Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/serol

Marketing

Luciano Pavarotti nastupao 21.maja u Beogradu

Hala Pionir dočekala je preksinoć nekrunisanog kralja opere Lučana Pavarotija, koji je u okviru svoje oproštajne turneje po drugi put posetio Beograd.

Publika je s oduševljenjem dočekala velikog italijanskog tenora, koga su pratili sopran Simona Todaro i maestro Leone Mađera za klavirom.

Pošto su prve redove zauzele poznate face i sponzori, a tribine oni s malo plićim džepom, za ovu priliku specijalno sređena hala "Pionir" ostala je do pola prazna. Organizatori su u poslednji čas dozvolili i predstavnicima sedme sile da prisustvuju koncertu, a, kako nezvanično saznajemo, karte su deljene i po beogradskim muzičkim školama. Da nije reč o nedovoljnom interesovanju za Pavarotijev nastup najbolje govori veliki broj ljudi koji su se okupili na Trgu, gde je preko video-bima koncert direktno prenošen.

Izgleda da su se u "Komuni" ovog puta malo preračunali, pa su se karte mogle nabaviti i na sam dan koncerta. Koncert je, s pauzom od dvadeset minuta, trajao oko dva i po sata, a na programu su bile italijanske kancone, arije iz opera "Boemi" i "Toska" i napolitanske pesme. Najveći aplauz prisutnih izazvala je, očekivano, pesma "O, sole mio". Na kraju koncerta Pavaroti je zamolio publiku da umesto aplauza zajedno s njim peva "Zdravicu" iz Verdijeve opere "Travijata".

U Dablinu jeftinije karte...
Posle beogradskog koncerta Pavaroti će 26. maja gostovati u Dablinu. Interesantno je da je cena karte za njegov koncert u Irskoj bila 70 evra, dok je u Beogradu najjeftinija ulaznica koštala 10 hiljada dinara (oko 125 evra).


Post je objavljen 24.05.2005. u 13:17 sati.