Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/11

Marketing

O strasnim snovima ili nocnim morama

Mnogo je ljudi kojima se strahovanja zgusnu u mucne sove. Cijele noci provode u strahovitim snovima u kojima se susrecu s vec davno umrlim ljudima, prolaze pored mrtvih tjelesa, dozivljavaju neopisive prometne nesrece, utapljaju se, strmoglavo padaju u ponore iz nepoznatih zracnih visina. Vise ne mogu izdrzati. Traze savjete (psihologa): - “Sto da ucinim da se oslobodim tih strasnih snova?”, “Vi znate tumaciti snove. Sto znace ti snovi?”
- “Ja ne znam tumaciti snove.”
- “Pa ipak, kazu da dubinska psihologija i snove tumaci.”
- “Da, ti snovi znace da lose spavate, da su vam zivci nemirni, da imate plasljivu narav koju neprestano muce strahovi, tako da vam ni nocu ne daju mira. To je uglavnom sve. Temeljito i svestrano se razvedrite, tako da dobijete hrabrosti za zivot. Udubite se u rad, pa cak upotrijebite i tjelesnu snagu, tako da cete od prijatnog tjelesnog umora gotovo pasti na postlju, pa cete vidjeti da sam snove tocno rastumacio i – rasplinuo. Spavat cete kao “top.”
- “Zar nema sve ovo sto sanjam neke sudbonosne veze smojim zivotom, s buducnoscu?” “Vjerujete li u gatanje iz taloga kave?”
- “Ne, odnosno, vrlo malo. Samo onda ako netko ima migrenu, onu jednostranu glavobolju na bazi zivaca, tada je crna kava dobra jer prosiruje zile i tako popusta u mozgu zivcana napetost koja prouzrokuje glavobolju. Inace u crnoj kavi ne vidim nikakvu korist, niti za sadasnjost, niti za buducnost.”
(Iz jedne knjige A. Trstenjaka)


Post je objavljen 31.08.2004. u 01:47 sati.