Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dbilos

Marketing

Mendefera, je prvo mjesto gdje smo napravili pauzu od nekih sat i pol vremena. Pauza u stvari i nije bila pauza posto sam putovao kao nesto sluzbeno. Susret sa ljudima koji su na duznosti u Mendeferi mi je dao sliku grada iz njihove persprektive, no volio bih da smo mogli da ostanemo malo duze da posjetim neka mjesta koja su na izgled interesantna. Mendefera je samo 60-tak km od Asmare pa se vjerojatno tamo uputim ponovno.
Mendefera je okruzena brezuljcima sa kojih se, mogao bih se kladiti, pruza odlican pogled. Grad nije moguce sagledati u voznji ulicama koje su pretrpane ljudima, a dosli smo u vrijeme kada se djeca vracaju iz skole pa je guzva po ulicama bila i veca od uobicajene. Tisuce i tisuce djece mi govori da ima sigurno desetak skola za srednje i osnovno obrazovanje. Prizori su kao i u Asmari kada djeca odlaze u skolu. Ulice su se sarenile od raznobojnih odora koje obiljezavaju ucenike iz pojedinih skola.

Grad je izgradjen u doba italijanske vladavine i sada predstavlja centar ove regije. Iznenadilo me je dosta novih gradjevina i svakojakih tvornica u gradu i okolici, no svakako su najinteresantniji vjerski objekti kojih je toliko da ih je tesko izbrojati,.
Kao i svugdje u Eritreji mnostvo je crkava i dzamija, a cini mi se da nema niti jedan brezuljak u okolici grada na vrhu kojega se ne moze vidjeti nesto od ovih vjerskih objekata.


Post je objavljen 31.10.2004. u 20:13 sati.