Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/miomaocetung

Marketing

Miomao and friends (6): HITRI

Iako sam rekao da vam neću pričati o svom novom prijatelju psu, neću održati obećanje. Davit ću vas ipak.
Ovo je Hitri. Moj novi najbolji prijatelj. Zapravo, nije mu to pravo ime. Pravo ime mu je nekako Amaretto il nekako slično. Znam da su mu gazde dali ime po nekom piću jer im je izgledao fantastično trezveno. A ja, kad sam ga upoznao, nisam odolio, a da ga ne nazovem Hitri zbog njegovog živahnog izgleda. :)
Nikad u životu nisam vidio tromije biće od njega. Gori je čak i od mene kad pojedem sedam šnicli. Pa čak i ako nije ništa jeo. Kad su se doselili u susjedstvo, Saki me odmah upozorio kako "novi" imaju neku džukelu. Morao sam provjeriti do kolike razdaljine se smijem približiti. Kad sam prišao novom psu, uspio je pomaknuti glavu neka 2 cm. Kad sam ga pitao jel me neće poganjati, pitao me zašto bi. Ja mu kažem: "pa jer si pas, mamlazu." On meni: "aa too, ma ne da mi se." Od tog dana smo postali novi najbolji prijatelji.
A nije vam to ni sve. Hitri je televizijska zvijezda. Glumio je u reklami. Kako kaže, ispalo je slučajno. Tadašnja gazdarica je bila glumica i trebala je glumiti da ju netko spasi dok je povezana. Hitri je ležao nekih pola metra od nje. Kad je počela urlati (sve u svrhu reklame), Hitri se uspio podići, teškom mukom prijeći ona dva koraka i odvezati je. To se scenaristima tako svidjelo da je Hitri postao junak te reklame. Samo reklama je izgledala ovako: Hitri leži u planinskoj kućici, ženska urla, onda Hitri odjednom trči preko brda, planina, jezera, rijeka, uz zvukove kaubojske konjice i spašava žensku. Što sve ta današnja kompjuterska tehnologija može učiniti, ne moš vjerovat. Trebao je Hitri glumiti u još nekoj reklami, al više ga nisu uspjeli nagovoriti da ustane. Onda je u ležećem položaju otišao kod novih gospodara i tako u moju ulicu. I sad je nastavio svoju ležeću karijeru ovdje. Nekad ležimo zajedno. Kad njega mačak vidi kako leži, jednostavno ne može odoljeti koliko bude zarazno. Teško žabu u vodu… mne… teško mačka na spavanje natjerat…


Post je objavljen 10.09.2004. u 17:49 sati.