SHURTUGAL DISKUSIJE

20.01.2008., nedjelja

VAZNA OBAVIJEST!!!!!!


PISAC JE CIJELO VRIJEME VUKAO ZA NOS SVOJE CITATELJE.KNJIGA BROJ 3 JE CRNA, SA ZLATIM ZMAJEM, A ZOVE SE BRISINGR!!!!! SA STRANICE SHURTUGAL.COM DOZNAJEMO DA: PISAC JE KONACNO OBJAVIO IME I IZGLED 3 KNJIGE U TRILOGIJI NASLIJEĐE. ISPALO JE DA NIJE, KAKO SMO SVI OCEKIVALI ZELENA. CRNA JE, SA SLIKOM ZLATNOGA ZMAJA!!




CRISTOPHER PAOLINI: Za trecu knjigu nisam nikako mogao smisliti naslov. Nekako sam petljao po drevnome jeziku i odlucio se za BRISINGR. To je ipak prva rijec na drevnom jeziku koju je Eragon izrekao. A ionako ce u III. djelu saznati da ona ima, puno, puuno dublje znacenje.


CRISTOPHER PAOLINI O BRISINGRU:
-At the end of Eldest, Nasuada is the leader of the Varden, but it might changesmijeh

-In third book, I shall reveal if Saphira ever finds a mate.

-More informations about Tornac (Tornak, po naški) shall be revealed

-Elva has a big important role, yet to play

-It's unclear how Thorn (Trn) matured to rival Saphira, despite their age difference, but I shall reveal that in BRISINGR

-the REAL nature of SHADES and SPIRITS they summon shall be revealed

-Truth about Brom's lover is included in BRISINGR

-The truth about the wapon under the MENOA tree

-The VaultOfSouls's purpouse is revealed

-More about dwarf culture is revealed

-Ajihad's (Ađihad) back-story is told

-A LOT more about Arya (Arja)

-The real reason why Selena did escape Uru-baen (Uruben) and fled to Cravahall (Karvahal)

-Brom's seven words, and their use, along with meaning is revealed

-Eragon's true name is revealed

-A major character dies on the end

-Fourth book is about to come

-In book IV another major character dies












- 11:15 - Komentari (26) - Isprintaj - #

14.01.2008., ponedjeljak

TEMA 4: TKO JE ZAPRAVO ERAGONOV OTAC??

Jednostavno, Brom.
No, smirite se sad cu razjasniti sve. Dakle, kako odjednom Brom?
Prvo cemo razjasniti nesto, zbog cega ste mislili da sam poludio. Ajde sad Jura kad si takav znalac, odgovori, kako pobogu Brom moze biti njegov tata kad je Murtag NA DREVNOM JEZIKU rekao da mu je Morzan tata, pomislili ste. E dakle. Pitanje je je li Murtag govorio istinu???? Ako je govorio na drevnom jeziku, zasigurno je rekao istinu, jer se nemoze lagat. Ali, sto ako je Murtag VJEROVAO da govori istinu??? Ako on misli da je to istina, dakle on ne laze svijesno, a drevni je jezik bas u tom poseban, sve je u glavi. Dakle, Murtag teoretski nije lagao. AHA! KAJ SAD? to je samo jedan dio misterije. Drugi dio je znatno kompliciraniji. Kako su se Selena i Brom mogli spetljat? Dakle, ona je pobjegla nekako u isto vrijeme kad su Brom i Džoud ukrali jaje. Prisjetite se malo. Oni su isli krast upravo kada je Morzan krenuo na put. Dakle, velike su sanse da je pobjegla sa Bromom. Osim toga, kako su oboje zavrsili u Karvahalu???????????????? Imali su vremena za začeti Eragona
naughty


ZNA PUNO VISE NO STO JE REKLA. POSTOJI LI STRAH DA ODE BEZ ODGOVORA????




SAFIRA: BROM MI JE REKAO MNOGE STVARI, OD KOJIH CU TI VECINU RECI SAMO AKO JE NEOPHODNO




- 14:41 - Komentari (14) - Isprintaj - #

12.01.2008., subota

TEMA BROJ 3: SVOD DUŠA I NJEGOV SADRŽAJ

ova tema se direktno nastavlja na drugu. dakle,
Solemblum kaze: ZATIM, KAD TI SE BUDE CINILO DA JE SVE IZGUBLJENO I DA NEMAS DOVOLJNO SNAGE, POĐI NA STIJENU KUTIAN I IZGOVORI SVOJE IME KAKO BI OTVORIO SVOD DUŠA.






