018-05-31/prvo-ograda-uz-plazu-borik-sad-i-oznaka-privatni-posjed
Već smo izvjestili hrvatsku javnost da je Austrijski Falkensteiner na plaži na Boriku u Zadru ogradio zemljište žicom kao u logoru i to bez dozvole nadležnih hrvatskih institucija. Međutim, nadležne institucije nisu uopće reagirale što je neshvatljivo. Kad nadležne institucije nisu reagirale Austrijski Falkensteiner na plaži na Boriku u Zadru postavio je table na kojima piše PRIVATNI POSJED. Falkensteinera uopće ne zanima zaštićeno obalno područje u koje spada i plaža na Boriku, kao i jedinicu lokalne samouprave Grad Zadar, koji treba osigurati slobodan pristup obali i prolaz uz obalu u korištenju pomorskog dobra. Prema Zakonu o prostornom uređenju Austrijski Falkensteiner na plaži na Boriku u Zadru trebao je ishodovati lokacijsku dozvolu za ograđivanje plaže žicom.

Poslano:

1. Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja
2. Upravi za Inspekcijske poslove


Zagreb - Zadar, 30. svibnja 2018. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
Podružnica Zadarske županije

- 18:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.05.2018., nedjelja


PRIRODNE ZNANOSTI U FUNKCIJI SPOZNAJE U IME ŽIVOTA
PRIRODNE ZNANOSTI U FUNKCIJI SPOZNAJE U IME ŽIVOTA

http://www.tjedno.hr/operativci-iz-hazu-sami-su-sebi-svrha/

http://akademija-art.hr/pano/komentar/prirodne-znanosti-u-funkciji-spoznaje-u-ime-zivota/Ali samom matematikom „ znanstvenik“, umišljeno - izgubljen, dubljom analizom po neurednoj volji i željama, ističe ego kao rob gole egzistencije u svjetovno – materijalnoj energiji , što je odraz manje spoznaje čovjeka pa je ..., kategoričan. Dakle, takvi po statičnom „djelovanju“ nisu uzori, zametu se ..., a da nisu svjesni. Preostaje im, obratiti se prema načelima Života, što znači umjesto egoistična „života“ žrtvovati se više za opće dobro.

Što je mudrost ako nije u funkciji opstanka Hrvata?

I danas, neformalne grupe, i kao kušnje, diverzijama pomoću Hrvata, operativaca iz JAZU – HAZU, uzrok su urušavanja općeg dobra ..., raseljavanja hrvatskog naroda... Očigledno i do danas „znanstvenici“, s inim eksploatatorima, rutinirano - sadistički vrše pritisak na Hrvate, radi haračenja, a kao „savjetnici“ su iz udruge JAZU – HAZU, sve od 1918. – 1941. i od 1945. – 2018. godine. Sami su sebi svrha, po naredbama mentora dok eksploatiraju , ne zanimaju ih poražavajuće posljedice za Hrvate ..., niti sudbine njih janjičara iako mahom završe na smetlištu ... Tko bi takvima bio zavidan .., isti ne mogu shvatiti da su odraz djelovanja kojim sami sebi sude - što izgubljeni ne shvaćaju ..., dok olako urušavaju temelje svojih ognjišta ..., točno se pokazuju za vidjeti - čega također nisu svjesni. Toliko opomena ...! Maskirani prodajući maglu uzorne ljude ne mogu prevariti.
Poznato je da se uzorni znanstvenici – stručnjaci i drugi domoljubi žrtvuju u ime općeg dobra, reducirajući osobne potrebe ( politički uznici, dragovoljci – branitelji 1941. godine i 1991. godine ...), što narod vrjednuje. Ostali, koji računaju radi koristi i naplaćuju unaprijed, nisu uvjerljivi, jer nagradu se zaslužuje kao i slobodu, Ako nije po slijedu načela Života - nezarađeno je teret, dok je nezaslužena sloboda luciferstvo ... Ne smeta im kada i zašto po hrvatskim ognjištima raste kupina i kopriva. Dakle, nisu postojani, njihovo ponašanje potvrđuje njihovu kvalitetu, dok kopriva i kupina alarmira časne i dostojanstvene ljude, diverzanti kategorično, tendenciozno umišljaju ...

