Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jupiter

Marketing

porodiljski dopust

Ne mogu da se ne osvrnem na ovo sto je trenutno naša "širokogrudna" vlada donjela.
Porodiljne naknade veće, porodiljni dopust za troje i više djece 3 god i slična sranja za podizanje nataliteta koji nam je u kurcu.
Naime u razgovoru s župnikom jedne naše crkve u čijoj je nadležnosti mortalitet uvelike prešao crtu nataliteta,a podaci sežu 10 godina unatrag,jasno se vidi da broj umrlih uvelike prelazi broj rođenih(odnosno po njemu krštenih).Pošto živim u maloj sredini u kojoj da I nema drugih religija osim katolicizma i gdje još uvjek vjera ima prvu(krštenje)i zadnju riječ(sprovod)smatram da je jako točno i sigurno mogao obraditi te podatke.
I pitam sad ja njega:ZAŠTO?
A popo mi mulja:zato jer su mladi komotni,ne žele preuzeti odgovornost,jer postoje metode kontracepcije,i šta ti ga ja znam sve nije naveo.
Došlo mi je da mu skočim za vrat iskopam oči i ono malo kose i ispustim trbušinu koju je zaradio od teškog života ,ali sam se suzdržala(začudo).
Ma kad je koji župnik imao djete da bi mogao takve stvari komentirati.
Zna li on kako je mladoj majci koja je nezaposlena gledati djete kojem ne može priuštiti osnovno..
S druge strane kako je zaposlenoj ženi koja mora voziti djete u vrtić(i biti sretna ako ga dobije, a da ne govorimo koliko plati)raditi 7,8ili 9sati vratiti se isprebijana i umorna ko pas i posvetiti djetetu , navečer leći , dići se oko ponoči jer djete ima temperaturu,pa povrća pa slično...Itako iz dana u dan,iz godine u godinu...
Da se razumijemo nemam ja ništa protiv vjere niti protiv Boga -ko voli nek izvoli.
Tko si od ljudi koji su imalo pametni,inteligentni,(a nemaju posao stan ili nasljeđe)moze i ima hrabrosti nakopatI 3,4,5 ili više djece.?Pa da onda čeka da im država da stan ,žive od socijalne pomoći ,dječjeg doplatka(koji su kod nas zna se koliki)i Caritasovih donacija.
Istina bilo je nekad siromaštvo jad i bjeda pa su obitelji imale više djece ali nitko se ne pita zašto?
Zar je krivica današnjice što su mladi obrazovaniji,pametniji i nekih stvari svjesniji nego oni nekad.
Idemo li mi naprjed ili živimo u doba spiljskog medvjeda?
Pa onda vlada donese odredbe kakve donese, a vi se RAJO množite...da ne bi...pa onda za godinu dana donese novu odredbu isve stornira.A VI DRAGI RODITELJI ONDA STORNIRAJTE DJECU KAO ŠTO JE VAŠA VLADE STORNIRALA TAKVE BENIFICIJE.
A natalitet padaaaa i padaaaa...Isvi se čude zašto kad je u ovoj državi tako dobro?

Post je objavljen 03.07.2004. u 19:46 sati.