Dakle, kljuc ove zagonetke mi je prvo pao napamet, a on glasi: kakav je prijevod??? Prijevod Svoda Duša na engleskome jeziku glasi: THE VAULT OF SOULS iliti nekakav.....hm....... sef ili tako nešto. Daakle, to je očito nekakav VAULT u kojem se čuvaju duše. To smo riješili, ali u cijeloj knjizi ne spominje se nikakva stjena KUTIAN. Međutim, spominje se stijena pokraj Dras-Leone, stijena HELGRIND, tj vrata smrti. Ona je dom Razaka, koji su jezivi ko sam vrag, a takav dojam je o Helgrindu stekao i Eragon za vrijeme boravka u Dras-Leoni.
E sad, tu cemo doc do vjerojatnih odgovora na pitanja: Zasto Galbatorixova moc raste iz dana u dan???? I kako je pobogu Trn narastao tako brzo??? I kako je Murtag za tako kratko vrijeme postao toliko jaci od Eragona??? I zasto, kada je Galbatorix ubio sruikanova jahaca, on nije umro, a znamo svi da ako umre jahac, umire i zmaj????

Svi znamo da Razaci rade za Galbatorixa, a njegova moc raste iz dana u dan, iako se ne mijenja fizicki. Kako je to moguce? Svi znamo da Razaci jedu ljude, ali, sto se dogada sa dusama svih tih ljudi? E pa, ako je stijena KUTIAN, Helgrind, onda Razaci spremaju duse u Svod Dusa. Kasnije Galbatorix dode, uzme snagu iz tih dusa, i iskoristi je. Dakle, prica kaze da je Galbatorix ubio Šruikanovog jahaca, i uzeo Šruikana sebi. Zasto Šruikan nije umro???? Pa, Galbatorix je iskoristio snagu iz Svoda da nekako odrzi Šruikana na zivotu. To se poklapa sa Oramisovim rijecima da se izmedu Galbatorixa i Šruikana nije nikad razvila veza kao npr. izmedu Eragona i Safire. Iz istog je razloga Trn narastao toliko velik u tako kratkome vremenu, a ako je Galbatorix pridobio Murtaga, zasto nebi podijelili moc???






Po mojem misljenju, Bromovih 7 rijeci koje je rekao Eragonu imaju neke veze sa Svodom. Recimo, Solemblum je rekao Eragonu da kad bude u nevolji i to, da ode i KAZE SVOJE IME. A zasto te rijeci ne bi bile Eragonovo pravo ime??? Kako bi ga Brom znao?? Takoder, jos jedna moja teorija je da je Brom Eragonov tata, ali otom-potom.













- 12:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.01.2008., petak

TEMA BROJ DVA: ORUZJE POD STABLOM MENOE

eragon, kapitolovo izdanje, str 199,
Sloemblum kaže Eragonu:
DOBRO SLUŠAJ I REĆI ĆU TI DVIJE STVARI. KADA DOĐE VRIJEME I ZATREBA TI ORUŽE POTRAŽI POD KORJENJEM STABLA MENOE. ZATIM, KADA TI SE BUDE ČINILO DA JE SVE IZGUBLJENO I DA NEMAŠ DOVOLJNO SNAGE, OTIĐI NA STIJENU KUTIAN I IZGOVORI SVOJE IME DA BI OTVORIO SVOD DUŠA.

Pozabavit ćemo se prvim dijelom rečenice. Većina ljudi smatra da je Eragon dobio svoje oružje, na proslavi Ageti Blegdrena, ali to mu nije od vilenjaka, niti je on uopće TRAŽIO to oružje, već ga je primio od zmajeva. Osim toga, taj dar nema APSOLUTNO nikakve veze sa stablom Menoe, osim što ga je primio pod krošnjama tog stabla. Dakle, što bi to točno moglo biti pod stablom Menoe?????
Moja teorija je da je to Bromov izgubljeni mač. Dakle, Runena je kovala mačeve za jahače, a kaže da su preživjela samo 2 ili 3, neznam točno. Jedan je Zarok, a Bromov mač je izgubljen. Taj je mač 100000000% bio safirne boje, isto kao i Bromova zmajica Safira, i isto kao Eragonova zmajica Safira. Dakle, vrlo logično bi bilo da Eragon "pobere" taj mač u trenutcima najveće potrebe, jelda? Dakle, po meni ostaje samo pitanje, kada će Eragon biti u najvećoj potrebi i kako će izvaditi taj mač






- 10:58 - Komentari (1) - Isprintaj - #

03.01.2008., četvrtak

ALAGEZIJAAAA!!!!!!