Sokrat pokazuje kako u oligarhiji mafija tvori demokraciju kao društveno uređenje, što bi konkretno značilo i jest „ uređenje „ kao odraz nereda ..., Samokritički, ali i ironično kritički djeluje u svojoj takvoj zajednici kao opozicija, što je smetalo slijepoj mafiji pa su ga osudili na smrt. Ali tko živi i žrtvuje se prema načelima Života – Stvoritelja živi uzorno i vječito, prosvijetljen je i besmrtan. Mogao je kao opozicija pasti u iskušenje (kao prorok Jona) i napustiti staru Grčku i spasiti se od fizičke smrti, što je zlo i očekivalo, a čime bi proturječio svojoj sudbini, Sokratu koji je svjestan da nema kamo otići, da je smisao u vlastitoj zajednici djelovati i žrtvovati se u ime općeg dobra na Zemlji. Učenik mu Platon tako je nastavio živjeti u istoj zajednici kao opozicija kruhom opijenom luciferu, koji je ljubomoran i na rođenog brata.

Platona, nakon što je završio u ropstvu, otkupio je njegov prijatelj - junak AKADEM i kao mudracu darovao mu šumu – gaj, gdje je organizirao - sagradio školu koju je u čast svome prijatelju Akademu nazvao Akademija. Zapravo to je škola za učenike – koji žele učiti. Iznad ulaza u Akademiju upozoravao je kako u pravcu veće spoznaje od matematike dalje ..., da se čovjek proporcijalno djelovanju prosvjetljuje ... Jer samo matematika nije dovoljna za veću spoznaju ..., može formirati samo umišljena kvazi intelektualca.

Nije Platon podcjenjivao nikoga, pojedinac je odraz sudbine i kada radi kao poljodjelac u ime općeg DOBRA. Dobro je - ako se ne narušava sklad svoje zajednice, ne zanese prividom i ne umišlja sebe kao mudraca i koordinatora u zajednici – državi.
Platon je znao da neznanje, naročito vlast opije zagubi čovjeka ..., upozoravao tko sluša, naročito one koji se trebaju obratiti.

Platon već u uvodu ističe kako matematika može značiti šumu za čovjeka, iz koje ga može izvesti samo prosvjetljeniji mudrac ..., Dok obično bakljanoša matematički kalkulira, kombinira svojim konačnim svjetlom, stalno pokušava inverzijom činiti diverzije - sebe kao egoist staviti ispred Oca Svoritelja, što je dosta dobro opisano i u grčkim tragedijama koje pokazuju dijagnozu i nude terapiju vampirima ... Eto kako i od početka XIX stoljeća pojedinci, služeći Srbima obezglavljuju opoziciju – uzorne Hrvate. Zato ubuduće, članovi HAZU po dužnostima trebaju služiti Hrvatima kao svome specifičnom narodu, a nikada obrnuto.

Zagreb, svibanj 2018. godine

dr. sc. Ilija Barjašić
predsjednik pokreta za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj Život
predstojnik HAZUDD –a za poticanje nataliteta u Hrvatskoj

- 19:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.05.2018., srijeda


Obersnela treba razvlastiti da odgovara za nanesenu štetu
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Obersnela treba razvlastiti da odgovara za nanesenu štetu

http://www.makarska-post.com/index.php/shz-obersnela-treba-razvlastiti-da-odgovara-za-nanesenu-stetu/

https://akademija-art.hr/pano/komentar/obersnela-treba-razvlastiti-da-odgovara-za-nanesenu-stetu/Koliko je zastranio Vojko Obersnel u hrvatskoj Rijeci, dok orgija pomoću novca kojeg Hrvati plaćuju pokazuje kada profesore ustavnog prava i sve osobe koji su dali potpis za referendum naziva da su umnobolnici, a što su potvrdili i gosti u televizijskoj emisiji BUJICA od 21.05.2018. godine. Hrvati u hrvatskoj Rijeci ne smiju prikupljati potpise za referendum, kao što nisu smijeli niti za vrijeme mletačke ili srbijanske okupacije. Dakle, kao i onda stvorena je teška sudbina. Evo pojašnjenja i zašto Hrvati ne bi smjeli prikupljati potpise za referendum na hrvatskom području. Obersnel kao da «nije svjestan» da je u Hrvatskoj izabran da preko hrvatskih institucija bude Hrvatima i ostalim građanima Hrvatske servis, dakle, sada zbog njegovog tendencioznog ponašanja i sramotnih izjava, Obersnela treba razvlastiti da odgovara za nanesenu štetu kako bi bio opomena drugima u buduće. Postoji hrvatska policija koja je i plaćena da čuva Hrvate i ostale građane u Hrvatskoj.


