Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pravovjerni

Marketing

VODA


A od vode smo nacinili svaku živu stvar. Pa zar nece vjerovati?(21:30)

Dva litra vode dnevno

1. Sprečava pojavu glavobolja
2. Redukuje infekcije
3. Održava koncentraciju
4. Redukuje upale
5. Održava zdravim naše organe za varenje
6. odrzava kosu i kozu finim


7. sprjecava umor,otezano kretano i ljenost.



Bez vode bismo se otrovali vlastitim otrovnim npr. kada bubrezi otklanjaju mokraćnu kiselinu to mora biti rastvoreno u vodi.Slican slucaj je sa infekcijama.
Ako ne pijemo dovoljno vode možemo oštetiti psihološku stranu ličnosti. Samo 2%-no smanjenje kolicine vode u tijelu može izazvati brisanje kratkotrajnog pamcenja, teškoce sa osnovnim matematickim operacijama, težu koncentraciju kod citanja. Neuzimanjem dovoljno vode nagomilavamo više masti i debljamo.
Nedostatkom vode slabe nam misici te se teze krecemo. Cak i laksa dehidracija usporava metabolizam za 3%. Znaci organizam ne vrsi razmjenu materija i cijelo tijelo slabi.
Konstantno nedovoljno unosenje vode u organizam,dovodi nase tijelo u stanje da i ne osjeca zedj.Tako organizam umjesto osjecaja zedji preuzima osjecaj gladi.U tm slucaju imamo kronicnu dehidraciju.
" Dovoljno unošenje vode je ključ mršavljenja" istina jer kaze nauka da bez vode tijelo ne moze prenijeti masti koje smo pojeli u energiju.
U svemu trba imati „zlatnu sredinu“.konstantno prkomjerno ispijanje vode kazu neki naucnici moze nas i ubiti, jer nam odnosi minerale iz tijela.Jednostavno ne trabamo piti prekomijerno.Tramo znati da u naše tijelo ulazi preko hrane – većina voća i povrća u sebi sadrži više od 80% vode, a meso ima čak i do 50% tekućine


Post je objavljen 26.05.2005. u 21:05 sati.