Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/freya011

Marketing

Svemu je kriv sneg na televizoru


Bio je jun 1990. godine,ja osmi razred.Sedela sam u trpezariji,i blenula u televizor koji se tog dana pokvario.Kvar se sastojao u tome sto nije bilo nikakve slike,samo "debeli sneg",ali se zato ton cuo savrseno.
Ja,posto nisam imala pametnijeg posla u tom trenutku koji se dogodio negde oko 19h tog junskog dana,nisam se pomerala,nego sam i dalje blenula u taj isti sneg.
Dok su mi misli malo shetale,krajickom mozga sam skapirala da je u toku "Cao heavy metal lista" koju je vodio tada mladi i neafirmisani Jugoslav Pantelic.Cula sam mu glas,najavljivao je neke bandove za koje ja nikad nisam cula.
Ja u to vreme nisam ni slusala "modernu" muziku.Aktivno sam svirala klavir,muzika mi je bila "pod obavezno" par sati dnevno,tako da nisam imala nikakve potrebe ni zelje da cujem nesto vise od toga.Ah da,ovde je bitan momenat da mi je Bach bio glavni kompozitor.Mislim da sam to vec i spominjala u nekom postu,al ajd nije na odmet da opet kazem.

Da,bila sam cula ja za tamo neke heavy metalce.Neko mnogo upucen mi je rekao da su metalci muzicari sa dugim kosama,da se oblace cudno i uglavnom u crno,i da sviraju neku muziku,koju kad slusas malo duze,moze da prouzrokuje da poludis.
Ta misao o muzici zbog koje mozes da poludis mi se nastanila negde u glavi,i tu je ostala da chuchi.Dalje istrazivanje u tom pravcu me nije mnogo zanimalo.
I tako,da se vratim na televizor pod snegom...
Blejala sam u to cudo,a do mene su dopirali neki zvuci.Da,to su bili zvuci heavy metala.Kroz par minuta,ja sam malo bolje oslusnula sta to dopire sa TV-a.U meni se polako rodila misao:"Hej,pa meni se ovo u stvari dopada!" :) Odslusala sam celu emisiju,piljeci u Tv ekran prekriven snegom.

Kopkalo me je da zapravo vidim sta se tu dogadja,pa sam sa nestrpljenjem sacekala narednu sedmicu,i novi nastavak
"Cao heavy metal liste".Cak sam stavila i kasetu u video rekorder,da bolje izanaliziram celu stvar :) I tako,pojavio se Jugoslav u koznjaku na golo telo!!!Lezao je na trbuhu u studiju,prelistavao casopis "Cao" i najavljivao bandove.
Ja jos uvek cuvam taj snimak,i mislim da imam materijal sa kojim bih ladno mogla da ucenjujem doticnog voditelja :)))

Da,snimila sam celu listu.Na prvom mestu je bio neki lik u spotu koji pocinje tako sto je doticni u podmornici,gleda kroz periskop,i vidi stvaran svet oko sebe.Posle ima i nekih riba koje se rvu u blatu :)

Akrape,momce,deder gukni koga sam ja to tada ugledala! :)))

Posle sam otkrila mnogo toga.Otkrila sam da je ta heavy metal lista uglavnom imala bandove iz sweet i heavy zanra.
Posle sam srela jednog decka koji mi je pokazao mnoge stvari,a izmedju ostalog i sta je dobar thrash& speed. :)
Onda je svako otisao na svoju stranu,ja sam nasla svoj pravac koji sam furala,upoznala sam mnoge ljude,celu srednju skolu sam izlazila samo na "Masinac"- petkom na heavy,a subotom na thrash&speed vece.

Od tad je proslo vise od 14 godina.Gomila stvari koja mi se u tom periodu desila,imala je veze sa muzikom koju sam slusala.Moj zivotni put usmerio je jedan pokvareni televizor :)

"A ti koji si mi rekao da od heavy metala moze da se poludi,skidam ti kapu za najveci biser koji sam cula"- rece Freya,pogleda cudnim hipnotisanim pogledom,pogasi sva svetla u sobi i ode da stavi da se vrti Rammstein-ov Du hast...




Post je objavljen 03.10.2004. u 18:42 sati.