Zagreb - Zadar, 23. svibnja 2018. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 15:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

HDZ na mjesnim izborima u Lepurima, Proviću i Bukoviću doživio krah
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

HDZ na mjesnim izborima u Lepurima, Proviću i Bukoviću doživio krah

http://www.tjedno.hr/hdz-izgubio-cetiri-mjesna-odbora-u-zaledu-zadra/Izbori za članove mjesnih odbora na području Grada Benkovca održani su dana 20. svibnja 2018. godine. HDZ na mjesnim izborima osim u Vukšiću, doživio je krah i u Lepurima, Proviću i Bukoviću.

I
Za područje izborne jedinice Lepuri, biračko mjesto 20., upisano je 165 birača, glasovalo je 106, što iznosi 64,24% birača, nevažećih listića nije bilo. Od toga je:

- HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA – HDZ dobila 6 glasova, odnosno 0 vijećnika.
- KANDIDACIJSKA LISTA GRUPE BIRAČA nositelj liste Anđelko Lepur dobila je 83 glasova, odnosno 4 vijećnika: Anđelko Lepur, Sandra Mijić, Luka Ojurović i Martina Miletić.
- KANDIDACIJSKA LISTA GRUPE BIRAČA nositelj liste Sanja Perica dobila je 17 glasova, odnosno 1 vijećnika: Sanja Perica.

II
Za područje izborne jedinice Prović, biračko mjesto 32., upisano je 95 birača, glasovalo je 50, što iznosi 52,63% birača, nevažećim je proglašeno 2 listića. Od toga je:

- HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA – HDZ dobila 11 glasa, odnosno 1 vijećnika: Mate Kardum.
- KANDIDACIJSKA LISTA GRUPE BIRAČA nositelj liste Dražen Klarić dobila je 23 glasova, odnosno 3 vijećnika: Dražen Klarić, Miro Dimlić i Krešimir Dimlić.
- STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA – SHZ dobila 14 glasova, odnosno 1 vijećnika: Anđelko Kardum.

III
Za područje izborne jedinice Buković, biračko mjesto 4., upisano je 691 birača, glasovalo je 171, što iznosi 24,74% birača, nevažećim je proglašeno 3 listića. Od toga je:

- HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA – HDZ dobila 64 glasa, odnosno 3 vijećnika: Josip Opačak, Zoran Rukavina i Tomislav Vukančić.
- KANDIDACIJSKA LISTA GRUPE BIRAČA nositelj liste Dušanka Volarević dobila je 104 glasa, odnosno 4 vijećnika: Dušanka Volarević, Damjan Ivanišević, Djuka Katarina Vrcelj i Tatjana Mimić.


U Zadru, 23. svibnja 2018. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.05.2018., ponedjeljak


HDZ nakon 28 godina izgubio izbore u Vukšiću
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


HDZ nakon 28 godina izgubio izbore u Vukšiću


http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/najnoviji-sok-za-hdz-ovo-je-poraz-kakvog-nikada-nisu-dozivjeli-1170393/

http://www.maxportal.hr/premium-sadrzaj/izbori-u-vuksicu-malo-selo-za-veliki-debakl-hdz-a/

http://www.tjedno.hr/nakon-28-godina-hdz-izgubio-u-vuksicu/

https://narod.hr/hrvatska/hdz-nakon-28-godina-izgubio-izbore-vuksicu-kod-benkovica

http://www.makarska-post.com/index.php/shz-hdz-nakon-28-godina-izgubio-izbore-u-vuksicu/Izbori za članove mjesnih odbora na području Grada Benkovca održani su dana 20. svibnja 2018. godine. HDZ je prvi put nakon 28 godina izgubio izbore u Vukšiću u jednom od većih mjesta na području Grada Benkovca. Evo konačno je sve došlo na naplatu mještani Vukšića kaznili su HDZ za mjesne izbore jer Grad Benkovac nije u stanju povući financijska sredstva iz EU fondova za izgradnju vodoopskrbnog sustava za mjesto Vukšić, koje još nema vodu u 21. stoljeću, za izgradnju društvenog doma u Vukšiću, za izgradnju ogranka gradske knjižnice u Vukšiću, za obnovu spomenika kulture u Vukšiću crkve sv. Kate i utvrde na Gradini.

