Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/seve

Marketing

Galić o rušenju...

Rasplet događaja postaje sve nevjerojatniji. Galić tvrdi da ga je Grdović izdao...

Bageri sto posto dolaze u ponedjeljak. Rekao sam ljudima da uđu u stanove na Boriku i ne puštaju nikoga - Izdao me Mladen Grdović! Njega je poslao Božidar Kalmeta da me mjesecima špijunira i dio je ove spletke koju su mjesecima spremali

Investitor bespravno sagrađene "plave zgrade" na Boriku Tomislav Galić pozvao je u nedjelju kupce da se hitno usele u svoje stanove ne bi li tako i fizički spriječili bagere Ministarstva zaštite okoliša da zgradu sruše. Galić je, kako je rekao, "sto posto" uvjeren da će nakon Kožina, gdje mu ruše bespravno apartmansko naselje, na red doći zgrada na Boriku s 32 stana, vrijedna preko tri milijuna eura, koja već mjesecima ne može dobiti priključak na struju i vodu. Okupljeni kupci ispred zgrade nisu bili raspoloženi za novinare.
— Rekao sam im da uđu u stanove, zaključaju se i ne puštaju nikoga. Deset-petnaest ih večeras moram useliti, makar išao kupiti krevete za njih. Bageri sto posto dolaze u ponedjeljak! — rekao je Galić.
— Ako nakon Kožina dođu tu, mogu odmah staviti pištolj pod glavu — nastavio je Galić dramatičnim glasom odlučivši otvoriti dušu i govoriti istinu, nakon što mu se u nedjelju rano ujutro sve posložilo.
— Izdao me Mladen Grdović! Njega je poslao Božidar Kalmeta da me mjesecima špijunira i dio je ove spletke koju su sedam mjeseci spremali protiv mene. Grdović nije vlasnik nijednog apartmana u Kožinu niti je bio suinvestitor. Kalmeta ga je tamo poslao da izvede scenu kako bi se pred svima opravdao kao moj prijatelj, a siguran sam da je preko njega građevinska inspekcija došla do predugovora za Kožino i Borik. Kako je to moglo doći u njihove ruke kada se predugovori čuvaju u mojoj kancelariji? Očito mi je cijelo vrijeme radio iza leđa, igrao dvostruku igru i pomoću nekih osoba izvukao ugovore.
Na upit zašto misli da je Kalmeta poslao Grdovića u Kožino da izvede scenu kada mu to samo može štetiti, Galić je odgovorio da je Kalmeta to napravio kako on ne bi posumnjao da mu Grdović zadnjih mjeseci radi o glavi. Osim toga, dodao je Galić, Kalmeta je za Grdovića nedavno "odradio nekoliko stvari" za koje je Grdović morao "platiti cijenu". Galić nam nije htio reći o kojim se to stvarima radi.
Premda panično uzrujan i neispavan, Galić je u jednosatnom razgovoru potanko opisao zašto je uvjeren da je poznati pjevač sastavni dio, kako kaže, spletke koja je organizirana protiv njega. On je uvjeren da je zadnjih dana neprestano praćen, da mu se prisluškuju telefoni na koje mu se neprestano javljaju nepoznati ljudi nudeći se za pomoć. Tako se, prema Galićevim riječima, u subotu poslijepodne kod njegovih roditelja u Kaštelima pojavio muškarac koji se predstavio kao "Galić iz Like". Rekao je da je član HSP-a te da će pozvati Hvidru da spriječi rušenje...

Slobodna Dalmacija

Post je objavljen 23.06.2004. u 08:05 sati.