Nikad nije kasno za sretno djetinjstvo

nedjelja, 23.04.2017.

Abrakadabra Isus


Tajna naše SOZO Ekipice je upravo javno objavljena, barem u mejlovima "apostola" svim simpatizerima. Ono što se nije moglo baš na prvu otkriti, kako to da se netko definira "kršćaninom", a s druge strane se ponaša kao obični zabavljač tipa David Copperfield, gdje god dođe rasipa se čudima, bolje reći magijom u ime "Isusa", a nikakvih stvarnih promjena u životu njegovih mušterija osim zanosa, zaljubljenosti nema na vidiku.

Taj jaz između beskrajne Dude-Lorens teorije, beskrajnog bla bla o "nebeskoj ljubavi", i te besplodne prakse je bio na prvi pogled nejasan. Međutim, nedavno sam naletio na Lorensovu kratku i jasnu definiciju "dara" prepoznavanja duhova koja glasi u stilu „tko čini čuda u Isusovo ime zazivajući njegovo ime taj je u pravom duhu". Je li moguće da netko nešto takvo izjavi, a pogotovo da njegovi zaljubljenici to tako lako bez trepnuti okom "popiju"?

Tema zaljubljenosti je također jedna velika životna tema. Da li je to samo čarobno kratkotrajno blaženstvo koje se javlja u susretu s prvim ljubavima ili su to i stanja koja se daju i izazvati i zloupotrijebiti? Kod Lorensa bih to radije nazvao nekakvom "energijom" jer ničeg ljudskog u tome nema. Skrivena magija na djelu, a cilj joj je ljudska duša. Naravno, ta druga strana medalje je samo podsvjesna. I svi uključeni zajedno sa Lorensom imaju samo najbolje namjere. To je gotovo suvišno više i spominjati.

Koliko god ludo zvučao "apostol" sa svojim idejama o ljudskom trenutnom instant obraćenju, stajanjem pod križem itd. ipak se rijetko, ali se ipak može čuti da su sljedbenici, kojih se inače baš i ne čuje, ponekad mudriji od svog učitelja. Nedavno je na primjer njegova najbliža mlada suradnica, vjerovatno moderna "Magdalena", s kojom ide u teretanu, saunu i da ne nabrajamo dalje njihove svete susrete u 4 oka... ona je izjavila javno da stvarne promjene u životu, tamo gdje je najteže, u obitelji, da su tako male, tako male da treba cijeli život za promjeniti sebe. Ne bih ni sam mogao naći bolju i životniju rečenicu koja kontrira, upravo je suprotna svakodnevnim porukama našeg "apostola", porukama o besmislu gubljenja vremena na Zemlji i mogućnosti instant kršćanskog obraćenja, naravno u njegovoj režiji.

Ali tek sada, prije par dana, sam otkrio da ta njegova nerealna ideja o instant ulasku u istinu, o krštenju Duhom itd. nanovo rođenju , trenutnom fizičkom iscjeljenju, izbavljenju , primanju darova "duha", sve to odjednom... preko noći.. ima svoj nastavak priče. U toj njihovoj Ekipici je standard da se izjavi "kajem se Isuse najmiliji.." i njegove "pomoćnice" trenutno ulaze u "svjetlo" istine . Ta slika zvuči nerealno osim samim sljedbenicima unutar njegove Ekipice, oni to svoje zaljubljeno stanje inače zovu "živa vjera", "živa ljubav" i slično.


Međutim, prije par dana sam po prvi put primijetio Lorensovo dodatno objašnjenje koje se bavi stvarnošću Ekipice i definira pojmove "duha" i "darova" preciznije, onako kako se to samom apostolu i njegovom inače duhovnom mentoru Haginu sviđa.

Čuda iscjeljenja (čitaj čuda nestanka bolova) i sva ta halucinogena stanja, vizije Isusa, anđela, Pakla, Raja, pogotovo sa djevojčicama, su trebala biti kao dokaz "duha", tj. njegovih "darova". I onda čovjek, kojemu su članovi Ekipice istovremeno možda i njegova rodbina, ili kolege na poslu, ne može spojiti kako to da netko tko smatra da ga je "duh" iscijelio i dao mu "darove", da taj isti čovjek više o ničemu ljudskom ne može s običnim ljudima razgovarati, a da ne govorimo o tome da daje dojam kao da je na nečem, kao na drogama!?