Za područje izborne jedinice Vukšić, biračko mjesto 39. upisano je 452 birača, glasovalo je 205, što iznosi 45,35% birača, nevažećim je proglašeno 4 listića. Od toga je:

- HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA – HDZ dobila 68 glasa odnosno 2 vijećnika: Ive Ledenko i Ivica Nakić.

- KANDIDACIJSKA LISTA GRUPE BIRAČA nositelj liste Stipe Kardum dobila je 133 glasa, odnosno 5 vijećnika: Stipe Kardum, Magdalena Sučić Ledenko, Josipa Tadić, Vinko Marić i Anđela Pešut.


U Zadru, 21. svibnja 2018. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

- 21:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.05.2018., petak


KRALJEVINA SHS RAPALSKIM UGOVOROM OSIGURALA GRANICE ITALIJI KAKVE NISU POSTOJALE NI ZA VRIJEME RIMSKIH CAREVA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


KRALJEVINA SHS RAPALSKIM UGOVOROM OSIGURALA GRANICE ITALIJI KAKVE NISU POSTOJALE NI ZA VRIJEME RIMSKIH CAREVA
Evo dragi Hrvati tko se kockao s hrvatskim teritorijem kao što je bio Rapallski ugovor iz godine 1920. godine gdje je bio otrgnut dio teritorja od matice zemlje Hrvatske i priključen Italiji.

Rapalski Ugovor su potpisali u ime Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca: Milenko R. Vesnić, predsjednik ministarskog savjeta, dr. Ante Trumbić, ministar inozemnih poslova i Kosta Stojanović, ministra financija, a u ime Kraljevine Italije: Giovanni Giolitti, predsjednik ministarskog savjeta i ministar unutrašnjih poslova, Carlo Sforza, ministar inozemnih poslova i prof. Ivanoe Benomi, ministar vojnog.

Carlo Sforza u talijanskom parlamentu u vezi rapalskog ugovora je naveo:

„ Mi smo osigurali granice julijskih Alpa na liniji kakva nije postojala ni za vrijeme rimskih careva i zajamčili Trstu široko i puno disanje koje će mu omogućiti da izvrši na istoku onu misiju na koju računa Italija. Istru smo upotpunili ne samo sa Lošinjem, nego i sa Cresom, te još više utvrdili puljsko uporište. Zadar se sjedinio sa Italijom, a italijanske manjine u Dalmaciji dobile su takve privilegije kakvih nije do sada priznala ni jedna europska pogodba za koju narodnu manjinu. Rijeci smo osigurali nezavisnost koja će zajamčiti napredovanje italijanstva i osigurati joj vezu sa Italijom preko širokoga pojasa na kopnu. Udarili smo čvrste temelje za snažan razvitak gospodarskih i kulturnih odnosa. Sve to čini sretan svršetak dvogodišnjih teških diplomatskih bojeva kroz koje smo vrijeme više puta mislili da ćemo se morati zadovoljiti s mnogo manjim uspjesima.
Buduć da se onaj koji je imao biti strašan protivnik promijenio u prijatnoga političkog i gospodarskoga suradnika, Italija će bdjeti nad korišću svojom i susjedne države i nastojati da ne nastanu opet nenaravni dinastični konglomerati koji su ostavili neugodne uspomene u Rimu kao i u Beogradu.“*

* Rapallski ugovor, F. Potočnjak, Zagreb, 1921.,str.59.


RAPALLSKI UGOVOR


Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca i Kraljevina Italija, u želji da ostvare režim međusobnog iskrenog prijateljstva i srdačnih odnosa za zajedničko dobro obaju naroda;
Kraljevina Italija priznavajući u obrazovanju susjedne države postignuće jednoga od najuzvišenijih ciljeva rata koji je ona vodila;
Njegovo Veličanstvo kralj Srba, Hrvata i Slovenaca imenovao je svojim punomoćnicima:
gospodina Milenka R. Vesnića, predsjednika ministarskog savjeta;
dra. Antu Trumbića, ministra inostranih poslova;
gospodina Kostu Stojanovića, ministra financija;
a
Njegovo veličanstvo kralj Italije imenovao je svojim punomoćnicima:
kavaljera Giovanni-a Giolitti-a, predsjednika ministarskog savjeta i ministra unutrašnjih poslova;
conta Carla Sforzu, ministra inostranih poslova;
prof. Ivanoe Benomi-a, ministra vojnog;
koji, pošto su među sobom izmijenili svoje punomoći, koje su priznate za punovažne, ugovorili su slijedeće:

Član I.