- 22:34 - Komentari (7) - Isprintaj - #

TEME KOJE CEMO RAZGLABATI

Popis tema kojima razbijamo glave:

1.IDENTITET 3. JAHAČA
2.ORUŽJE POD STABLOM MENOE
3.SVOD DUŠA I NJEGOV SADRŽAJ
4.TKO JE ZAPRAVO ERAGONOV OTAC???
5.BROVOMIH 7 ZADNJIH RIJEČI
6.NOVI KRALJ PATULJAKA
7.ERAGONOVA LJUBAV
8.SAFIRA I OSTALI ZMAJEVI. S KIM CE ONAzujo
9.TKO CE UMRIJETI?
10.TKO CE UBITI GALBATORIKSA???
11.NOVI KRALJ ALAGEZIJE
12.KRAJ SVEGA!?


Za svaku od 12 tema, ja cu napisati (opsirno) svoje misljenje a to se ocekuje i od vas. Sto vise napisete to bolje. Fkt nama "eragonovcima" treba mjesto gdje se mozemo ispuhati do mile volje, ne???
A i mene ceka tezak posao, zvan: tuata du orotrim





- 13:40 - Komentari (3) - Isprintaj - #

TEMA 1: IDENTITET 3. JAHAČA

Pitanje koje si je svaki pravi fan eragona ( npr. ja ) odmah nakon citanja prve knjige postavio je: tko je 3. jahač???

Hoće li biti dobar ili zao?? To, da će zeleni zmaj i njegov jahač biti na strani dobra, vrlo je vjerojatno, jer ako nebudu na strani dobra, Vardeni nemaju šanse. Evo popisa likova koji bi se mogli naći u toj ulozi:


ORIK
<
Postoji šansa, ali jako mala, da Orik bude jahač zelenog zmaja. Razlog pretpostavke da će Orik biti treči jahač je opravdana
iz nekoliko razloga. Npr. kada bi Orik bio 3. jahač, svaka rasa (OSIM URGALA) imala bi po jednog predstavnika: Murtag-čovjek, Eragon-"vilenjak" i na poslijetku Orik-patuljak. Ovu teoriju podržava i Orikov ( za patuljke neobičan ) nedostatak straha od zmajeva.

Kako god, postoje i razlozi koji poništavaju tu tvrdnju. Npr. patuljci nisu bili uključeni u magiju koja povezuje zmajeve, ljude i vilenjake od FIRN DU SKULBLAKE, što je smao ljudima i vilenjacima omogučavalo da netko od njih postane jahač. No, kao što su ljudi, tako bi i patuljci mogli biti dodani magijskome krugu, to je moguće ali, obratite pozornost na okolnosti.
Zašto bi odjednom i patuljci bili dodani??? Odgovor je jasan, a uz njega se nameće i sljedeće pitanje: zašto bi oni uopće ZELJELI biti dodani magiji???
Glavni dokaz da se to neće dogoditi je da se kroz obadvije knjige patuljci (osim nekih članova DURGRIMST IGNETUMA) jednostavno gnušaju bilokakve povezanosti sa zmajevima. Osim toga, primjećuju da su najnaprednija rasa, jer je i ljude i vilenjake savez sa zmajevima doveo do ruba propasti.


Dakle, Orik najvjerojatnije neće biti jahač zelenog zmaja.




ELVA

Vjerojatnost da bi Elva mogla biti da, samo je nešto malo veća od vjerojatnosti za Orika. Razlog bi mogao biti, zbog znaka na čelu ( eragon kapitolovo izdanje, str. 404-405 ) ieragonovog blagoslova.

kako god, čak i u njezinom magičnom stanju, ona je jednostavno premlada da bude jahač, a i u bitci nebi bila od prevelike koristi. Normalno, mogla bi iskoristiti svoju magiju da postane starija, ali sjetite se eragonovog obecanja Anđeli, da će maknuti prokletstvo s nje. A ako se to dogodi, ona će postati obično dijete, a time je malo vjerojatno da će uopće doći u kontakt sa jajetom.




NEKI NOVI LIK


Nije isključena vejrojatnost da Pisac (namjerno s velikim P) ubaci nekog novog lika, i da upravo on bude jahač zelenog zmaja. No to je malo vjerojatno, jer su oba jahača ( Eragon i Murtag ) predstavljeni već u prvoj knjizi, i na određeni način su se razvijali do vremena kad su postali jahači. Ako se to dogodi, onda će vjerojatno velika većina čitatelja biti razočarana.





