Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/docrock

Marketing

freak show in my town

Dobro jutro. Išao ja jučer na instrukcije iz (proklete) mehanike, i tako preputovao cijeli grad, završio s inst. i krenuo nazad. Isplatilo se (naravno). I tako kako je pala noć, počele izlaziti svakojake lude face: tam na cvjetnom naselju mi prvo uleti baba: Sinko znaš, ja imam neki papir, pa ja bi njega onak, ma znaš, da ga i ja imam. Reko stara, sori, ne kužim te. Ma znaš imam original, ja bi sad njega da imam i ja. I počne kopat po torbici. Stara, slušaj. Ne kužim te nikaj. Ma ja imam original i ja bi to umnožila, kako se kaže. PA kopirat! E da tako vi mladi to kažete! Ja se nasmijao i rekao da neznam di ima za kopirat-ne živim ovdje. Ode baba razočarana. Al bar mi je potrošila vrijeme čekanja zetovca. I upadam ja u tram i ulazim u freak show!
Prvo lik ispred mene: Ono sport ljuk, a brate tijelo koda živi u teretani. Reko stari kaj si lud raspuknut ćeš se. I cijelo vrijeme namještava vrat. Ono, teška hiperakcija. Pa lijevo pa desno, pa malo gore, pa dole. Skoro me hipnotiziro da nisam imao walkman (my man Stevie Ray Vaughan, I'm a blues man! Yeah!) i sad moram se spasit od hipnoze, malo buljim u reflekciju u staklu. I skužim da lik iza mene visi na štangi ko neki majmun. Al kako da ja čovjeku objasnim da ovaj tramvaj vozi na kvatrić a ne maksimir (najme bmw peticom sa se vozio). Moram i njega maknut s horizonta. I nalazim svoju sljedeću žrtvu. Neka koka, kako pokušava dohvatiti gornju štangu, ali joj nejde jer je premala. I sad ona na prste, pa je hvata, pa bmw zakoči, pa ona po ekipi, pa malo oprostite, pa malo sori. Al kako ćeš objasnit živčanoj ekipi da si premali za tu štangu. Meni je bar bila zabavna. Volim kad to ljudi rade, a jednostavno se mogu primiti dole za stolicu. Ali ne, valjda je to kompleks malih ljudi, kao nešto mi možemo! Neznam. I tako na kvatrić, pa na tram dalje za svetice. Tako silazim kod pimpek trga (popularno nazvan, jer kip koji tam stoji ga pokazuje. Ja da imam tak malog nebi nikad pokazivao to u javnosti, ali to je valjda zbog proteina jer je neki bacač diska!) I krenuo tako prema usranom busu jer se moram penjati na bukovac (to je ono mjesto iznad maksimira (za neinformirane, kako moja draga kaže ''beveri hils''). I na putu do busa na jadnih sto metara, nalečem na popularnog "gutača šake". Lik je faca. Protrčao je kraj mene sa šakom u čvaljama, a drugom rukom je mahao glumeči pticu. Drama, pravi freak show. Kaj to vrapče je prekrcato, ili neznaju za njega-pa ja bum vam pomogo i nazvao. Lik je spreman za žutu sobu i ludu košulju. Tak je izjeo šake da ima poveze. Pa kak, di, zašto? Pa ima negdje 23-25 god (gruba procjena), oko 100 kg, i 190 cm. Čovjek je ogroman, a tako lud. Kad ga vidiš samo od njega radius 10 m i bok. Jednom me u busu zgurao, jer sam valjda stajao na njegovom mjestu. A kaj da mu kažem nekaj, pa me dirne s tom slinavom rukom-bježi! I tako ja radius odradio, došao na stanicu i čekao bus (jebenih 20 min jer mi je ovaj sad pobjego pred nosom-smrad uvijek to napravi, koda me čeka iza ugla, pa evo mede i gasssss!). Zapalim ja pljugicu (original švercerske od 7,5 čuna, marke ronhil, bijele. Nedam 14 kn smradovima!), i lagano počeo čitati oglase koje su nakeljili na čekaonicu (ak se to može nazvati tako). I sad neka sranja za starce, pa za djecu i najbolji uleti. Evo kako sam ja vidio (shvatio) ovaj oglas (nadam se da nećete to iskoristiti):

POVOLJNI KREDITI, samo kod nas BEZ JAMACA, ludnica ljudi, jako povoljna kamata od 1-5% godišnje! Vau, pojednostavljena procedura! REKETARIMO UREDNO, bez policije. Dolazimo vam doma i prijetimo smrču, a nakon toga lomimo kosti vrlo povoljno. Jedna kost 1% vraćanje kredita. Navalite narode. Uveli smo i novi način otplate, prosujte nam zube ako nemate kune!-to je naš moto!
Drama, kako zastrašujuće. Još je bilo sve u crnom, sa debelim rubom. Prvo sam mislio da je osmrtnica, pa da vidim ko je vumro. Sav sam se naježio!
I tako Stevie Ray i ja došli doma i gledali tekmu. I kaj je bilo-velika ironija: Srna je ugurao svinjski mjehur u švedski željezni okvir. Mi hrvati. Ak tak nastavimo biti će puno svinjetine u tuđim golovima (sad vam je jasno zakaj su muslići slabi u nogometu). Pozdrav, idem učit!
Ova koka na slici je za onog gutača šake (teta iz vrapća)!


Post je objavljen 09.09.2004. u 10:55 sati.