Između Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca i Kraljevine Italije utvrđena je slijedeća granica:

od vrha Peč (kota 1511), koji je zajednički trima granicama Italije, Austrije i Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, do vrha Jalovec (kota 2643): linija koja se ima odrediti na terenu s općim pravcem sjever – jug i koja vodi preko kote 2272 (Ponca);

od vrha Jalovec (kota 2643): linija koja ide vododijelnicom između sliva Soče i sliva Save Gorenjske do vrha Triglava (Tricorno) (kota 2863);
zatim vododijelnicom između sliva Soče i sliva Bohinjke do sjeveroistočnih strana vrha Možice (kota 1602) preko kota 2348 (Lepatica), 2003 (Lanževica), 2086 (Kuk);

od sjeveroistočnih strana vrha Možic do istočnih strana vrha Porezen (kota 1631): linija koja se ima odrediti na terenu s općim pravcem sjever – jug;

od istočnih strana vrha Porezen (kota 1631) do zapadnih strana vrha Blegoš (kota 1562):linija koja se ima odrediti na terenu s općim pravcem zapad – istok, ostavljajući mjesto Davču Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca, a mjesto D. Novake Italiji;

od zapadnih strana vrha Blegoš (kota 1562) do istočnih strana vrha Bevk (kota 1050): linija koja se ima odrediti na terenu s općim pravcem sjeveroistok – jugozapad, ostavljajući mjesta Leskovicu, Kopanicu i Sovoden Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca, a oba prijevoja Podlanišča Italiji;

od istočnih strana vrha Bevk (kota 1050) do odmah zapadno od mjesta Hotedršice: linija koja se ima odrediti na terenu i koja ostavlja mjesta Javorjev Dol, Žiri, Opale, Hlevišče, Rovte, Hotedršicu, Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca, a vrh Praprotno (kota 1006) i mjesto Bresnik, Vrsnik, Zavratec, Medvedje Brdo Italiji;

odatle do mjesta Zelše: linija koja u početku ide zapadno od rova pored kolnog puta Hotedršica – Planina, ostavljajući mjesta Planinu, Unec, Zelše i Rakek Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca;

od mjesta Zelše do Čabarske: linija koja se ima odrediti na terenu s općim pravcem sjeverozapad – jugoistok, a koja vodi prvo istočnim padinama brda Javornik (kota 1268), ostavljajući mjesta Dolenju Vas, Dolenje Jezero i Otok Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca, a vrhove kota 875, 985, 963 Italiji; zatim istočnim padinama Bičke Gore (kota 1236) i Pleče Gore (kota 1067), ostavljajući Italiji mjesto Leskovu Dolinu i dvojne raskrsnice kote 912, zapadno od Shodnika i kote 1146, istočno od Cifre (kota 1399), i dolazi do Čabranske, koja ostaje na talijanskom teritoriju, zajedno s kolnim putem koji vodi istočnim padinama Snježnika, od Leskove Doline do Čabranske;

od Čabranske do Griža (kota 502): linija koja se ima odrediti na terenu s općim pravcem sjeveroistok – jugozapad, koja prolazi istočno od vrha Trstenik (kota 1243), dodiruje kotu 817 jugoistočno od Suhova, prolazi južno od Židovja (kota 660), zatim istočno od Griža (kota 502), ostavljajući mjesta Klanu i Brezu Italiji, a mjesto Studenu Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca;

od Griža (kota 502) do granice Države Rijeke: linija koja se ima odrediti na terenu i koja ima opći pravac sjever – jug do kolnog puta Rupa – Kastav, od prilike na pola puta između Jušića i Spinčića, zatim siječe ovaj put i, obuhvatajući sa zapada mjesta Mizere i Trinajstiće, koja ostaju Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca, izbija na kolni put Matulje – Kastav iznad dvojne raskrsnice istočno od Matulja;
izbija zatim na put Rijeka – Kastav na sjevernu granicu Slobodne Države Rijeka, i to točno na sjevernom rubu mjesta Rubeši (dvojna raskrsnica seoskog puta kod Tomatića, od prilike 500 metara južno od trojne raskrsnice koja se nalazi zapadno od Kastva).
Ali, dok ne budu izrađeni redovni sastavci putova na talijanskom teritoriju, upotreba spomenutih putova i trojne raskrsnice zapadno od Kastva bit će potpuno slobodna kako za Kraljevinu Italiju tako i za Državu Rijeku.

