Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bossmillenium

Marketing

boss files: Moscow


Image Hosted by ImageShack.us

Povijesno mjesto koje služi izvršavanju vojnih i civilnih parada,Crveni trg, ograničeno je s puno ruskih spomenika i atrakcija za turiste do same lokacije grada Moskve. Crveni bedemi (desno) na trgu dio su zidina koje okružuju Kremlj,mjesto Moskve koje je prije služilo kao glavno središte vlade cjelokupnog tadašnjeg Saveza Sovjetskih Socijalističkih Republika (SSSR) do samog raspada SSSR-a 1991. godine. Katedrala Saint Basil’s (lijevo) sa svojim šarenim tornjevima u obliku luka,prednjači među najposebnijim svjetskim arhitekturama. Crveni trg je dugačak 0.4km.
- više…

Lenjinov mauzolej

Lenjinov mauzolej,koji je smješten izvan Kremlja,skriva čuvene ostatke Vladimira Ilijiča Lenjina,osnivača i prvog vođe Sovjetskog Saveza. Lenjinovo je tijelo izloženo unutar staklenog lijesa u središtu mauzolejskog podruma. Temperatura podruma ja konstantna,a iznosi 16°C kako bi tijelo bilo zaštićeno od prirodnog raspadanja.

Lenjin je umro 1924. godine,samo par godina nakon dolaska Boljševika na vlast pod njegovim vodstvom 1917. Mauzolej,koji je izvorno sagrađen 1924.,a tada rekonstruiran 1930. godine,na koji se gledalo s dubokim poštovanjem tokom Sovjetske «ere». Od raspada SSSR-a 1991.,neki su Rusi zahtijevali da se Lenjinovo tijelo ukloni iz mauzoleja i bude pokopano.



Post je objavljen 15.05.2005. u 12:56 sati.