O čemu bi i mogli sljedbenici "apostola" uopće razgovarati? Njihove osnovne pretpostavke isključuju bilo kakav dublji razgovor sa neistomišljenicima. Za njih i njihovog "apostola" psihologija uopće ne postoji , pa tako ni opasne psihološke sekte. Njihova jedina mjera u svemu je ljubljeni "apostol" sam. Tko se s njim ne slaže taj je sekta ili još konkretnije Sotona. S tim u glavi i srcu nema puno prostora za druge ljude. Nama ostalima žele što prije kraj ove Zemlje, što skoriji udar meteora i svjetski rat do istrebljenja, a sebi uzašašće najmilijem "Isusu" na kojem će ih nekim čudom pratiti čak i njihovi najbliži, bračni partneri , djeca... Nevjerovatno, ali u to oni vjeruju. Spašavanje cijele obitelji i to samo po anđelu-sljedbeniku iz Ekipice.

Dakle, najnovija teorija o "duhu" i "darovima", o kojoj do sada nije bilo puno spomena, odlično se naslanja na već spomenuti Lorensov "dar" prepoznavanja duhova, i došla je kao melem na ranu, na stanje u Ekipici. Jedna od slika kojom Lorens podupire te svoje najnovije upute je primjer nekog američkog velikog kršćanskog duhovnog radnika koji umire od alkoholizma!?

I do sada je to bilo očito, i bez Lorensovog najnovijeg tumačenja, da se upravo o tome i radi unutar Ekipice, o jednom Abrakadabra kršćanstvu, magiji sa svim "čudesnim" psihofizičkim fenomenima koji je prate, a iza kojih stoje zapuštene duše...većinom bivše ezoteričarke, vračare, gatalice, nesretne katolkinje u manjem broju.. njegove "pomoćnice" koje su preko noći u Lorensovim dubokim očima otkrile navodnu samo čistu istinu. Dobile su navodne darove kojima rastjeruju tamu, a duša im je najčešće ostala ista, neutaživo gladna pažnje i ljubavi..

Naravno, u tim svakodnevnim Lorensovim predstavama ne manjka dokaza o pravome "duhu", po njegovu vlastitom kriteriju. Najmilijeg "Isusa" se zaziva i prije, i usred, i poslije svega što se radi, prema tome glavni kriterij je ispunjen, i može se mirno spavati u sigurnosti i hladovini tako osigurane 100% "čiste istine".

Međutim, ovo je prvi put da se to stanje potvrđuje s najviše instance, od "apostola" osobno, ali ne kao nešto duboko problematično, lažno, nego naprotiv kao nešto prirodno i moguće, da čovjek izvana bude "anđeo" s istinskim "darovima" a iznutra zapuštena ovisnička duša!?? S ovim svojim objašnjenjem Lorens je svojim sljedbenicima i službeno dao recept za rascjep osobnosti, rascjep na "andjela" i "vraga" u istoj osobi.

Naravno da je takvo stanje koje upisuje Lorens nešto slično, ali samo slično, onome što se i u životu sreće. Ali ona bitna razlika se kao i obično krije u nijansama. Vrag leži u detaljima, u Lorensovim definicijama.

To što on priča, o sljedbenicima koji su iznutra zapušteni a izvana baš naprotiv, navodno vladaju silama tame, to sliči na život svjetskog jet seta, tipa Hollywood. U tom svijetu je standardno da "anđeli" poput na primjer pjevača M. Jacksona i mnoštva drugih sličnih pjevača, pjevačica, glumaca.. izazivaju zaljubljenost svojih nezrelih sljedbenika i općenito izazivaju plime osjećaja i suza kod svoje svoje publike, a istovremeno žive život koji se okonča neočekivanom prevelikom dozom lijekova ili samoubojstvom.