Član. II.

Zadar (Zara) i niže opisani teritorij priznaju se za sastavni dio Kraljevine Italije.
Teritorij Zadra pod talijanskim suverenitetom obuhvata: grad i poreznu općinu Zadar i porezne općine (odlomke) Arbanasi (Borgo Erizzo), Crno (Cerno), Bokanjac (Boccagnazzo) i dio porezne općine (odlomaka) Diklo utvrđen linijom koja, polazeći od mora oko 700 metara jugoistočno od sela Diklo, ide u pravoj liniji prema sjeveroistoku do kote 66 (Griž).
Zasebna konvencija utvrdit će sve što se odnosi na izvršenje ovoga člana u pogledu općine zadarske i njenih odnosa s kotarom i s pokrajinom Dalmacijom i uredit će uzajamne odnose između teritorija dodijeljenog Kraljevini Italiji i ostatka teritorija koji je do sada bio sastavni dio iste općine, kotara i pokrajine a koji će pripasti Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca, podrazumijevajući tu i pravičnu podjelu pokrajinskih i općinskih dobara i odnosnih arhiva.

Član III.

Priznaje se isto tako za sastavni dio Kraljevine Italije otoci Cres (Chreso) i Lošinj (Lussin) s omanjim otocima i školjima koji se nalaze u odnosnim sudskim kotarima, kao i omanji otoci i školji koji se nalaze u administrativnim granicama pokrajine Istre, u koliko je gornjim članovima dodijeljena Italiji, i otoci Lastovo (Lagosta) i Palagruža (Palagosa) s obližnjim otočićima.
Svi ostali otoci, koji su pripadala bivšoj Austro-Ugarskoj Monarhiji, priznaju se za sastavni dio Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca.

Član IV.

Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca i Kraljevina Italija priznaju potpunu slobodu i nezavisnost Države Rijeka (Fiume) i obvezuju se da će ih vječno poštovati.
Državu Rijeku sačinjavaju:
a) corpus separatum, kao što je sada ograničen granicama grada i kotara Rijeke (Fiume);
b) Jedan pojas teritorija prije istarskog, ograničen kako slijedi:
na sjeveru: linijom koja se ima odrediti na terenu i koja, polazeći neposredno južno od mjesta Kastav, izbija na put Sv. Matija – Rijeka na granici corpus separatum-a, ostavljajući mjesta Srdoči i Hosti Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca, a ostavljajući Državi Rijeci cio kolni put, koji, sjeverno od željeznice, preko Matulja i dvojne raskrsnice kote 377 zapadno od
Kastva, vodi k Rupi;
na zapadu: linijom koja od Matulja silazi na more kod Preluke, ostavljajući željezničku stanicu i mjesto Matulje u talijanskom teritoriju.

Član V.

Granična linija teritorija, o kojima je riječ u prethodnim članovima, bit će povučena na terenu od komisija za razgraničenje sastavljenih polovinom od delegata Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, a polovinom od delegata Kraljevine Italije. U slučaju neslaganja bit će umoljen predsjednik Švicarske konfederacije za arbitražu, koja će biti izvršna.
Radi jasnoće i veće točnosti ovom ugovoru je priložena jedna karta u razmjeru 1 : 200.000, na koju su naznačene granične linije o kojima je riječ u članovima I. i IV.

Član VI.

Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca i Kraljevina Italija sazvat će u toku dva mjeseca od dana stupanja na snagu ovog ugovora konferenciju sastavljenu od kompetentnih stručnjaka obiju zemalja. Ta konferencija imat će da u najkraćem roku podnese objema vladam određene prijedloge o svim mjerama podobnim da uspostave najsrdačnije privredne i financijske odnose između obje zemlje.

Član VII.