RORAN


Sada je na redu grupa, u kojoj se vjerojatno nalazi sretnik ili sretnica. Na prvi pogled, glavni dokaz da bi Roran mogao postati jahač je taj, da i u njemu, i u Eragonu, i u Murtagu teče krv jahača zmaja ( ako su Eragon i Murtag sinovi Morzana ), pa bi bilo logično da Roran bude treći. Ta je pretpostavka kriva, jer je Roran sa Morzanom vezan samo preko Selene, tako da nije mogao imati njegovu krv.

Protiv Rorana je činjenica da je čovjek, i da je muško. Kasnije cete cuti zasto nemoze jer je musko, a i jos jedna stvar. Eragon je trenirao 4 mjeseca sa Bromom i 10 sa Oramisom, i Murtag ga je porazio bez ikakvog problema. Roran bi, da bude koristan u borbi, morao vjezbati i dulje, a to je jednostavno vrijeme koje Vardeni nemogu uštedjeti, jer je i preočito da je pitanje vremena kada će Carstvo biti spremno zadati konačan udarac. Dakle, postoji šansa, ali nije 100% da će Roran biti jahač zelenog zmaja



NASUADA

Jos jedna osoba, za koju je velika vjerojatnost da će postati 3. jahač. Prva prednost je ta, što je ona žensko, a oba su jahača muškarci, dakle to joj otvara mjesto kao jahaču. S obzirom na to da je vođa Vardena, ako se ukrade i 3. jaje, ne uključujući one koji ukradu jaje, bit će prva kojoj će ono doći u ruke. Glavni argument protiv nje je taj, da je čovjek. A osim toga, ona će morati ići na obuku također, a vardeni si nemogu dopustiti da im vođa ode na tako dugo vrijeme. Dakle, opet postoji šansa.......




VENIR

Venir bi mogao biti jahač, jer je vilenjak. Tocnije, jedini vilenjak koji se (osim Arje, Islanzadi, Oramisa i Runene) koji se ističe, a i s obzirom na to da je vilenjak, već zna magiju, i fizički je jak, pa bi trebao značajno manje treninga od bilokojeg čovjeka ili patuljka. Protiv njega ide to, da je muško. Nije da je zeleni zmaju seksist, ali je Safira rekla Eragonu, da ako se ona zaljubi u nekoga, on dijeli njezine osijećaje, dakle morao bi biti zaljubljen u Venira, jer je nemoguće da se Eragon zacopa u zelenog zmaja, već će njegovi osijećaji biti usmjereni prema jahaču tog zmaja.
Dakle, mala je vjerojatnost da Venir bude taj.



ARJA

Da, najvjerojatnije bi Arja mogla biti jahač broj 3. Kao prvo, vilenjak je, zena je i strasno je jaka i u borbi i u magiji. Osim toga, ako safira razvije osijecaje prema zelenom zmaju, i Arjini osijecaji prema Eragonu ce se promijeniti







Do sada je vec svatko s malo sive tvari izmedu usiju mogao svatiti da svaki jahac imapovezanost sa zmajem u obliku boje. Dakle, Koje je boje Safira?? A koje je boje npr. Eragonov brisingr u Jazuaku bio?? Trn je crven, a Zarok???? Koje je boje Arjina magija??? Da, pogodili ste. zelena



- 13:37 - Komentari (2) - Isprintaj - #

POANTA BLOGA (CITAJ OBAVEZNO!!)






POZIVAM SVE FANOVE ERAGONA I OSTALIH KNJIGA, DA OSTAVE SVOJE KOMENTARE NA KNJIGU. OVO NIJE TIPICAN BLOG DA PISEM BEDASTOCE NEGO CEMO BITI OZBILJNI I POSVETITI SE KOMENTIRANJU KNJIGA I SVEMU VEZANOGA UZ NJIH.

GOVORENJE DREVNOG JEZIKA, POGOTOVO JE DOBRODOSLO!!!!


SAMO MI OSTAVLJAJTE KOMENTARE, VIOL POMNURIA ILIAN!!!



UZIVAJTE,
SE ONR SVERDAR SITDŽA HVAS!





- 13:04 - Komentari (6) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  siječanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Ožujak 2010 (1)
Listopad 2009 (1)
Lipanj 2009 (2)
Svibanj 2009 (2)
Veljača 2009 (1)
Prosinac 2008 (1)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (1)
Svibanj 2008 (8)
Siječanj 2008 (8)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

O AUTORU
MSN: juxyzagreb@hotmail.com