To je to o čemu Lorens u biti priča. Samo što to on kao i obično u svom stilu i imteresu pročišćava i sintetizira, i uz svoj šarm i hipnozu prodaje svojim "pomoćnicama" kao duhovnu "istinu". Naravno, u pravilu 90% ženama!? Na zadnjem show, u Mostaru nedavno, muškarci u publici... jednako nula! Ništa posebno, ili čudno u današnjem svijetu, ali ako vam se radi o supruzi, djevojci, sestri, rodici, prijateljici, majci, kolegici.. tada više nije tako zabavno. Ne postoje specijalizirane komune za takvu ovisnost, a niti "službena" crkva trenutno ne reagira. Pa niti bivši članovi, tzv. "otpad", ne pokazuju da su shvatili nešto o tome u što su bili zaljubljeni... Zaborav i potiskivanje su im puno lakši.

Taj čovjek bi se mogao nazvati i umjetnikom, kada bi to imalo smisla, umjetnikom u izbavljivanju od dobra, s kojim smo svi rodjeni. To je sasvim logično i u kontekstu je njegovog učenja. Dobro u čovjeku je po njemu samome moguće tek nakon susreta s njim, Lorens-Isusom. Po njemu je čovjek po rođenju "vrag", ali dok je "andjeo" Lorens među nama nade za nas još ima.

Nedavno sam čuo nekog starog svećenika koji kaže da je "čovječanstvo mlado, i pred njim je svijetla budućnost.." Kod Lorensa je učenje upravo suprotno, čovječanstvo je prestaro i beznadno iskvareno, i njegova Ekipica se na čelu s njime nestrpljivo moli za što skoriju egzekuciju sadašnje Zemlje... To da meteori i ratovi i kada se dogode nemaju nikakve veze sa svijetlom budućnošću, da je sve to oduvijek postojalo i postojat će, da je čovječanstvo nešto veće od naših osobnih patnji, bolesti, radjanja i smrti.. i meteora i ratova.. to je Ekipici nemoguće prihvatiti, oni su jednostavno prenestrpljivi.

Te spomenute talente i nadarenosti pjevača, glumaca, umjetnika općenito, kakvih ima i unutar Ekipice, Lorens "pere" u svojoj "duhovnoj kemijskoj čistionici" zvanoj Sfera, koja na njegovu žalost djeluje samo u njegovoj blizini. Pa se tu u Ekipici standardno nakon seminara pati od "gubitka dragog" od takozvanog "post seminarskog poremećaja". Dakle, on sam u svojoj magijskoj Sferi inducira, potiče darove "duha" po svojoj želji, kao i npr. stopostotna iscjeljenja kičmi čak i kod onih koji nisu u vjeri, i onda naravno polazeći od sebe sve to naziva pravim "duhom" i pravim "darovima".

A sav taj nesklad stvarnog života svojih sljedbenika i njihove "duhovne" obdarenosti, dok su u njegovoj blizini unutar Sfere, je sada sa svojim najnovijim uputama proglašen mogućim, odobren odozgo. Drugim riječima, možete biti u duši kakvi ste oduvijek bili, ali moji "darovi" na vama ostaju i dalje "darovi" istinitog i pravog "duha", najmilijeg "Isusa".

I do sada je bilo jasno da je ta cijela sekta jedna tragikomedija u kojoj se zamijenilo duhovnu ljubav i duševnu zaljubljenost. Sada s ovim najnovijim "uputama" je jasnija i ona dublja duhovna manipulacija. Talenti i nadarenosti se unutar njegove Sfere crnomagijski pune "duhovnom" energijom a pri tome prateći psihofizički nadnaravni fenomeni proglašavaju "duhovnim" darovima. Što bi se reklo vuk dlaku mijenja a ćud ostaje ista.

Po toj logici je jasno da Lorens i samom sebi dopušta da je s jedne strane po "darovima" kako on sam kaže već desetak godina 100% u svjetlu "čiste istine" njegove Dude-Isusa, a da mu je duša istovremeno u istom narkomanskog stanju kakva mu je i bila većinu života. Sam sebe, zanos kada je svom elementu "pomazanja" s ponosom opisuje sa "ćapalo me..", sila "duha", kako mu je i sama majka od djetinjstva govorila "ćapalo ga..". Što je vjerovatnije, da je stvarno od rodjenja 100 posto u "duhu" ili ipak ne? Za Ekipicu je to jedno suvišno pitanje. Kod njih pitanja jednostavno ne postoje, a ako se i dogode svaki Njegov odgovor im je dovoljan... ne, ne.. savršen je!