Vlada Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca izjavljuje, da priznaje u korist talijanskih državljana (i talijanskih interesa) u Dalmaciji slijedeće:

1. – Koncesije ekonomske prirode, učinjene od vlade i javnih ustanova država koje je naslijedila Kraljevina Srb, Hrvata i Slovenaca, talijanskim društvima ili državljanima, ili koje su ovi uživali na osnovu zakonito stečenih prava do na dan 12. novembra 1920., bit će u potpunosti poštovane, i vlada Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca obvezuje se, da će se pridržavati svih obveza, koje su pređašnje vlade uzele na sebe.

2. – Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca pristaje da Talijani, koji su do na dan 3.novembra 1918. bili pripadnici teritorija bivše Austro-Ugarske Monarhije, koji je na osnovu ugovora o miru s Austrijom i s Ugarskom, kao i na osnovu ovoga ugovora, priznat za sastavni dio Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, imaju pravo opcije za talijansko državljanstvo u toku godine dana od dana stupanja na snagu ovoga ugovora, i oslobađa ih se obveze da svoj domicil prenesu izvan teritorija naprijed navedene Kraljevine. Oni će zadržati slobodnu upotrebu
svoga jezika i slobodno vršenje svojih vjerskih obreda sa svim pravima koja proizlaze iz ovih sloboda.

3. – Doktorati i drugi univerzitetski stepeni, koje su državljani Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca već postigli na univerzitetima ili na drugim zavodima za višu nastavu u Kraljevinu Italiji, bit će priznati od strane vlade Srba, Hrvata i Slovenaca kao punovažni na njenom teritoriju i dat će im profesionalna prava jednaka onima, koja potječu od doktorata i stepena stečenih na univerzitetima i na drugim zavodima za višu nastavu u kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca.
Pitanje o važenju viših školskih studija, koje talijanski državljani budu svršili u Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca, a državljani Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca u Italiji, bit će predmet naknadnih sporazuma.

Član VIII.

U interesu dobrih intelektualnih i moralnih odnosa između oba naroda, dvije vlade će zaključiti što prije konvenciju, koja će imati za cilj pojačanje prisnog obostranog razvitka kulturnih veza između dvije zemlje.


Član IX.

Ovaj ugovor sastavljen je u dva primjerka, jedan na srpsko-hrvatskom, drugi na
talijanskom jeziku.

U slučaju razmimoilaženja bit će mjerodavan talijanski tekst kao jezik poznat svim punomoćnicima.

U potvrdu čega gore naznačeni punomoćnici potpisali su ovaj ugovor.
Sačinjeno u Rapallu, 12. novembra 1920.


Mil. R. Vesnić
Dr. Ante Trumbić
Kosta Stojanović

Giovanni Giolitti
C. Sforza
Ivaneo Bonomi*


* Stručni članak (uz 90. obljetnicu): Zadar i Rapallski ugovor, M.Diklić, Zavod za povijesne znanosti HAZU u Zadru, 2010.


Zadar, 18. svibnja 2018. godine

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 20:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.05.2018., četvrtak


JANJIČARI KAO LOVCI
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


JANJIČARI KAO LOVCIHrvatska sredstva informiranja sve više izvješćivaju o načelnicima općina na području Zadarske županije kao sladokuscima janjetine. Tako su za bivšeg načelnika Općine Polača naveli da je spiskao174.000 kn na janjetinu...,a za načelnika Općine Jasenice da je pojeo “stado janjaca, koje nije platio” i za načelnika Općine Poličnik da je za proslavu Općine Poličnik bila Trpeza za 200 ljudi s janjetinom, koja je iznenadila goste.
Riječ, janjičar opisuje - pokazuje neku osobu kao sladokusca janjetine - janjičara, koja jede janjce, mladunčad ovaca.

Doista, janjci kao potomci ovaca su žrtve janjičara koji im gule kožu i piju krv.

Janjičari su zapravo lukavi jarci, tragosi, koji u janjećoj koži, zbog janjetine naročito osluškuju, za nekog okupatora – eksploatatora, vlastiti narod, a kada ga prevare, tada ovce simboliziraju dotični narod.

Janjičari to ne mogu shvatiti, pa vrište kada više nemaju pečene janjetine pomoću koje bi varali i kupovali glasove i dalje vladali u općinama Hrvatske zahvaćenim neredom.


U Zadru, 15. svibnja 2018. godine

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

- 15:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #