Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/starwarsfan

Marketing

Star Wars 3 - The Revenge Of The Sith

Već tri godine traju ratovi klonova. Vođe separatista, grof Dooku i general Grievous otimaju kancelara Palpatinea. Jediji Obi-Wan Kenobi i Anakin Skywalker spašavaju kancelara, no pritom Grievous bježi a Anakin ubija Dookua. Palpatine postavlja Anakina kao svog predstavnika u Vijeću Jedija. Vijeće međutim ne vjeruje Palpatineu i daje Anakinu zadatak da za njih špijunira kancelara. U međuvremenu Anakin saznaje da je Padmé trudna i istodobno ga progone noćne more o njenoj smrti pri porođaju. Malo po malo, Anakina prema Tamnoj strani vuče Palpatine obećavajući mu da će, ako se prikloni Tamnoj strani steći sposobnost spasiti Padmé od njene smrti.

Nakon 28 godina završila je dvostruka trilogija Star Wars koja je diljem svijeta stekla milijune fanova, ali i punooooo novaca, pa se tako Star Wars uvrštava među najisplativije filmove sa ukupnom zaradom od 3,8 milijardi dolara bez zadnjeg dijela koji će se po tome pitanju dakako iskazati jer je već počeo obarati rekorde kao što je najveća ikad zarada u jednom danu od 50 miliona dolara u Američkim kinima. U pet dana film je zaradio $303,949,700 što je i više nego očekivana svota. Film je profitno bolji od SW2 za 66% u prvom danu prikazivanja a 75% bolji od SW1.

Da završimo o novcu, u ovom, nažalost zadnjem mega popularne sage Star Wars, Anakin Skywalker se preobraćuje tamnoj strani i postaje Darth Vader i time se riješila zagonetka oko preobrazbe. Film je u mnogima pobudio osijećaje tuge, žalosti i ljubavi, a isto tako i enormne uzbudljivosti u monogobrojnim akcijskim scenama popraćenim fantastičnom grafičkom, vizualnom i zvučnom podlogom. Meni osobno film se jako sviđa, i mogu vam reći da mi je najbolji od svih 6 dijelova Star Wars-a.


Post je objavljen 04.06.2005. u 18:40 sati.