Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/minam

Marketing

Hormonski disbalans

Pricam juce sa jednom zenskom koja zivi tu u domu a znamo se tek nekih dve nedelje.
Uglavnom,ko i kod svih zenskih, krene prica od ljubavnih veza, preko familije ,"Pohvale" muskom rodu i neminovno stigosmo do pilula. Onih malih hormonskih za zastitu od trudnoce.(Pazi,za Zastitu!, ko da je beba nesto mnogo opasno pa moram da se stitim od nje..no, kud svi tu i..)

Zenska koristi te neke svoje pilule od kad ima 16 godina( a sad ima jedno 10 vise) i to bez pauze, one mesecne. Sta to znaci, znace ove zenske sto citaju al za muske nisam sigurna pa da objasnim. Dakle, devojka uzima pilulu svaki dan, bez da jednom u mesecu napravi pauzu od nedelju dana. A efekat toga je da nema vise periode. Uopste. Nema PMS-a, nema promena raspolozenja, nema menzisa. Nema nista. Samo svaki dan isti hormonski nivo. Stalno. Osim ako joj dune pa napravi jednom godisnje izuzetak...al to retko.

Jer nema potrebe. A zasto bi? Pa nismo mi u Afganistanu pa da su nam zene _primorane_ da redovno krvare. Mi sad mozemo da budemo oslobodjene tih muka, ko muskarci. To je korak napred, emancipacija...izbor je na nama

Ja sam zbunjena.Nemam reci. A i konzervativna sam, zastarela brate...ja to tako ne mogu. Nisam probala ali ne znam...
Meni da te pilule cackaju po raspolozenju i da me _stabilizuju_ ...hormonski balans..hmmm

Ne znam


Dodatak: Objasnjenje za njen nacin koriscenja je sledeci. Kaze..kad su se pravile tablete, a napravljene su ovde u Nemackoj, pravljene su sa ciljem da zene uopste vise nemaju menzis. E sad, posto je to konzervativnim zenama (na primer Ja) tesko objasniti, onda im je receno da prave pauze sa uzimanjem i da ipak imaju menzis.
E sad, ove _naprednije_ zene su shvatile vremenom pravu svrhu pilula i pocele tako da ih koriste. Dakle, bez prekida.
Uz pun blagoslov svoh ginekologa.

Post je objavljen 12.10.2004. u 16:49 sati.