Žaba kanibal

četvrtak, 27.10.2005.

Rupa u glavi

Je nešto što ti nikako ne treba, a kad konačno shvatiš da je prekasno za netrebanje i da je već imaš, a onda slegneš ramenima i počneš čačkat po njoj. Ha, rupa ko rupa, rijetko se baš kada obazire na to tvoje čačkanje, malo što je smeta i, generalno gledajući, što god ja radila, rupa ostaje. Ja nisam tip koji rupu može ignorirati pa sam sklona učiniti sve što mogu kako bih joj krenula na živce, a kako nisam sigurna ima li ih ona i, posebno zanimljivo, ako ima - u kojem dijelu rupe se živci nalaze ili su ravnomjerno raspoređeni po njoj, svršim rastežući sama svoje.

Zato sam ovih dana odlučila presložiti svoje misli na takav način da se rupa nekako prekrije, smislit ću čak i nekoliko novih misli, ako starih ne bude dovoljno. Iz prijašnjeg iskustva znam da rupe ne traju zauvijek, nestanu taman onda kada ti počne biti uobičajeno hodati s takvim nečim u glavi. Nezanemariva je opasnost upravo taj bitak rupe, njezino rupstvo, treba dobro paziti da misli kroz rupu ne iscure ili ispadnu. Tih je dana obično potrebna povećana proizvodnja misli da bi se rupa zakrpala, a posebno onih već formiranih, tvrdih misli u obliku stavova koji se stave na rub rupe i zadržavaju ostale misli unutra.

Već imam plan, popis misli koje ću misliti, vremena napretek, odbrojavanje je tek počelo, a nekako vjerujem da rupina snaga slabi tim više što odbrojavanje odmiče. I zato, rupo, čuvaj me se. Here I come.

- 07:27 - žaba više (10) - žaba manje - #

srijeda, 26.10.2005.

Lešinari

Ostavljam li za sobom miris kuje koja se tjera? Kako su me nanjušili? Da li je vaša veza ozbiljna? Svaka moja veza je ozbiljna. Ja stvari ne shvaćam olako. Iskaču iza svakog ugla, ljubazni i nasrtljivi, mirisni, nasmiješeni muškarci. Na njihovim bijelim zubima već vidim komade vlastitog mesa. Kao djeca su, misle da baš svaki ima najbolju igračku i žele je podijeliti sa mnom. Mene igre više ne zanimaju. Pronašla sam život.

- 07:46 - žaba više (13) - žaba manje - #

utorak, 25.10.2005.

Salon ljepote

Ovog smo mjeseca našoj ponudi dodali tri električna raspršivača. Raspršivači se koriste za uspješniju primjenu aromaterapije, ravnomjerno raspoređivanje eteričnih ulja. Kolekciji mirisnih aroma dodali smo omamljujuću aromu bambusa i zelenog čaja. Dođite i mirišite jeftino.

- 08:52 - žaba više (4) - žaba manje - #

ponedjeljak, 24.10.2005.

Odbrojavanje

Dan deveti. Dugačka ruka sa šiljastim prstima. Stišće i otpušta. Puno krvi u licu. I toplina. Puno topline. Riječi koje ne idu u prazno, ali možda se izgube. Ne svojom krivnjom. Zavedena i naivna. Prihvaća i razumije. Željna dodira. Kao da spavam danima. I kao da me nema. Neke su stvari još uvijek dobre. Neke će to tek biti. Ruka u ruci, pogled kroz staklo. Koliko je njih već pisalo o blizom, a dalekom. Imam li što dodati? Reći, shvatila sam! Znam! Nije mi do pisanja. Riječi se grle u meni. Ne žele napustiti jedna drugu. Drže se skupa. Kad je meni najteže.

- 07:50 - žaba više (1) - žaba manje - #