MOJE 2 NOVE KNJIGE: "I budna te sanjam" i "Tota tua" ("Potpuno tvoja")

22.02.2016.


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Velika hvala za recenciju:
Radojka Šverko
Dinko Škevin
Tisak ove knjige pomogao je Zlatan Gavrilović-Kovač
i Zlatanu jedno veliko hvala!



OSVRTI:

Družiti se s poezijom Sandre Vulin za mene znači krenuti na dugo putovanje - letjeti po prostranstvima snova i nedokučivim visinama, snivanje na oblacima, poniranje u dubine mora do koraljnih grebena. Nošena pjenom valova uporno traga za ljubavlju tako potrebnoj svima, ljubavlju koja zrije od prvog pogleda voljenog čovjeka, prvog dodira, do potpunog prepuštanja svilenim jastucima i svilenim nitima koji će ih zarobiti u najljepšem činu koji će trajati dugo, dugo. Zato ovdje nema mjesta sumnjama jesu li to dobivene bitke, pobjede, porazi ili propusti.

Hvala Sandri, na svim zapisanim stihovima koji nam pomažu da zavirimo u sebe i osluhnemo ritam svojih čula, da probudimo sebe u otkucajima sata. A taj sat u koji sve češće gledamo postaje važniji od klavira u kutu sobe i, koliko god bio važan i nezaobilazan u mojem životu, po njegovim tipkama danas prebirem neke druge melodije, a taj sat nikako ne uspjevam ukrotiti, ugoditi. Zato hvala Sandri, hvala Vam što nam daruje sebe, dijeli s čitateljima svoju dušu, svoje suze, najljepše cvijeće, osmjehe, poljupce i zagrljaje na svjetioniku ljubavi.

Radojka Šverko

Sandra Vulin je pjesnikinja čije pjesme zahtjevaju ozbiljan pristup,ulazeči u svaku pjesmu do samoga dna,do samoga korijena pjesme kako bi vidio odakle je izraslo to prekrasno stablo. Nisu Sandrine pjesme obavijene gustom maglom,možda sumaglicom kroz koju se jasno vidi što ti pjesma kazuje. Pročitao sam dosta njezinih pjesama i mogu reči da su njezine pjesme jednostavne, ali nisu banalne, što je jako teško postiči u poeziji.

Upravo to pjesmama daje vrijednost,odnosno težinu ili "piz", kako bi mi dalmatinci rekli. Izražava se uglavnom u formi slobodnog stiha, dok u manjoj mjeri u rimi. U mnogim pjesmama caruje ljubav koja je poklonjena nekome ili nečemu. U mnogim pjesmama se osjeti toplina Sandrine duše i što preostaje nego zaroniti u predivne stihove i vjerujte mi svatko će u njima nači sebe, ili barem dio sebe.

Dinko Škevin




Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Sa radošću vam predstavljam svoju novu knjigu TOTA TUA (POTPUNO TVOJA)

Prije svega, Bogu sam zahvalna jer Njegovo Milosrdje mi je omogućilo da ova knjiga izadje baš u ovo sveto Korizmeno vrijeme pred najveći Kršćanski blagdan.

Zatim sam zahvalna svećenicima koji su napisali osvrte za nju,i naposljetku urednicima knjige koji su se zaista potrudili uloživši u njezinu pripremu puno ljubavi,obazrivosti i truda.

Da, moj Bože i sve moje, potpuno sam Tvoja......

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.