Možda bi bilo interesantno da se sada i sam malo poigram prorokovanja. Nedavno sam vidio i video u kojem naš Lorens detaljno objašnjava smisao spajanja duša u brak, po Bogu, jedna duša, jedno tijelo, a i razvoda. Svatko bi u tom njegovom objašnjenju mogao za sebe naći što mu se sviđa. Polazeći od toga da "tko sam ja da sudim" došao je do zaključka da je baš sve moguće, pa i da se i nakon 44 razvoda čovjek po prvi put istinski pokaje i da onda tek 45. put istinski potraži s kim će biti jedno tijelo, jedna duša.. Da je imalo priupitao one koji su imali barem 2, 3 razvoda o njihovim iskustvima vjerovatno se ne bi razbacivao s tim svojim brojkama..

Međutim, kako je on relativno mlad čovjek, okružen obdarenim ženama, pa čak i sam provodi "duhovna vjenčanja", čini mi se da bi i svaki drugi muškarac na njegovom mjestu sebi poželio upravo jednu takvu propovijed-uputu. Drugim riječima, moje proroštvo je da će se ova njegova propovijed u skoroj budućnosti pretvoriti u Lorensovu stvarnost (nakon zadnjeg razvoda), i to čak prije tog njihovog željno očekivanog udara meteora.

23.04.2017. u 17:15 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

< travanj, 2017 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Studeni 2017 (1)
Lipanj 2017 (5)
Svibanj 2017 (1)
Travanj 2017 (1)
Listopad 2016 (2)
Rujan 2016 (3)
Prosinac 2015 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Povod za pokretanje ovog bloga je zloupotreba pojmova "apostol", "kršćanstvo" itd.., tj. svega onoga što bi čovjeka moglo dovesti do stvarnog kruha i vode života, od strane "proroka", "apostola" Lorensa Novosela. Pored svih mogućih sekti ova je najdublje prodrla u moju širu obitelj i čini se da su joj ambicije velike.
Ništa drugačije nije ni sa sektom Sai Babe, iako se međusobno "teološki" isključuju. Ono na čemu žive, tajna veza gurua koja ga spaja sa njihovim sljedbenicima je ista. Psihologija ostaje ista, dok su sekte i "teologije" bezbrojne.
Iz vlastitog iskustva ovdje nudim i linkove i prevode iz područja koje bi moglo pomoći svima koji shvate da im je pomoć neophodna. Prije svega će to biti izvještaji iz područja epigenetike, trauma terapije i sličnog.
Kao nešto što mi se čini najšire primjenjivo za podršku pogođenima od strane sekti bi možda bilo formiranje ili pridruživanje molitvenim grupama.
Od "metoda" za grupe za samopomoć čini mi se da dobar koncept i tradiciju njeguju grupe po principu "12 koraka", koje već desetljećima funkcioniraju u području oslobađanja od ovisnosti, alkohola, duhana, droge pa i emocionalnih ovisnosti, o kojima se ovdje upravo radi. Sa "12 koraka" nemam direktnog iskustva, bez obzira koliko mi ovako koncept izgledao dobar. Samo se nadam da s obzirom na raširenost po svijetu stoji još i stvarni učinak, i to sa ovisnostima kod kojih inače gotovo da nema alternativnog pristupa.

Kontakt 0049 172 2975893
selbsthilfegruppe@gmx.de
https://kultevi.wordpress.com/

Linkovi

http://www.ursula-franke.de/love-loss-and-longing.html
http://1korak.blog.hr
http://konstelacije.com
http://www.brankadevcic.com
https://m.youtube.com/watch?v=VhjXKWB9iD4
http://www.sensaklub.hr/clanci/
emocije/ljubavni-odnosi-kroz-sistemske-konstelacije

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se