Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/only

Marketing

Američki izbori

O čemu bih danas pisao, ako ne o američkim predsjedničkim izborima. Nije da se volim mješati u unutrašnju politiku druge zemlje, ali što ću kad se američka politika petlja u sve zemlje na svijetu, pa i u moju. Inače dosta sam čitao o razvoju amerikog društva, države, institucija itd. i oduvijek mi se sviđala njihova pragmatičnost, jednostavna lakoća organizovanja stvari.

I zato i ja imam pravo naglas razmišljati i reći da bih baš volio da pobijedi Kerry! Stvar je još više dobila na važnosti, kad sam se jutros kladio sa bratom koji je tvrdio da će pobijediti Bush, a ja sam mu kao rođeni kontraš odmah udario kontru i rekao da će pobijediti Kerry. I odmah je pala opklada. Ko izgubi vodi na ručak, na pečenje!

S obzirom da živimo sami, i da se većinu vremena hranimo po restoranima, i nije neka šteta ako izgubim. Mnogo je veća ako Bush pobijedi, pa opet dobije priliku da donosi onako pametne i promišljene odluke, kao što je to radio u poslednje četiri godine. Zato upamet se amerikanci i glasajte naravno po svojo volji (mada ja i dalje mislim da vam je Kerry mnogo bolje rješenje).

Već dva dana na poslu imam baš puno da radim, ali ne žalim se, već sam i prije rekao da volim dinamičan posao pun dešavanja, odluka, rješavanja problema... Jedino mi je krivo što dođem kući umoran pa i nisam baš raspoložen za učenje. Ali noćas dok budem gledao ELECTION NIGHT na jednoj od globalnih američkih TV i čekao rezultate izbora, čitaću i tu dosasnu knjigu o bankama, dionicama, obveznicama.....

Sinoć sam se posle pet dana konačno vidio sa svojom najljepšom i najslađom, koja je zbog jako puno obaveza, bila još više umorna i pospana, ali sam opet uspio fino uticati na nju i njeno raspoloženje :)


Post je objavljen 02.11.2004. u 19:20 sati.