Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/plastifukse

Marketing

Priče iz nedavnine: Sinjska ruka, čobanica Ljilja i želja u srcu

U školama, te na fakultetima i znanstvenim ustanovama održan je štrajk upozorenja na neodrživo stanje u školstvu i znanosti, kao i na plaće koje za drugim javnim službama zaostaju 12 posto. Sindikalni čelnici dodali su da se štrajk provodi u normalnim okolnostima, a zabilježeni su samo malobrojni incidenti. U Sinju, gradu koji se nepokolebljivo bori za očuvanje naslova "hrvatske prijestolnice kretenskih ideja", ravnatelj je zaključao u razred manju skupinu učenika jer su htjeli otići iz škole.

Sedma gimnazija, kazala je ravnateljica Ljilja Vokić, normalno je radila, štrajkao je samo sindikalni povjerenik, a sva djeca došla su na nastavu. Na pitanje kako je to postigla, kratko je kazala: 'Ništa posebno nisam učinila. Ljudi rade.' No, učenici su se požalili da im je ravnateljica priprijetila da će, ako ne dođu na nastavu, dobiti neopravdane sate, ali i ukor.

Iako je najavio da će se solidarizirati sa štrajkašima i nositi sindikalni bedž, ministar Primorac to nije učinio, a svoj je postupak objasnio tako da je gotovo izvjesno tko će ovoga tjedna ponijeti Feralov prestižni naslov shit of the week: 'Želju za promjenom nosim u srcu, a ne znam ima li smisla stavljanje bedževa i parola.'


Post je objavljen 06.10.2004. u 01:29 sati.